Заливний пиріг з капустою на сметані – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з капустою на сметані — дуже ніжна, смачна та ситна випічка. А капуста – основний продукт пирога – чудово поєднується з іншими інгредієнтами в будь-якому вигляді: свіжому, квашеному або тушкованому.

Швидкий заливний пиріг з капустою на сметані в духовці

Для пирога краще всього використовувати свіжу молоду капусту. Вона чудово поєднується зі сметаною і виходить дуже смачною і ароматною.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Капуста білоголова 250 гр.
  • Сметана 20% 200 мл
  • Борошно пшеничне 100 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло рослинне 2 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Петрушка за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як спекти заливний пиріг з капустою на сметані в духовці? Беремо будь-яку глибоку ємність і вбиваємо пару яєць. Слідом додаємо сметану. Посипаємо сіллю. Збиваємо інгредієнти виделкою або віночком до однорідності.
  2. У окрему посуд засипаємо спочатку борошно, а потім розпушувач. Перемішуємо їх в єдину масу. Поступово додаємо до суміші сметани і яєць і паралельно перемішуємо, щоб уникнути появи грудок.
  3. Видаляємо верхній шар капустяних листів. Гострим ножем шаткуємо качан і викладаємо в миску. Зелена цибуля промиваємо теплою водою, висушуємо серветкою і дрібно нарізаємо. Висипаємо його в ємність з капустою. Солимо і перемішуємо руками, трохи стискаючи, щоб капуста пустила сік.
  4. Змащуємо форму для випічки рослинним маслом. Відміряємо на око половину тіста і виливаємо в ємність.
  5. Акуратно викладаємо капусту у форму.
  6. Заливаємо начинку другою половиною рідкого тіста. Включаємо духовку розігріваємо при температурі 180 градусів. Ставимо форму з пирогом в духовку і збільшуємо градус до 200. Випікаємо 35-40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою: вона повинна бути сухою.

Приємного апетиту!