Пиріжки з листкового тіста – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріжки з листкового тіста — випічка, яка стане відмінним доповненням до чаю, кефіру або томатного соку. Начинка для пиріжків підійде абсолютно будь-яка: м’ясна, фруктова, з гарбузом, грибами, сиром і згущеним молоком. Повітряні листкові пиріжки можна приготувати до сніданку, обіду або вечері.

Пиріжки з листкового дріжджового тіста в духовці

Для того, щоб приготувати пиріжки з листкового тіста на дріжджах, потрібно не так вже й багато часу, якщо використовувати готовий продукт. Начинка для пиріжків може бути будь-якою. У цьому рецепті ми будемо використовувати в якості начинки квашену капусту.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Тісто листкове дріжджове 460 гр.
  • Квашена капуста 380 гр.
  • Цибуля ріпчаста 120 гр.
  • Томатна паста 30 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Олія рослинна 25 мл
  • Борошно 5 гр.
  • Кунжут 20 гр.
  • Цукор-пісок 20 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріжки з листкового тіста в духовці? Квашену капусту спочатку позбавляє від соку: злегка віджимаємо її руками. Потім нарізаємо дрібними шматочками.
  2. Очищену цибулину ріжемо навпіл. Потім нарізаємо кожну половинку тонкими півкільцями.
  3. У на плиті сковороду вливаємо олію. Нагріваємо його. Обсмажуємо в олії цибулю до появи золотистого кольору.
  4. Викладаємо в ємність кислу капусту. Присмачую масу сіллю, цукром і чорним меленим перцем. Додаємо томатну пасту і обсмажуємо інгредієнти 25 хвилин, постійно помішуючи.
  5. Коли капуста стане м’якою, вимикаємо плиту і залишаємо начинку на час, щоб вона встигла охолонути. Беремо розморожене дріжджове тісто. Розкачуємо його в пласт качалкою до необхідного розміру. Тісто розрізаємо на квадратики. Щоб воно не порвалося під час запікання, не робіть шматочки занадто маленькими.
  6. Рівно по центру кожного квадратика викладаємо невелику порцію начинки. Розбиваємо яйце і відокремлюємо білок від жовтка. Змащуємо жовтком краю кожного квадратика з допомогою кулінарної кисті.
  7. Беремо гострий край кожного квадратика і підтягуємо його до протилежного краю (повинен вийти трикутник). Защипуємо кожен пиріжок по краях. За бажанням, пиріжки можна сформувати по-іншому (наприклад, зробити їх у формі конвертика).
  8. Всипаємо невелику кількість борошна в маленьке блюдечко. Беремо вилку і кладемо її зубці в борошно. Прикладаємо зубці в борошні до країв пиріжків, формуючи таким чином гарний візерунок.
  9. Розігріваємо духовку (встановлюємо температуру 200 градусів). Вистилаємо дно дека папером для випічки. Викладаємо пиріжки. Ставимо деко з заготовками в холодильник на 10 хвилин. Змащуємо пиріжки залишками яєчного жовтка. Проколюємо виделкою в декількох місцях. Посипаємо заготовки кунжутом.
  10. Відправляємо деко з пиріжками в духову шафу. Випікаємо заготовки 20 хвилин. Коли заготовки підрум’яняться, вимикаємо духовку і дістаємо деко. Викладаємо пиріжки в глибоку тарілку і даємо їм охолонути перед подачею до столу.

Приємного апетиту!