Лимонний пиріг – 10 найсмачніше рецептів з покроковими фото

Популярний в європейській кухні лимонний пиріг, відрізняється яскравим смаком і ароматом. Легка кислинка надає частування особливий шарм. Десерт стане відмінним приводом покликати гостей або зібрати сім’ю за чашкою чаю. Є багато варіацій приготування страви. Оцініть підбірку з 10 перевірених рецептів з покроковим описом.

Найсмачніший пиріг з пісочного тіста і лимонною начинкою

Неймовірно смачний лимонний пиріг можна приготувати на пісочному тісті. Беріть на замітку домашній рецепт, який нікого не залишить байдужим. Подавайте десерт до чаю або кави.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 300 гр.
  • Масло вершкове 150 гр.
  • Сметана 200 гр.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Жовтки 3 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Лимон 2 шт.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Для безе:
  • Білки 3 шт.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти смачний лимонний пиріг у духовці в домашніх умовах? Промиваємо лимони і знімаємо з них цедру з допомогою терки.
  2. Для тіста беремо 3 яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки збиваємо з цукром близько 3 хвилин до однорідності. Білки ми використовуємо для приготування безе.
  3. Сюди ж додаємо сметану, розтоплене вершкове масло і трохи цедри. Продовжуємо збивати.
  4. У загальну масу просіваємо борошно з розпушувачем.
  5. Вимішуємо продукти до отримання гладкого тіста без грудочок.
  6. Устеляємо деко пергаментом і викладаємо на нього тісто.
  7. Розмазуємо продукт в тонкий корж.
  8. Випікаємо його 25 хвилин при температурі 180 градусів.
  9. Даємо пісочному продукту трохи охолонути і ділимо його на кілька частин.
  10. Залишилися без шкірки лимони ріжемо тонкими кружечками. Акуратно виймаємо кісточки.
  11. Відправляємо лимони і цукор в блендер. Збиваємо.
  12. Доповнюємо суміш залишилася цедрою. Ретельно вимішуємо.
  13. Обмазуємо кожен корж лимонною начинкою.
  14. Складаємо підготовлені коржі в пиріг.
  15. Окремо готуємо безе. Збиваємо цукор з яєчними білками до пишної піни.
  16. Щільно обмазуємо заготівлю безе.
  17. Готуємо частування 15 хвилин при температурі 180 градусів.
  18. Смачний лимонний пиріг з пісочного тіста готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.

Дуже смачний лимонний пиріг з меренгою

Ароматний лимонний пиріг можна приготувати з меренгою. Домашній десерт порадує яскравим смаком і зовнішнім виглядом. Подавайте його в колі сім’ї за чашкою чаю або до святкового столу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Лимон – 2 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Крохмаль – 3 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Вода – 1 склянка

Для безе:

  • Яйце – 6 шт.
  • Цукор – 6 ст. л.

Процес приготування:

1. Розм’якшені шматочки вершкового масла викладаємо в глибоку миску. Сюди ж розбиваємо два курячих яйця.

2. Розтираємо продукти і доповнюємо їх просіяним борошном з какао. Далі додаємо цукор і вимішуємо до однорідності.

3. Готове тісто тонким шаром розстилаємо по формі для випікання. Закриваємо продуктом бортики на 2-3 див. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.

4. Для начинки спочатку підготуємо лимони. Знімаємо Цедру тільки з одного. З двох плодів вичавлюємо сік.

5. У невеликій сотейник висипаємо цукор, заливаємо його соком, водою і доповнюємо цедрою. Ставимо заготовку на плиту, нагріваємо і поступово викладаємо сюди борошно, крохмаль і вершкове масло. Готуємо до густої однорідної маси.

6. З чотирьох яєць витягаємо жовтки. Збиваємо їх з сіллю і після з’єднуємо зі злегка остигнула масою з сотейника.

7. Заливаємо основу пирога лимонною начинкою.

8. Приготуємо безе. Відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо їх з цукром до утворення пишної густої піни.

9. Закриваємо пиріг безе. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

10. Яскравий лимонний десерт безе готовий. Акуратно витягуйте його з форми і подавайте до столу.

Покроковий рецепт приготування лимонного пирога на кефірі

Ніжний пиріг з яскравою лимонною начинкою можна приготувати на кефирном тесті. Порадуйте себе і близьких ароматним частуванням, яке ідеально підійде до чашечки ранкового чаю або кави.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Маргарин – 200 гр.
  • Лимон – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Лимони промиваємо під водою, а борошно заздалегідь просіваємо.

2. Розм’якшений маргарин ріжемо на шматочки. Відправляємо його в глибоку миску і засипаємо борошном.

3. Розминаємо продукти руками до стану крихти. Доповнюємо масу розпушувачем і яйцем.

4. Далі вливаємо потрібну кількість кефіру.

5. Вимішуємо тісто до отримання однорідної щільного кома.

6. Лимони пропускаємо через м’ясорубку або дрібно нарізаємо. Кісточки прибираємо руками.

7. Лимонні шматочки засипаємо цукром і настоюють 10 хвилин.

8. Тісто ділимо на два шматочки. Розкачуємо їх і один викладаємо у форму для випікання.

9. Рівномірно викладаємо на тісто лимонну начинку.

10. Другим пластом тіста накриваємо заготовку.

11. Щільно з’єднуємо і обмазуємо поверхню збитим яйцем. Випікаємо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

12. Рум’яний лимонний пиріг на кефирном тесті готовий. Прикрашайте десерт лимонними шматочками і подавайте до столу.

Лимонний пиріг на дріжджовому тесті в духовці

Пишний лимонний пиріг можна спекти на дріжджовому тісті. Десерт вийде з яскравим рум’янцем і соковитою начинкою. Ідеальне рішення для домашнього чаювання. Беріть на замітку простий перевірений рецепт.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 120 мл

Процес приготування:

1. Сухі дріжджі розчиняємо в теплій воді. Залишаємо їх на 8-10 хвилин.

2. Вершкове масло ділимо на шматочки і засипаємо їх просіяним борошном.

3. Вимішуємо масло з борошном. Робимо в масі невелике поглиблення і виливаємо в нього настоявшиеся дріжджі.

4. Руками розминаємо продукти до утворення щільного кома. Ділимо його на дві нерівні частини і кладемо їх в тепле місце на 20-30 хвилин.

5. Подрібнюємо лимон і вимішуємо його з цукром.

6. Більшу частину тіста розкачуємо і кладемо на деко. Поливаємо основу лимонною начинкою.

7. Закриваємо начинку тістом, що залишилося. Можна вирізати з нього візерунки. Обмазуємо блюдо збитим яйцем і випікаємо його 40 хвилин при температурі 200 градусів.

8. Рум’яний дріжджовий пиріг з лимонною начинкою готовий. Можна подавати до столу.

Як спекти тертий пиріг з лимонною начинкою?

Яскравий тертий пиріг можна приготувати з лимонною начинкою. Соковитий десерт порадує насиченим смаком і приємним ароматом. Подавайте ласощі до домашнього чаювання або святкового столу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Лимон – 2 шт.
  • Крохмаль – 60 гр.
  • Вода – 50 мл

Процес приготування:

1. Шматочок вершкового масла натираємо на тертку. Кладемо інгредієнт у велику миску.

2. Сюди ж всипаємо просіяне борошно. Додаємо половину цукру.

3. Розбиваємо в масу куряче яйце.

4. Трохи вимішуємо вміст і доповнюємо його содою, гашеного оцтом.

5. Вимішуємо тісто руками до однорідності. Заготівлю ділимо на дві частини. Меншу частину кладемо в морозилку.

6. Більшу частину розгортаємо в тонкий пласт.

7. Укладаємо основу у форму для випікання.

8. З одного лимона знімаємо цедру за допомогою терки.

9. Відправляємо цедру в чашу блендера. Сюди ж кладемо шматочки лимона, крохмаль, воду і цукор, що залишився. Збиваємо до однорідності.

10. Розподіляємо начинку на основі пирога.

11. Заморожений шматочок тісто натираємо. Посипаємо начинку стружкою. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

12. Яскравий домашній десерт з лимонною начинкою готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.

Покроковий рецепт приготування лимонного пирога на листковому тісті

Домашній лимонний пиріг на листковому тісті – це швидкий і простий спосіб порадувати рідних смачним ласощами. Частування виходить хрустким і ніжним. Подавайте його разом з чаєм.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 0,5 кг
  • Лимон – 2 шт.
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування пирога.

2. Лимони промиваємо та нарізаємо тонкими часточками. Кісточки акуратно прибираємо.

3. Перекладаємо цитрус в сотейник і тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні.

4. Далі продукт засипаємо цукром.

5. Заливаємо водою і продовжуємо тушкувати на вогні.

6. Листкове тісто злегка надрізаємо по всьому периметру. Це необхідно, щоб готовий продукт не кришився при нарізці.

7. Кладемо тісто на деко з пергаментом і випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Лимонну начинку тримаємо на вогні до отримання однорідної цукрового сиропу.

9. Рум’яне листкове тісто виймаємо з духовки.

10. Поливаємо готову основу сиропом. Розподіляємо По поверхні томлені шматочки лимона. Даємо частування настоятися.

11. Простий лимонний пиріг на листковому тісті готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.

Пиріг з лимонною цедрою в домашніх умовах

Ароматний домашній пиріг можна отримати з додаванням лимонної цедри. Частування вийде соковитим і яскравим смаком. Відмінне рішення для вашого сімейного чаювання!

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Вершкове масло нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо їх в глибоку миску.

2. Засипаємо продукт цукром.

3. Вимішуємо інгредієнти міксером до однорідності.

4. Сюди ж розбиваємо курячі яйця.

5. Знову збиваємо масу.

6. Ділимо лимон на половинки. З однієї вичавлюємо трохи соку в тісто.

7. З іншої половинки знімаємо цедру. Її також додаємо в загальну масу.

8. Продовжуємо збивати вміст.

9. Додаємо розпушувач і ванілін за смаком.

10. Далі просіваємо борошно.

11. Віночком вимішуємо тісто до розбивання всіх грудочок.

12. Акуратно перелити заготовку у форму для випікання. Готуємо близько 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

13. Рум’яний пиріг з лимонною цедрою готовий. Подавайте його до столу!

Як приготувати смачний лимонно-апельсиновий пиріг?

Ідея ароматного і соковитого пирога для вашого сімейного столу – з лимоном і апельсином. Яскраве цитрусове частування стане відмінним приводом зібрати сім’ю за чашкою чаю.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 2 ст. л.

Для начинки:

  • Лимон – 1 шт.
  • Апельсин – 3 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 60 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Лимон і апельсини промиваємо під водою.

2. У розм’якшене вершкове масло всипаємо цукор. Ретельно вимішуємо продукти.

3. Сюди ж відправляємо яєчний жовток і воду. Перемішуємо.

4. Просіваємо в масу борошно і вимішуємо заготовку до гладкого і повного кома.

5. Ком тесту акуратно розподіляємо по формі для випікання, захоплюючи бортики. Ставимо основу в холодильник на 30 хвилин.

6. З одного апельсина і лимона знімаємо цедру.

7. З цитрусів вичавлюємо сік. Для прикраси залишаємо один апельсин.

8. Яйця збиваємо з цукром до пишної піни.

9. Вливаємо в суміш цитрусовий сік і додаємо цедру.

10. Додаємо крохмаль і розтоплене вершкове масло. Збиваємо до однорідності.

11. Перелити начинку в форму з основою.

12. Випікаємо заготівлю 35 хвилин при температурі 180 градусів.

13. Під час випікання підготуємо прикраса. Апельсин поділяємо на часточки.

14. З кожної часточки виймаємо кісточки і плівку.

15. Капаємо в сковороду трохи апельсинового соку. Можна додати цукор за смаком.

16. У киплячу рідину опускаємо цитрусові дольки. Тушкуємо їх близько 3 хвилин.

17. На поверхню готового пирога кладемо обсмажені шматочки і заливаємо їх сиропом з сковороди.

18. Готове. Подавайте, лимонно-апельсиновий десерт до столу.

Ароматний лимонний пиріг з яблуками в духовці

Соковитий домашній пиріг можна приготувати з яблуками і лимонами. Ароматне і в міру солодке частування нікого не залишить байдужим. Оцініть цікавий рецепт для вашого чаювання.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор – 3 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Лимон – 3 шт.
  • Яблуко – 4 шт.
  • Цедра лимона – 1 ст. л.
  • Манна крупа – 1 ст. л.
  • Крохмаль – 80 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Розтоплюємо вершкове масло і з’єднуємо його з половиною цукру, сіллю, сметаною та яйцями. Збиваємо.

2. Сюди ж додаємо розпушувач і лимонну цедру. Просіваємо борошно.

3. Вимішуємо тісто руками і ділимо його на дві частини. Одна повинна бути менше за розміром, кладемо її в морозильник.

4. Подрібнюємо лимони і розмішуємо їх з цукром і крохмалем.

5. Яблуко дрібно нарізаємо невеликими шматочками. Серцевину акуратно видаляємо.

6. Велику грудку тіста розкачуємо і кладемо у форму для випікання. Посипаємо основу манною крупою. Далі кладемо яблука і лимонну масу.

7. Засипаємо начинку тертим тістом, яке лежало в морозильній камері. Випікаємо десерт 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Яскравий пиріг з лимонної і яблучної начинкою готовий. Діліть на порційні шматочки і подавайте до столу.

Простий і смачний рецепт пісного пирога з лимоном

Порадувати своїх близьких, пісним лимонним пирогом легко. Беріть на замітку простий рецепт з використанням тільки рослинних інгредієнтів. Підходить також для веганского меню.

Час готування: 1 год

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Цукор – 120 гр.
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 170 мл

Для начинки:

  • Лимон – 3 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Крохмаль – 60 гр.
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Розчиняємо цукор і сіль у воді. Сюди ж додаємо рослинне масло. Збиваємо суміш до однорідності.

2. Засипаємо рідку суміш борошном. Вимішуємо до отримання однорідного тіста. Від загального кома відокремлюємо невеликий шматок і кладемо його в морозилку.

3. Подрібнюємо лимони і розмішуємо їх з цукром, крохмалем і мускатним горіхом. Начинка готова.

4. Більшу частину тіста розкачуємо і розстилаємо у форму для випікання. Викладаємо на основу лимонну начинку.

5. Зверху натираємо заморожений шматочок тіста. Випікаємо частування 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

6. Пісний лимонний пиріг готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу.