Млинці на манці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Млинці на манці без борошна

Млинці на манці без борошна – унікальна випічка для сніданку і полудня для всієї родини. Готуються вони досить швидко і просто. Млинці виходять трохи товщі, ніж звичайні, і смак у них трохи інший завдяки використанню манки.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Крупа манна – 4 ст. л.
  • Кефір будь-якої жирності – 1 склянка
  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
  • Вода – 0,5 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Технологія замішування тіста на манній крупі практично не відрізняється від класичного тесту. Підготуйте всі необхідні продукти і приступимо.

Крок 2. Візьміть зручну миску для замісу тіста. У миску налийте кефір, воду і рослинну олію. Також розбийте курячі яйця, збийте інгредієнти віночком.

Крок 3. Змішайте манну крупу, цукор і сіль. Отриману суміш всипте в рідку частину тесту. Добре продукти перемішайте і залиште на півгодини, щоб манка розм’якла.

Крок 4. Через півгодини рослинне масло піднімається вгору, а всі інші інгредієнти осядуть вниз, і маса буде виглядати приблизно так.

Крок 5. Перемішайте тісто, по консистенції воно повинно нагадувати жирний кефір.

Крок 6. Розігрійте сковороду на сильному вогні. Перед першим млинцем змастіть її дно рослинним маслом. Влийте порцію тіста і прокручуйте сковороду, щоб воно розійшлося по всій площі. Смажте з одного боку 1,5-2 хвилини, з іншого боку смажте хвилину на помірному вогні.

Крок 7. Готові рум’яні манні млинці складіть чарочку і подавайте до столу з варенням або іншими добавками. Приємного апетиту!