Листкове бездріжджове тісто – 10 рецептів, що можна приготувати з покроковими фото

Листкове бездріжджове тісто — основа для випічки, яка відрізняється ніжною хрустку текстуру. З нього можна приготувати швидкі і смачні солодощі, солоні закуски і повноцінні страви для домашнього столу. Беріть на замітку 10 яскравих кулінарних рецептів з використанням листкового тіста і порадуйте своїх близьких!

Хрустка булочка з листкового бездріжджового тіста

Хрусткі слойки з листкового бездріжджового тіста – відмінне рішення для домашнього десерту. Беріть на замітку яскравий і простий у виконанні рецепт. Подавайте частування під час чаювання.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Борошно 600 гр.
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вода-160 мл
  • Сіль ½ ч. л.
  • Оцет столовий 9% 1 ч. л.
  • Цукор-пісок 60 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати листкове бездріжджове тісто? Підморожене вершкове масло натираємо на тертці.
  2. Засипаємо масло однією склянкою борошна і ретельно перемішуємо до отримання гладкого кома.
  3. Тонко розкачуємо заготівлю, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в морозильник.
  4. Підготуємо друге тісто. Вбиваємо в склянку куряче яйце з сіллю, водою та оцтом і все збовтуємо.
  5. Вливаємо суміш в борошно і замішуємо.
  6. Отриманий ком загортаємо у плівку і теж відправляємо в морозилку на 30 хвилин.
  7. Далі розгортаємо підготовлене друге тісто, воно повинно бути не менше масляного тіста, а краще на 1 см більше по краях.
  8. На його частина кладемо половину першого, з вершкового масла, а другу половину знову відправляємо в морозилку.
  9. Складаємо заготовку в кілька разів.
  10. Щільно загортаємо в харчову плівку.
  11. Знову відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  12. Виймаємо тісто і повторюємо процедуру. Розкачуємо.
  13. На половинку кладемо вершкове тісто. Складаємо.
  14. Складаємо ще 1-2 рази і кладемо в холодильник.
  15. за 20-30 хвилин з тестом можна працювати.
  16. Акуратно розгортаємо і вирізаємо слойки потрібної форми.
  17. Перекладаємо продукт на деко з пергаментом.
  18. Відправляємо частування в розігріту до 220 градусів духовку на 45 хвилин.
  19. Гарячу випічку відразу посипаємо цукром за смаком.
  20. З слойки з листкового бездріжджового тіста готові. Пригощайтеся!

Пиріг з листкового бездріжджового тіста в домашніх умовах

Швидкий спосіб порадувати домашніх смачним пирогом до чаю – приготувати його з листкового тіста. Оцініть простий рецепт цікавого десерту, який точно не залишиться непоміченим.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Цукор тростинний – 2 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Банан – 1 шт.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібну кількість всіх інгредієнтів.

2. Листкове бездріжджове тісто заздалегідь розморожуємо.

3. Промиваємо і очищаємо від шкірки яблука. Нарізаємо їх невеликими кубиками. Також чинимо і з бананом.

4. Засипаємо фрукти корицею і тростинним цукром. Розмішуємо і залишаємо на 10 хвилин.

5. Готове до роботи розкачуємо тісто так, щоб одна його половина містилася на деко. Викладаємо начинку.

6. Другою половиною тіста закриваємо першу частину. Щільно притискаємо краю.

7. Відправляємо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

8. Рум’яний пиріг з листкового тіста готовий. Подавайте до столу!

Домашні булочки з листкового бездріжджового тіста

Рум’яні хрусткі булочки можна приготувати на листковому тісті. Частування порадує простим кулінарним процесом і яскравим смаком. Подавайте до сімейного чаювання або на сніданок.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Яблуко – 3 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Горіх волоський – 40 гр.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Кориця – 2 щіпки.
  • мускатний Горіх – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Підготуємо начинку. Промиваємо, очищаємо і нарізаємо яблука. З’єднуємо їх з подрібненими горіхами, цукром, корицею, мускатним горіхом і лимонним соком. Розмішуємо.

2. Листкове тісто ділимо на невеликі частини. По центру кожної викладаємо підготовлену начинку.

3. Щільно з’єднуємо краю, формуючи булочку.

4. Перекладаємо заготовку на деко з пергаментом і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Випікаємо 20 хвилин.

5. Ароматні домашні булочки з листкового тіста готові. Пробуйте!

Сосиска в тісті з листкового бездріжджового тіста

Проста ідея смачного домашнього перекусу – сосиски в бездрожжевом листковому тісті. Частування порадує швидким кулінарним процесом. Беріть на замітку і пригощайте своїх рідних поживним продуктом.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Сосиски – 10 шт.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

1. Заздалегідь розморожене листкове тісто розрізаємо на довгі смужки.

2. Щільно обмотуємо цими смугами очищені сосиски.

3. Викладаємо заготовки на деко з папером для випікання.

4. Обмазуємо кожен продукт збитим яйцем. Це додасть апетитний рум’янець.

5. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і готуємо близько 20 хвилин.

6. Смачні сосиски в ніжному листковому тісті можна прибирати з духової шафи. Подавайте з чаєм або в якості швидкого перекусу.

Піца з листкового тіста без дріжджів в домашніх умовах

Хочете швидко приготувати смачну піцу для всієї родини? Використовуйте цікаву кулінарну ідею з листкового бездріжджового тіста. Домашні оцінять поживне і яскраве частування.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Сосиски – 3 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Маслини – 1 банку.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Кетчуп – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Розморожене листкове тісто викладаємо на деко. По краях його можна красиво загорнути.

2. Для соусу з’єднуємо в загальній мисці сметану і кетчуп.

3. Перемішуємо продукти між собою. Отриманою сумішшю обмазуємо тісто.

4. Підготуємо інгредієнти для начинки. Дрібно нарізаємо сосиски і болгарський перець.

5. Шматочки сосисок рівномірно розподіляємо по обмазаної основі.

6. Зверху розкладаємо і перець.

7. Нарізаємо маслини і їх також розподіляємо по поверхні.

8. Засипаємо заготівлю тертим сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Тримаємо до готовності 20 хвилин.

9. Ароматну домашню піцу на листковому тісті можна діставати. Пробуйте!

Як приготувати круасани з листкового бездріжджового тіста?

Яскравий десерт для сімейного сніданку або чаювання – круасани з хрусткого листкового тіста. На приготування не піде багато часу, а смак домашнього ласощі залишиться надовго.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Борошно – 1 ч. л.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Горіхи волоські – за смаком.
  • Джем – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти для начинки. Шоколад і волоські горіхи слід подрібнити.

2. Листкове тісто заздалегідь розморожуємо, а потім розділяємо на трикутники.

3. В основу кожного трикутника кладемо трохи начинки. Джем поєднуємо з шматочками вершкового масла, а шоколад з горіхами.

4. Починаємо акуратно загорнути начинку в тісто.

5. Формуємо акуратні круасани.

6. Перекладаємо їх на деко з пергаментом.

7. Обмазуємо збитим яйцем для освіти рум’янцю.

8. Випікаємо близько 15-20 хвилин при температурі духової шафи 200 градусів.

9. Апетитні круасани з начинкою готові. Подавайте з чаєм!

Простий і швидкий торт Наполеон з готового листкового тіста

Торт Наполеон по праву вважають улюбленцем серед усіх ласощів. Як приготувати смачний десерт, не витративши на нього багато часу? Легко! Використовуйте для цього простий рецепт з листкового тіста.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Цукор – 8 ст. л.
  • ванільний Цукор – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Заздалегідь листкове тісто розморожуємо.

2. Після ділимо його на три рівні частини.

3. Одну частину накриваємо плівкою і акуратно розгортаємо.

4. Переносимо продукт на деко і випікаємо 10 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

5. Також чинимо і з іншими частинами. Після даємо їм повністю охолонути.

6. Для крему з’єднуємо розм’якшене вершкове масло з двома видами цукру.

7. Акуратно починаємо збивати продукти міксером.

8. Збиваємо близько 7 хвилин до отримання повітряної маси.

9. Повертаємося до коржам. Вони повинні бути прямокутної форми, тому всі нерівності акуратно зрізаємо.

10. Перший шар обмазуємо кремом.

11. Закриваємо другим шаром і акуратно придавлюємо руками, також обмазуємо вершковим кремом. Повторюємо і з третім шаром.

12. Всі заготівлю обмазуємо залишилися кремом. Також необхідно захопити і бічну частину.

13. Подрібнюємо обрізки тіста і посипаємо ними обмазаний продукт.

14. Торт «Наполеон» з листкового тіста готовий. Подавайте до столу охолодженим!

Штрудель з яблуками з листкового тіста без дріжджів

Знаменитий штрудель з яблуками можна приготувати з листкового тіста. Домашній десерт порадує швидким та простим процесом приготування, а також яскравим смаком. Беріть на замітку!

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • цукрова Пудра – 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні – 40 гр.

Для начинки:

  • Яблуко – 0,5 кг
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Кориця – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо начинку. Волоські горіхи подрібнюємо і промиваємо родзинки.

2. Приєднуємо до продукту невеликі яблучні шматочки. Шкірку з плодів попередньо прибираємо.

3. Засипаємо заготівлю цукром і корицею, поливаємо соком свіжого лимона.

4. Перемішуємо масу і даємо їй настоятися близько 10 хвилин.

5. В тонкий шар розкачуємо листкове тісто. Посипаємо його панірувальними сухарями, не зачіпаючи краю.

6. На сухарі рівномірно викладаємо яблучну начинку.

7. Підверніть краю з трьох сторін.

8. Починаємо згортати заготовку в рулет. Кожен оборот обмазуємо розтопленим маслом.

9. Перекладаємо продукт на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

10. Гарячий десерт доповнюємо цукровою пудрою.

11. Готово! Штрудель з листкового тіста можна нарізати і подавати до столу.

Як спекти домашнє печиво з листкового бездріжджового тіста в духовці?

Хрустке домашнє печиво можна приготувати з листкового бездріжджового тіста. Просте ласощі порадує своїм смаком і зовнішнім виглядом. Спробуйте цікавий рецепт для сімейного чаювання.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 12

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Кориця – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування печива.

2. З яйця акуратно витягаємо жовток. Білок не знадобиться.

3. Окремо з’єднуємо два види цукру і корицю. Розмішуємо.

4. Частиною цукрової суміші посипаємо робочу поверхню.

5. Викладаємо листкове тісто розкачуємо його і обсипаємо залишилася сумішшю.

6. Скачуємо нижню і верхню третину тесту до центру з двох сторін в трубочку.

7. Обмазуємо краї тіста збитим жовтком.

8. З’єднуємо обидві частини, щоб вийшла щільна трубочка.

9. Помістіть тісто в холодильник на 15-20 хвилин, щоб воно трохи затверділо.

10. Акуратно нарізаємо охолоджену трубочку шматочками товщиною 1 див.

11. Руками надаємо красиву форму кожному шматочку. Викладаємо їх на деко з пергаментом.

12. Відправляємо частування в розігріту до 180 градусів духовку.

13. Випікаємо до яскравого рум’янцю близько 20 хвилин.

14. Смачне домашнє печиво з листкового тіста готово. Подавайте до столу!

Хачапурі з сиром з листкового тіста в духовці

Цікавий спосіб приготувати домашні хачапурі з сиром – з листкового бездріжджового тіста. Кулінарна ідея порадує яскравим смаком, а також швидким та простим процесом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове – 400 гр.
  • Сир твердий – 300 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

2. Заздалегідь розморожуємо листкове тісто і ділимо його на два шматочки.

3. Їх можна злегка розкачати або акуратно розтягнути руками.

4. На деко вливаємо столову ложку рослинної олії.

5. Розмазуємо масло по всій поверхні.

6. Далі викладаємо підготовлене тісто.

7. На середній тертці натираємо сир.

8. Викладаємо його на тісто.

9. Також чинимо і з другою частиною тіста.

10. Сир посипаємо подрібненим кропом.

11. Звертаємо заготовку з начинкою і щільно з’єднуємо краю.

12. Збиваємо куряче яйце.

13. Обмазуємо їм нашу страву. Кладемо в розігріту до 180 градусів духовку.

14. Випікаємо близько 20-25 хвилин.

15. Ситні хачапурі з сиром готові. Можна пробувати!