Пиріжки з цибулею і яйцем – 10 рецептів з покроковими фото

Домашні пиріжки – чудовий привід зібрати сім’ю за великим столом або запросити гостей. Приготуйте смачну і поживну частування з начинкою з яєць і цибулі. Борошняний продукт можна смажити або запікати. Використовуйте підбірку з 10 перевірених рецептів з докладним описом процесу.

Смачні пиріжки з цибулею і яйцем в духовці

Ароматні і рум’яні пиріжки можна спекти в духовці з начинкою з яєць і цибулі. Апетитне частування можна подавати в якості перекусу або разом з гарячим чаєм. Спробуйте простий класичний рецепт.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 400 гр.
  • Кефір 150 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сухі дріжджі ½ ч. л.
  • Молоко коров’яче 50 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Масло рослинне 80 мл
  • Для начинки:
  • Яйце варене 7 шт.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло вершкове 60 гр.

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріжки з цибулею і яйцем в духовці? Дріжджі розмішуємо з цукром і теплим молоком.
  2. Залишаємо опару на 10 хвилин. За цей час вона помітно збільшиться в розмірах.
  3. Вливаємо в опару кефір і рослинне масло. Сюди ж додаємо яйце, сіль і просіваємо борошно.
  4. Вимішуємо тісто і ставимо його на 30 хвилин у тепле місце.
  5. Подрібнюємо зелену цибулю і тушкуємо його в сковороді з вершковим маслом близько 5 хвилин.
  6. Сюди ж додаємо дрібно порізані варені яйця.
  7. Солимо і перчимо масу. Розмішуємо і знімаємо з плити.
  8. Готове тісто ділимо на шматочки, які розминаємо в кола. По центру викладаємо начинку.
  9. Формуємо акуратні пиріжки.
  10. Викладаємо заготовки швом вниз на деко з пергаментом.
  11. Випікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.