Млинці на манці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Пісні млинці на манці

Пісні млинці на манці – чудова альтернатива випічці в дні Посту. Незважаючи на відсутність курячих яєць, молока і млинці виходять м’якими, ніжними і не рвуться. Їсти їх з медом і чаєм одне задоволення. Обов’язково спробуйте приготувати таку випічку самі.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Вода питна – 1,1 л
  • Крупа манна – 60 гр.
  • Борошно пшеничне – 140 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Влийте в каструлю 750 мілілітрів води, додайте цукор і сіль. Поставте ємність на вогонь і доведіть її вміст до кипіння. Цукор і сіль повинні повністю розчинитися.Крок 2. У киплячу воду тонкою цівкою всипте манну крупу, при цьому постійно перемішуйте масу ручним віночком або міксером на малих обертах. Доведіть суміш до кипіння і продовжуйте варити 3-4 хвилини. Потім зніміть каструлю з вогню.

Крок 3. Просіяне пшеничне борошно змішайте з теплою водою. Для цього в миску всипте півсклянки борошна і влийте 170-180 мл води, перемішайте до однорідності, розбийте всі борошняні грудки.

Крок 4. Борошняну масу викладіть в каструлю до манки, перемішайте. Потім повторити цю процедуру з залишилася борошном. Коли вся мука буде додана в тісто влийте столову ложку рослинної олії.

Крок 5. За консистенцією тісто має вийти не таким рідким, як на млинці, але і не дуже густим.

Крок 6. Добре розігрійте сковороду, змастіть її рослинним маслом. Вливайте тісто невеликими порціями і формуйте тонкі млинчики. Смажте їх з обох сторін по 1 хвилині до рум’яної скоринки.

Крок 7. Так як тісто ми замішували без яєць, слід почекати, поки млинець як слід, підсохне, щоб без проблем його перевернути.

Крок 8. Готові млинчики складайте стопкою і подавайте в теплому вигляді з медом або ягодами. Приємного апетиту!