Тісто для заливного пирога — це основа для швидкої і смачної домашньої випічки. Таке тісто можна готувати з тих продуктів, що завжди є під рукою – кефіру, майонезу, сметани, яєць та борошна. Воно підходить як для пирогів з солодкою начинкою, так і для ситних варіантів з м’ясом, рибою або овочами. У пирога завжди виходить рум’яна кірочка, що дозволяє готувати його не тільки для сімейної вечері, але й подавати в якості закуски до святкового столу.
Смачне тісто на кефірі для заливного пирога з капустою
Для заливного пирога на кефірі використовується простий набір інгредієнтів, які практично завжди є під рукою. Рецепт простий: змішати, залити і випікати. З таким завданням впорається навіть починаюча господиня.
Інгредієнти на
8 порц.
- Для тіста:
- Борошно пшеничне 1.5 склянки
- Кефір-1 склянка
- Яйце куряче 2 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сода харчова 1 щіпка
- Сіль за смаком
- Для начинки:
- Капуста білокачанна 500 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Кріп 1 пучок
- Масло рослинне 6 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смачне тісто для заливного пирога? Капусту шаткуємо тонкими смужками і ставимо для обсмажування на рослинному маслі, час від часу помішуємо.
- Обсмажену капусту злегка солимо і перчимо, додаємо сирі яйця і посипаємо нарізаним кропом, потім все перемішуємо.
- Для тіста яйця потрібно злегка збити з додаванням рослинного масла і солі.
- Окремо потрібно буде змішати соду і кефір, додаємо туди збиті яйця.
- У суміш додаємо потроху просіяне борошно заздалегідь і добре перемішуємо, поки тісто не придбає консистенцію густої сметани.
- Форму для випікання змащуємо пензликом з рослинним маслом і виливаємо в неї близько половини обсягу підготовленого тіста. Викладаємо капустяну начинку, акуратно розподіляємо зверху тісто.
- Випікаємо в духовці, нагрітій до 180 градусів, приблизно 40 хвилин до рум’яної скоринки. Готовий капустяний пиріг нарізаємо на порційні шматочки і подаємо, посипавши зверху подрібненим кропом.
Швидкий і простий рецепт тіста на майонезі для заливного пирога
Ще один нескладний рецепт смачного і швидкого пирога, тільки замість кефіру для тіста використовуються майонез і сметана в рівних пропорціях. Пиріг набуває красиву золотисту скоринку, а начинка з курки та картоплі в поєднанні з приправою хмелі-сунелі відмінно доповнює страву.
Час приготування:1 година 30 хвилин.
Час приготування:25 хвилин.
Порцій – 8.
Склад:
Для тіста:
- Майонез – 250 гр.
- Сметана 10-15% – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Борошно – 5 ст. л.
Для начинки:
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Приправа хмелі-сунелі – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. У мисці з’єднайте майонез провансаль зі сметаною. Краще використовувати класичний майонез провансаль і сметану жирністю 10-15%.
2. В майонезно-сметанную суміш розбийте три яйця з додаванням соди і солі, все ретельно перемішайте.
3. Додайте борошно і доведіть тісто до консистенції жирної сметани, залиште його на 30 хвилин під плівкою.
4. Куряче м’ясо поріжте на дрібні шматочки, далі потрібно його обсмажити з використанням будь-якої рослинної олії близько 10 хвилин, додайте дрібно нарізану цибулю, смажте ще 5 хвилин, приправити хмелі-сунелі.
5. Картоплю очистити і натерти, використовуючи для цього велику тертку. В окремій мисці змішайте курку з картоплею, посоліть і поперчіть.
6. Форму для пирога змастіть невеликою кількістю рослинної олії, викладіть одну частину тіста, розподіліть по ньому начинку, щоб вона рівномірно його покривала, і залийте залишилися тестом.
7. Тримайте форму з пирогом в духовці приблизно 30-40 хвилин при температурі 170 градусів, потім доведіть температуру до 200 градусів і залиште ще 5-10 хвилин. Пиріг наріжте на порційні шматочки, подавайте з салатом зі свіжих помідорів або квашеною капустою.
Як приготувати смачне тісто на сметані для заливного пирога?
Такий варіант пирога підійде для сніданку або в якості перекусу. Крім того, він добре поєднується з першими стравами. Злегка хрустке тісто доповнюється соковитою начинкою – смачно і просто.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування:15 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Борошно — 250 гр.
- Сметана 20% — 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 пакет.
Для начинки:
- Яйце – 5 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Для випікання:
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Яйця моєму і варимо 7-8 хвилин, приготовані яйця краще залити холодною водою і витримати кілька хвилин.
2. Зелена цибуля промиваємо і дрібно нарізаємо, викладаємо на сковорідку і обсмажуємо з рослинним маслом. Потім додаємо туди дрібно нарізані яйця, які потрібно злегка посолити, потім все перемішуємо.
3. У миску розбиваємо яйця, додаємо розпушувач, сіль і цукор, після чого масу потрібно добре збити.
4. Додаємо туди сметану, перемішуємо і порційно засипаємо борошно, ретельно вимішуючи тісто. Дно і бортики підготовленої форми для випікання змащуємо маслом і виливаємо приблизно половину готового тіста, розкладаємо начинку і заливаємо другою частиною тіста.
5. Випікаємо пиріг в духовці. На це потрібно близько 50 хвилин, температура повинна становити 200 градусів. Готовність страви перевіряється з допомогою дерев’яної шпажки: тісто не повинно прилипати до неї при протыкании. Готову страву остудити і подавати порційно, прикрасивши пір’ям зеленого лука.
Рідке тісто на молоці для заливного пирога в духовці
Якщо гості на порозі, а в холодильнику тільки звичайні продукти, можна скористатися цим рецептом і швидко приготувати смачний заливний пиріг з маринованими грибами. Він готується просто, а результат вразить навіть найвимогливіших гостей.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування:15 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 150 мл
- Сода – ¾ ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Паприка мелена – ½ ч. л.
- Борошно – 1 склянка
Для начинки:
- Гриби мариновані – 1 банка.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Цибулю і моркву очищаємо, моркву нарізаємо дрібно, цибулю — півкільцями.
2. Обсмажуємо в сковороді в рослинному маслі до прозорості цибулю, після додаємо туди ж моркву. Готуємо 2-3 хвилини.
3. Мариновані гриби (опеньки, печериці, гливи або інші) проціджуємо і нарізаємо на дрібні шматочки. Додаємо в сковороду до цибулі і моркви, готуємо пару хвилин, перчимо за смаком. Сіль можна не додавати, оскільки гриби вже її містять.
4. В окремому посуді змішуємо яйця, молоко, соду, сіль і паприку.
5. Потроху додаємо борошно і замішуємо злегка рідке тісто.
6. У форму для запікання з високими бортиками викладаємо половину тіста, додаємо рівним шаром начинку і заливаємо рештою тестом. Деко струшуємо, щоб не утворювалося пустот.
7. Випікаємо пиріг у духовці, нагрітій до 190 градусів, приблизно 1 годину.
8. Готову страву можна подавати як у холодному, так і в гарячому вигляді, розділивши на порційні шматки.
Тісто на майонезі і сметані для заливного пирога з рибою
Заливний пиріг з рибними консервами і картоплею підійде в якості страви на вечерю або при раптовій появі гостей. Це хороший бюджетний варіант для сімейного свята або вечора у колі друзів, який можна приготувати швидко і без зайвих витрат.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування:15 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Оцет – 1 ч. л.
Для начинки:
- Картопля в мундирі – 4-5 шт.
- Рибні консерви в олії – 2 банки.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. В окремій ємності змішуємо сметану, майонез, яйця і сіль.
2. Всипаємо порціями борошно, ретельно перемішуємо, поки тісто не набуде однорідність.
3. У готову масу додаємо соду, гашену оцтом і ще раз перемішуємо.
4. Для начинки миємо й чистимо зварений в мундирі картоплю, нарізаємо його кружечками.
5. Цибулю чистимо і ріжемо великими кільцями.
6. Рибні консерви розминаємо виделкою.
7. У глибоку форму для випічки, попередньо змащену рослинним маслом, виливаємо половину тіста, потім викладаємо рибу, картоплю і цибулю і заливаємо залишками тіста, рівномірно розподіляючи його по поверхні. Випікаємо близько 30 хвилин в духовці при 190 градусах.
8. Пиріг можна подавати і гарячим, і холодним, попередньо розділивши на порційні шматки і прикрасивши зеленню.
Класичне бездріжджове тісто для заливного пирога в духовці
Цей рецепт тіста, що готується без використання дріжджів, підійде для випічки як солодкого пирога, приміром, з ягідною або фруктовою начинкою, так і для пирога з м’ясом, рибою або овочами. Пиріг вийде з красивою золотистою скоринкою, а нейтральний смак тесту підкреслить смакові нюанси начинки.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування:10 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
- Кефір – 450 мл
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 280 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. До початку приготування краще включити духовку, щоб вона прогрілася. Підготовлене до випічки блюдо потрібно ставити в гарячу духовку.
2. Кефір повинен трохи постояти при кімнатній температурі. Також його можна трохи підігріти в мікрохвильовій печі.
3. Яйця розбити в окремий посуд і злегка збити за допомогою віника або міксера. Поступово ввести до яєць кефір і розмішати.
4. В іншій ємності з’єднати сухі компоненти: просіяти борошно, додати соду, цукор і сіль, добре перемішати і додати в кефірно-яєчну суміш.
5. Ретельно перемішати, щоб тісто набуло консистенцію рідкої сметани.
6. На дно форми для випікання, змащену рослинним маслом, потрібно вилити половину приготованого тіста, викласти обрану начинку і залити рештою тіста, щоб воно рівномірно покрила начинку.
7. Випікати в духовці не менше 30 хвилин при температурі 190 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Пиріг готовий!
Неймовірно смачне холодець тісто для солодкого домашнього пирога
Для цього рецепту потрібно більше цукру і вершкове масло замість рослинного. Ягоди надають випічці приємну кислинку і свіжість. Пиріг підійде для вечірніх посиденьок з родичами або друзями.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування:15 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 2/3 склянки
- Масло вершкове – 80 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Ягоди свіжі або заморожені – 300 гр.
Процес приготування:
1. Яйця збити з цукром, поки маса не побіліє.
2. Додати в яєчно-цукрову суміш розм’якшене вершкове масло. Додати в масу кефір і добре перемішати.
3. Поступово ввести в суміш борошно і розпушувач, зігнати тісто міксером протягом пари хвилин.
4. Форму для випікання змастити вершковим маслом, вилити в неї тісто. Зверху розкласти ягоди. Якщо вони занадто кислі, можна присипати їх цукром.
5. Випікати пиріг близько 35 хвилин, відрегулювати температуру в духовці на 185 градусів.
6. Готову випічку викласти на блюдо, подавати до чаю або кави зі сметаною або посипати цукровою пудрою.
Просте холодець тісто для пирога з фаршем в домашніх умовах
Простий і ситний пиріг для початківців господарок, які хочуть вразити своїми кулінарними здібностями близьких або гостей. Пиріг з м’ясом і картоплею виходить ситним, виглядає ефектно і припаде до смаку кожному.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування:15 хвилин.
Порцій – 6.
Склад:
Для тіста:
- Мука пшенична – 1 стакан.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Майонез (провансаль) – 150 гр.
- Сметана 20% – 100 гр.
- Розпушувач – 2 ч. л.
Для начинки:
- Фарш із свинини та яловичини – 300 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю очистити, натерти на дрібній тертці.
2. Фарш посолити, додати до нього картоплю і кріп, перемішати начинку.
3. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і вбити в неї два яйця, налити олію і додати майонез зі сметаною, замісити тісто.
4. Форму для випічки або глибоку сковороду змастити олією, вилити половину тіста, рівномірно розкласти начинку і залити другою частиною тіста.
5. Пиріг готувати в духовці при температурі 200 градусів приблизно 30 хвилин. Відкривати дверцята духовки під час випікання не рекомендується, щоб пиріг не опал.
6. Готовий пиріг розділити на порції і подавати до столу. Приємного апетиту!