Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі на сковороді – це варіант швидкої і смачної домашньої випічки з свіжого зеленого лука і відварених яєць, за смаком не відрізняються від бабусиних пиріжків з начинкою. Тісто замішується на кефірі з розпушувачем і змішується з начинкою. Пиріжки смажаться відразу після замісу на сковороді, подібно оладкам і подаються до сніданку або чаю.

Ледачі пиріжки на кефірі з цибулею і яйцем на сковороді

Ледачі пиріжки на кефірі з цибулею і яйцем на сковороді будуть у вас швидким, ситним та смачним сніданком. У цьому рецепті тісто замішуємо на суміші цільнозерновий борошна з пшеничного, що буде корисніше, і на кефірі з содою. Яйця відварюємо заздалегідь. Смажимо ледачі пиріжки на маленькому вогні під кришкою, тоді вони будуть пишними.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кефір 300 мл
  • Яйце куряче 4 шт. (відварених)
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Борошно 150 гр. (цільнозернові)
  • Борошно пшеничне 80 гр.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі на сковороді готуються дуже просто. Заздалегідь відварити круто яйця, очистити і нарізати їх невеликими кубиками. Промити пучок зеленого цибулі і дрібно нашаткувати.
  2. У окрему піалу розбити сире яйце, насипати сіль з чорним перцем і трохи збити віночком.
  3. Підігріти в мікрохвильовій печі кефір і перелити в посуд для замішування тіста, додати соду, збите яйце і перемішати віночком.
  4. Потім насипати до кефірної масі цільнозернове борошно і замісити тісто до однорідного стану. Текстура тіста повинна бути трохи густіше, ніж для оладок.
  5. У замішане тісто перекласти нарізку яєць з зеленою цибулею і перемішати.
  6. В останню чергу насипати в тісто борошно пшеничне.
  7. Перемішати тісто ще раз.
  8. У сковороді розігріти рослинне масло. Столовою ложкою викласти в гаряче масло тісто у формі невеликих оладок. Обсмажити їх на маленькому вогні під прикритою кришкою до рум’яного кольору з обох сторін.
  9. Приготовані ледачі пиріжки на кефірі з цибулею і яйцем на сковороді подати на стіл в гарячому вигляді, доповнивши сметаною. Такі пиріжки будуть смачними і в холодному вигляді, що зручно для перекусу. Приємного апетиту!

Ледачі пирожки з яйцем і зеленою цибулею

Начинка з відварених яєць з зеленою цибулею смачна і в пирогах, і в пиріжках, а в цьому рецепті вам пропонується приготувати ліниві пиріжки з яйцем і зеленою цибулею. Тісто замішуємо на кефірі з содою, і воно не вимагає часу і зусиль для замісу, тому пиріжки з нього назвали ледачими. Яйця заздалегідь відварюємо, зелену цибулю можна брати як свіжий, так і заморожений, а кефір краще взяти вчорашній.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 16 шт.

Склад:

  • Кефір – 350 мл
  • Борошно пшеничне – 260 гр.
  • Яйце варене – 3 шт.
  • Яйце для тіста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста налити трохи підігрітий кефір, розбити до нього яйце, додати соду і перемішати віночком.

Крок 2. Через сито насипати потрібну кількість пшеничного борошна. Пропорція борошна і кефіру в рецепті розраховані для замісу тіста густою текстурою і трохи густіше, ніж для оладок.

Крок 3. Потім віночком ці інгредієнти перемішати до однорідного стану.

Крок 4. Очистити відварені круто яйця і нарізати шматочками будь-якого розміру, як більше подобається.

Крок 5. Промити пучок цибулі, дрібно нашаткувати, додати до нарізки яєць і перемішати. Якщо використовуєте цибулю заморожений, то дати йому трохи відтанути, розклавши на серветці.

Крок 6. Потім нарізку яйця з цибулею перекласти в тісто і перемішати ложкою для рівномірного їх розподілу.

Крок 7. У сковороді розігріти достатню кількість рослинного масла. Тісто викладати столовою ложкою, не більше, тоді пиріжки просмажаться рівномірно.

Крок 8. Смажити пиріжки на вогні трохи менше середнього, а сковороду можна прикрити кришкою, але тоді масло буде «стріляти».

Крок 9. Обсмажити ледачі пиріжки з обох боків до рум’яного кольору. За час смаження пиріжки стануть пишними.

Крок 10. Приготовлені ледачі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею спочатку перекласти на паперові серветки для видалення надлишку олії, а потім подати на сніданок. Приємного апетиту!

Пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі з розпушувачем

Пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі з розпушувачем виходять дуже пишними, просто і швидко готуються і будуть у вас ситним сніданком або смачним перекусом. У цьому рецепті до тесту на кефірі з розпушувачем, додамо трохи прянощів (чорний перець, паприку і мускатний горіх), що надасть ледачим пиріжкам особливий смак.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 20 шт.

Склад:

  • Кефір – 500 мл
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце для тіста – 2 шт.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Яйце варене – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – ½ ч. л.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Пиріжки готуються швидко, тому відразу підготуйте всі інгредієнти, згідно пропорції рецепта. Яйця для начинки заздалегідь відваріть круто і остудіть.

Крок 2. Для начинки промийте пучок зеленого цибулі, обсушіть серветкою і дрібно наріжте. Відварені яйця очистіть від шкаралупи і наріжте невеликими кубиками або порубаєте ножем.

Крок 3. У посуд для замішування тіста перелийте кефір кімнатної температури. Потім розбийте два яйця і насипте сіль з прянощами. Віночком ці інгредієнти добре перемішайте. Борошно змішайте з розпушувачем, пересипте в кефірну масу і замісити тісто до однорідної текстури.

Крок 4. У замішане тісто перекладіть нарізку яєць з цибулею і перемішайте.

Крок 5. Посмажте пиріжки на розігрітому рослинному маслі до рум’яного кольору з обох сторін, під прикритою кришкою і на невеликому вогні. Приготовлені пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі з розпушувачем відразу подайте на стіл в гарячому вигляді. Свій смак і ніжну текстуру пиріжки збережуть і в холодному вигляді. Приємного апетиту!

Ледачі пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і ковбасою

Ледачі пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і ковбасою будуть у вас варіантом цієї швидкої і смачної випічки, адже інгредієнти начинки добре поєднуються. У цьому рецепті для начинки взяті перепелині мариновані яйця, але можна замінити відвареними круто курячими. Ковбаса підходить будь-яка. Тісто замішуємо на кефірі з розпушувачем.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 2.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 10 ст. л.
  • Яйце для тіста – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Яйце перепелине/куряче – 5 шт./2 шт.
  • Ковбаса копчена – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготувати всі продукти для пиріжків, згідно пропорції рецепту і потрібного вам кількості порцій.

Крок 2. Цибуля обполоснути холодною водою і дрібно нашаткувати.

Крок 3. Ковбасу звільнити від оболонки і нарізати невеликими кубиками.

Крок 4. Відварені і мариновані перепелині яйця нарізати кубиками. Замість них можна взяти 2 курячих яйця.

Крок 5. У посуд для замішування тіста розбити два сирих курячих яйця.

Крок 6. Насипати до них сіль з содою, чорним перцем і віночком збити в однорідну масу.

Крок 7. Потім налити кефір кімнатної температури або трохи підігрітий. Все віночком ще раз перемішати, при цьому на поверхні суміші з’явиться багато дрібних бульбашок.

Крок 8. Потім через сито просіяти пшеничне борошно і замісити тісто.

Крок 9. Замішане тісто має бути гладким і по консистенції як густа сметана.

Крок 10. У тісто перекласти нарізку ковбаси, цибулі та перепелиних яєць.

Крок 11. Ложкою тісто з начинкою ще раз перемішати.

Крок 12. Обсмажити ледачі пиріжки на розігрітому рослинному маслі до рум’яного кольору з обох сторін. Тісто накладати столовою ложкою і смажити на невеликому вогні.

Крок 13. Приготовлені ледачі пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і ковбасою подавати на стіл гарячими, так і холодними. Приємного апетиту!

Пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і сиром

Пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і сиром смачні в холодному вигляді, тому їх можна приготувати для перекусу, особливо дітям. У цьому рецепті додаємо для ситності трохи ковбаси, але це не обов’язково. Тісто замішуємо на кефірі з содою. Інгредієнти для начинки подрібнюємо на тертці. Тісто виходить негустим і формуємо ледачі пиріжки з допомогою пакета.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Кефір – 350 мл
  • Борошно пшеничне – 220 гр.
  • Яйце для тіста – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Твердий сир – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Петрушка – 30 гр.
  • Яйце варене – 2 шт.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замішування тіста налити теплий кефір, розбити одне яйце, додати сіль і все добре перемішати віночком.

Крок 2. Борошно просіяти через сито, змішати з содою і пересипати до кефірної масі. Додати дві ложки рослинного масла і замісити тісто до однорідної текстури.

Крок 3. Зелень промити і дрібно нашаткувати. Яйця, заздалегідь відварені круто, очистити від шкаралупи. Твердий сир, ковбасу і яйця подрібнити на крупній тертці, покласти в тісто і все перемішати ложкою.

Крок 4. Замішане тісто перекласти в поліетиленовий пакет і одні зрізати кут.

Крок 5. У сковороді розігріти рослинне масло. Тісто видавити через пакет, формуючи акуратні пиріжки. Обсмажити їх на невеликому вогні до рум’яного кольору з обох сторін.

Крок 6. Приготовлені ледачі пиріжки на кефірі з цибулею, яйцем і сиром перекласти на блюдо і подати на стіл з будь-яким соусом. Приємного апетиту!