Панкейки на молоці – 10 рецептів пишних панкейків на сковороді в домашніх умовах з покроковими фото

Панкейки на молоці – це американська варіація звичних для нас млинців, проте основною відмінністю є той факт, що західна версія страви готується на сухій сковороді, бо олія спочатку входить до складу тіста. Для яскравості і насиченості смаку ви можете легко урізноманітнити рецепт, додавши, наприклад, стиглі банани, какао-порошок або безліч інших компонентів, які у вас є під рукою. Приготуйте таку страву до недільного сніданку або для перекушування, і ваша сім’я не тільки скаже вам велике спасибі, але ще й попросить добавки, тому що панкейки – це не тільки просто і швидко, але ще й неймовірно смачно та апетитно!

Класичні пишні панкейки на молоці в домашніх умовах

Класичні пишні панкейки на молоці в домашніх умовах можна приготувати лише за півгодини, при цьому використовуючи ті компоненти, які є на кожній кухні. Головний секрет повітряної консистенції полягає в окремому змішуванні сухих та рідких складових.

Інгредієнти:

на – 3 порції

  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Борошно – 1.5 ст.
  • Цукор-пісок – 3 ст.л.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Як приготувати панкейки на молоці в домашніх умовах? За допомогою кухонних терезів, відміряємо необхідну кількість всіх складових. Готуємо сковорідку з антипригарним покриттям.

У чашу міксера відправляємо молоко, оливкову олію та яйце – збиваємо добела та збільшення маси.

В окремій мисці перемішуємо борошно, що просіює, з розпушувачем, сіль, цукор і ванілін.

Змішуємо два склади віночками міксера.

Тісто залишаємо на 5 хвилин постояти та розігріваємо сковороду.

Столовою ложкою викладаємо масу на дно сковороди, смажимо на помірному полум’ї до появи бульбашок на поверхні.

Перевертаємо та підрум’янюємо з другого боку.

Пишні панкейки на молоці готові! Викладаємо стопочкою для збереження тепла та подаємо. Приємного чаювання!

Бананові панкейки на молоці

Бананові панкейки на молоці – це чудова ідея для смачного та ситного сніданку чи перекушування, яке буде гідно оцінено всіма членами вашої родини. Повітряні та рум’яні млинці рекомендується подавати зі свіжими фруктами, згущеним молоком або улюбленим варенням або джемом.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Банан – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 350 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Розпушувач тесту – 2 ч. л.
  • Борошно – 180 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій ємності розбиваємо яйце з додаванням цукрового піску.

Крок 2. В іншій піалі ретельно розминаємо м’якоть стиглого банана.

Крок 3. До яєчної суміші викладаємо фруктове пюре і переливаємо розтоплене та охолоджене вершкове масло.

Крок 4. Вливаємо молоко та перемішуємо.

Крок 5. Борошно просіюємо разом із розпушувачем та порціями вводимо в основу, замішуємо однорідне тісто.

Крок 6. На розпечену сковорідку виливаємо 2-3 столові ложки тіста та розмазуємо, надаючи круглу форму.

Крок 7. Смажити по 2-3 хвилини з кожної сторони на середньому нагріванні.

Крок 8. Теплі панкейки сервіруємо та подаємо до столу. Смачного!

Панкейки на молоці без яєць

Панкейки на молоці без яєць – це страва, з приготуванням якої впорається навіть кухар-аматор-початківець, тому що процес елементарний і не забере у вас багато вільного часу. Для того, щоб тісто вийшло в’язким, як у класичному рецепті, замінимо яйця оцтом.

Час приготування – 35 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Ванільний цукор – 15 гр.
  • Оцет яблучний 6% – 10 мл.

Процес приготування:

Крок 1. З’єднуємо розтоплене вершкове масло та цукровий пісок.

Крок 2. Підливаємо коров’яче молоко.

Крок 3. Всипаємо ванільний цукор.

Крок 4. У рідку суміш просіюємо борошно та розпушувач, об’єднуємо компоненти.

Крок 5. Вливаємо оцет у готовий склад – заважаємо та приступаємо до смаження. Готуємо на помірному вогні на сухій сковорідці по 3-4 хвилини з кожного боку.

Крок 6. При подачі панкейки складаємо один на одного і за бажанням доповнюємо вершковим маслом. Смачного!

Пишні панкейки на молоці з розпушувачем

Пишні панкейки на молоці з розпушувачем – це страва американської кухні, яка не має нічого спільного з нашими оладками або млинцями. Головною відмінністю є смаження на сухій сковороді, завдяки чому панкейки завжди виходять рум’яними і щільними.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Олія вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Продукти, які нам знадобляться, викладаємо на робочий стіл.

Крок 2. Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або водяній бані.

Крок 3. Акуратно розбиваємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків.

Крок 4. Жовтки перемішуємо з молоком.

Крок 5. В отриману масу просіюємо борошно з розпушувачем, змішуємо.

Крок 6. Вливаємо розтоплене та охолоджене вершкове масло і знову добре перемішуємо.

Крок 7. Білки збиваємо із сіллю до стабільних піків та легкими рухами руки втручаємо в тісто.

Крок 8 Випікаємо невеликі сухі млинці на середньому вогні до рум’яності з кожного боку (по 3-4 хвилини). Смачного!

Панкейки на кислому молоці в домашніх умовах

Панкейки на кислому молоці в домашніх умовах – це страва, приготувавши яку вам не доведеться виливати в умивальник злегка “зіпсоване” молоко. Крім раціонального використання продуктів, ви також приємно здивуєте свою родину і порадуєте їх ароматною та смачною стравою.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле коров’яче – 1 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Сода – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Міксером збиваємо добела яйця, сіль та цукор.

Крок 2. У пишну суміш переливаємо кисле молоко, оливкову олію та перемішуємо.

Крок 3. Борошно, що просіює, з’єднуємо з содою і частинами просіюємо в основний склад.

Крок 4. Ретельно перемішуємо інгредієнти до гладкої та однорідної консистенції.

Крок 5. Розігріваємо сковорідку та столовою ложкою виливаємо тісто.

Крок 6. Готуємо на невеликому вогні з двох боків до утворення апетитної скоринки. Приємного чаювання!

Повітряні панкейки на молоці із содою

Повітряні панкейки на молоці з содою – це смачна та ароматна страва, перед якою не встоїть навіть той, хто скептично ставиться до солодкого та всіляких десертів. Такі американські «оладушки» стануть вам збалансованим сніданком або щільним перекушуванням.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Олія соняшникова – 3 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Цукровий пісок, соняшникова олія, сіль, соду та яйце відправляємо в широку робочу ємність.

Крок 2. Активно змішуємо компоненти зубчиками вилки.

Крок 3. Вливаємо молоко – заважаємо.

Крок 4. Невеликими жменями підсипаємо борошно, що просіює, і замішуємо тісто без грудочок.

Крок 5 Для гасіння соди вливаємо невелику кількість столового оцту.

Крок 6. Столовою ложкою викладаємо невеликі порції тіста на гарячу суху сковорідку.

Крок 7. Смажимо близько трьох хвилин на помірному полум’ї і перевертаємо.

Крок 8. Золотисті панкейки поливаємо медом та приступаємо до дегустації. Смачного!

Шоколадні панкейки на молоці з какао

Шоколадні панкейки на молоці з какао можна легко спекти без додавання шоколаду. Ви зможете вдосталь насолодитися оригінальним та повітряним десертом, який підкорює своєю пишністю та легкістю. Особливо таке частування сподобається дітям – гарантовано!

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Борошно – 200 гр.
  • Какао-порошок – 2 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 шепітка
  • Цукор-пісок очеретяний – 2 ст.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Розпушувач тесту – 1 год.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій ємності розбиваємо яйце з цукровим піском.

Крок 2. Наливаємо молоко та активно змішуємо інгредієнти.

Крок 3. Додаємо вказану кількість олії.

Крок 4. В однорідну суміш висипаємо борошно, що просіює, сіль, розпушувач і какао-порошок.

Крок 5. Замішуємо тісто, використовуючи віночок чи міксер.

Крок 6. Невелику кількість підготовленої маси виливаємо на гарячу суху сковорідку.

Крок 7. Смажимо панкейки з двох сторін по 3-4 хвилини і подаємо до столу, не чекаючи остигання. Готуйте та отримуйте задоволення!

ПП панкейки на молоці з рисовим борошном

ПП панкейки на молоці з рисовим борошном – це ласощі, яким можна і потрібно іноді себе балувати навіть під час обмежень харчування. У складі цієї страви ви не зустрінете нічого шкідливого, тому що замість цукру використовується цукрозамінник, а для високого вмісту білка – протеїн.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно рисове – 140 гр.
  • Молоко коров’яче – 200 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Цукрозамінник – за смаком.
  • Протеїн – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У ємність з високими бортами розбиваємо яйце, вливаємо молоко, підсипаємо бажану кількість замінника цукру і все змішуємо.

Крок 2. Втручаємо протеїн, не залишаючи грудочок.

Крок 3. Поступово вводимо борошно, що просіює, з розпушувачем і, за допомогою міксера, замішуємо тісто.

Крок 4. Випікаємо панкейки на розпеченій сухій сковорідці по 1-2 хвилини з кожного боку.

Крок 5. Доповнюємо апетитну страву всілякими топінгами і насолоджуємося. Смачного!

Пишні панкейки на молоці з яблуками

Пишні панкейки на молоці з яблуками – це неймовірно смачний та простий у приготуванні десерт, від якого ви за вуха не відтягнете кожного, хто спробує хоча б маленький шматочок! Використовуючи яблука, слід вибирати кисло-солодкі сорти, вони додадуть страви легку кислинку.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче – 1 ст.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Віночком змішуємо куряче яйце із сіллю та цукровим піском.

Крок 2. Вмішуємо молоко.

Крок 3. В отриману суміш просіюємо розпушувач та борошно.

Крок 4. Ретельно перемішуємо і підливаємо олію.

Крок 5. Закидаємо в тісто яблучну м’якоть, подрібнену теркою з великими отворами.

Крок 6. Столовою ложкою викладаємо тісто на гарячу суху сковороду і смажимо на середньому вогні до появи бульбашок, перевертаємо і даємо підрум’янитися з другого боку.

Крок 7. Пишні панкейки з яблучною стружкою подаємо до столу відразу ж і трапезуємо. Смачного!

Домашні панкейки на вівсяному молоці

Домашні панкейки на вівсяному молоці, приготовані на основі цільнозернового борошна та натурального бджолиного меду – це частування з правильного харчування, яким можна побалуватися навіть при дотриманні дієти і непереносимості лактози. А якщо доповнити страву свіжими ягодами та іншими топінгами, вийде справжній делікатес!

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Молоко вівсяне – 200мл.
  • Мед – 2 ст.
  • Банан – 1 шт.
  • Борошно цільнозернове – 5 ст.л.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Знімаємо шкірку з банана і ретельно розминаємо м’якоть.

Крок 2. До фруктової кашки відправляємо мед та альтернативне молоко.

Крок 3. Пробиваємо компоненти занурювальним блендером і всипаємо дріжджі та борошно.

Крок 4. Замішуємо однорідне тісто без грудочок.

Крок 5. Сковороду промазуємо тонким шаром рослинної олії та випікаємо млинці по одному, обсмажуємо до золотистості з обох боків.

Крок 6. Гарно сервіруємо страву та запрошуємо сім’ю для дегустації. Приємного чаювання!