Капустяна запіканка в духовці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Легке, корисне і смачне частування для вашого столу — капустяна запіканка. Її можна подавати до сніданку, обіду або в якості перекусу. Приготувати такий продукт не складе праці. Беріть на замітку перевірену кулінарну збірку з 7-і покрокових рецептів.

Капустяна запіканка з фаршем в духовці

Соковиту капустяну запіканку можна приготувати з додаванням м’ясного фаршу. Таке блюдо вийде не тільки смачним і поживним, але й корисним. Порадуйте своїх рідних!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Капуста білоголова 700 гр.
  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 200 гр.
  • Морква 200 гр.
  • Сметана 2 склянки
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати капустяну запіканку в духовці? Підготуємо продукти за списком.
  2. Подрібнюємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.
  3. Моркву натираємо на тертці.
  4. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.
  5. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом і смажимо у ньому цибулю.
  6. Доповнюємо цибулю фаршем, солимо, перчимо і тушкуємо близько 15 хвилин.
  7. Окремо обсмажуємо моркву до м’якості.
  8. Доповнюємо морква білокачанної капустою. Солимо за смаком і тушкуємо під кришкою 15-20 хвилин.
  9. В цей час натираємо сир.
  10. У форму для запікання кладемо половину моркви з капустою. Солимо і перчимо за смаком.
  11. Обмазуємо шар сметаною.
  12. Слідом кладемо фарш.
  13. Знову обмазуємо сметаною.
  14. Викладаємо залишилася капусту з морквою.
  15. Поливаємо залишилася сметаною.
  16. Зверху посипаємо тертим сиром.
  17. Запікаємо заготівлю 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  18. Апетитна капустяна запіканка з фаршем готова. Діліть на порції і пригощайтеся!

Як спекти капустяну запіканку з манкою в духовці?

Ніжна капустяна запіканка виходить з додаванням манної крупи. Корисне блюдо послужило відмінною ідеєю для вашого сімейного сніданку або перекусу. Скористайтеся простим покроковим рецептом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Крупа манна – 0,5 склянки
  • Молоко – 120 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо білокачанну капусту дрібно шаткуємо її.

Крок 2. Манну крупу вимішуємо з молоком.

Крок 3. Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його до манки. Сюди ж додаємо яйце, сіль і перець за смаком. Збиваємо.

Крок 4. Капусту викладаємо у форму для запікання. Заливаємо її підготовленою сумішшю.

Крок 5. Запікаємо 30 хвилин при температурі 220 градусів.

Крок 6. Апетитна капустяна запіканка з манкою готова, пробуйте!

капустяна Запіканка на сковороді з яйцем і сиром

Цікавий і швидкий спосіб приготування капустяної запіканки — в сковороді. Додайте сюди трохи сиру і порадуєте домашніх апетитним і корисним стравою. Підходить для сімейних сніданків або обідів.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 30 гр.
  • Сметана – 50 гр.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно шаткуємо капусту, солимо її і розминаємо руками до виділення соку.

Крок 2. Доповнюємо овоч яйцями, сіллю, перцем і паприкою.

Крок 3. Сюди ж кладемо сметану, тертий сир і подрібнену зелень.

Крок 4. Доповнюємо продукти борошном і соєвим соусом. Ретельно вимішуємо.

Крок 5. Обмазуємо сковороду рослинною олією. Викладаємо сюди капустяну заготовку.

Крок 6. Готуємо 10 хвилин під кришкою. Після чого акуратно ділимо страву на дві частини і перевертаємо. Готуємо ще 10 хвилин.

Крок 9. Апетитна запіканка з капусти готова. Діліть на порції і пригощайтеся!

Простий і смачний рецепт запіканки з капусти в мультиварці

Простий спосіб приготувати смачну капустяну запіканку — в мультиварці. Таке блюдо стане відмінним рішенням для домашнього обіду, завдяки своїм живильним властивостям. Беріть на замітку!

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 50 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Борошно – 0,5 склянки
  • Сіль – за смаком.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Натираємо моркву і обсмажуємо її в чашу мультиварки на рослинному маслі.

Крок 2. Доповнюємо морквину подрібненою цибулею і дрібно шаткованою капустою. Солимо за смаком. Тушкуємо до м’якості.

Крок 3. Для заливки збиваємо одне куряче яйце зі сметаною, борошном, розпушувачем і сіллю.

Крок 4. Друге яйце відварюємо, подрібнюємо і змішуємо з овочами.

Крок 5. Заливаємо заготівлю борошняною сумішшю. Готуємо в режимі для випічки 30-40 хвилин, після перевертаємо і готуємо ще 15 хвилин.

Крок 6. Ароматна капустяна запіканка готова, подавайте до столу!

ПП дієтична капустяна запіканка в духовці

Низькокалорійна кухня багата різноманітністю. Для смачного та корисного обіду можна приготувати капустяну запіканку. З простим покроковим рецептом справляться навіть новачки. Спробуйте!

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 180 гр.
  • Рис – 6 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Яйце – 2 шт.
  • Манка – 5-6 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти.

Крок 2. Капусту ділимо на невеликі шматочки. Солимо, заливаємо водою і відварюємо.

Крок 3. Відварюємо рис і розмішуємо його з курячим яйцем. Після з’єднуємо кашу з капустою, яку попередньо віджимаємо від води.

Крок 4. Дрібно розбираємо ріпчасту цибулю.

Крок 5. Також чинимо і з часником.

Крок 6. Овочі кладемо в основну масу, посипаємо її чотирма ложками манної крупи. Солимо, перчимо і розмішуємо. Кладемо продукт у форму для запікання.

Крок 7. Решту манку збиваємо з яйцем. Заливаємо сумішшю капустяну заготовку. Випікаємо 25-35 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Корисна запіканка з капусти готова, можна пробувати!

Соковита капустяно-картопляна запіканка в духовці

Ситну домашню запіканку можна приготувати з картоплі і капусти. З простим кулінарним процесом впорається будь-який, а готову страву порадує яскравим смаком і апетитним ароматом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 70 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • мускатний Горіх – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту промиваємо і дрібно шаткуємо її. Перекладаємо в глибоку миску, солимо і розминаємо руками.

Крок 2. Доповнюємо продукт тертою морквиною.

Крок 3. Також чинимо і з очищеним картоплею. Поливаємо заготівлю рослинним маслом.

Крок 4. Сюди продавлюємо зубчики часнику.

Крок 5. Доповнюємо масу спеціями і панірувальними сухарями. Ретельно вимішуємо.

Крок 6. Розбиваємо сюди курячі яйця і знову вимішуємо.

Крок 7. Викладаємо заготовку на деко з пергаментом.

Крок 8. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Посипаємо тертим сиром і готуємо ще 10 хвилин.

Крок 9. Апетитна запіканка з картоплі і капусти готова. Діліть на порції і подавайте до столу!

Капустяна запіканка з куркою і сиром в духовці

Смачна і проста у виконанні запіканка виходить з капусти, ніжного курячого м’яса і сиру. Подавайте яскраве страва до обіду або в якості ситного перекусу. Порадуйте своїх рідних!

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Філе куряче – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень для подачі.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо куряче філе.

Крок 2. Ріжемо його на дрібні шматочки.

Крок 3. Доповнюємо продукт сіллю, перцем, часником і майонезом.

Крок 4. Вимішуємо і залишаємо маринуватися.

Крок 5. Подрібнюємо капусту відварюємо до м’якості в підсоленій воді.

Крок 6. Відкидаємо інгредієнт на сито і даємо стекти воді.

Крок 7. В цей час подрібнену цибулю обсмажуємо на рослинному маслі.

Крок 8. В окремій мисці з’єднуємо яйця зі сметаною, борошном і перцем.

Крок 9. Збиваємо до однорідності.

Крок 10. У форму для запікання кладемо капусту і цибулю.

Крок 11. Накриваємо овочі маринованої куркою.

Крок 12. Вливаємо суміш з яєць і сметани. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 13. За 20 хвилин до готовності посипаємо частування тертим сиром.

Крок 14. Доповнюємо готовий продукт ароматною зеленню.

Крок 15. Яскрава запіканка готова, ділите на порції і подавайте до столу!