Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі на сковороді – 5 рецептів з покроковими фото

Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі на сковороді – це варіант швидкої і смачної домашньої випічки з свіжого зеленого лука і відварених яєць, за смаком не відрізняються від бабусиних пиріжків з начинкою. Тісто замішується на кефірі з розпушувачем і змішується з начинкою. Пиріжки смажаться відразу після замісу на сковороді, подібно оладкам і подаються до сніданку або чаю.

Ледачі пиріжки на кефірі з цибулею і яйцем на сковороді

Ледачі пиріжки на кефірі з цибулею і яйцем на сковороді будуть у вас швидким, ситним та смачним сніданком. У цьому рецепті тісто замішуємо на суміші цільнозерновий борошна з пшеничного, що буде корисніше, і на кефірі з содою. Яйця відварюємо заздалегідь. Смажимо ледачі пиріжки на маленькому вогні під кришкою, тоді вони будуть пишними.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Кефір 300 мл
  • Яйце куряче 4 шт. (відварених)
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Борошно 150 гр. (цільнозернові)
  • Борошно пшеничне 80 гр.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Ледачі пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі на сковороді готуються дуже просто. Заздалегідь відварити круто яйця, очистити і нарізати їх невеликими кубиками. Промити пучок зеленого цибулі і дрібно нашаткувати.
  2. У окрему піалу розбити сире яйце, насипати сіль з чорним перцем і трохи збити віночком.
  3. Підігріти в мікрохвильовій печі кефір і перелити в посуд для замішування тіста, додати соду, збите яйце і перемішати віночком.
  4. Потім насипати до кефірної масі цільнозернове борошно і замісити тісто до однорідного стану. Текстура тіста повинна бути трохи густіше, ніж для оладок.
  5. У замішане тісто перекласти нарізку яєць з зеленою цибулею і перемішати.
  6. В останню чергу насипати в тісто борошно пшеничне.
  7. Перемішати тісто ще раз.
  8. У сковороді розігріти рослинне масло. Столовою ложкою викласти в гаряче масло тісто у формі невеликих оладок. Обсмажити їх на маленькому вогні під прикритою кришкою до рум’яного кольору з обох сторін.
  9. Приготовані ледачі пиріжки на кефірі з цибулею і яйцем на сковороді подати на стіл в гарячому вигляді, доповнивши сметаною. Такі пиріжки будуть смачними і в холодному вигляді, що зручно для перекусу. Приємного апетиту!