Торт без випічки пряників – 6 рецептів зі сметаною, згущеним молоком, бананом з покроковими фото

Торт з пряників – варіант швидкого приготування десерту до чаю без випічки. В рецепті поєдналися солодкість і кислинка, для прикраси ласощі часто використовують шоколад. Щоб поліпшити смак торта, до інгредієнтів також додають цукрову пудру.

Торт з пряників і сметани без випічки

Пряники для приготування торта краще вибирати шоколадні і більш м’які. Після просочення вони будуть виглядати як шоколадний бісквіт. Зазвичай в торт додають банани, які можна замінити іншими свіжими фруктами або ягодами.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Пряники 600 гр.
  • Банан 2 шт.
  • Темний шоколад 100 гр.
  • Сметана 25% 700 гр.
  • Цукрова пудра 70 гр.

Процес приготування:

  1. Торт без випічки пряників готується швидко і просто. Викладаємо в чашу міксера сметану і всипаємо до неї цукрову пудру. Збиваємо інгредієнти разом не менше десяти хвилин.
  2. Якщо пряники великі, їх потрібно розрізати уздовж. Якщо маленькі, то можна залишити цілими.
  3. Банани спочатку слід промити проточною водою і насухо витерти рушником, а потім акуратно очистити від шкірки і нарізати скибочками невеликої товщини.
  4. Беремо шматочки пряника і по одному опускаємо їх у сметанний крем. Потім беремо велике блюдо з широким дном і викладаємо на нього пряники щільним шаром. Пустоти заповнюємо кремом.
  5. Поверх кожного шматочка пряника викладаємо по шматочку банана. Чергуючи шари, збираємо торт, який з вигляду нагадує гірку. Поливаємо зверху десерт залишилися кремом і залишаємо на годину.
  6. Ставимо торт в холодильник для просочення на 5 годин. Викладаємо в невелику каструльку 100 грамів шоколаду і розтоплюємо його будь-яким зручним способом. Поливаємо готовий торт шоколадом.

Приємного апетиту!