Простий і смачний рецепт холодцю пирога з квашеною капустою в духовці
Секрет пирога полягає в тому, що тісто залишається м’яким і ніжним навіть на наступний день після приготування: не твердне і зберігає відмінні смакові якості.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій: 1.
Склад:
- Капуста квашена – 500 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 5 ст. л.
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Борошно – 6 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Кунжут – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
1. Викладаємо в окрему ємність необхідну кількість квашеної капусти. Віджимаємо і кладемо її в іншу миску. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду, заливаємо олію. Коли сковорода трохи розігріється, викладаємо капусту. Всипаємо цукор і сіль. Обсмажуємо. Коли капуста стане золотистого кольору, знімаємо сковороду з плити.
2. Беремо форму для випікання змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо капусту.
3. Беремо глибоку миску і додаємо в неї яйця. Слідом додаємо сметану і розпушувач. Солимо вміст.
4. Збиваємо інгредієнти виделкою. Поступово всипаємо борошно і не перестаємо перемішувати, щоб не утворювалися грудки. Тісто готове.
5. Заливаємо сумішшю капусту. Зверху посипаємо кунжутом. Включаємо духовку і ставимо відмітку на 180 градусів. Через пару хвилин, коли духовка прогріється, ставимо всередину форму з пирогом. Залишаємо на 25-30 хвилин.
6. Через півгодини дістаємо пиріг з духовки. Даємо йому охолонути. Витягаємо з форми і розрізаємо, подаємо до столу.
Приємного апетиту!