Листкове бездріжджове тісто – 10 рецептів, що можна приготувати з покроковими фото

Листкове бездріжджове тісто — основа для випічки, яка відрізняється ніжною хрустку текстуру. З нього можна приготувати швидкі і смачні солодощі, солоні закуски і повноцінні страви для домашнього столу. Беріть на замітку 10 яскравих кулінарних рецептів з використанням листкового тіста і порадуйте своїх близьких!

Хрустка булочка з листкового бездріжджового тіста

Хрусткі слойки з листкового бездріжджового тіста – відмінне рішення для домашнього десерту. Беріть на замітку яскравий і простий у виконанні рецепт. Подавайте частування під час чаювання.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 600 гр.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вода-160 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 60 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати листкове бездріжджове тісто? Підморожене вершкове масло натираємо на тертці.
  2. Засипаємо масло однією склянкою борошна і ретельно перемішуємо до отримання гладкого кома.
  3. Тонко розкачуємо заготівлю, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в морозильник.
  4. Підготуємо друге тісто. Вбиваємо в склянку куряче яйце з сіллю, водою та оцтом і все збовтуємо.
  5. Вливаємо суміш в борошно і замішуємо.
  6. Отриманий ком загортаємо у плівку і теж відправляємо в морозилку на 30 хвилин.
  7. Далі розгортаємо підготовлене друге тісто, воно повинно бути не менше масляного тіста, а краще на 1 см більше по краях.
  8. На його частина кладемо половину першого, з вершкового масла, а другу половину знову відправляємо в морозилку.
  9. Складаємо заготовку в кілька разів.
  10. Щільно загортаємо в харчову плівку.
  11. Знову відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  12. Виймаємо тісто і повторюємо процедуру. Розкачуємо.
  13. На половинку кладемо вершкове тісто. Складаємо.
  14. Складаємо ще 1-2 рази і кладемо в холодильник.
  15. за 20-30 хвилин з тестом можна працювати.
  16. Акуратно розгортаємо і вирізаємо слойки потрібної форми.
  17. Перекладаємо продукт на деко з пергаментом.
  18. Відправляємо частування в розігріту до 220 градусів духовку на 45 хвилин.
  19. Гарячу випічку відразу посипаємо цукром за смаком.
  20. З слойки з листкового бездріжджового тіста готові. Пригощайтеся!