Заливний пиріг з капустою на сметані – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Простий і смачний рецепт холодцю пирога з квашеною капустою в духовці

Секрет пирога полягає в тому, що тісто залишається м’яким і ніжним навіть на наступний день після приготування: не твердне і зберігає відмінні смакові якості.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій: 1.

Склад:

  • Капуста квашена – 500 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Викладаємо в окрему ємність необхідну кількість квашеної капусти. Віджимаємо і кладемо її в іншу миску. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду, заливаємо олію. Коли сковорода трохи розігріється, викладаємо капусту. Всипаємо цукор і сіль. Обсмажуємо. Коли капуста стане золотистого кольору, знімаємо сковороду з плити.

2. Беремо форму для випікання змащуємо її рослинним маслом. Викладаємо капусту.

3. Беремо глибоку миску і додаємо в неї яйця. Слідом додаємо сметану і розпушувач. Солимо вміст.

4. Збиваємо інгредієнти виделкою. Поступово всипаємо борошно і не перестаємо перемішувати, щоб не утворювалися грудки. Тісто готове.

5. Заливаємо сумішшю капусту. Зверху посипаємо кунжутом. Включаємо духовку і ставимо відмітку на 180 градусів. Через пару хвилин, коли духовка прогріється, ставимо всередину форму з пирогом. Залишаємо на 25-30 хвилин.

6. Через півгодини дістаємо пиріг з духовки. Даємо йому охолонути. Витягаємо з форми і розрізаємо, подаємо до столу.

Приємного апетиту!