Пиріжки зі щавлем – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Пиріжки зі щавлем — дуже смачна і проста випічка, яку можна приготувати в домашніх умовах. Щавель є однією з найбільш соковитих трав. Вона ідеально підходить для ролі начинки у випічці. Щавлем можна замінити шпинат, який в звичайних магазинах коштує досить дорого. Завдяки йому начинка випічки виходить кисло-солодкою, а сам пиріжок стає неймовірно соковитим.

Неймовірно смачні пиріжки зі щавлем, смажені на сковороді

Цей рецепт допоможе вам згадати смак дитинства. Для його приготування не доведеться витрачати час на випікання. А всі необхідні інгредієнти ви зможете знайти на своїй кухні.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Щавель 600 гр.
  • Кефір 300 мл
  • Борошно 350 гр.
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачні пиріжки зі щавлем? Готувати страву варто почати з підготовки інгредієнти для начинки. Щавель необхідно добре промити в холодній воді. Відрізаємо від нього жорсткі ніжки. Для начинки нам знадобляться тільки листя щавлю. Ріжемо їх не дуже дрібно, так як з-за термічної обробки листя сильно зменшуються в своєму розмірі.
  2. Тепер нам необхідно залити щавель окропом. Нам вистачить 30-40 секунд. За цей час листя зможуть трохи проваритися. Зливаємо воду. Після цього ви зможете побачити, наскільки сильно зменшився розмір щавлю. Вичавлюємо листя руками. Щоб остаточно позбавити їх від зайвої вологи, використовуйте паперові рушники. Листя щавлю самі по собі дуже вологі і соковиті. Тому додаткова рідина всередині пиріжків нам не потрібна. Такої кількості начинки нам вистачить на 6 пиріжків.
  3. Переходимо до підготовки тесту. У глибоку ємність наливаємо кефір і додаємо 4 столові ложки рослинної олії. Перемішуємо масу з допомогою віночка. Додаємо до суміші кефіру і масла 1 чайну ложку солі, 1 чайну ложку цукру і 1 чайну ложку соди. Ще раз ретельно перемішуємо майбутнє тісто. Смак соди не повинен відчуватися.
  4. Борошно необхідно просіяти. Починаємо вводити її невеликими порціями в наше тісто. Ретельно перемішуйте його. Тісто має вийде дуже м’яким. Перевірте, щоб воно не прилипало до рук і легко месилось. Враховуйте, що вага борошна, який вказується в інгредієнтах, завжди є орієнтовним. Необхідно стежити за консистенцією тесту. Якщо воно рідке, ви зможете додати ще просіяного борошна. Однак якщо воно вже стало схоже на камінь, то ви не зможете зробити його більш рідким. Таке тісто доведеться просто викинути.
  5. Коли тісто замішане, дайте постояти 15 хвилин. Бажано накрити тісто рушником. Ви також можете використовувати харчову плівку.
  6. Коли тісто настоїться, дістаємо його з ємності. Посипте дерев’яну дошку борошном. Наріжте тісто на невеликі шматочки. Їх розмір може змінюватись в залежності від вашого бажання. Враховуйте той факт, що, коли ви будете випікати пиріжки, вони збільшаться в розмірах.
  7. Кожен відрізаний шматочок розкачуємо з допомогою качалки. В середину тіста кладемо начинку з щавлю. На один пиріжок піде 1 столова ложка начинки. Щоб зробити пиріжки більш солодкими, можете додати в центр тіста ложку цукру, а після цього покласти начинку з щавлю.
  8. Пиріжок можна надати будь-яку форму. Дуже зручно зробити його у формі вареника. У цьому випадку начинка точно не випаде з пиріжка.
  9. ставимо Сковороду на середній вогонь. Щедро змащуємо її рослинним маслом. Кладемо пиріжки на сковороду. Обсмажуємо з обох сторін по 3 хвилини. Пиріжки повинні стати золотистого кольору. Не слід збільшувати вогонь до максимуму. У цьому випадку вони дуже швидко згорять, але не пропечуться всередині.
  10. Перекладаємо пиріжки на тарілку. Їх варто їсти гарячими, щоб повноцінно насолодитися незвичайним смаком щавлю. На цей рецепт йде дуже мало часу, але результат вас приємно здивує. Ставте чайник і приступайте до дегустації пиріжків. Приємного апетиту!