Сирна запіканка з яблуками – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Сирна запіканка з яблуками – це ніжне, повітряне і дуже смачне частування для вашого домашнього столу. Додавання яблук додасть випічці цікаву кислинку. Для приготування апетитною запіканки своїми руками використовуйте перевірену добірку з восьми рецептів в духовці з покроковими фотографіями.

Пишна сирна запіканка з яблуками в духовці

Пишна сирна запіканка з яблуками в духовці виходить дуже ніжною і цікавою за смаком. Приємна яблучна кислинка робить частування особливим. Подавайте готову запіканку до сімейного сніданку або разом з чашкою чаю. Беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Сир ⅔ кг
  • Яблуко 5 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Манна крупа ½ склянки
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • ваніль за смаком
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Масло рослинне 20 мл

Процес приготування:

  1. яєчні жовтки Відділяємо від білків. Жовтки з’єднайте з цукром і збиваємо до однорідної білої маси.
  2. Додаємо сюди сир, молоко, манну крупу, екстракт ванілі. Перебиваємо масу заглибним блендером до однорідності і даємо їй настоятися протягом 40 хвилин.
  3. Збиваємо охолоджені яєчні білки до піків. Викладаємо їх до настоявшейся сирній масі. Акуратно перемішуємо лопаткою.
  4. Промиваємо й обсушуємо яблука. Очищаємо їх від шкірки і ріжемо акуратними шматочками.
  5. Форму для випікання устеляємо пергаментом і змащуємо олією. Розкладаємо яблучні дольки.
  6. Заливаємо яблука тестом. Розподіляємо По поверхні шматочки вершкового масла. Випікаємо частування одну годину при температурі 180 градусів.
  7. Пишна сирна запіканка з яблуками в духовці готова. Пригощайтеся!

Сирна запіканка з яблуками і манкою

Сирна запіканка з яблуками і манкою – це просте і смачне частування для вашого сімейного сніданку, перекусу або чаювання. Повітряна випічка порадує вас своєю легкістю і ніжністю. Для приготування використовувати покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ванілін – 1 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Викладаємо в глибоку посуд сир, манну крупу, сметану, сіль, цукор і ванілін. Подрібнюємо вміст заглибним блендером.

Крок 3. Яєчні жовтки відділяємо від білків. Жовтки викладаємо в сирну масу. Знову все перемішуємо.

Крок 4. Окремо збиваємо яєчні білки до пишних стійких піків.

Крок 5. Повертаємося до творожному тесту. Знову все перебиваємо блендером для отримання ніжної однорідної маси.

Крок 6. Сюди викладаємо яєчні білки.

Крок 7. Акуратно вмішуємо їх лопаткою рухами зверху вниз.

Крок 8. Очищаємо яблука від шкірки і ріжемо їх кубиками середнього розміру.

Крок 9. Сирне тісто викладаємо у силіконову форму для випікання. Акуратно розрівнюємо поверхню.

Крок 10. Зверху викладаємо яблучні шматочки, посипаємо їх невеликою кількістю цукру. Випікаємо півтори години при температурі 160 градусів. Ставимо заготовку на нижню полицю і зверху розміщуємо лист. Так запіканка буде рівномірно пропікається і яблука не підгорять.

Крок 11. Сирна запіканка з яблуками і манкою готова. Пригощайтеся!

Запіканка з сиру з яблуками і гарбузом

Запіканка з сиру з яблуками і гарбузом – це неймовірно смачна і апетитна випічка для вашого домашнього або святкового столу. Перед таким десертом встояти буде неможливо. Тому обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Гарбуз – 1 кг
  • Яблуко – 1 кг
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Кориця – 2 ст. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену гарбуз ріжемо кубиками і відварюємо до м’якості. Розминаємо продукт з манною крупою і залишаємо на 20 хвилин.

Крок 2. Очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками. Поливаємо їх лимонним соком. Це вбереже яблука від потемніння. Тушкуємо яблука на сухій сковороді до м’якості.

Крок 3. У гарбузове пюре відправляємо куряче яйце, панірувальні сухарі, ванільний цукор і цукор-пісок. Перемішуємо.

Крок 4. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом. Викладаємо сюди гарбузову заготовку. Посипаємо меленою корицею.

Крок 5. Викладаємо томлені яблука і також посипаємо корицею.

Крок 6. Сир розтираємо з яєчними жовтками. Білки збиваємо до стійкої піни і вмішуємо до сирної маси.

Крок 7. Змащуємо сирною масою яблучний шар. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 8. Запіканка з сиру з яблуками і гарбузом готова. Подавайте апетитне частування до столу!

Сирна запіканка з морквою і яблуком

Сирна запіканка з морквою і яблуком порадує дивовижним поєднанням солодкого і кислого смаку. Таке частування стане цікавим сніданком або доповненням до сімейного чаювання. Використовуйте для приготування наш перевірений покроковий рецепт з фотографіями!

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Крупа манна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку підготуємо моркву і яблуко. Обидва інгредієнта необхідно очистити і натерти на тертці.

Крок 2. З’єднуємо куряче яйце з цукром. Збиваємо до отримання пишної піни.

Крок 3. Відправляємо до яйця сир і сметану. Вимішуємо все до утворення однорідної маси.

Крок 4. Викладаємо терті яблука і моркву в сирне тісто. Перемішуємо заготовку.

Крок 5. Форму для випікання обмазуємо шматочком вершкового масла і посипаємо манною крупою. Це вбереже запіканку від пригорання.

Крок 6. Виливаємо тісто в підготовлену форму, розрівнюємо його по поверхні. Випікаємо 45 хвилин при температурі 190 градусів.

Крок 7. Сирна запіканка з морквою і яблуком готова. Нарізайте частування порційними шматочками і швидше пробуйте!

ПП дієтична запіканка з яблуками

ПП дієтична запіканка з яблуками – це неймовірно смачна і корисна випічка для вашого сніданку або перекусу. Частування виходить дуже легким і низькокалорійним. Для приготування використовуйте наш перевірений рецепт, який допоможе подбати про фігуру і здоров’я.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Сир знежирений – 200 гр.
  • Борошно рисова – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Розпушувач – 2 гр.
  • Кориця мелена – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти за списком. Яблука попереднє промиваємо й обсушуємо.

Крок 2. Одне яблуко очищаємо від шкірки, після ріжемо його невеликими кубиками і засипаємо меленою корицею за смаком.

Крок 3. Курячі яйця збиваємо міксером до утворення пишної білої маси.

Крок 4. З’єднуємо яєчну масу з знежиреним сиром. Подрібнюємо продукти блендером до отримання однорідної маси. Додаємо сюди рисове борошно, розпушувач і яблука. Перемішуємо тісто.

Крок 5. Друге яблуко також очищаємо від шкірки і ріжемо тонкими слайсами.

Крок 6. Сирне тісто викладаємо у форму для випікання. Зверху викладаємо тонкі слайсы яблук, посипаємо меленою корицею. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 7. ПП дієтична запіканка з яблуками готова. Діліть на порційні шматочки і пригощайтеся!

Запіканка з сиру з яблуками і родзинками

Запіканка з сиру з яблуками і родзинками – це дуже смачна і апетитна випічка для вашого домашнього столу. Готовий продукт можна подавати на сніданок або з чашкою чаю. Для приготування беріть на замітку наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями!

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 0,4 кг
  • Яблуко – 1 шт.
  • Родзинки – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Сухарі панірувальні – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Сир викладаємо в глибоку миску. Доповнюємо його курячим яйцем, сіллю, двома видами цукру і борошном.

Крок 2. Подрібнюємо вміст заглибним блендером.

Крок 3. В отриману сирну масу натираємо яблуко і кладемо попередньо промитий і обсушенный родзинки.

Крок 4. Ретельно перемішуємо вміст до рівномірного розподілу яблук і родзинок.

Крок 5. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і обсипаємо панірувальними сухарями.

Крок 6. Викладаємо сюди сирну заготовку з яблуками і родзинками. Розрівнюємо поверхню.

Крок 7. Випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Також ви можете використовувати і мікрохвильову піч. У такому разі час готування складе 5 хвилин при потужності 750 Вт.

Крок 8. Запіканка з сиру з яблуками і родзинками готова. Подавайте частування до столу!

Сирна запіканка з яблуками та бананами

Сирна запіканка з яблуками та бананами – це неймовірно смачний і ніжний домашній десерт, який може приготувати кожен. Апетитне ласощі ідеально доповнить чашечку гарячого чаю або кави. Приготуйте таку запіканку, використовуючи наш покроковий рецепт перевірений.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Яблуко – 2 шт.
  • Банан – 2 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко згущене – 1 банка.
  • Круппа манна – 3 ст. л.
  • Масло – для змазування форми.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Яєчні жовтки відділяємо від білків. Жовтки збиваємо, а білки на час прибираємо в холодильник.

Крок 3. Розминаємо виделкою сир і з’єднуємо його зі збитими жовтками.

Крок 4. Додаємо в заготовку манну крупу.

Крок 5. Збиваємо згущене молоко і ретельно все перемішуємо.

Крок 6. Банани ріжемо невеликими кружечками.

Крок 7. Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо кубиками.

Крок 8. Викладаємо фрукти в сирну масу. Перемішуємо до їх рівномірного розподілу.

Крок 9. Доповнюємо масу збиті до пишної піни білками. Акуратно перемішуємо.

Крок 10. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і обсипаємо манною крупою. Вливаємо сюди сирну заготівлю і відправляємо частування випікатися при температурі 200 градусів на 40 хвилин.

Крок 11. Сирна запіканка з яблуками та бананами готова. Нарізуйте порційними шматочками і подавайте до столу!

Запіканка з сиру з яблуками і корицею

Запіканка з сиру з яблуками і корицею порадує вас своїм яскравим дивовижним смаком і пряним ароматом. Приготувати таке частування своїми руками зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки. Порадуйте себе і близьких апетитною випічкою.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Сир – 0,5 кг
  • Яблуко – 3 шт.
  • Банан – за бажанням.
  • Кориця мелена – на смак.
  • Яйце – 4 шт.
  • Мука кукурудзяна – 4 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для основи запіканки з’єднуємо сир, яйця, кукурудзяне борошно, цукор і розпушувач.

Крок 2. Перемелюємо заготівлю заглибним блендером до однорідності.

Крок 3. В запіканку можна додати трохи банана. Нарізаємо його невеликими шматочками.

Крок 4. Два з половиною яблука ріжемо кубиками. Половину яблука розбираємо акуратними тонкими часточками.

Крок 5. У форму для випікання викладаємо кубики яблук і трохи банана (якщо використовуєте).

Крок 6. Заливаємо яблучний шар сирною масою. Розрівнюємо поверхню лопаткою.

Крок 7. З сиру розкладаємо яблучні дольки, посипаємо їх меленою корицею. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 8. Запіканка з сиру з яблуками і корицею готова. Подавайте апетитний десерт до столу!