Млинці на манці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Млинці на манці – пишна і ніжна випічка для сніданку або полуденку. Тісто для млинців можна замішувати на воді, молоці, сироватці або кефірі, ми зібрали в цій статті всі можливі варіанти. Є одна невелика особливість приготування такого виду випічки, потрібно дати декілька хвилин манки, щоб вона набухла і не скрипіла на зубах, коли ви будете їсти готові млинчики.

Млинці з манкою на молоці

Млинці з манкою на молоці – класичний рецепт випічки, який знає кожна господиня. У ньому немає нічого складного, можете самі в цьому переконатися. З такого тіста млинці будуть тонкими і рум’яними. Їх можна подавати з варенням або медом.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно пшеничне 140 гр.
  • Молоко коров’яче 500 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Масло рослинне 50 мл
  • Манна крупа 5 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  1. Всі інгредієнти підготуйте заздалегідь, щоб вони були під рукою.
  2. У глибоку миску влити трохи молока і трохи підігрійте його в мікрохвильовці, але не кип’ятіть. Потім всипте манну крупу, перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб крупа набухла.
  3. Далі розбийте в миску велике куряче яйце, всипте цукор і щіпку солі. Збийте масу віночком.
  4. Потім просіяти в миску борошно пшеничне, влийте молоко, що залишилося і рослинне масло. Добре перемішайте інгредієнти.
  5. Перед випічкою, залиште тісто ще на 15 хвилин, щоб він настоявся.
  6. Поставте на вогонь блинницу, прогрійте її. Перед випічкою першого млинця змастіть її дно рослинним маслом. Влийте трохи манного тіста і розподіліть його по всій поверхні. Смажте кожен млинець по 30 секунд з кожної сторони.
  7. Подавайте рум’яну випічку до столу відразу після приготування зі сметаною, медом або варенням. Приємного апетиту!