Суші-торт – 8 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Суші-торт — дуже смачне і незвичайне блюдо, яке добре підійде для великої компанії і дозволить вам здивувати гостей. Якщо ви любите насолодитися смаком суші та ролів, ця стаття створена для вас. На жаль, на їх приготування йде багато часу і сил. Тому вам варто приділити увагу рецептами суші-тортів. Вони не поступаються ні своїм смаком, ні подачею.

Суші-торт «Філадельфія» в домашніх умовах

Сьогодні суші є одним з найпопулярніших страв. Однак приготувати їх не так просто, як здається. Цей рецепт не вимагає від вас унікальних кулінарних навичок. Зате смак страви ніяк не поступається оригіналу.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Рис круглозерний 200 гр.
  • Норі 2 шт.
  • Сир Філадельфія 120 гр.
  • Соус соєвий 2 ст. л.
  • Огірок 2 шт.
  • Форель 200 гр.
  • Кунжут за смаком
  • Імбир за смаком
  • Лимон за смаком
  • Оцет рисовий 50 мл
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати суші-торт в домашніх умовах? Приготування рису потрібно почати з його ретельного промивання. В результаті вода повинна стати повністю прозорою. Перекладаємо рис в сотейник і заливаємо його двома склянками води. Ставимо все на повільний вогонь. Коли вода закипить, накриваємо рис кришкою. Варити треба на повільному вогні протягом 20 хвилин. Коли рис буде готовий, вимикаємо вогонь і даємо йому постояти протягом 10 хвилин. Поки він ще гарячий, заправляємо його рисовим укусом, цукром і сіллю. Все добре перемішуємо.
  2. На будь-яку плоску поверхню кладемо один лист норі. Зверху необхідно поставити боковину. За своїми розмірами вона повинна відповідати формі для випічки. Вирізаємо лист норі за обсягом форми.
  3. Другий лист норі і залишки першого аркуша необхідно нарізати на невеликі шматочки.
  4. На велике блюдо кладемо круглий лист норі і ставимо форму для випічки. Починаємо викладати половину порції нашого рису. Намагайтеся рівномірно розподілити його по всій площі норі і добре ущільнити.
  5. Не поспішайте викладати крем-сир «Філадельфія». Спочатку ми переносимо його в невелику миску, додаємо соєвий соус і ретельно все перемішуємо. Тепер викладаємо його на шар рису, рівномірно розподіляючи ложкою по всі поверхні. Одну столову ложку сиру залишаємо для оформлення торта.
  6. Промиваємо два огірка під проточною водою. Очищаємо шкіру, а після нарізаємо на тонкі смужки. Викладаємо огірки на сир. Нарізаємо червону рибу на тонкі скибочки. Рекомендується робити це не шматка поперек, а вздовж нього. Тоді смужки вийдуть тонкими і рівними. Викладаємо рибу на огірки.
  7. другу половину рису нам необхідно змішати із заздалегідь нарізаними шматочками норі. Отриману суміш викладаємо на рибу. Вирівнюємо шар ложкою і з її ж допомогою ущільнюємо його.
  8. Залишився сир ми намазуємо тонким шаром на рис. Зверху посипаємо його насінням кунжуту. Торту необхідно дати постояти протягом години.
  9. Ви можете оформити торт шматочками риби або листами норі, або, наприклад, часточками лимона і маринованим імбиром. Цей торт вразить вас своїм приємним і ніжним смаком. Простота приготування робить цей рецепт дуже популярним. Пора накривати на стіл, нарізати торт і пробувати, що у вас вийшло. Приємного апетиту!