Панкейки на молоці – це американська варіація звичних для нас млинців, проте основною відмінністю є той факт, що західна версія страви готується на сухій сковороді, бо олія спочатку входить до складу тіста. Для яскравості і насиченості смаку ви можете легко урізноманітнити рецепт, додавши, наприклад, стиглі банани, какао-порошок або безліч інших компонентів, які у вас є під рукою. Приготуйте таку страву до недільного сніданку або для перекушування, і ваша сім’я не тільки скаже вам велике спасибі, але ще й попросить добавки, тому що панкейки – це не тільки просто і швидко, але ще й неймовірно смачно та апетитно!
Класичні пишні панкейки на молоці в домашніх умовах
Класичні пишні панкейки на молоці в домашніх умовах можна приготувати лише за півгодини, при цьому використовуючи ті компоненти, які є на кожній кухні. Головний секрет повітряної консистенції полягає в окремому змішуванні сухих та рідких складових.
Інгредієнти:
на – 3 порції
- Молоко коров’яче – 1 ст.
- Борошно – 1.5 ст.
- Цукор-пісок – 3 ст.л.
- Олія оливкова – 3 ст.л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – 1 гр.
Процес приготування:
Як приготувати панкейки на молоці в домашніх умовах? За допомогою кухонних терезів, відміряємо необхідну кількість всіх складових. Готуємо сковорідку з антипригарним покриттям.
У чашу міксера відправляємо молоко, оливкову олію та яйце – збиваємо добела та збільшення маси.
В окремій мисці перемішуємо борошно, що просіює, з розпушувачем, сіль, цукор і ванілін.
Змішуємо два склади віночками міксера.
Тісто залишаємо на 5 хвилин постояти та розігріваємо сковороду.
Столовою ложкою викладаємо масу на дно сковороди, смажимо на помірному полум’ї до появи бульбашок на поверхні.
Перевертаємо та підрум’янюємо з другого боку.
Пишні панкейки на молоці готові! Викладаємо стопочкою для збереження тепла та подаємо. Приємного чаювання!