Заливний пиріг з капустою на сметані — дуже ніжна, смачна та ситна випічка. А капуста – основний продукт пирога – чудово поєднується з іншими інгредієнтами в будь-якому вигляді: свіжому, квашеному або тушкованому.
Швидкий заливний пиріг з капустою на сметані в духовці
Для пирога краще всього використовувати свіжу молоду капусту. Вона чудово поєднується зі сметаною і виходить дуже смачною і ароматною.
Інгредієнти на
1 порц.
- Капуста білоголова 250 гр.
- Сметана 20% 200 мл
- Борошно пшеничне 100 мл
- Яйце куряче 2 шт.
- Масло рослинне 2 ч. л.
- Розпушувач 1 ч. л.
- Петрушка за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як спекти заливний пиріг з капустою на сметані в духовці? Беремо будь-яку глибоку ємність і вбиваємо пару яєць. Слідом додаємо сметану. Посипаємо сіллю. Збиваємо інгредієнти виделкою або віночком до однорідності.
- У окрему посуд засипаємо спочатку борошно, а потім розпушувач. Перемішуємо їх в єдину масу. Поступово додаємо до суміші сметани і яєць і паралельно перемішуємо, щоб уникнути появи грудок.
- Видаляємо верхній шар капустяних листів. Гострим ножем шаткуємо качан і викладаємо в миску. Зелена цибуля промиваємо теплою водою, висушуємо серветкою і дрібно нарізаємо. Висипаємо його в ємність з капустою. Солимо і перемішуємо руками, трохи стискаючи, щоб капуста пустила сік.
- Змащуємо форму для випічки рослинним маслом. Відміряємо на око половину тіста і виливаємо в ємність.
- Акуратно викладаємо капусту у форму.
- Заливаємо начинку другою половиною рідкого тіста. Включаємо духовку розігріваємо при температурі 180 градусів. Ставимо форму з пирогом в духовку і збільшуємо градус до 200. Випікаємо 35-40 хвилин. Готовність пирога перевіряємо зубочисткою: вона повинна бути сухою.
Приємного апетиту!
Пиріг з капустою з рідкого тіста на сметані і майонезі
Пиріг вийде м’яким і насиченим, якщо жирність майонезу і сметани буде високою. Однак є й мінуси: калорій теж буде більше.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Капуста білокачанна – 300-400 гр.
- Майонез – 5 ст. л.
- Сметана – 5 ст. л.
- Цибуля зелена – 3-4 стебла.
- Кріп – за бажанням.
- Петрушка – за бажанням.
- Яйця – 2-3 шт.
- Борошно – 7 ст. л.
- Розпушувач – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Кмин – за бажанням.
- Горіх мускатний – за бажанням.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо начинку. Для цього ретельно обробляємо капусту: прибираємо верхні листки, обрізаємо все зайве. Дрібно шаткуємо продукт і висипаємо в миску. Зелень промиваємо і висушуємо паперовим рушником. Дрібно нарізаємо і відправляємо до капусти. Перемішуємо інгредієнти руками, щоб вони пустили сік. Додаємо сіль, перець, кмин і мускатний горіх. Перемішуємо з цибулею і капустою.
2. Займемося тестом. В окремій ємності збиваємо яйця віночком або вилкою. Відправляємо до них сметану і майонез. Знову збиваємо. В окремому посуді змішуємо борошно і розпушувач. Висипаємо їх у суміш яєць, сметани і майонезу. Перемішуємо до густоти.
3. Ставимо за духовку на розігрів. Виставляємо температуру 180 градусів. Сітка, на яку буде встановлено форму з пирогом, маємо рівно по центру.
4. Беремо форму зі знімним дном і вистилаємо пергаментним папером. Виливаємо половину тіста і засипаємо зверху начинку. Потім поливаємо залишками тіста, посипаємо кунжутом і ставимо в розігріту духовку.
5. Випікаємо пиріг 30-35 хвилин. Перевіряємо готовність сірником або зубочисткою. Якщо тісто не прилипає, дістаємо пиріг з духовки і даємо охолонути. Через 10-15 хвилин подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Ледачий наливна пиріг з капустою і яйцями на сметані
Капустяний пиріг відмінно поєднується з кисломолочними продуктами, такими як ряжанка і кефір. Підійде для перекусу в обідню перерву на роботі, сніданку або легкого вечері.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Капуста – 400 гр.
- Вершки 20% – 250-300 мл
- дика Зелень – 200 гр.
- пряна Зелень – 100-150 гр.
- Борошно – 1,5 склянки
- Сода – 0,3 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Яйця – 2 шт.
- Жовтки яєчні – 2 шт.
- Сметана 20-30% – 400 гр.
- Масло вершкове – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку приготуємо начинку. З капустяного качана видаляємо верхній шар листя, вирізаємо качан. Шаткуємо капусту гострим ножем. Висипаємо капусту в сотейник. Включаємо плиту і ставимо на конфорку ємність з капустою. Солимо і заливаємо вершками. Перемішуємо. Вміст має злегка закипіти. Тушкуємо капусту 5 хвилин і паралельно помішуємо.
2. Всю зелень та пряні, і дику – промиваємо й обсушуємо серветкою або паперовим рушником. Дрібно нарізаємо. Додаємо до капусти і тушкуємо 5-10 хвилин на сильному вогні. Рідина повинна повністю википіти.
3. Через дрібне сито просіваємо суміш з борошна, соди і солі. В окремій мисці збиваємо яйця, жовтки і сметану. Змішати обидві маси. Розтоплюємо вершкове масло і виливаємо туди ж. Слідом додаємо рослинне масло. Перемішуємо до густоти.
4. Беремо форму для пирога і виливаємо туди половину тіста. Висипаємо готову начинку і заливаємо залишками тіста.
5. Включаємо духовку на 180 градусів. Розігріваємо, ставимо всередину форму з пирогом. Випікаємо 60 хвилин. Через годину дістаємо пиріг з духовки і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він охолов.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт холодцю пирога з квашеною капустою в духовці
Секрет пирога полягає в тому, що тісто залишається м’яким і ніжним навіть на наступний день після приготування: не твердне і зберігає відмінні смакові якості.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Капуста квашена – 500 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 5 ст. л.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Борошно – 6 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
1. Викладаємо в окрему ємність необхідну кількість квашеної капусти. Віджимаємо і кладемо її в іншу миску. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду, заливаємо олію. Коли сковорода трохи розігріється, викладаємо капусту. Всипаємо цукор і сіль. Обсмажуємо. Коли капуста стане золотистого кольору, знімаємо сковороду з плити.
2. Беремо форму для випікання змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо капусту.
3. Беремо глибоку миску і додаємо в неї яйця. Слідом додаємо сметану і розпушувач. Солимо вміст.
4. Збиваємо інгредієнти виделкою. Поступово всипаємо борошно і не перестаємо перемішувати, щоб не утворювалися грудки. Тісто готове.
5. Заливаємо сумішшю капусту. Зверху посипаємо кунжутом. Включаємо духовку і ставимо відмітку на 180 градусів. Через пару хвилин, коли духовка прогріється, ставимо всередину форму з пирогом. Залишаємо на 25-30 хвилин.
6. Через півгодини дістаємо пиріг з духовки. Даємо йому охолонути. Витягаємо з форми і розрізаємо, подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Як спекти заливний пиріг на сметані з капустою і фаршем?
Для пирога з фаршем підійде абсолютно будь-яке м’ясо куряче, яловиче, свиняче. Замість свіжої капусти можна використовувати квашену, тільки попередньо промити її, щоб пиріг не вийшов занадто кислим і солоним.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Фарш – 500 гр.
- Сметана – 360 мл
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 340 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
- Сода – ½ ч. л.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. В окрему ємність перекладаємо готовий фарш. Солимо його. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду з рослинним маслом на розігрів. Через пару хвилин викладаємо на сковороду фарш. Обсмажуємо 15-20 хвилин.
2. Очищаємо цибулю та нарізаємо його як можна дрібніше. Капусту шаткуємо. На сусідню конфорку ставимо сковороду, додаємо масло і розігріваємо. Потім висипаємо цибулю. Обсмажуємо його пару хвилин. Відправляємо до цибулі капусту і тушкуємо до м’якості близько 20 хвилин.
3. Готовий фарш змішуємо з капустою і цибулею. Зменшуємо вогонь. Смажимо 10 хвилин. Посипаємо сіллю і перцем.
4. Замішуємо тісто. В окрему миску вбиваємо яйця, додаємо сметану і трохи солі. Перемішуємо інгредієнти.
5. В іншій ємності перемішуємо соду і борошно. Поступово вводимо суміш борошна і соди в яєчно-сметанную масу. Паралельно перемішуємо тісто до однорідності.
6. Включаємо духовку на розігрів. Виставляємо температуру 190 градусів. Заливаємо трохи тесту на деко, кладемо начинку і зверху покриваємо її залишками тіста (намагаємося поділити тісто на дві рівні частини). Відправляємо пиріг в духовку на 30 хвилин. Через півгодини дістаємо, охолоджуємо і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування заливного пирога з тушкованою капустою на сметані
Капустяна начинка для заливного пирога готується заздалегідь – тушкується на невеликому вогні зі свіжою морквою і томатною пастою. А тісто виходить дуже ніжним за рахунок додавання сметани.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій: 1.
Інгредієнти:
- Сметана – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Яйця – 3 шт.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Сіль – ½ Ч. л.
- Капуста – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Вода – 4-5 ст. л.
Процес приготування:
1. Нам потрібні дві миски. В одну визначаємо білки, в іншу – жовтки. До жовтків додаємо сметану. Змішуємо їх віночком.
2. Включаємо міксер і збиваємо білки до густоти.
3. В яєчно-сметанную суміш поступово додаємо борошно, не перестаючи перемішувати, засипаємо розпушувач і сіль. Викладаємо білки і ретельно перемішуємо тісто, щоб не залишилося грудок. По густоті тісто має бути схожим на сметану.
4. Готуємо начинку. Очищаємо моркву, промиваємо і подрібнюємо на тертці. Шаткуємо капусту. Включаємо плиту для розігрівання сковороди з маслом. Висипаємо моркву на сковороду і злегка обсмажуємо протягом пари хвилин. Додаємо капусту, заливаємо водою, солимо за смаком. Перемішуємо і тушкуємо в закритому вигляді 15 хвилин. Відкриваємо кришку, додаємо томатну пасту і цукор. Тушкуємо і помішуємо одночасно, поки не википить рідина.
5. У спеціальну форму для випічки заливаємо половину тіста. Викладаємо зверху начинку і поливаємо половиною. Розігріваємо заздалегідь духовку при температурі 180 градусів. Ставимо всередину форму з пирогом і випікаємо 35-40 хвилин. Готовий виріб розрізаємо на шматочки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!