Листкове бездріжджове тісто — основа для випічки, яка відрізняється ніжною хрустку текстуру. З нього можна приготувати швидкі і смачні солодощі, солоні закуски і повноцінні страви для домашнього столу. Беріть на замітку 10 яскравих кулінарних рецептів з використанням листкового тіста і порадуйте своїх близьких!
Хрустка булочка з листкового бездріжджового тіста
Хрусткі слойки з листкового бездріжджового тіста – відмінне рішення для домашнього десерту. Беріть на замітку яскравий і простий у виконанні рецепт. Подавайте частування під час чаювання.
Інгредієнти на
8 порц.
- Борошно 600 гр.
- Масло вершкове 200 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Вода-160 мл
- Сіль ½ ч. л.
- Оцет столовий 9% 1 ч. л.
- Цукор-пісок 60 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати листкове бездріжджове тісто? Підморожене вершкове масло натираємо на тертці.
- Засипаємо масло однією склянкою борошна і ретельно перемішуємо до отримання гладкого кома.
- Тонко розкачуємо заготівлю, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в морозильник.
- Підготуємо друге тісто. Вбиваємо в склянку куряче яйце з сіллю, водою та оцтом і все збовтуємо.
- Вливаємо суміш в борошно і замішуємо.
- Отриманий ком загортаємо у плівку і теж відправляємо в морозилку на 30 хвилин.
- Далі розгортаємо підготовлене друге тісто, воно повинно бути не менше масляного тіста, а краще на 1 см більше по краях.
- На його частина кладемо половину першого, з вершкового масла, а другу половину знову відправляємо в морозилку.
- Складаємо заготовку в кілька разів.
- Щільно загортаємо в харчову плівку.
- Знову відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
- Виймаємо тісто і повторюємо процедуру. Розкачуємо.
- На половинку кладемо вершкове тісто. Складаємо.
- Складаємо ще 1-2 рази і кладемо в холодильник.
- за 20-30 хвилин з тестом можна працювати.
- Акуратно розгортаємо і вирізаємо слойки потрібної форми.
- Перекладаємо продукт на деко з пергаментом.
- Відправляємо частування в розігріту до 220 градусів духовку на 45 хвилин.
- Гарячу випічку відразу посипаємо цукром за смаком.
- З слойки з листкового бездріжджового тіста готові. Пригощайтеся!
