Масляний крем – 10 рецептів для торта з покроковими фото

На даний момент існує безліч різновидів кремів, які можна з легкістю приготувати в домашніх умовах без використання яких-небудь спеціальних пристосувань. І сьогодні мова піде про масляному кремі, який служить відмінним помічником при виготовленні будь-яких кондитерських виробів. Їм можна вирівнювати багатоярусні торти, просочувати коржі і прикрашати трайфлы і різні тістечка.

Білково-масляний крем для прикраси торта

Для декорування домашніх тортів чудово підходить крем, приготований на основі білків і вершкового масла. Поєднання цих двох інгредієнтів додають крему стабільність і достатню стійкість, що дуже важливо при декоруванні.

Порції – 1 торт діаметром 18 сантиметрів.

Інгредієнти на
1 шт.

  • Білки 6 шт.
  • Цукор-пісок 280 гр.
  • Масло вершкове 360 гр.
  • Ванілін за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати масляний крем для торта? Брусок вершкового масла 82,5% жирності, виймаємо з холодильної камери, нарізаємо кубиками середнього розміру і залишаємо при кімнатній температурі.
  2. Білки від курячих яєць змішати з цукровим піском і ставимо на водяну баню таким чином, щоб дно ємності не стосувалося води.
  3. При постійному помішуванні повністю розчиняємо солодкі кристали і знімаємо з водяній бані.
  4. Білки збиваємо міксером на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи оберти.
  5. До моменту, коли маса загусне – підсипаємо ванілін за смаком.
  6. Злегка охолоджені білки продовжуємо збивати до стану стабільних піків.
  7. Маса повинна не спадати з ложки або пальців.
  8. Починаємо поступово вводити шматочки масла і перебивати складові крему на середній швидкості. Коли всі компоненти будуть об’єднані – швидкість на максимумі і добиваємося гладкою текстурою.
  9. Крем повинен мати приємний колір слонової кістки.
  10. За необхідності додаємо барвник, перекладаємо масу в кондитерський мішок і приступаємо до роботи.

Приємного апетиту!

Масляний крем із згущеним молоком в домашніх умовах

З таких простих продуктів, як вершкове масло і згущене молоко можна з легкістю приготувати неймовірно смачний крем, який чудово тримає форму і відповідно підходить для прикраси будь-яких кондитерських виробів, приготованих своїми руками.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Молоко згущене – 480 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло кімнатної температури нарізаємо кубиками середнього розміру і перекладаємо в глибоку посуд.

Крок 2. За допомогою міксера ретельно збиваємо масу до однорідності і збільшення в об’ємі.

Крок 3. В отриману масу підливаємо ½ частина згущеного молока і додаємо зовсім небагато ваніліну для насиченого аромату.

Крок 4. Знову озброюємося міксером і об’єднуємо компоненти.

Крок 5. В момент, коли згущене молоко і масло стануть єдиним цілим – вливаємо залишки солодкого молока і продовжуємо збивати до повітряної консистенції.

Крок 6. Отриманий крем подаємо в піалах або ж прикрашаємо їм торти, капкейки або трайфлы. Приємного апетиту!

Масляний крем для вирівнювання торта в домашніх умовах

Для того щоб надати домашньому торту зовнішній вигляд такий, щоб всі думали, що його приготували в кондитерській професійні кухарі – вирівнюємо всі зовнішні поверхні за допомогою універсального і дуже смачного крему на основі вершкового масла і декоруємо під свій смак!

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Масло вершкове – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 360 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 240 мл

Процес приготування:

Крок 1. У каструлі з товстим дном або в сотейнику змішати молоко і цукровий пісок – ставимо на помірний вогонь і при постійному помішуванні розчиняємо солодкі кристали і доводимо до закипання.

Крок 2. В цей час в окремому посуді збиваємо два яйця.

Крок 3. Змішуємо яєчну і молочну масу при постійному збиванні.

Крок 4. Отриману суміш повертаємо на вогонь і поступово доводимо до стану більш густої консистенції.

Крок 5. В іншій ємності збиваємо до однорідності вершкове масло кімнатної температури.

Крок 6. В масляну масу тонким струменем вводимо злегка остиглий сироп з молока і цукрового піску.

Крок 7. Готовий крем відразу пускаємо в роботу або ж прибираємо в холодильник на строк не більше двох діб і перед використанням злегка збиваємо міксером. Приємного апетиту!

Сметано-масляний крем для торта

Поєднання ніжної сметани і вершкового масла – це одне з кращих об’єднання компонентів, відповідно до їх смаковими характеристиками і гладким текстур. Ретельно збивши ці інгредієнти, ми отримуємо неймовірно смачний і стабільний крем, який легко готується в домашніх умовах.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сметана – 400 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокій піалі об’єднуємо сметану і одне куряче яйце.

Крок 2. Засипаємо до згаданих вище компонентів цукровий пісок і борошно – ретельно перемішуємо.

Крок 3. Ставимо тарілку на водяну баню і при постійному помішуванні доводимо до загустіння маси, після охолоджуємо.

Крок 4. В окремій ємності гарненько збиваємо вершкове масло до однорідної консистенції.

Крок 5. Не припиняючи збивання, тонкою струєю вводимо цукрово-сметанную масу в масло.

Крок 6. Ще раз охолоджуємо і приступаємо до просочення бісквітних коржів. Приємного апетиту!

Як приготувати масляний крем для бісквітного торта?

Немає нічого смачнішого, ніж домашні торти, приготовані своїми руками з особливою любов’ю і турботою. Пишні і повітряні бісквітні коржі, просочені ніжним кремом на основі вершкового масла – шалено смачно і ароматно!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 980 мл

Інгредієнти:

  • Молоко – 500 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100-150 гр.
  • Борошно – 25-30 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок ванільний – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлю наливаємо 500 мілілітрів молока, додаємо ванільний цукор і доводимо до кипіння.

Крок 2. В окремому посуді змішуємо сухі компоненти: борошно і цукор.

Крок 3. В борошняну суміш вбиваємо яйця і ретельно перемішуємо за допомогою віночка.

Крок 4. В отриману масу тонким струменем вливаємо тепле молоко і інтенсивно заважаємо.

Крок 5. Повертаємо суміш на вогонь і на повільному полум’ї доводимо до загустіння при постійному помішуванні.

Крок 6. Відправляємо в майбутній крем шматочок вершкового масла і знову ретельно перемішуємо.

Крок 7. Перекладаємо масу в чисту і суху тарілку, накриваємо харчовою плівкою в контакт і залишаємо до повного охолодження. Після, приступаємо до просочення бісквітних коржів. Приємного апетиту!

Шоколадно-масляний крем для торта

Лише раз, приготувавши неповторний крем з масла і какао-порошку, ви будете повертатися до цього рецепту знову і знову, що зовсім не дивно, адже ця ніжна консистенція ідеально підходить для вирівнюючи і прикраси різних тортів і тістечок.

Час готування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 320 мл

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Молоко згущене – ¾ банки.
  • Какао-порошок – 1-2 ст. л

Процес приготування:

Крок 1. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо за допомогою міксера або віночка до збільшення в об’ємі, як правило, цей процес займає не більше двох хвилин.

Крок 2. Не вимикаючи міксер, тонким струменем вводимо згущене молоко.

Крок 3. Ретельно перемішуємо і продовжуємо збивати.

Крок 4. В отриману масу підсипаємо какао-порошок, попередньо просіяти його.

Крок 5. Збиваємо до однорідної консистенції і приступаємо до декорування. Приємного апетиту!

Простий сирно-масляний крем для торта

Приготувати сирний крем на основі вершкового масла можна дуже просто і швидко, достатньо лише слідувати докладного рецептом з покроковими фото. З таких простих компонентів виходить неймовірно стабільний і стійкий крем, який чудово підходить для різних кондитерських виробів, приготованих своїми руками.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 540 мл

Інгредієнти:

  • Сир пастоподібний – 320 гр.
  • Масло вершкове – 175 гр.
  • Пудра цукрова – 90 гр.
  • Молоко згущене – 65 мл
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з масляною основи: вершкове масло кімнатної температури збиваємо за допомогою міксера до зміни кольору – компонент повинен побіліти.

Крок 2. У разі якщо попередньо ви забули витягти масло з холоду, є рішення: охолоджене масло нарізаємо кубиками і залишаємо на робочої поверхні до розм’якшення, таким чином, процес прискориться в кілька разів.

Крок 3. В отриману масляну масу підсипаємо просіяне цукрову пудру, ванілін і продовжуємо збивання протягом 3-5 хвилин.

Крок 4. В основу крему перетираємо сир через дрібне сито.

Крок 5. Коли всі вищезазначені інгредієнти об’єднані – збиваємо все разом ще 1-2 хвилини.

Крок 6. Після, в однорідну повітряну масу підливаємо згущене молоко і перебиваємо до однорідної і гладкої консистенції. Крем повністю готовий до вживання, тому приступаємо до роботи. Приємного апетиту!

Масляний крем для квітів на торті

Приготувати красивий і смачний торт – це одне, а ось ефектно прикрасити і подати його – зовсім інша, однак, рішення дуже просте: готуємо стабільний крем з якого можна з легкістю відсадити красиві квіти для декору, які не будуть розповзатися і текти.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 350 мл

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 150-200 гр.
  • Білки курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокому посуді з’єднуємо білки від двох великих курячих яєць і цукровий пісок.

Крок 2. Ставимо посуд на водяну баню і при постійному помішуванні віночком розчиняємо солодкі кристали.

Крок 3. Злегка збиваємо масу, але не до пишноти.

Крок 4. Для перевірки на готовність, капаємо трохи маси на робочу поверхню і у випадку, якщо цукор не відчувається між пальцями – знімаємо з вогню.

Крок 5. Приступаємо до взбиванню білків міксером до утворення стійкої піни.

Крок 6. Поступово починаємо вводити кубики вершкового масла і продовжуємо працювати міксером.

Крок 7. При додаванні практично всього масла, маса спочатку трохи розріджується, однак, залишається тягучою.

Крок 8. Відправляємо в крем залишки розм’якшеного масла. Все це час міксер не припиняє свою роботу.

Крок 9. Збиваємо масу до тих пір, поки маса не загусне.

Крок 10. Залишаємо крем білим або ж фарбуємо будь-якими харчовими барвниками для висадки різнокольорових квітів. Приємного апетиту!

Крем з масла для «Наполеона» в домашніх умовах

«Наполеон» виготовлений в кращих кондитерських не зрівняється з тортом, приготованим в домашніх умовах з самих свіжих і якісних інгредієнтів. Але десерт адже не складається з одних коржів, тому швидко і легко готуємо ніжний масляний крем для просочення.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – торт вагою близько 2 кілограм.

Склад:

  • Масло вершкове – 400 гр.
  • Молоко згущене – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У глибокий посуд викладаємо 400 грам розм’якшеного масла (достатньо за кілька годин до готування вийняти брусок з холодильної камери).

Крок 2. Підсипаємо до маслу цукровий пісок (можна замінити цукровою пудрою або другий банкою згущеного молока).

Крок 3. За допомогою міксера компоненти змішуємо до однорідної консистенції.

Крок 4. В масляну масу вливаємо 400 мл згущеного молока.

Крок 5. Збиваємо інгредієнти, поступово збільшуючи швидкість до зміни кольору і пишності. Приємного апетиту!

Дуже смачний масляний крем з вареним згущеним молоком

Всім давно відомі рецепти приготування класичного масляного крему з білої згущеним молоком, але чи пробували ви замінити цей компонент вареним згущеним молоком? Крем миттєво змінює свої смакові характеристики в кращу сторону і надає тортів і тістечок неповторний аромат.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 550 гр.

Склад:

  • Масло вершкове – 400 гр.
  • варена Згущене молоко – 350 гр.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу блендера викладаємо розм’якшене вершкове масло.

Крок 2. Додаємо варену згущенку по одній столовій ложці і безперервно збиваємо.

Крок 3. Коли два компоненти об’єднані – ретельно збиваємо до отримання густої і однорідної консистенції.

Крок 4. Гладка текстура без грудочок повинна вийти в результаті.

Крок 5. Готовий крем перекладаємо в кондитерський мішок і за допомогою фігурної насадки відсаджуємо завитки, квіти і все, що вашій душі завгодно. Приємного апетиту!