Сирні пончики – 8 покрокових рецептів приготування з фото

Сирні пончики – один з найбільш смачних і ситних десертів на світі. М’які всередині, з хрусткою рум’яною скоринкою – вони точно сподобаються не тільки дітям, але і дорослим. З цукровою пудрою, медом, шоколадом, ягодами, горіхами – пончики будуть гармоніювати з будь-якими додатковими інгредієнтами.

Класичні сирні пончики, смажені в маслі

Для того щоб пончики вийшли смачними, необхідно правильно вибирати сир. Він не повинен бути дуже кислим або вологим, інакше доведеться додавати більше борошна і цукру. Краще всього для десерту підійде сільський сир середньої жирності.

Інгредієнти на
30 порц.

  • Сир 300 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор-пісок ¼ склянки
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Олія соняшникова 1 склянка
  • Цукрова пудра для посипання

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичні сирні пончики, смажені в маслі? Для замішування інгредієнтів нам знадобиться глибока миска або тарілка. Додаємо в неї цукор і сіль. Вбиваємо одне яйце. Збиваємо продукти виделкою або вінчиком до моменту утворення легкої піни.
  2. Тепер викладаємо в суміш сир. Якщо він у вас занадто зернистий, то довести його до більш ніжного і однорідного стану можна за допомогою сита (перетерти через нього сир).
  3. В окрему ємність висипаємо борошно і розпушувач. Змішуємо їх і просіваємо кілька разів через сито, а потім поступово вводимо в сирну масу. Краще не додавати все борошно відразу, інакше маса вийде дуже тугий.
  4. Прямо в мисці починаємо замішувати тісто. Воно повинно вийти м’яким і практично не приставати до рук.
  5. Формуємо з сирного тіста кульки: відщипуємо шматочки тіста невеликими порціями і скачуємо їх круговими рухами до потрібної форми. За бажанням можна сформувати з тіста пончики іншої форми.
  6. Наливаємо склянку олії в сковороду. Кульки повинні плавати в ньому, не дістаючи дна. Розігріваємо олію на плиті на середньому вогні. Опускаємо в гарячу олію пончики невеликими порціями (по 5-7 штук) і обсмажуємо їх з кожного боку до появи рум’яної скоринки.
  7. Щоб позбутися від надлишків олії, пончики перекладаємо спочатку на паперові рушники, а потім – на тарілку. Посипаємо десерт цукровою пудрою і подаємо до чаю.

Приємного апетиту!