Пиріг з яблуками на кефірі – 8 самих смачних і простих рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з яблуками на кефірі — це приголомшлива домашня випічка, яку в змозі виконати будь-яка господиня. Випічка на кефірі виходить ніжною і повітряної. Для реалізації рецептів з даної підбірки потрібні прості продукти, які знайдуться в кожному магазині, а у запасливих господинь завжди є вдома. Чудові пироги підходять і для свят, і для дружніх чаювань.

Яблучний пиріг на кефірі, який смачніше шарлотки, а готувати легше

Яблучний пиріг на кефірі, який смачніше шарлотки, а готувати легше зможе реалізувати навіть новачок. Завдяки разрыхлителю випічка виходить повітряної і пористої. Приємна, ледь уловима кислинка гармонійно поєднується з солодким бісквітом. Ніжне тісто завжди вдається, якщо використовувати якісний пекарський порошок.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яблука (кислі) 1 кг (зелених очищених)
  • Борошно пшеничне 120 гр.
  • Кефір ½ ст. (2.5%)
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Сік лимонний за смаком
  • Цедра апельсина 1 ст. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Кориця ½ ч. л.
  • Мак ½ ч. л.
  • Ванільний цукор 1 ст. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

  1. Щоб виконати смачний пиріг з яблуками на кефірі в духовці, необхідно підготувати продукти.
  2. З промитих яблук чистимо шкірку овочечисткою. Вирізати насінну коробку, плоди нарізаємо тонкими часточками. Поливаємо соком лимона, щоб фрукти не потемніли.
  3. Об’єднуємо розм’якшене вершкове масло з цукровим піском. 20 грамів масла і цукру залишаємо для штрейзеля. Розмішуємо до блідого стану. Солимо.
  4. По одному вводимо яйця і перетираємо з масляною масою.
  5. Всипаємо апельсинову цедру, ванільний цукор з корицею, мак і трохи сіяного борошна, змішаної з пекарським порошком.
  6. Розмішавши, частинами вводимо борошно. 20 грамів залишаємо для посипання.
  7. Вливаємо кефір. Вимішуємо міксером, розбиваючи грудочки.
  8. Перекладаємо яблучні дольки і вимішуємо.
  9. Роз’ємну форму застеляємо силіконізовані пергаментом. Розподіляємо яблука в тісті. Розрівнюємо і поміщаємо в прогріту до 180 градусів духовку. Готуємо близько години в залежності від вашої техніки.
  10. Для посипання з’єднуємо цукор і борошно в пропорціях 1:1. Вивантажуємо вершкове масло, порізане кубиками, і перетираємо в крихту.
  11. Акуратно дістаємо випічку, притримуючи прихватками, і розсипаємо зверху крихту. Повертаємо допекаться.
  12. Коли крихта зарум’яниться, проколюємо шпажкою, перевіряючи готовність пирога.
  13. Остудити пиріг, знімаємо бортики, нарізаємо на порції і заварюємо чай. Присипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Швидкий заливний пиріг на кефірі в духовці

Швидкий заливний пиріг на кефірі в духовці володіє дивовижним смаком і текстурою. Повітряне тісто в ансамблі з кисло-солодкими яблуками підкорить всіх ласунів. Десерт виходить шалено апетитним як в теплом, так і в охолодженому стані. А якщо доповнити пиріг кулькою ванільного морозива, ви втратите дар мови від задоволення.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яблука великі – 4 шт.
  • Борошно – 320 гр. + для посипання форми
  • Кефір – 200 мл
  • Масло – для змазування.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 200-250 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Ванільний екстракт – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом включаємо прогріватися духову шафу при 190°. Ємність для випікання промазуємо вершковим маслом і посипаємо борошном. Переміщаємо в холодильник.

Крок 2. Детально сполоснувши яблука, звільняємо їх від шкірки і серцевини. Нарізаємо кубиками.

Крок 3. Яблука перекладаємо в чашу, присипаємо корицею і ложкою борошна. Добре перемішуємо. Борошно дозволить рівномірно розподілитися яблук по тесту.

Крок 4. У миску розбиваємо яйця і з’єднуємо з цукровим піском і сіллю за допомогою електроприладу. Вливаємо кефір, додаємо ванільний екстракт і грунтовно об’єднуємо.

Крок 5. Окремо змішуємо борошно з харчовою содою, а потім просіваємо. Частинами вводимо до рідкої маси і ретельно вимішуємо. У бісквітне тісто вивантажуємо підготовлені яблука і розмішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися.

Крок 6. Дістаємо з холодильника форму для випікання і вивантажуємо в неї тісто. Розрівнюємо лопаткою.

Крок 7. Переміщаємо форму в гарячу духовку і випікаємо 40 хвилин. Через зазначений час протикаємо пиріг дерев’яною шпажкою. Якщо вона суха, пиріг повністю пропікся.

Крок 8. Остудивши виріб, знімаємо бортики і переміщаємо пиріг на блюдо. Ділимо його на порційні шматки і запрошуємо друзів до чаю. Приємного апетиту!

Пишний пиріг з яблуками на кефірі з варенням

Пишний пиріг з яблуками на кефірі з варенням – цікаве частування, яке стане для вас частим гостем. Яблучна випічка з прошарком з варення готується зовсім просто. Тісто завжди виходить повітряним і пишним. Варення кожен раз може бути різним. Сьогодні у мене ласощі з чорної смородини.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яблука в очищеному вигляді – 3 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Масло – для змазування.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Варення – 5 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка.
  • Пудра цукрова – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти. Яблука промиваємо, обсушуємо і очищаємо від шкірки. Нарізаємо довільно. Включаємо прогріватися духовку при 180°. Окремо просіваємо борошно.

Крок 2. Виливаємо В миску кефір, додавши соду, сіль і перемішавши, відставляємо в сторону. Піде реакція і кефір почне пінитися. Так і повинно бути. Жирність кисломолочного продукту не принципова.

Крок 3. Окремо змішуємо яйця з цукровим піском.

Крок 4. Разбалтываем віночком.

Крок 5. Збиваємо до блідого стану.

Крок 6. Далі виливаємо кефірну субстанцію і об’єднуємо рідкі компоненти.

Крок 7. Порційно підсипаємо борошно і вимішуємо бісквітне тісто.

Крок 8. Форму злегка промазуємо вершковим маслом.

Крок 9. Виливаємо тісто. Зверху розподіляємо варення. Беремо будь-яке.

Крок 10. Укладаємо яблучні дольки. Ставимо випікатися на 40 хвилин в прогріту духовку. Перевіряємо випічку дерев’яною шпажкою.

Крок 11. Ароматної випічки даємо охолонути, витягаємо з форми і акуратно переміщаємо на блюдо. Посипаємо цукровою пудрою. Презентуємо частування і запрошуємо домочадців пити чай. Приємного апетиту!

Яблучний пиріг на кефірі з манкою

Яблучний пиріг на кефірі з манкою має пористу текстурою і насиченим яблучним смаком. Якщо використовувати кисло-солодкі яблука, вийде дуже цікаво, кислинка додасть родзинку бісквітної випічки. Приготувавши одного разу, яблучний пиріг стане частим гостем на дружніх і сімейних чаюваннях.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Яблука – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Кефір – 220 мл
  • Манна крупа – 180 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 160 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Кориця – 1-2 ч. л.
  • масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість манки і висипаємо в миску. Присмачую цукровим піском. Заливаємо кефіром і добре розмішуємо. Відставляємо в бік хвилин на 25. За цей час крупа розбухне.

Крок 2. Додаємо соду і перемішуємо. Утворюється характерна піниться реакція. По черзі вводимо яйця розмішуємо.

Крок 3. Поступово всипаємо просіяне борошно, кожен раз добре вимішуючи, щоб не залишилося грудок.

Крок 4. Промиті і висушені яблука звільняємо від шкірки і вичищаємо насінну коробку. Посипаємо корицею і перемішуємо, щоб яблука рівномірно вкрилися спецією.

Крок 5. Антипригарну форму промазуємо вершковим маслом і посипаємо невеликою кількістю манки, поворачивающими рухами розподіляємо крупу по всій поверхні. Наливаємо третину бісквітного тіста, а зверху розподіляємо третину ароматних яблук.

Крок 6. Таким чином, заповнюємо всю форму, зверху повинні бути яблука.

Крок 7. Переміщаємо заготовку в розігріту до 180° духовку і готуємо пиріг 40 хвилин. Через відкриваємо дверцята, притримуючи рукавичкою, перевіряємо готовність пирога зубочисткою. Дістаємо форму і даємо випічці охолонути.

Крок 8. Акуратно витягаємо пиріг і переміщаємо на блюдо. Декоруємо за бажанням. У мене була цукрова пудра, змішана з кокосовою стружкою, і глазур.

Крок 9. Розрізавши пиріг на порції, запрошуємо домочадців до чаю. Приємного апетиту!

Пиріг з яблуками і сиром на кефірі

Пиріг з яблуками і сиром на кефірі з легкістю замінить десерти і торти з кондитерських. Багатий і насичений смак можна домогтися, використовуючи бюджетні та доступні продукти. Смачні десерти не обов’язково повинні бути дорогими. Спечіть частування, і переконайтеся самі!

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Борошно пшеничне – 220-250 гр.
  • Кефір 2,5% – 100 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сир 9% – 120 гр.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Цукрова пудра – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Для реалізації рецепти готуємо продукти за списком.

Крок 2. В об’ємній посуді змішуємо яйця і 100 грамів цукру. Збовтуючи віночком, підсипаючи залишився цукровий пісок і розмішуючи до однорідності.

Крок 3. У невеликій піалі перетираємо розм’якшене масло і сир.

Крок 4. До рідких інгредієнтів вивантажуємо гладку сирну суміш і з’єднуємо електроприладів з насадкою віночок.

Крок 5. Вимиті яблука розрізаємо на сегменти, попередньо звільнивши від серцевини з насінням.

Крок 6. У чашу для замісу тіста вливаємо кефір кімнатної температури і об’єднуємо інгредієнти віночком.

Крок 7. Окремо змішуємо борошно, розпушувач, сіль і ванільний цукор. Пропустивши через сито суху суміш, поступово всипаємо в рідку масу.

Крок 8. Вимішуємо силіконової лопаткою до гладкості.

Крок 9. У бісквітне тісто перекладаємо підготовлені фрукти і гарненько змішуємо.

Крок 10. Роз’ємну форму простилаем силіконізованим папером для випічки. Акуратно виливаємо тісто і прокручуємо форму, щоб воно рівномірно розподілилося по всій площі.

Крок 11. В заздалегідь прогріту до 180° духовку переміщуємо заготівлю і випікаємо пиріг 50 хвилин. Через 45 хвилин проколюємо пиріг зубочисткою. Якщо вона суха, дістаємо випічку. Посипаємо цукровою пудрою.

Крок 12. Трохи остудити пиріг у формі, знімаємо роз’ємні бортики і ріжемо виріб на шматки.

Крок 13. Заварюємо ароматний чай і переходимо до дегустації. Приємного апетиту!

Ніжний яблучний пиріг на кефірі з корицею

Ніжний яблучний пиріг на кефірі з корицею володіє незвичайним ароматом. Повітряне ласощі підкорить всіх любителів солодкого і цінителів домашньої випічки. Для приготування пирога потрібні прості і недорогі компоненти, а результат перевершить всі очікування. Яблука і кориця – чудове поєднання.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 8

Склад:

  • Яблука – 650 гр.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Кефір 2,5% – 250 мл
  • Масло рослинне – 100 мл + для змащування форми.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – на кінчику ножа.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Кориця мелена – 2 гр.
  • Ванільний цукор – 5 гр.
  • Цукрова пудра – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Для пирога найкраще взяти кисло-солодкі яблучка. А інгредієнти, що знаходяться в холодильнику, дістаємо заздалегідь.

Крок 2. У посуд для замішування тіста розбиваємо яйця і наливаємо кефір. Кисломолочний продукт беремо будь-якої жирності.

Крок 3. Наливаємо рафіноване масло і перемішуємо.

Крок 4. До рідких інгредієнтів сиплемо ванільний і звичайний цукор, сіль і корицю.

Крок 5. Просіяне борошно поєднуємо з розпушувачем, а потім порціями вмішуємо в тісто. На цьому етапі необхідно розжарити духова шафа, виставивши 180° на регуляторі температури.

Крок 6. Промиті яблука очищаємо від шкірки і насіннєвий коробки, тонко нарізаємо і вивантажуємо в ароматне тісто.

Крок 7. Добре перемішуємо, щоб фрукти все вкрилися бісквітної масою.

Крок 8. Скляну ємність для пирога промасливаем, а потім заповнюємо бісквітної заготівлею з яблуками. Розміщуємо заготовку в прогрітому духовій шафі і залишаємо там, на 40-50 хвилин. Тимчасові витрати залежать від потужності техніки.

Крок 9. Спечене виріб обережно виймаємо з духовки і декоруємо цукровою пудрою. Трохи остудивши, нарізаємо н порційними шматками.

Крок 10. Насолоджуємося яблучної випічкою. Приємного апетиту!

Пиріг з яблуками на кефірі без яєць

Пиріг з яблуками на кефірі без яєць – відмінний рецепт, який стане для вас фаворитом. Незважаючи на відсутність яєць в рецептурі, випічка зберігає повітряну текстуру. А горіхи в складі, чудово поєднуються з кисло-солодкими яблуками. Елементарний рецепт під силу всім і не вдарить по кишені.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кислі яблука – 300 гр.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Кефір жирний – 200 мл
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Кориця – ¼ ч. л.
  • Горіхи – 20 гр.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для яблучного десерту.

Крок 2. У глибоку миску пропускаємо борошно через сито, сиплемо цукровий пісок, сіль і ванілін. В окрему миску наливаємо 200 мл жирного кефіру, кладемо соду і вимішуємо. Чекаємо хвилин на 25.

Крок 3. Через деякий час вливаємо кефірну субстанцію до сухих інгредієнтів.

Крок 4. Щоб не було грудочок, озброюємося міксером і ретельно розмішуємо.

Крок 5. Форму застеляємо силіконізованим папером для випічки. Виливаємо бісквітне тісто.

Крок 6. Чисті яблука звільняємо від серцевини і нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 7. З яблучних часточок формуємо квітка, як показано на фото. Зверху посипаємо цукром і корицею. Переміщаємо в прогріту до 190° духовку на 35 хвилин. Виріб протикаємо дерев’яною зубочисткою, щоб перевірити, чи готове воно. Гарячу випічку акуратно дістаємо з духовки і даємо охолонути у формі.

Крок 8. Волоські горіхи перебираємо від скорлупок і перегородок, за бажанням рубаємо ножем. Пиріг витягаємо з форми і переміщаємо на блюдо. Декоруємо зверху цукровою пудрою і рубаним волоським горіхом. Приємного апетиту!

Яблучний пиріг на кефірі і сметані в духовці

Яблучний пиріг на кефірі і сметані в духовці виходить ніжним і повітряним. Готується з легкістю і з простих інгредієнтів. У сезон яблук випічка не покидає мою кухню. Домочадці пищать від захвату при вигляді улюбленого пирога. Яблука, таким чином, не псуються, і завжди є чим пригостити друзів і нежданих гостей.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Яблука – 2-3 шт.
  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Кефір – 125 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування запашного пирога готуємо інгредієнти у відповідності з рецептурою. Необхідно відразу ж включити духовку, встановивши на температурному регуляторі 180°.

Крок 2. Добре промиваємо яблука і витираємо насухо рушником. Знімаємо шкірку економкою і витягаємо насінну коробку. Фрукти тонко нарізаємо скибочками і поливаємо соком лимона, щоб фрукти не змінили колір.

Крок 3. У глибоку чашу вбиваємо яйця, сиплемо цукровий пісок. В іншій ємності з’єднуємо соду і сметану. Добре перемішавши, відставляємо в сторону.

Крок 4. Озброївшись електроприладом, збовтуємо яйця, поки не розійдуться цукрові крупинки.

Крок 5. До рідкої субстанції виливаємо кефір і сметану з содою. Об’єднуємо віночком.

Крок 6. До рідких інгредієнтів вводимо попередньо просіяне борошно і акуратно вимішуємо ложкою, щоб не залишилося грудочок.

Крок 7. У тісто вводимо масло без запаху і разбалтываем віночком.

Крок 8. Роз’ємну форму вистилаємо якісним папером для випічки, краще взяти силіконізоване. Виливаємо частину тіста, розподіляємо яблучну нарізку.

Крок 9. Зверху закриваємо рештою тестом. Переміщаємо форму в гарячу духову шафу на 45 хвилин.

Крок 10. Через 45 хвилин відкриваємо дверцята духовки, притримуючи прихватками, проколюємо виріб шпажкою, щоб перевірити пропікся чи пиріг.

Крок 11. Гарячий пиріг акуратним чином виймаємо з духовки. Злегка остуджуємо прямо у формі. Потім растегиваем бортики і прибираємо їх, пиріг акуратно переносимо на блюдо. Присипаємо цукровою пудрою, нарізаємо виріб порційними шматками.

Крок 12. Запрошуємо до чаю гостей. Приємного апетиту!