Ледачі хачапурі на кефірі з сиром на сковороді – 5 швидких рецептів з покроковими фото

Грузинські хачапурі завоювали серця гурманів по всьому світу. Це неймовірно смачний і поживний продукт, який люблять дорослі і діти. Його можна приготувати в домашніх умовах швидкого ледачому рецептом на кефирном тесті з сиром. Беріть на замітку 5 яскравих ідей з покроковим описом процесу.

Швидкий рецепт хачапурі на кефірі з сиром на сковороді

Простий і швидкий спосіб приготувати домашні хачапурі на кефірі – використовувати ледачий рецепт на сковороді. Частування порадує яскравим смаком і поживністю. Подавайте на сніданок!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Кефір-1 склянка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сир 200 гр.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати ліниві хачапурі на кефірі з сиром на сковороді? Для начинки можна відразу натерти сир на крупній тертці. Вибирайте тверді чи напівтверді сорту.
  2. Далі приготуємо тісто. У глибоку миску вливаємо кефір і розбиваємо у нього куряче яйце.
  3. Сюди ж просіваємо борошно, додаємо трохи солі. Починаємо замішувати.
  4. Занурюємо в рідкувате тісто тертий сир.
  5. Знову перемішуємо для рівномірного розподілу начинки.
  6. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Ложкою викладаємо тісто у вигляді оладок.
  7. Обсмажуємо частування з обох боків до яскравого рум’янцю.
  8. Апетитні ледачі хачапурі з сиром готові. Подавайте їх до столу!

Ледачі хачапурі на кефірі з сиром і сиром на сковороді

Яскравий рецепт приготування домашніх хачапурі на сковороді – з начинкою з сиру і сиру. Поживний продукт приємно здивує своїм смаком і ароматом. Подавайте до сімейного столу!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 300 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 400 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти.

2. Вливаємо в глибоку миску кефір і розбиваємо у нього куряче яйце. Починаємо збивати віночком.

3. Далі додаємо сіль і соду, яку гасити не потрібно, так як це зробить кисломолочний продукт.

4. Просіваємо в масу борошно.

5. Додаємо рослинне масло і починаємо старанно вимішують.

6. Формуємо щільне, але м’яке тісто.

7. Для начинки окремо змішуємо сир, яйця, тертий сир, подрібнений кріп і часник. Перемішуємо.

8. З начинки ліпимо шість однакових кульок.

9. Також ділимо і готове тісто.

10. З тіста ліпимо коржі і по центру кладемо кульку начинки.

11. Закриваємо начинку і знову розгортаємо заготовку в плоску корж.

12. Обсмажуємо частування з обох сторін на розпеченій сковороді.

13. Після обжарювання обмазуємо розтопленим вершковим маслом.

14. Ароматні хачапурі з сиром і сиром готові. Можна пробувати!

Як приготувати хачапурі на кефірі з сиром сулугуні на сковороді?

З хачапурі в сковороді можна приготувати з тягучим і яскравим смаком сиром сулугуні. Домашні оцінять таке ситне і смачне частування. Подавайте його на сніданок або в якості перекусу.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Для начинки:

  • Сир сулугуні – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Вливаємо кефір, розбиваємо до нього яйце і додаємо просіяне борошно. Поступово вимішуємо інгредієнти до отримання щільного кома.

2. Готове тісто обгортаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 20-30 хвилин. Підготуємо продукти для начинки.

3. Сир сулугуні натираємо на тертці і розмішуємо з курячим яйцем.

4. Ділимо тісто на рівні частини, з яких формуємо кульки.

5. Кожен кульку розгортаємо в коржик. По центру кладемо сирну начинку.

6. Щільно згортаємо краю, після чого ліпимо з заготівлі корж.

7. Перекладаємо частування на розпечену сковороду з шматочком вершкового масла. Смажимо до яскравої скоринки з обох сторін.

8. Рум’яні хачапурі з сиром сулугуні готові, пригощайтеся!

Ледачі хачапурі на кефірі з сиром без дріжджів

Простий рецепт лінивих харапури – на кефирном тесті без дріжджів. Швидке частування порадує своїм смаком, ароматом та поживними якостями. Забирайте ідею для вашого домашнього меню.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно – 3,5 склянки
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сир сулугуні – 200 гр.
  • Сир бринза – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість сухих інгредієнтів.

2. У глибоку миску вливаємо кефір. Додаємо сюди сухі продукти, поступово просіваємо борошно.

3. Вимішуємо інгредієнти до однорідності.

4. Підсипаємо борошно, поки не отримаємо щільне і м’яке тісто.

5. Тепер займемося начинкою. Натираємо сулугуні та бринзу. Розмішуємо сири з подрібненим часником.

6. Ділимо тісто на кілька частин, які розкачуємо в коржі. На кожну викладаємо начинку.

7. Закриваємо сирну суміш другою половинкою тіста і щільно притискаємо краю.

8. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Опускаємо в нього підготовлені продукти.

9. Смажимо частування з кожного боку до рум’янцю.

10. Ароматні ледачі хачапурі з сиром готові. Пригощайтеся!

Простий і швидкий рецепт хачапурі з сиром і яйцем на кефірі

Яскраві і смачні хачапурі в сковороді можна приготувати з сиром і яйцем. Кефірний тісто зробить частування неймовірно ніжним і м’яким. Спробуйте для вашого сімейного столу!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Кефір – 1,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Заздалегідь твердий сир натираємо на середній або великій тертці.

2. Замішуємо м’яке і пористе тісто з кефіру, борошна, солі і цукру. Гарненько вимішуємо його руками до розбивання сухих грудочок.

3. Ділимо продукт на три кульки і з кожного ліпимо човники, які слідом перекладаємо в розпечену сковороду.

4. Коли коржі придбають рум’янець, розбиваємо в них курячі яйця.

5. Засипаємо частування тертим сиром і тушкуємо під кришкою близько 3 хвилин. Оригінальні хачапурі в сковороді готові!