Заливний пиріг з капустою на сметані – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з капустою на сметані — дуже ніжна, смачна та ситна випічка. А капуста – основний продукт пирога – чудово поєднується з іншими інгредієнтами в будь-якому вигляді: свіжому, квашеному або тушкованому.

Швидкий заливний пиріг з капустою на сметані в духовці

Для пирога краще всього використовувати свіжу молоду капусту. Вона чудово поєднується зі сметаною і виходить дуже смачною і ароматною.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Капуста білоголова 250 гр.
  • Сметана 20% 200 мл
  • Борошно пшеничне 100 мл
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло рослинне 2 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Петрушка за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як спекти заливний пиріг з капустою на сметані в духовці? Беремо будь-яку глибоку ємність і вбиваємо пару яєць. Слідом додаємо сметану. Посипаємо сіллю. Збиваємо інгредієнти виделкою або віночком до однорідності.
  2. У окрему посуд засипаємо спочатку борошно, а потім розпушувач. Перемішуємо їх в єдину масу. Поступово додаємо до суміші сметани і яєць і паралельно перемішуємо, щоб уникнути появи грудок.
  3. Видаляємо верхній шар капустяних листів. Гострим ножем шаткуємо качан і викладаємо в миску. Зелена цибуля промиваємо теплою водою, висушуємо серветкою і дрібно нарізаємо. Висипаємо його в ємність з капустою. Солимо і перемішуємо руками, трохи стискаючи, щоб капуста пустила сік.
  4. Змащуємо форму для випічки рослинним маслом. Відміряємо на око половину тіста і виливаємо в ємність.
  5. Акуратно викладаємо капусту у форму.
  6. Заливаємо начинку другою половиною рідкого тіста. Включаємо духовку розігріваємо при температурі 180 градусів. Ставимо форму з пирогом в духовку і збільшуємо градус до 200. Випікаємо 35-40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою: вона повинна бути сухою.

Приємного апетиту!

Пиріг з капустою з рідкого тіста на сметані і майонезі

Пиріг вийде м’яким і насиченим, якщо жирність майонезу і сметани буде високою. Однак є й мінуси: калорій теж буде більше.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 300-400 гр.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Цибуля зелена – 3-4 стебла.
  • Кріп – за бажанням.
  • Петрушка – за бажанням.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Борошно – 7 ст. л.
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Кмин – за бажанням.
  • Горіх мускатний – за бажанням.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо начинку. Для цього ретельно обробляємо капусту: прибираємо верхні листки, обрізаємо все зайве. Дрібно шаткуємо продукт і висипаємо в миску. Зелень промиваємо і висушуємо паперовим рушником. Дрібно нарізаємо і відправляємо до капусти. Перемішуємо інгредієнти руками, щоб вони пустили сік. Додаємо сіль, перець, кмин і мускатний горіх. Перемішуємо з цибулею і капустою.

2. Займемося тестом. В окремій ємності збиваємо яйця віночком або вилкою. Відправляємо до них сметану і майонез. Знову збиваємо. В окремому посуді змішуємо борошно і розпушувач. Висипаємо їх у суміш яєць, сметани і майонезу. Перемішуємо до густоти.

3. Ставимо за духовку на розігрів. Виставляємо температуру 180 градусів. Сітка, на яку буде встановлено форму з пирогом, маємо рівно по центру.

4. Беремо форму зі знімним дном і вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо половину тіста і засипаємо зверху начинку. Потім поливаємо залишками тіста, посипаємо кунжутом і ставимо в розігріту духовку.

5. Випікаємо пиріг 30-35 хвилин. Перевіряємо готовність сірником або зубочисткою. Якщо тісто не прилипає, дістаємо пиріг з духовки і даємо охолонути. Через 10-15 хвилин подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Ледачий наливна пиріг з капустою і яйцями на сметані

Капустяний пиріг відмінно поєднується з кисломолочними продуктами, такими як ряжанка і кефір. Підійде для перекусу в обідню перерву на роботі, сніданку або легкого вечері.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Капуста – 400 гр.
  • Вершки 20% – 250-300 мл
  • дика Зелень – 200 гр.
  • пряна Зелень – 100-150 гр.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сода – 0,3 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйця – 2 шт.
  • Жовтки яєчні – 2 шт.
  • Сметана 20-30% – 400 гр.
  • Масло вершкове – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Для початку приготуємо начинку. З капустяного качана видаляємо верхній шар листя, вирізаємо качан. Шаткуємо капусту гострим ножем. Висипаємо капусту в сотейник. Включаємо плиту і ставимо на конфорку ємність з капустою. Солимо і заливаємо вершками. Перемішуємо. Вміст має злегка закипіти. Тушкуємо капусту 5 хвилин і паралельно помішуємо.

2. Всю зелень та пряні, і дику – промиваємо й обсушуємо серветкою або паперовим рушником. Дрібно нарізаємо. Додаємо до капусти і тушкуємо 5-10 хвилин на сильному вогні. Рідина повинна повністю википіти.

3. Через дрібне сито просіваємо суміш з борошна, соди і солі. В окремій мисці збиваємо яйця, жовтки і сметану. Змішати обидві маси. Розтоплюємо вершкове масло і виливаємо туди ж. Слідом додаємо рослинне масло. Перемішуємо до густоти.

4. Беремо форму для пирога і виливаємо туди половину тіста. Висипаємо готову начинку і заливаємо залишками тіста.

5. Включаємо духовку на 180 градусів. Розігріваємо, ставимо всередину форму з пирогом. Випікаємо 60 хвилин. Через годину дістаємо пиріг з духовки і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він охолов.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт холодцю пирога з квашеною капустою в духовці

Секрет пирога полягає в тому, що тісто залишається м’яким і ніжним навіть на наступний день після приготування: не твердне і зберігає відмінні смакові якості.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Капуста квашена – 500 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Викладаємо в окрему ємність необхідну кількість квашеної капусти. Віджимаємо і кладемо її в іншу миску. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду, заливаємо олію. Коли сковорода трохи розігріється, викладаємо капусту. Всипаємо цукор і сіль. Обсмажуємо. Коли капуста стане золотистого кольору, знімаємо сковороду з плити.

2. Беремо форму для випікання змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо капусту.

3. Беремо глибоку миску і додаємо в неї яйця. Слідом додаємо сметану і розпушувач. Солимо вміст.

4. Збиваємо інгредієнти виделкою. Поступово всипаємо борошно і не перестаємо перемішувати, щоб не утворювалися грудки. Тісто готове.

5. Заливаємо сумішшю капусту. Зверху посипаємо кунжутом. Включаємо духовку і ставимо відмітку на 180 градусів. Через пару хвилин, коли духовка прогріється, ставимо всередину форму з пирогом. Залишаємо на 25-30 хвилин.

6. Через півгодини дістаємо пиріг з духовки. Даємо йому охолонути. Витягаємо з форми і розрізаємо, подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Як спекти заливний пиріг на сметані з капустою і фаршем?

Для пирога з фаршем підійде абсолютно будь-яке м’ясо куряче, яловиче, свиняче. Замість свіжої капусти можна використовувати квашену, тільки попередньо промити її, щоб пиріг не вийшов занадто кислим і солоним.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Фарш – 500 гр.
  • Сметана – 360 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 340 гр.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Сода – ½ ч. л.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. В окрему ємність перекладаємо готовий фарш. Солимо його. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду з рослинним маслом на розігрів. Через пару хвилин викладаємо на сковороду фарш. Обсмажуємо 15-20 хвилин.

2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його як можна дрібніше. Капусту шаткуємо. На сусідню конфорку ставимо сковороду, додаємо масло і розігріваємо. Потім висипаємо цибулю. Обсмажуємо його пару хвилин. Відправляємо до цибулі капусту і тушкуємо до м’якості близько 20 хвилин.

3. Готовий фарш змішуємо з капустою і цибулею. Зменшуємо вогонь. Смажимо 10 хвилин. Посипаємо сіллю і перцем.

4. Замішуємо тісто. В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо сметану і трохи солі. Перемішуємо інгредієнти.

5. В іншій ємності перемішуємо соду і борошно. Поступово вводимо суміш борошна і соди в яєчно-сметанную масу. Паралельно перемішуємо тісто до однорідності.

6. Включаємо духовку на розігрів. Виставляємо температуру 190 градусів. Заливаємо трохи тесту на деко, кладемо начинку і зверху покриваємо її залишками тіста (намагаємося поділити тісто на дві рівні частини). Відправляємо пиріг в духовку на 30 хвилин. Через півгодини дістаємо, охолоджуємо і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування заливного пирога з тушкованою капустою на сметані

Капустяна начинка для заливного пирога готується заздалегідь – тушкується на невеликому вогні зі свіжою морквою і томатною пастою. А тісто виходить дуже ніжним за рахунок додавання сметани.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Сметана – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйця – 3 шт.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль – ½ Ч. л.
  • Капуста – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор – за смаком.
  • Вода – 4-5 ст. л.

Процес приготування:

1. Нам потрібні дві миски. В одну визначаємо білки, в іншу – жовтки. До жовтків додаємо сметану. Змішуємо їх віночком.

2. Включаємо міксер і збиваємо білки до густоти.

3. В яєчно-сметанную суміш поступово додаємо борошно, не перестаючи перемішувати, засипаємо розпушувач і сіль. Викладаємо білки і ретельно перемішуємо тісто, щоб не залишилося грудок. По густоті тісто має бути схожим на сметану.

4. Готуємо начинку. Очищаємо моркву, промиваємо і подрібнюємо на тертці. Шаткуємо капусту. Включаємо плиту для розігрівання сковороди з маслом. Висипаємо моркву на сковороду і злегка обсмажуємо протягом пари хвилин. Додаємо капусту, заливаємо водою, солимо за смаком. Перемішуємо і тушкуємо в закритому вигляді 15 хвилин. Відкриваємо кришку, додаємо томатну пасту і цукор. Тушкуємо і помішуємо одночасно, поки не википить рідина.

5. У спеціальну форму для випічки заливаємо половину тіста. Викладаємо зверху начинку і поливаємо половиною. Розігріваємо заздалегідь духовку при температурі 180 градусів. Ставимо всередину форму з пирогом і випікаємо 35-40 хвилин. Готовий виріб розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!