Торт «Казка» — це чудовий десерт, щоб порадувати дітей, а заодно і побалувати свого внутрішнього дитини, який напевно з ностальгією згадує смак цього торта. До того ж, він складається з найпростіших інгредієнтів і простий у приготуванні.
Класичний рецепт торту «Казка» по ГОСТу СРСР
Торт робиться з невеликого набору інгредієнтів, причому найбільш простих, але виходить дуже смачним і ситним. Також для його приготування не потрібно мати великого кулінарного досвіду.
Інгредієнти на
8 порц.
- Для бісквіта:
- Яйце куряче 4 шт.
- Цукор-пісок 180 гр.
- Борошно пшеничне 150 гр.
- Для сиропу:
- Цукор-пісок 100 гр.
- Вода-120 мл
- Коньяк 1 ст. л.
- Для крему:
- Яйце куряче 2 шт.
- Вода 40 мл
- Згущене молоко 240 гр.
- Какао 50 гр.
- Масло вершкове 400 гр.
- Екстракт ванілі 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати класичний торт «Казка» по ГОСТу СРСР в домашніх умовах? Акуратно відокремте білки від жовтків. Почніть збивати білки на невеликій швидкості, поступово засипаючи туди половину цукру і збільшуючи потужність міксера. Збивайте до появи м’яких піків.
- В окремому посуді збийте жовтки з половиною цукру, поки маса не побіліє. Потім акуратно з’єднайте збиті білки і жовтки.
- За частинами просійте борошно в миску зі збитим яйцем. Дуже акуратно вмешивайте борошно, щоб маса залишилася як можна більш повітряної.
- Застеліть деко пергаментом або силіконовим килимком так, щоб він закривав і бортики. Викладіть на нього тісто і розрівняти по поверхні. Помістіть деко в розігріту до 180 С духовку і випікайте протягом 30 хвилин.
- Коли бісквіт готовий, дістаньте його з духовки і перекладіть на новий аркуш пергаменту. Старий пергамент зніміть, намагаючись не пошкодити корж, а потім поверніть пласт в рулет разом з другим листом пекарської папери і залиште остигати.
- Поки бісквіт остигає, приготуйте крем. У маленькій каструлі або сотейнику змішати жовтки і воду. До них додайте згущене молоко і ванільну есенцію і поставте посуд на маленький вогонь. Постійно помішуючи, доведіть суміш до загустіння: опустіть ложку на половину в рідину і якщо слід від неї зберігається тривалий час, то консистенція підходяща.
- Перелийте крем в миску, накрийте плівкою в контакт і дайте повністю охолонути.
- Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно було м’яким. Збийте його міксером до стану крему і столовими ложками почніть вводити остиглу заварную основу, даючи їй добре перемішатися.
- Половину крему відокремте і залишилася масу вмішайте какао. Від нефарбованої частини відокремте ще дві столові ложки: одну офарбіть в зелений, іншу – в рожевий. Але так як кольоровий крем піде на прикраса торта, робіть це за бажанням.
- Для сиропу в сотейник влийте воду і всипте цукор. Поставте на маленький вогонь і варіть, постійно помішуючи, до його повного розчинення. Зніміть з вогню, додайте коньяк і залиште остигати. Коньяк зробить просочення більш ароматною, але додавати не обов’язково.
- Акуратно розгорніть остиглий бісквіт. Він буде в деяких місцях надламываться, це нормально, головне – щоб він не розвалився. Подрежьте ножем торці, обрізки відкладіть. Просочити бісквіт цукровим сиропом і дайте полежати 10 хвилин. Потім викладіть незабарвлений крем і розподіліть по коржу рівномірним шаром.
- Акуратно знову згорніть бісквіт. Розділіть шоколадний крем навпіл і однією половиною обмажте рулет з трьох сторін. Обрізки від коржа подрібніть руками в крихту і посипте десерт.
- Другу половину шоколадного крему покладіть в кондитерський мішок з фігурною насадкою і викладіть на рулеті бортик по периметру верхівки. Задекоріруйте квітами з пофарбованого крему. Після приготування торт повинен постояти в холодильнику 6-8 годин.
Приємного апетиту!