Млинці на молоці і кефірі – 6 смачних рецептів з покроковими фото

Млинці на молоці і кефірі – ніжна молочна домашня випічка для неспішного сніданку в колі сім’ї. Традиційно рецепти млинців передаються з покоління в покоління, у кожної господині є свої секрети вдалої випічки. Ми постаралися зібрати найкращі рецепти млинців, щоб ви могли насолодитися чудовою домашньою випічкою. Млинці відмінно пропікаються, і навіть незважаючи на свою витонченість і ніжність не рвуться.

Тонкі млинці на молоці і кефірі з дірочками

Тонкі млинці на молоці і кефірі з дірочками – класична випічка, яку може приготувати кожна господиня. Вони виходять дуже смачними, з ажурним малюнком з дрібних дірочок. Подавати млинці можна з будь-яким варенням, сметаною або згущеним молоком.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Сіль 1 щіпка
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Кефір-1 склянка

Процес приготування:

  1. Для початку ознайомтеся зі списком інгредієнтів і відміряйте всі необхідні продукти для млинчиків.
  2. В великій мисці змішайте просіяне борошно і харчову соду.
  3. В іншу ємність розбийте курячі яйця, всипте сіль і цукор.
  4. Вінчиком або виделкою збийте яйця до однорідної пінної маси.
  5. Далі влийте кефір, добре перемішайте вміст миски.
  6. Додайте в миску борошно з содою, за пару-трійку підходів. Кожен раз вимішуйте тісто до однорідного стану і розбивайте всі грудки.
  7. Коли маса стане повністю однорідною, приберіть миску і дайте тісту відпочити хвилин 15.
  8. Молоко влийте в невеликий сотейник і доведіть до кипіння. Введіть молоко в тісто, паралельно перемішуючи тісто ложкою.
  9. В останню чергу влийте олію і ще раз добре перемішайте тісто. Воно виходить рідким і текучим.
  10. Перед першим млинцем розігріту сковорідку змастіть рослинною олією. Влийте тісто, розподіліть його по всій поверхні. Смажте, поки тісто помітно не підрум’яниться по краях, а на поверхні млинця не з’являться бульбашки луснуть.
  11. Лопаткою переверніть млинець і готуйте ще 1-2 хвилини з іншого боку. Так чиніть з усім тестом.
  12. Подавайте випічку в теплому вигляді з солодкими добавками по своєму смаку. Приємного апетиту!