Млинці на молоці з окропом — це тонкі, ажурні млинці з дірочками. Такий продукт можна просто подавати з вершковим маслом, варенням та іншими доповненнями за смаком. Також млинці підійдуть для приготування окремих страв. Для замішування тіста на молоці з окропом використовуйте перевірені покрокові рецепти.
Тонкі млинці на молоці з окропом з дірочками
Приготувати яскраві млинці з дірочками допоможе простий рецепт на молоці з додаванням окропу. Порадуйте домашніх тонким і хрустким частуванням. Можна подавати на сніданок або до обіду.
Інгредієнти на
10 порц.
- Борошно 200 гр.
- Молоко коров’яче 200 мл
- Окріп 150 мл
- Яйце куряче 1 шт.
- Цукор-пісок 20 гр.
- Сіль 1 щіпка
- Сода харчова ½ ч. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Масло вершкове для смаження
Процес приготування:
- Як спекти тонкі млинці на молоці з дірочками на окропі? У глибоку тарілку вливаємо молоко кімнатної температури, розмішуємо в ньому сіль з цукром і вливаємо олію.
- Розбиваємо в рідкий продукт куряче яйце. Збиваємо до однорідності.
- Просіваємо сюди додаємо борошно і соду. Збиваємо інгредієнти віночком, поки не вийде рідке тісто без грудочок. Потім вливаємо сюди крутий окріп.
- Ставимо сковороду на вогонь. Смажимо млинці на рослинній олії до рум’янцю. Тіста кладемо трохи.
- Рум’яні млинці з дірочками готові. Викладайте їх на тарілку і пригощайте близьких!
Ажурні заварні млинці на 1 літр молока
Велика кількість млинців виходить по простому заварному рецептом на 1 літр молока. Готовий продукт виходить тонким і з яскравим ажурним візерунком. Беріть на замітку для вашого сімейного сніданку.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 10
Склад:
- Борошно – 400 гр.
- Молоко – 1 л
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Спершу просіваємо борошно кілька разів до розбивання всіх грудочок.
2. Розмішуємо сухий продукт з сіллю і цукром. Робимо в масі поглиблення і розбиваємо у нього куряче яйце.
3. Вливаємо молоко і рослинне масло. Збиваємо блендером до однорідності. Додаємо склянку окропу і гарненько розмішуємо.
4. У розігріту й обмащений вершковим маслом сковороду порційно додаємо рідкувате тісто.
5. Смажимо кожен млинець до яскравого рум’яного візерунка. Перевертаємо за допомогою лопатки.
6. Викладаємо гарячий продукт на тарілку, за смаком обмазуємо вершковим маслом і подаємо до столу!
Як спекти смачні заварні млинці на молоці з содою?
У домашніх умовах легко приготувати заварні млинці на молоці з додаванням соди. Продукт порадує яскравим рум’янцем і легкої хрусткою скоринкою. Можна подавати як доповнення до основних страв.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Борошно – 300 гр.
- Молоко – 1,5 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Вода – 150 мл
- Масло рослинне – 80 мл
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 60 гр.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Розбиваємо три курячих яйця в глибоку миску. Додаємо до них сіль, цукор. Збиваємо вінчиком для розчинення сухих продуктів.
2. Вливаємо молоко і починаємо збивати масу міксером. Поступово додаємо борошно, крохмаль і соду.
3. В однорідне тісто вливаємо окріп і відразу ж розмішуємо продукт. Можна використовувати віночок.
4. Нагріваємо сковороду на плиті, розтоплюємо в ній шматок вершкового масла. Вливаємо порційно тісто і смажимо його до характерного рум’янцю з обох сторін.
5. Ніжні і апетитні млинці готові. Подавайте страву до столу і пригощайте близьких!
Покроковий рецепт приготування млинців на кислому молоці з окропом
Якщо скисло молоко, його не обов’язково викидати. Приготуйте з продукту тонкі млинці з додаванням окропу. Частування виходить рум’яною і хрусткою, ідеально підходить до сніданку.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Молоко кисле – 400 мл
- Вода – 150 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор – 40 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно з сіллю в глибоку тарілку. Робимо в масі невелике поглиблення і розбиваємо в нього два курячих яйця. Розмішуємо інгредієнти.
2. Сюди ж вливаємо кисле молоко, рослинне масло і окріп. Збиваємо до гладкої рідкої маси.
3. Розігріваємо сковороду і обмазуємо її шматочком вершкового масла.
4. Виливаємо на сковороду невелику кількість тіста і швидко розподіляємо його по поверхні.
5. Смажимо продукт до яскравого рум’янцю. На кожну сторону, приблизно, по одній хвилині.
6. Тонкі апетитні млинчики кладемо на порційні тарілки і подаємо до столу. Готово!
Тонкі мереживні млинці на 500 мл з окропом
Борошняні млинці – популярна страва у багатьох сім’ях. Приготуйте їх можна за особливим рецептом – на 500 мл молока з додаванням окропу. Продукт виходить ніжним і тонким. Його можна використовувати в якості основи для поживних закусок.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Молоко – 500 мл
- Вода – 120 мл
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. Молоко кімнатної температури вливаємо у велику миску. Сюди ж розбиваємо куряче яйце, додаємо рослинне масло, сіль і цукор. Розмішуємо до однорідної суміші.
2. Сюди ж просіваємо і борошно. Обережно вимішуємо продукти, щоб зникли всі грудочки.
3. Вливаємо в тісто крутий окріп. Збиваємо масу до гладкого стану протягом 1-2 хвилин.
4. Ставимо нагріватися сковороду на плиту. Обмазуємо її шматком вершкового масла і вливаємо тісто. Смажимо продукт до рум’яного візерунка з кожної зі сторін.
5. Домашні млинці з ефектним мереживним візерунком готові. Подавайте частування до столу!
Мереживні дріжджові млинці на молоці з окропом
Домашні млинці на молоці і окропі можна приготувати з додаванням дріжджів. Борошняне частування порадує ніжним смаком і приємним ароматом. Підходить для поживного сніданку на велику компанію.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 10
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Молоко – 700 мл
- Вода – 150 мл
- Яйце – 2 шт.
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Цукор – 30 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Сирі дріжджі розламуємо на невеликі шматочки. Змішуємо їх з цукром.
2. Заливаємо продукти однієї третини молока. Розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
3. В пишну опару розбиваємо два курячих яйця і додаємо розтоплене вершкове масло.
4. Поступово додаємо борошно і молоко, що залишилося.
5. Ретельно вимішуємо пишне тісто. Додаємо до нього сіль і гарячу воду. Знову розмішуємо.
6. Залишаємо тісто підходити на 30 хвилин. За цей час воно помітно збільшиться.
7. Смажимо продукт тонким шаром в сковороді, обмазаної рослинним маслом. На кожну сторону піде не більше однієї хвилини.
8. Розкладаємо рум’яні млинці по тарілці і ставимо їх на стіл. Готово!
Як спекти заварні млинці на молоці без яєць?
Якщо ви запланували приготування млинців, а в холодильнику не знайшлося яєць, не поспішайте засмучуватися. Отримати ситний борошняний продукт можна і без них. Оцініть простий домашній рецепт на молоці і окропі.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Молоко – 200 мл
- Вода – 100 мл
- Масло вершкове – 50 мл
- Цукор – 10 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Спершу просіваємо борошно і ретельно розмішуємо її з содою, цукром і сіллю.
2. В окремому посуді змішуємо молоко і розтоплене вершкове масло. Розмішуємо до однорідності.
3. З’єднуємо суху суміш з рідкою. Збиваємо масу і поступово вливаємо окріп тонким струменем. Продовжуємо працювати віночком, поки не утвориться однорідна рідкувате тісто.
4. Ставимо на вогонь сковороду. Обмазуємо її рослинним маслом. Вливаємо трохи тіста і смажимо до готовності з обох сторін.
5. Рум’яні домашні млинці без використання яєць готові. Викладайте їх на тарілку і ставте на стіл!
Простий і смачний рецепт заварних млинців на молоці з розпушувачем
Ніжні і м’які заварні млинці виходять з використанням молока і розпушувача. З простим домашнім рецептом справляться навіть новачки. Приготуйте ситне частування для великого сімейного сніданку.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Борошно – 200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 150 мл
- Вода – 150 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло – для смаження.
Процес приготування:
1. У глибоку миску розбиваємо куряче яйце і ретельно вимішуємо його з молоком, сіллю і цукром.
2. Окремо просіваємо борошно і старанно перемішуємо її з розпушувачем. Викладаємо масу в яєчно-молочну суміш.
3. Вимішуємо інгредієнти і поступово вливаємо до них окріп тонким струменем. Збиваємо продукт до однорідності, потім з’єднуємо його з рослинним маслом і даємо настоятися 5-10 хвилин.
4. Готове тісто порційно виливаємо на розпечену й обмащений вершковим маслом сковороду. Смажимо з обох сторін до яскравого золотавого відтінку.
5. Ароматні і рум’яні заварні млинці готові. Викладайте їх на тарілку, доповнюйте за смаком і подавайте до столу!