Панеттоне (італійська паска) – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Панеттоне – це випічка родом з Італії. Це прості в приготуванні паски, які на їх батьківщині готуються напередодні Різдва. У нас же панеттоне більше асоціюється з Великоднем. У статті зібрано 8 рецептів цієї розкішної випічки.

Італійська панеттоне – класичний рецепт приготування

Панеттоне – найніжніший дріжджовий паска, який прийшов до нас з Італії. Особливістю його приготування є тривала розстойка, яка і надає тісту пружну структуру.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Для біги:
  • Вода 75 мл
  • Борошно 100 гр.
  • Сухі дріжджі 10 гр.
  • Для тіста:
  • Сухі дріжджі 30 гр.
  • Молоко коров’яче 110 мл
  • Борошно 360 гр.
  • Сіль 7 гр.
  • Цукор-пісок 105 гр.
  • Спеції і Приправи ⅓ ч. л.
  • Жовток 110 гр.
  • Масло вершкове 135 гр.
  • Цукати 200 гр.
  • Для скоринки:
  • Білок 55 гр.
  • Цукор-пісок 80 гр.
  • Борошно мигдальний 35 гр.
  • Мигдальні пелюстки 20 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний італійський паску панеттоне? Для початку необхідно приготувати бігу. У воді кімнатної температури розчиніть дріжджі. Борошно змішайте з сіллю, додайте суміш в дріжджову масу і добре перемішайте. Миску, затягніть харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3 години. Після цього обімніть бігу руками, змазаними маслом, знову закрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 10-12 годин.
  2. За 2 години до замісу тіста дістаньте бігу з холодильника. Дріжджі розведіть у теплому молоці і залиште на 5 хвилин. Потім змішайте борошно, сіль, спеції, цукор, жовтки і дріжджову масу. Після цього додайте бігу і перемішуйте тісто ще протягом 5 хвилин.
  3. Далі додайте в тісто розм’якшене вершкове масло, продовжуйте вимішувати тісто до однорідності.
  4. Після цього додайте цукати, перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися по всьому тесту.
  5. Потім розподіліть тісто по формах і залиште на 2,5-3 години для підйому.
  6. Приготуйте суміш для мигдальної скоринки. Змішайте яєчний білок з цукром і мигдальною борошном.
  7. Мигдально-білковою масою змастіть заготовки, посипте їх мигдалевими пелюстками і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів на 35-40 хвилин.
  8. Панеттоне виходить дуже ніжними і ароматними.

Приємного апетиту!