Пиріжки з листкового тіста – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріжки з листкового тіста — випічка, яка стане відмінним доповненням до чаю, кефіру або томатного соку. Начинка для пиріжків підійде абсолютно будь-яка: м’ясна, фруктова, з гарбузом, грибами, сиром і згущеним молоком. Повітряні листкові пиріжки можна приготувати до сніданку, обіду або вечері.

Пиріжки з листкового дріжджового тіста в духовці

Для того, щоб приготувати пиріжки з листкового тіста на дріжджах, потрібно не так вже й багато часу, якщо використовувати готовий продукт. Начинка для пиріжків може бути будь-якою. У цьому рецепті ми будемо використовувати в якості начинки квашену капусту.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Тісто листкове дріжджове 460 гр.
  • Квашена капуста 380 гр.
  • Цибуля ріпчаста 120 гр.
  • Томатна паста 30 гр.
  • Жовток 1 шт.
  • Олія рослинна 25 мл
  • Борошно 5 гр.
  • Кунжут 20 гр.
  • Цукор-пісок 20 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріжки з листкового тіста в духовці? Квашену капусту спочатку позбавляє від соку: злегка віджимаємо її руками. Потім нарізаємо дрібними шматочками.
  2. Очищену цибулину ріжемо навпіл. Потім нарізаємо кожну половинку тонкими півкільцями.
  3. У на плиті сковороду вливаємо олію. Нагріваємо його. Обсмажуємо в олії цибулю до появи золотистого кольору.
  4. Викладаємо в ємність кислу капусту. Присмачую масу сіллю, цукром і чорним меленим перцем. Додаємо томатну пасту і обсмажуємо інгредієнти 25 хвилин, постійно помішуючи.
  5. Коли капуста стане м’якою, вимикаємо плиту і залишаємо начинку на час, щоб вона встигла охолонути. Беремо розморожене дріжджове тісто. Розкачуємо його в пласт качалкою до необхідного розміру. Тісто розрізаємо на квадратики. Щоб воно не порвалося під час запікання, не робіть шматочки занадто маленькими.
  6. Рівно по центру кожного квадратика викладаємо невелику порцію начинки. Розбиваємо яйце і відокремлюємо білок від жовтка. Змащуємо жовтком краю кожного квадратика з допомогою кулінарної кисті.
  7. Беремо гострий край кожного квадратика і підтягуємо його до протилежного краю (повинен вийти трикутник). Защипуємо кожен пиріжок по краях. За бажанням, пиріжки можна сформувати по-іншому (наприклад, зробити їх у формі конвертика).
  8. Всипаємо невелику кількість борошна в маленьке блюдечко. Беремо вилку і кладемо її зубці в борошно. Прикладаємо зубці в борошні до країв пиріжків, формуючи таким чином гарний візерунок.
  9. Розігріваємо духовку (встановлюємо температуру 200 градусів). Вистилаємо дно дека папером для випічки. Викладаємо пиріжки. Ставимо деко з заготовками в холодильник на 10 хвилин. Змащуємо пиріжки залишками яєчного жовтка. Проколюємо виделкою в декількох місцях. Посипаємо заготовки кунжутом.
  10. Відправляємо деко з пиріжками в духову шафу. Випікаємо заготовки 20 хвилин. Коли заготовки підрум’яняться, вимикаємо духовку і дістаємо деко. Викладаємо пиріжки в глибоку тарілку і даємо їм охолонути перед подачею до столу.

Приємного апетиту!

Як спекти пиріжки з листкового бездріжджового тіста в духовці?

Спробуйте смачні пишні пиріжки з листкового тіста, приготовленого без додавання дріжджів. Начинкою для пиріжків послужать соковиті солодкі ананаси – можна використовувати як консервовані так і свіжі плоди.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Тісто листкове бездріжджове – 480 гр.
  • Ананаси – 320 гр.
  • Цукор – 85 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 8 гр.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Молоко – 20 мл
  • Вода – 25 мл

Процес приготування:

Крок 1. Ананаси для приготування пиріжків можуть бути як свіжими, так і консервованими. Нарізаємо скибочки невеликими кубиками.

Крок 2. Викладаємо нарізані ананаси в невелику каструльку. Посипаємо їх цукром. Кількість цукру регулюємо в залежності від уподобань. Включаємо плиту і ставимо на неї ємність з ананасами. Тушкуємо інгредієнт, поки він не стане м’яким.

Крок 3. В окремій ємності змішуємо воду (очищену) і кукурудзяний крохмаль. Як тільки ананаси пустять сік, заливаємо суміш в каструльку і перемішуємо масу. Сік ананасів повинен стати густим. Вимикаємо плиту і залишаємо начинку в спокої до тих пір, поки вона не охолоне. Тим часом беремо листкове тісто і розгортаємо його в тонкий пласт (не більше трьох міліметрів завтовшки).

Крок 4. Тісто розрізаємо на 5 однакових смужок і викладаємо на кожну з них начинку (до половини заготовки). Накриваємо начинку другою частиною тіста і защипуємо краю пиріжків пальцями або за допомогою виделки (з боку ручки). Дно деко застеляємо папером для випічки. Викладаємо пиріжки.

Крок 5. Вливаємо в окрему ємність молоко. Додаємо жовток до молока, перемішуємо інгредієнти. Розігріваємо духовку (встановлюємо температуру 220 градусів). Змащуємо сумішшю пиріжки. Надрізаємо пиріжки і посипаємо цукром.

Крок 6. Ставимо деко з заготовками в духовку на 20 хвилин. Через годину дістаємо пиріжки і перекладаємо їх у глибоку тарілку або блюдо. Даємо охолонути.

Приємного апетиту!

Домашні пиріжки з листкового тіста з яблуками

Те, що листкове тісто продається в будь-якому продуктовому магазині, значно спрощує життя багатьох господинь, адже з нього можна приготувати величезну кількість страв. В тому числі і пиріжки. Потрібно тільки виготовити начинку.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 20.

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яблуко – 600-700 гр.
  • Цукор – за смаком.
  • Кориця – за смаком.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Крохмаль кукурудзяний – 65 гр.
  • Борошно для розкачування тіста.

Процес приготування:

Крок 1. Необхідну кількість яблук спочатку вимиваємо проточною водою, а потім насухо обтираем рушником. Зрізаємо яблучну шкірку ножем. Видаляємо плодоніжки і серцевину. Подрібнюємо плоди на кубики невеликого розміру.

Крок 2. Викладаємо яблука в глибоку ємність – миску або тарілку. Засипаємо їх цукром, корицею, кукурудзяним крохмалем. Додаємо щіпку ваніліну і перемішуємо.

Крок 3. Готове листкове тісто попередньо розморожуємо. Посипаємо борошном робочу зону і розкачуємо тісто в пласт невеликої товщини. Нарізаємо його квадратиками.

Крок 4. Викладаємо яблучну начинку рівно по центру кожного квадратика. Беремо гострий край заготовки і підтягуємо його до протилежного гострого краю, закріплюємо. Повинен вийти трикутник. Закріплюємо інші краї пальцями. З допомогою виделки робимо кілька проколів по центру пиріжків.

Крок 5. Розігріваємо духовку: встановлюємо температуру 180 градусів. Застеляємо дно дека папером для випічки. Поверх паперу викладаємо пиріжки. Ставимо деко з заготовками всередину духовки і випікаємо пиріжки 20 хвилин.

Приємного апетиту!

Смачні пиріжки з листкового тіста з м’ясним фаршем

В даному рецепті для приготування начинки ми будемо використовувати сирої яловичий фарш. Щоб м’ясо пропеклося рівномірно з тестом, ми будемо формувати невеликі пиріжки з мінімальною кількістю начинки.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 12.

Склад:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Фарш яловичий – 250 гр.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Борошно для розкочування тіста.

Процес приготування:

Крок 1. Чисту робочу поверхню столу присипаємо невеликою кількістю борошна. Розкладаємо на столі листкове тісто і розгортаємо його в пласт невеликої товщини. Тісто розрізаємо на дві рівні смужки уздовж пласта (ширина кожної смуги – 15-18 сантиметрів).

Крок 2. Очищену цибулину ріжемо на дві рівні частини. Дрібно нарізаємо одну половинку цибулі. Беремо готовий яловичий фарш і викладаємо його в миску. Якщо ви будете використовувати домашній фарш, заздалегідь вимийте яловичу вирізку, промокніть паперовими рушниками, нарізати великими шматками і подрібнити за допомогою м’ясорубки. Викладаємо у фарш цибулю, додаємо сіль і перець. Перемішуємо масу. Викладаємо м’ясо по всій довжині тістових смужок.

Крок 3. Скачуємо тісто з фаршем в довгі рулетики. Нарізаємо їх заготовками (завдовжки приблизно 5 сантиметрів). Проколюємо пиріжки ножем або виделкою кілька разів.

Крок 4. Застеляємо дно дека папером для випічки. Викладаємо пиріжки. Розбиваємо яйце ножем і виливаємо білок в окрему ємність. Жовток покласти в інший посуд і злегка перемішуємо. За допомогою кулінарної кисті змащуємо верх кожного пиріжка яєчним жовтком.

Крок 5. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Ставимо в духовку деко з пиріжками. Через 15 хвилин зменшуємо температуру до 140 градусів. Випікаємо заготовки ще 15-20 хвилин.

Крок 6. Дістаємо деко з пиріжками з духовки і перекладаємо їх у велику глибоку тарілку (можна використовувати страва). Даємо їм трохи охолонути.

Приємного апетиту!

Листкові пиріжки з капустою в домашніх умовах

Готові пиріжки виходять дуже смачними і ніжними. Їх можна подавати до столу як в холодному, так і в гарячому вигляді – з какао або чаєм. Тісто для приготування страви підійде як дріжджове, так і бездріжджове.

Час готування – 4 ч. 40 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 16.

Склад:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Капуста – 400 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вода – для начинки.
  • Борошно – для формування пиріжків.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь розморожуємо необхідну кількість тіста (у кімнатних умовах близько трьох годин). Качан капусти спочатку звільняємо від верхніх листків, а потім вирізаємо качан. Шаткуємо капусту гострим ножем не дуже крупно. Злегка мнемо руками.

Крок 2. Викладаємо капусту в окрему миску. Тепер її необхідно обдати окропом: для цього потрібно закип’ятити невелику кількість води і залити нею капусту, тоді вона стане більш ніжною.

Крок 3. Ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом. Розігріваємо його. Очищену цибулю дрібно нарізаємо, а потім викладаємо в масло разом з капустою. Солимо масу, перчимо й перемішуємо. Накриваємо ємність кришкою і тушкуємо начинку близько 30-35 хвилин, постійно помішуючи. Якщо капуста почне пригорати, додайте трохи води.

Крок 4. Обидва вбиваємо яйця в миску і збовтуємо виделкою або вінчиком. Залишаємо трохи яєчної маси для змащування пиріжків, а іншу частину додаємо в масу з капусти та цибулі. Перемішуємо начинку, тушкуємо ще одну хвилину, а потім прибираємо вогонь і даємо масі охолонути.

Крок 5. Розкачуємо тісто в пласт не більше двох міліметрів товщиною. Потім розрізаємо його на дві рівні половинки. Кожну половинку ділимо на квадратики. З кожної половинки тесту повинно вийти 8 квадратиків.

Крок 6. По центру кожного квадрата викладаємо столову ложку начинки (з верхом). Висипаємо невелику кількість борошна в піалу. Вмочаємо в ній зубчики вилки і з її допомогою кріпимо краю пиріжків. Вистилаємо Дно дека папером для випічки. Поверх неї поміщаємо пиріжки і змащуємо їх яєчної масою за допомогою кулінарної кисті.

Крок 7. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Посипаємо пиріжки кунжутом. Ставимо деко з заготовками всередину духовки на 15-20 хвилин. Потім виймаємо деко з готовими пиріжками з духовки і викладаємо заготовки на блюдо.

Приємного апетиту!

Пиріжки з листкового тіста з цибулею і яйцем

Перед тим, як почати готувати пиріжки, слід дати тісту повністю відтанути в умовах кімнатної температури. Якщо розморозити його неправильно, шари будуть порушені і пиріжки вийдуть не такими смачними.

Час готування – 4 ч. 10 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 15-20 шт.

Склад:

  • Тісто дріжджове листкове – 800 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 500 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаємо готове тісто з холодильника. Викладаємо його на обробну дошку. Відрізаємо шматок харчової плівки і накриваємо їм тісто. Чекаємо повного відтавання основи для пиріжків.

Крок 2. Беремо 3 яйця і поміщаємо їх у невелику каструльку. Заливаємо водою. Доводимо рідину до кипіння на плиті і варимо яйця протягом десяти хвилин. Зливаємо окріп в раковину і заливаємо яйця холодною водою. Остуджуємо їх і очищаємо від лушпиння.

Крок 3. Зелена цибуля промиваємо проточною водою і викладаємо поверх паперових рушників, щоб обсох. Нарізаємо цибулю невеликими кільцями з допомогою ножа.

Крок 4. В окремій ємності розтоплюємо шматочок вершкового масла. Яйця рубаємо ножем на дрібні шматочки (їх можна розім’яти товкачкою). Викладаємо цибулю і яйця в окрему миску. Поливаємо масу розтопленим вершковим маслом, приправляємо сіллю і перцем. Ретельно перемішуємо.

Крок 5. Присипаємо борошном робочу зону столу. Викладаємо тісто і розгортаємо його в пласт (5-7 міліметрів). Беремо склянку або будь-яку форму круглої форми. Вирізаємо круглі коржі.

Крок 6. Застеляємо деко папером для випічки. Викладаємо по центру кожної коржі начинку і защипуємо краю пиріжків пальцями. Перекладаємо заготовки на деко.

Крок 7. Розігріваємо духовку при температурі 220 градусів. Яйце, що залишилося, вбиваємо в невелику миску і перемішуємо. Потім за допомогою кулінарної кисті змащуємо пиріжки яєчною масою. Ставимо деко з заготовками в духовку. Випікаємо 20-25 хвилин.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт листкових пиріжків з сиром

Пиріжки з листкового тіста з хрусткою скоринкою можуть легко замінити хліб. Крім сиру, в начинку можна додати будь-яку зелень, часник і смажену цибулю. Однак навіть з простою сирною начинкою пиріжки виходять дуже ситними і ароматними.

Час готування – 2 ч. 25 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 10.

Склад:

  • Тісто листкове дріжджове – 450 гр.
  • Масло вершкове для змащування пиріжків.
  • Сир сирний – 100 гр.
  • Сир напівтвердий або твердий – 100 гр.
  • Зелень (петрушка або кріп) – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно для розкочування тіста.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку дістаємо з морозильної камери листкове тісто (за 1-1,5 години до початку приготування пиріжків). Перші 40 хвилин тісто розморожуємо прямо в упаковці в умовах кімнатної температури. Час, що залишився тісто розморожуємо без упаковки.

Крок 2. Займемося приготуванням начинки. Напівтвердий і сирний сир натираємо на крупній тертці в тарілку. Зелень – кріп або петрушку – вимиваємо проточною водою і струшуємо, а потім дрібно нарізаємо. Вбиваємо в начинку яйце. Якщо ви вибрали сир низької жирності, він буде сухуватим. У такому разі слід додати у масу трохи сметани.

Крок 3. Присипаємо робочу зону столу борошном. Розкачуємо тісто і нарізаємо його на прямокутники. Повинно вийти 10 штук. Начинку також ділимо на 10 порцій. Викладаємо її на смужки і скріплюємо пиріжків дуже щільно, щоб пиріжки не розкрилися. Занурюємо пальці в борошно і ще раз скріплюємо пиріжків.

Крок 4. Надрізаємо кожен пиріжок ножем. Робимо по три розрізу впоперек кожної заготовки. Застеляємо дно дека папером для випічки і викладаємо на неї пиріжки.

Крок 5. Розігріваємо духовку до 35 градусів. Ставимо деко всередину духовки. Трохи нижче вміщуємо деко з високими бортиками. У нього заздалегідь потрібно налити гарячу воду. Тушкуємо пиріжки 20 хвилин. Потім дістаємо їх з духовки, змащуємо вершковим маслом і повертаємо назад. Збільшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо пиріжки ще 20-25 хвилин.

Крок 6. Готові пиріжки перекладаємо на тарілку або блюдо. Чекаємо кілька хвилин до повного охолодження. Подаємо до супу або бульйону.

Приємного апетиту!

Ситні пиріжки з листкового тіста з картоплею

Листкове тісто відмінно поєднується з начинкою будь-якого виду – як із солоної, так і солодкою. З начинкою з картоплі пиріжки виходять дуже ніжними і поживними. За бажанням, в картопляну масу можна додати обсмажені гриби, ковбасу або яйця.

Час готування – 3 ч. 10 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 8.

Склад:

  • Листкове тісто – 200гр.
  • Картопля – 250гр.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Цибуля сушена – 0,25 ч. л.
  • Жовток яєчний – 1 шт.
  • Кунжут чорний – 0,25 ч. л.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений –за смаком.
  • Кріп – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Листкове тісто дістаємо з холодильника за 2 години до початку приготування пиріжків. Звільняємо його від упаковки і розкладаємо на робочій поверхні столу. Прикриваємо тісто харчовою плівкою, щоб не обвітрилося.

Крок 2. Промиваємо картопля проточною водою і обрізаємо шкірку. Викладаємо коренеплоди в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо ємність на плиту і варимо картоплю до м’якості. Зливаємо гарячу воду в раковину і перекладаємо картопля з каструлі в глибоку миску. Розминаємо його виделкою.

Крок 3. Плавлений сирок натираємо на крупній тертці. Висипаємо в начинку сушену цибулю і сіль. Кріп вимиваємо і промачиваем паперовим рушником. Дрібно нарізаємо. Відправляємо в начинку і перемішуємо.

Крок 4. Розкачуємо листкове тісто в пласт. Робимо це в одному напрямку. Викладаємо половину начинки. Ущільнюємо її руками, щоб за формою маса нагадувала валик.

Крок 5. Проробляємо те ж саме з іншим пластом. Закручуємо тісто з начинкою в рулети і закріплюємо краю дуже щільно, щоб начинка не витікала. Розбиваємо яйце і розподіляємо жовток і білок по різних ємностях. Жовток злегка збовтуємо. За допомогою кулінарної кисті промазуємо їм поверхню рулетиків. Змочуємо лезо ножа водою і нарізаємо рулети на шматочки (довжиною 4-5 сантиметрів).

Крок 6. Перекладаємо шматочки на деко, дно якого застеляємо папером для випічки. Включаємо духовку розігріваємо її до температури 170 градусів. Посипаємо пиріжки кунжутом. Ставимо деко в духовку і тушкуємо пиріжки 15 хвилин до появи рум’яної скоринки.

Приємного апетиту!

Як приготувати пиріжки з листкового тіста з сиром?

Пиріжки з сиром – дуже ситна і смачна їжа. За бажанням сирну начинку можна розбавити улюбленими фруктами, ягодами і родзинками або зовсім виключити сир з начинки.

Час готування – 3 ч. 55 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 5.

Склад:

  • Тісто листкове (листове) – 250 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – за смаком.
  • Ізюм – за бажанням.
  • Борошно для розкачування тіста.

Процес приготування:

Крок 1. Листкове тісто розморожуємо в умовах кімнатної температури. Нарізаємо його шматочками квадратної форми (розмір – 8 на 8 сантиметрів).

Крок 2. Щоб тісто не прилипало до поверхні столу, присипаємо борошном робочу зону. Розкачуємо кожен шматочок з допомогою качалки.

Крок 3. Вимиваємо родзинки. Викладаємо сир в окрему ємність і додаємо до нього родзинки. Посипаємо масу цукром. Перемішуємо начинку. Викладаємо на одну половинку тіста чайну ложку начинки. На іншій половинці робимо три косих надрізу з допомогою ножа.

Крок 4. Половинкою тіста з надрізами накриваємо другу половинку – з начинкою. Защипуємо краю пиріжків як можна щільніше, щоб у процесі випікання пиріжки не розкрилися і начинка не випала.

Крок 5. Вбиваємо куряче яйце в окрему піалу. Злегка збовтуємо його виделкою. Застеляємо дно дека папером для випічки. Викладаємо пиріжки і змащуємо їх збитим яйцем з допомогою кулінарної кисті.

Крок 6. Розігріваємо духовку до температури 200-220 градусів. Ставимо деко з пиріжками всередину духовки. Випікаємо вироби 15 хвилин. Готовим пиріжкам даємо час на охолодження.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт пиріжків з листкового тіста з грибами

В даному рецепті в якості начинки будемо використовувати печериці, щоб в результаті отримати дуже смачні і ароматні пиріжки. Також ми доповнимо начинку цибулею і додамо насиченість запахом пиріжків, з допомогою кунжуту.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 9.

Склад:

  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля-шалот – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Розмарин свіжий – за смаком.
  • Чебрець свіжий – за смаком.
  • Тісто листкове – 1 упаковка.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кунжут – за смаком.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку готуємо всі необхідні інгредієнти для приготування начинки: печериці, цибуля, часник, чебрець і розмарин.

Крок 2. У сковороді розтоплюємо вершкове масло. Очищаємо цибулю і часник від лушпиння. Нарізаємо їх дрібними кубиками. Викладаємо в сковороду і обсмажуємо: інгредієнти повинні стати прозорими.

Крок 3. Перебираємо гриби, промиваємо їх проточною водою і нарізаємо соломкою. Викладаємо до цибулі і часнику. Обсмажуємо продукти до повного випаровування води. Злегка промиваємо чебрець і розмарин. Витираємо їх паперовим рушником і дрібно нарізаємо. За хвилину до кінця смаження додаємо інгредієнти в сковороду разом з сіллю і чорним перцем, перемішуємо масу. Вимикаємо плиту.

Крок 4. Розкачуємо листкове тісто в пласт і розрізаємо на прямокутні шматочки (повинно вийти 9 штук). По центру кожного шматочка викладаємо начинку і защипуємо краю, формуючи пиріжки.

Крок 5. Застеляємо дно дека папером для випічки. Поміщаємо поверх неї пиріжки. Вбиваємо в окрему ємність яйце і злегка збовтуємо його виделкою. Покриваємо пиріжки яєчною сумішшю, використовуючи кулінарну кисть. Посипаємо заготовки кунжутом.

Крок 6. Розігріваємо духовку при температурі 170 градусів. Ставимо деко з пиріжками всередину і залишаємо на 20 хвилин. Готові пиріжки переміщаємо на тарілку і охолодити.

Приємного апетиту!