Капустяна запіканка в духовці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Легке, корисне і смачне частування для вашого столу — капустяна запіканка. Її можна подавати до сніданку, обіду або в якості перекусу. Приготувати такий продукт не складе праці. Беріть на замітку перевірену кулінарну збірку з 7-і покрокових рецептів.

Капустяна запіканка з фаршем в духовці

Соковиту капустяну запіканку можна приготувати з додаванням м’ясного фаршу. Таке блюдо вийде не тільки смачним і поживним, але й корисним. Порадуйте своїх рідних!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Капуста білоголова 700 гр.
  • Фарш м’ясний 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 200 гр.
  • Морква 200 гр.
  • Сметана 2 склянки
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 200 гр.
  • Сіль за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати капустяну запіканку в духовці? Підготуємо продукти за списком.
  2. Подрібнюємо очищений від лушпиння ріпчасту цибулю.
  3. Моркву натираємо на тертці.
  4. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.
  5. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом і смажимо у ньому цибулю.
  6. Доповнюємо цибулю фаршем, солимо, перчимо і тушкуємо близько 15 хвилин.
  7. Окремо обсмажуємо моркву до м’якості.
  8. Доповнюємо морква білокачанної капустою. Солимо за смаком і тушкуємо під кришкою 15-20 хвилин.
  9. В цей час натираємо сир.
  10. У форму для запікання кладемо половину моркви з капустою. Солимо і перчимо за смаком.
  11. Обмазуємо шар сметаною.
  12. Слідом кладемо фарш.
  13. Знову обмазуємо сметаною.
  14. Викладаємо залишилася капусту з морквою.
  15. Поливаємо залишилася сметаною.
  16. Зверху посипаємо тертим сиром.
  17. Запікаємо заготівлю 30 хвилин при температурі 180 градусів.
  18. Апетитна капустяна запіканка з фаршем готова. Діліть на порції і пригощайтеся!