Млинці на молоці і кефірі – ніжна молочна домашня випічка для неспішного сніданку в колі сім’ї. Традиційно рецепти млинців передаються з покоління в покоління, у кожної господині є свої секрети вдалої випічки. Ми постаралися зібрати найкращі рецепти млинців, щоб ви могли насолодитися чудовою домашньою випічкою. Млинці відмінно пропікаються, і навіть незважаючи на свою витонченість і ніжність не рвуться.
Тонкі млинці на молоці і кефірі з дірочками
Тонкі млинці на молоці і кефірі з дірочками – класична випічка, яку може приготувати кожна господиня. Вони виходять дуже смачними, з ажурним малюнком з дрібних дірочок. Подавати млинці можна з будь-яким варенням, сметаною або згущеним молоком.
Інгредієнти на
4 порц.
- Молоко коров’яче 1 склянка
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Яйце куряче 2 шт.
- Борошно пшеничне-1 склянка
- Сіль 1 щіпка
- Сода харчова 1 ч. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Кефір-1 склянка
Процес приготування:
- Для початку ознайомтеся зі списком інгредієнтів і відміряйте всі необхідні продукти для млинчиків.
- В великій мисці змішайте просіяне борошно і харчову соду.
- В іншу ємність розбийте курячі яйця, всипте сіль і цукор.
- Вінчиком або виделкою збийте яйця до однорідної пінної маси.
- Далі влийте кефір, добре перемішайте вміст миски.
- Додайте в миску борошно з содою, за пару-трійку підходів. Кожен раз вимішуйте тісто до однорідного стану і розбивайте всі грудки.
- Коли маса стане повністю однорідною, приберіть миску і дайте тісту відпочити хвилин 15.
- Молоко влийте в невеликий сотейник і доведіть до кипіння. Введіть молоко в тісто, паралельно перемішуючи тісто ложкою.
- В останню чергу влийте олію і ще раз добре перемішайте тісто. Воно виходить рідким і текучим.
- Перед першим млинцем розігріту сковорідку змастіть рослинною олією. Влийте тісто, розподіліть його по всій поверхні. Смажте, поки тісто помітно не підрум’яниться по краях, а на поверхні млинця не з’являться бульбашки луснуть.
- Лопаткою переверніть млинець і готуйте ще 1-2 хвилини з іншого боку. Так чиніть з усім тестом.
- Подавайте випічку в теплому вигляді з солодкими добавками по своєму смаку. Приємного апетиту!
Заварні млинці на молоці і кефірі з окропом
Заварні млинці на молоці і кефірі з окропом – відмінне ласощі для дорослих і дітей. Яке задоволення почати день з такою ніжною випічки або подати випічку на полуденок з ягідним варенням або згущеним молоком. Правда, технологія приготування трохи відрізняється від класичних млинців.
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 50 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне вищого сорту – 2 склянки
- Яйце куряче велике – 3 шт.
- Молоко будь-якої жирності – 1 склянка
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль поварена дрібна – 1 щіпки.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Вода (окріп) – 1,5 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Кефір і молоко змішайте, зовсім трохи підігрійте масу. Додайте щіпку солі і харчову соду, перемішайте. Харчова сода зробить випічку пористої.
Крок 2. Розбийте курячі яйця в іншу миску, висипте до них цукор. Збийте інгредієнти віночком і вилийте отриману масу до молочних продуктів.
Крок 3. Пшеничне борошно просійте через сито пару раз, це дозволить позбутися від сміття і наситить борошно киснем. Потім всипте її в рідку суміш. Перемішуйте тісто віночком.
Крок 4. Коли тісто буде готове і стане повністю однорідним, залиште на 15 хвилин.
Крок 5. Після цього влийте в тісто крутий окріп, швидкими круговими рухами перемішайте тісто. Також додайте рафінована рослинна олія. Можна приступати до випічки.
Крок 6. Поставте на сильний вогонь сковороду-блинницу, добре прогрійте її. Перед першим млинцем змастіть дно рослинним маслом. Влийте на центр тісто, прокрутіть сковорідку, щоб воно розійшлося по всій площі. Смажте млинець, поки на поверхні не з’являться бульбашки.
Крок 7. Потім переверніть млинець і дайте йому добре підрум’янитися з іншого боку.
Крок 8. Готові млинчики складайте стопкою. При бажанні можна промащувати їх вершковим маслом, від цього вони будуть ще більш ніжними і ароматними. Приємного апетиту!
Млинці на кислому молоці і кефірі
Млинці на кислому молоці і кефірі мають чудовий смак. Не варто засмучуватися, якщо молоко завчасно скисло. Його завжди можна використовувати у приготуванні домашньої випічки, ми пропонуємо звернути увагу на ці млинці.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 10-15.
Інгредієнти:
- Молоко кисле – 500 мл
- Яйця курячі – 2 шт.
- Кефір будь-якої жирності – 500 мл
- Цукор – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль поварена – за смаком.
- Мука пшенична вищий сорт – 2 склянки
- Масло рослинне без запаху – 5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. В зручну миску розбийте курячі яйця, всипте необхідну кількість солі та цукру. Збийте інгредієнти міксером. Далі поступово влийте кисле молоко і кефір, не припиняючи перемішувати масу.
Крок 2. Дочекайтеся, поки зійде піна від збивання, потім додайте в тісто просіяне пшеничне борошно. Всипайте її частинами, і кожен раз добре вимішуйте. Потім по черзі додайте соду і рослинне масло.
Крок 3. Тісто вийде рідким, легко стікаючим з ложки. Можна приступати до випічки. Змастіть розігріту сковорідку рослинним маслом перед випічкою першого млинця, влийте порцію тіста. Смажте млинці з одного боку, поки краю не з’явиться рум’яна каемочка.
Крок 4. З другої сторони обсмажуйте млинці приблизно 1 хвилину.
Крок 5. Складіть готові млинчики чарочку і подавайте в теплому вигляді з добавками по своєму смаку. Приємного апетиту!
Дріжджові млинці на молоці і кефірі
Дріжджові млинці на молоці і кефірі – просто чудова пишна випічка з дрібними дірочками. Рецепт досить популярний і простий. Такі дріжджові млинці можна подавати з кавою на сніданок або влаштовувати сім’ї смачний перекус в будь-який час дня.
Час готування – 3 ч. 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4-6.
Склад:
- Борошно пшеничне вищого сорту – 1 склянка
- Кефір 2,5 % – 1 склянка
- Цукор – 1 ст. л.
- Яйце куряче велике – 1 шт.
- Молоко – 1 склянка
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне без запаху для тіста – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У миску просіяти борошно пшеничне, всипте сіль, цукор і сухі дріжджі. Перемішайте інгредієнти.
Крок 2. Далі розбийте в миску з борошном і дріжджами велике куряче яйце.
Крок 3. Влийте до вже наявних інгредієнтів у мисці кефір кімнатної температури і перемішайте інгредієнти віночком.
Крок 4. Далі додайте олію і ще раз добре перемішайте тісто. Воно має вийти густим і однорідним, без грудок.
Крок 5. В кінці влийте молоко, перемішайте тісто, приведіть його до однорідного стану і залиште на столі на 2-2,5 години, щоб дріжджі активізувалися.
Крок 6. Ваше тісто збільшиться в об’ємі і на поверхні з’явиться пінна шапочка. Після цього можна приступати до випічки.
Крок 7. Прогрійте сковороду на сильному вогні, змастіть її дно рослинним маслом, це необхідно зробити тільки перед першим млинцем. Зменшіть вогонь і влийте невелику порцію тіста.
Крок 8. Смажте млинці до рум’яного кольору з одного боку, потім переверніть лопаткою і готуйте з іншого боку ще пару хвилин.
Крок 9. Готові рум’яні млинці складайте один на одного стопкою. Подавайте випічку до столу з рідким медом або сметаною. Приємного апетиту!
Ажурні млинці на кефірі і молоці без яєць
Ажурні млинці на кефірі і молоці без яєць, незважаючи на такий склад, не прилипають до дна скорода і не рвуться. Хочемо поділитися з вами вдалим рецептом ніжною домашньої випічки. Тепер навіть відсутність яєць не залишить вас без рум’яних млинців.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Молоко – 250 мл
- Мука пшенична вищий сорт – 300 гр.
- Кефір 3,2 % – 250 мл
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне без запаху для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Влийте в миску кефір і молоко, перемішайте інгредієнти. Потім суміш трохи підігрійте в мікрохвильовці. Частина теплої маси відлийте в кухоль або іншу ємність.
Крок 2. До більшої частини кисломолочної суміші додайте сіль і просіяне пшеничне борошно.
Крок 3. В кружку додати харчову соду, перемішайте. Коли маса спіниться, перелийте її до тесту. Ще раз добре перемішайте його віночком і можна переходити до випічки.
Крок 4. Добре розігрійте сковороду і змастіть її рослинним маслом. Вливайте тісто невеликими порціями і смажте ажурні млинці з обох сторін на помірному вогні до золотистого кольору.
Крок 5. Подавайте млинці в теплому вигляді зі сметаною, варенням або іншими добавками по своєму смаку. Приємного апетиту!
Пишні млинці на молоці і кефірі
Пишні млинці на молоці і кефірі – один з найсмачніших видів випічки для всієї родини. Млинці виходять апетитними, рум’яними, пухленькими і повітряними. Хоч начинку в них загортати незручно, але зате смачно їсти з варенням або сметаною.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Молоко будь-якої жирності – 1 склянка
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Мука пшенична вищий сорт – 2 склянки
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Кефір – 1 склянка
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти для замішування тіста.
Крок 2. У миску влити склянку гарячого кефіру.
Крок 3. Далі всипте цукор, сіль і харчову соду.
Крок 4. Потім влийте гаряче молоко і добре перемішайте інгредієнти між собою.
Крок 5. Також додайте склянку холодної води, ще раз перемішайте масу.
Крок 6. В окрему миску розбийте курячі яйця і збийте їх віночком. Отриману масу вилийте в миску.
Крок 7. Ретельно збийте масу віночком.
Крок 8. Пшеничне борошно просійте через сито і частинами всипайте в миску з рідкими інгредієнтами. Після кожної порції борошна перемішуйте тісто, щоб не залишилося грудок.
Крок 9. В останню чергу влийте оливкову олію, ще раз перемішайте тісто віночком. Перед тим, як смажити млинці, витримайте тісто протягом 20-30 хвилин.
Крок 10. Прогрійте сковорідку влити невелику порцію тіста, проворачивайте сковороду, щоб вийшов круглий млинець з рівними краями.
Крок 11. Смажте всі млинці з обох сторін по парі хвилин до рум’яного кольору.
Крок 12. Випікайте млинці, поки не закінчиться тісто, складайте їх стопкою на плоскій тарілці.
Крок 13. Подавайте млинці в теплому вигляді до чаю або какао. Приємного апетиту!