Сирники без яєць – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Один з простих і швидких способів приготування сирників домашніх – без додавання яєць. Солодке блюдо стане відмінним сніданком або корисним десертом до чаю. Використовуйте добірку з 8 різноманітних кулінарних рецептів. Кожен знайде найсмачніший для себе!

Сирники із сиру без яєць на сковороді

Приготувати ніжні і повітряні сирники без яєць зовсім нескладно. Полегшений варіант порадує простим і швидким кулінарним процесом. Подавайте продукт в якості десерту разом з чаєм.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Сир 400 гр.
  • Цукор-пісок 2 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Борошно 4 ст. л.
  • Масло рослинне для смаження
  • Розпушувач 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирники із сиру без яєць на сковороді? Відміряємо потрібну кількість сиру і старанно розтираємо його з борошном, розпушувачем, сіллю і цукром. Повинна вийти однорідна маса.
  2. З тіста формуємо щільну ковбаску і ріжемо її на рівні частини.
  3. З кожної частини руками формуємо акуратні сирники. Обвалюємо кожен сирник в борошні.
  4. Відправляємо на сковороду з рослинним маслом. Смажимо кілька хвилин під кришкою.
  5. Далі знімаємо кришку, збільшуємо вогонь і доводимо продукт до яскравого рум’янцю з кожної сторони.
  6. Апетитні і пишні сирники без яйця готові. Перекладайте їх на блюдце і подавайте до столу!

Сирні сирники без яєць і борошна

Корисні і смачні сирники легко приготувати без яєць та борошна. За лічені хвилини ви отримаєте апетитне солодке частування для сніданку. Скористайтеся простим і перевіреним кулінарним рецептом.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Сир – 500 гр.
  • Крупа манна – 120 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Цукор ванільний – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Ізюм – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Розтираємо сир виделкою і доповнюємо манною крупою, цукром і сіллю.

2. Сюди ж за смаком додаємо заздалегідь промитий ізюм. Можна обійтися і без нього.

3. Вимішуємо все інгредієнти до однорідності.

4. З отриманого тіста ліпимо невеликі рівні за розміром кульки.

5. Далі кожен кульку перетворюємо в акуратний сирник.

6. Відправляємо частування на розігріту сковороду.

7. Обсмажуємо до яскравого рум’янцю з кожної сторони.

8. Готовий десерт доповнюємо і прикрашаємо за смаком. Готово, можна пробувати!

Як приготувати сирники без яєць з бананом?

Яскраві за кольором і смаком сирники виходять з додаванням банана. Приготуйте корисне солодке страву на сніданок або до сімейного чаювання. Перед таким десертом ніхто не встоїть!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Сир – 400 гр.
  • Банан – 1 шт.
  • Ізюм – за смаком.
  • Цукор – 2,5 ст. ложки
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Борошно – 100 гр.
  • Сметана для подачі.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Сир доповнюємо розтертим бананом.

3. Сюди ж викладаємо цукор, сіль і родзинки за смаком. Починаємо вимішувати до однорідного складу.

4. Доповнюємо масу просіяним борошном. Знову розмішуємо.

5. Формуємо з солодкого тіста сирники. При необхідності, обвалюємо їх у борошні.

6. Відправляємо заготовку в сковороду з олією. Готуємо до появи золотистого відтінку.

7. Яскравий десерт з сиру і банана готовий. Перекладайте на тарілку і пригощайтеся!

Простий і смачний рецепт сирників без яєць з манкою

Прості сирники без яєць можна приготувати з сиру та манної крупи. Таке тісто вийде щільним і буде тримати акуратну форму. Подавайте на сніданок зі свіжими ягодами або джемом за смаком.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Крупа манна – 80 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. У глибоку миску викладаємо сир, манну крупу, цукор і трохи солі.

2. Далі інгредієнти розтираємо ложкою до однорідного складу. Залишаємо заготовку на 15 хвилин, щоб крупа встигла розбухнути.

3. З готового тіста ліпимо акуратні кульки.

4. Кожен кульку притискаємо долонею, щоб надати красиву і зручну для смаження форму.

5. Розігріваємо сковороду з маслом і смажимо у ньому сирки до золотистого рум’янцю з кожної сторони.

6. Готове частування перекладаємо на паперову серветку, щоб видалити надлишки масла.

7. Викладаємо апетитні сирники на тарілку і прикрашаємо їх по своєму смаку. Можна пробувати!

Пишні сирники без яєць в духовці

Секрет ідеальних домашніх сирників на сніданок простий. Приготуйте їх в духовці. Частування потішить приємним рум’янцем і привабливою формою. Оцініть цікавий рецепт без додавання яєць.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідну кількість всіх інгредієнтів.

2. Розтираємо виделкою сир, а після з’єднуємо його з борошном, цукром, сіллю і розпушувачем. Вимішуємо до однорідної суміші.

3. Формуємо з сирного тіста ковбаску.

4. Далі розділяємо її рівними шматочками, з яких формуємо акуратні сирники.

5. Перекладаємо частування на антипригарну форму для випікання.

6. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

7. Живильні і рум’яні сирники без яйця готові. Прикрашайте їх по своєму смаку і пробуйте!

Повітряні сирники без яєць з рисовим борошном

Щоб домашні сирники вийшли менш калорійними, їх можна приготувати на рисовому борошні без додавання яєць. Спробуйте простий і корисний рецепт. Такий десерт підійде для домашнього сніданку, чаювання або перекусу.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Сир – 350 гр.
  • Борошно рисова – 60 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Старанно розминаємо сир виделкою і поступово розмішуємо його з половиною рисового борошна, цукром і дрібкою солі. Маса повинна вийти однорідною.

2. Готове тісто вимішуємо руками і ліпимо з нього акуратні сирники. Обвалюємо їх у залишилася борошні, щоб не розвалювалися.

3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Викладаємо сюди підготовлені сирники.

4. Смажимо продукт на помірному вогні з обох боків до золотистої скоринки.

5. Апетитні сирники без яйця готові. Перед подачею їх можна прикрасити ягодами і цукровою пудрою. Пробуйте!

Дуже смачні сирники з рікотти без яєць

Оригінальний спосіб приготувати смачні сирники на сніданок – з рікотти без додавання яєць. Ніжне частування стане ідеальним доповненням до домашнього чаювання. Відмінний привід покликати друзів!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Рікотта – 450 гр.
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Екстракт ванілі – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість ніжною рікотти.

2. Перекладаємо в глибоку миску і доповнюємо її просіяним борошном, цукром, сіллю, екстрактом ванілі і розпушувачем. Вимішуємо інгредієнти до однорідності і розчинення цукру.

3. Формуємо з тіста акуратні сирники і викладаємо їх на розігріту з маслом сковороду.

4. Обсмажуємо частування до рум’яної скоринки з обох сторін.

5. Гарячі сирники з рікотти без яєць викладаємо на порційну тарілку. Доповнюємо десерт по своєму смаку і пробуємо!

Ніжні сирники без яєць зі сметаною

Щоб домашні сирники без яєць вийшли більш ніжними, додайте в сирне тісто сметану. Такий варіант порадує вас і ваших рідних оригінальним смаком. Оцініть просту кулінарну ідею!

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Сир – 400 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Борошно – 1 склянка
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Старанно розтираємо сир виделкою.

2. Після цього додаємо до нього ванілін, цукор і соду. Розмішуємо.

3. Доповнюємо масу зазначеною кількістю сметани.

4. Далі просіваємо борошно.

5. Вимішуємо інгредієнти до однорідної ніжної маси.

6. З отриманого тіста ліпимо різні за розміром сирники.

7. Відправляємо їх в добре прогріту з маслом сковороду і смажимо до хрусткої скоринки з кожної сторони.

8. Перекладаємо сирне частування на тарілку. Готово, можна пробувати!