Тісто для заливного пирога – 8 кращих рецептів приготування з покроковими фото

Тісто для заливного пирога — це основа для швидкої і смачної домашньої випічки. Таке тісто можна готувати з тих продуктів, що завжди є під рукою – кефіру, майонезу, сметани, яєць та борошна. Воно підходить як для пирогів з солодкою начинкою, так і для ситних варіантів з м’ясом, рибою або овочами. У пирога завжди виходить рум’яна кірочка, що дозволяє готувати його не тільки для сімейної вечері, але й подавати в якості закуски до святкового столу.

Смачне тісто на кефірі для заливного пирога з капустою

Для заливного пирога на кефірі використовується простий набір інгредієнтів, які практично завжди є під рукою. Рецепт простий: змішати, залити і випікати. З таким завданням впорається навіть починаюча господиня.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне 1.5 склянки
  • Кефір-1 склянка
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сода харчова 1 щіпка
  • Сіль за смаком
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна 500 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Кріп 1 пучок
  • Масло рослинне 6 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачне тісто для заливного пирога? Капусту шаткуємо тонкими смужками і ставимо для обсмажування на рослинному маслі, час від часу помішуємо.
  2. Обсмажену капусту злегка солимо і перчимо, додаємо сирі яйця і посипаємо нарізаним кропом, потім все перемішуємо.
  3. Для тіста яйця потрібно злегка збити з додаванням рослинного масла і солі.
  4. Окремо потрібно буде змішати соду і кефір, додаємо туди збиті яйця.
  5. У суміш додаємо потроху просіяне борошно заздалегідь і добре перемішуємо, поки тісто не придбає консистенцію густої сметани.
  6. Форму для випікання змащуємо пензликом з рослинним маслом і виливаємо в неї близько половини обсягу підготовленого тіста. Викладаємо капустяну начинку, акуратно розподіляємо зверху тісто.
  7. Випікаємо в духовці, нагрітій до 180 градусів, приблизно 40 хвилин до рум’яної скоринки. Готовий капустяний пиріг нарізаємо на порційні шматочки і подаємо, посипавши зверху подрібненим кропом.