Сирні пончики – 8 покрокових рецептів приготування з фото

Сирні пончики – один з найбільш смачних і ситних десертів на світі. М’які всередині, з хрусткою рум’яною скоринкою – вони точно сподобаються не тільки дітям, але і дорослим. З цукровою пудрою, медом, шоколадом, ягодами, горіхами – пончики будуть гармоніювати з будь-якими додатковими інгредієнтами.

Класичні сирні пончики, смажені в маслі

Для того щоб пончики вийшли смачними, необхідно правильно вибирати сир. Він не повинен бути дуже кислим або вологим, інакше доведеться додавати більше борошна і цукру. Краще всього для десерту підійде сільський сир середньої жирності.

Інгредієнти на
30 порц.

  • Сир 300 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор-пісок ¼ склянки
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Олія соняшникова 1 склянка
  • Цукрова пудра для посипання

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичні сирні пончики, смажені в маслі? Для замішування інгредієнтів нам знадобиться глибока миска або тарілка. Додаємо в неї цукор і сіль. Вбиваємо одне яйце. Збиваємо продукти виделкою або вінчиком до моменту утворення легкої піни.
  2. Тепер викладаємо в суміш сир. Якщо він у вас занадто зернистий, то довести його до більш ніжного і однорідного стану можна за допомогою сита (перетерти через нього сир).
  3. В окрему ємність висипаємо борошно і розпушувач. Змішуємо їх і просіваємо кілька разів через сито, а потім поступово вводимо в сирну масу. Краще не додавати все борошно відразу, інакше маса вийде дуже тугий.
  4. Прямо в мисці починаємо замішувати тісто. Воно повинно вийти м’яким і практично не приставати до рук.
  5. Формуємо з сирного тіста кульки: відщипуємо шматочки тіста невеликими порціями і скачуємо їх круговими рухами до потрібної форми. За бажанням можна сформувати з тіста пончики іншої форми.
  6. Наливаємо склянку олії в сковороду. Кульки повинні плавати в ньому, не дістаючи дна. Розігріваємо олію на плиті на середньому вогні. Опускаємо в гарячу олію пончики невеликими порціями (по 5-7 штук) і обсмажуємо їх з кожного боку до появи рум’яної скоринки.
  7. Щоб позбутися від надлишків олії, пончики перекладаємо спочатку на паперові рушники, а потім – на тарілку. Посипаємо десерт цукровою пудрою і подаємо до чаю.

Приємного апетиту!

Як спекти смачні сирні пончики в духовці?

Пончики дуже корисні для дітей, так як випікаються в духовці і не містять зайвого жиру. У готовому вигляді їх посипають цукровою пудрою або поливають шоколадною глазур’ю. Також пончики можна приправити сухофруктами: їх необхідно дрібно нарізати і додати прямо в тісто.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Кількість порцій – 8-10.

Склад:

  • Сир – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 1,5-2 ст. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Борошно вищого гатунку – 1 склянка

Процес приготування:

1. Заздалегідь готуємо всі інгредієнти, так як необхідно, щоб вони були однакової температури. Ставимо на стіл глибоку тарілку і викладаємо в неї сир.

2. Розбиваємо яйце ножем рівно по центру і викладаємо його в миску з сиром. Перед тим, як вбити яйце, очистіть його за допомогою губки і соди, а потім ретельно вимийте.

3. Всипаємо до інгредієнтів необхідну кількість цукру і солі. При бажанні цукор можна замінити медом, тоді пончики вийдуть ще більш корисними.

4. Будь пристосуванням – віночком, міксером або блендером – розбиваємо масу до однорідності. Якщо використовувати для перемішування блендер, маса вийде більш однорідною. Просіваємо борошно разом з розпушувачем і додаємо в сирну масу. Ретельно перемішуємо інгредієнти.

5. Отримане м’яке і не липнущее до рук тісто готове. Змочуємо руки в холодній воді і відщипуємо від тесту невеликі шматочки. Скачуємо з них пончики круглої форми. Викладаємо заготовки на деко.

6. Перед випічкою розігріваємо духовку (температура розігріву – 190 градусів). Ставимо деко з пончиками всередину духовки і чекаємо 20-25 хвилин.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт сирних пончиків у фритюрі

Пончики у фритюрі хоч і виходять дуже жирними, їх у будь-якому випадку потрібно приготувати хоча б раз. Пишні, ароматні та ніжні кульки необов’язково готувати з свіжого і занадто жирного сиру, а от масло для смаження краще використовувати без запаху.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 20-25.

Склад:

  • Сир – 300 гр.
  • Борошно – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне для фритюру.

Процес приготування:

1. Підготуємо глибоку миску для замісу інгредієнтів. Викладаємо в неї сир, сіль, цукор і соду. Борошно для пончиків спочатку просіваємо через сито кілька разів, а потім висипаємо в миску до решти інгредієнтів.

2. Очищаємо яйця з допомогою соди і губки. Ретельно вимиваємо їх проточною водою і обтираем рушником. Вбиваємо обидва яйця в миску.

3. Щоб тісто вийшло гладким по структурі, його необов’язково замішувати з допомогою блендера. Досить перемішати ложкою.

4. Тепер нам знадобляться дві ложки. Одна – їдальня, друга – десертна. Столовою ложкою набираємо невелику кількість тіста, а десертної формуємо кульки. Перед тим, як це зробити, змащуємо ложки невеликою кількістю рослинного масла. Так тісто легко буде відставати від ложки.

5. У фритюрницю наливаємо рослинне масло в такій кількості, щоб кульки в ньому плавали. Нагріваємо його до максимуму. Опускаємо в масло сирні пончики і обсмажуємо до рум’яної скоринки, постійно перевертаючи лопаткою. Це необхідно для того, щоб серединка пампуха пропеклась.

6. Закладаємо пончики в масло невеликими порціями, так як вони під час смаження збільшаться в розмірі і будуть заважати один одному. Коли кульки придбають золотистий колір, викладаємо їх з ємності на тарілку, на дно якої устеляємо паперовим рушником. За бажанням, прикрашаємо пончики цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Швидкі сирні пончики на швидку руку за 10 хвилин

Сирні пончики – улюблене блюдо багатьох дітей і дорослих. У цьому рецепті ми розповімо вам, як зробити це смачне і ситне блюдо за короткий період часу.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Кількість порцій – 20.

Склад:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сир – 360 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Борошно – 300 гр.
  • Масло рослинне для фритюру.

Процес приготування:

1. Дістаємо всі інгредієнти з холодильника заздалегідь, щоб вони зігрілися і стали кімнатної температури. Очищаємо яєчну шкаралупу содою і вимиваємо проточною водою. Вбиваємо яйця в глибоку миску і додаємо до них звичайний і ванільний цукор, а також сіль. Збиваємо інгредієнти міксером до побіління яєчної маси.

2. Додаємо в яєчну масу сир і збиваємо інгредієнти міксером до однорідності. Додаємо соду і продовжуємо збивати масу, щоб сода рівномірно розподілилася.

3. Просіваємо борошно через дрібне сито. Додаємо її невеликими порціями в яєчно-сирну масу і перемішуємо до загустіння.

4. Змащуємо блюдо і руки рослинним маслом. Відщипуємо невеликі шматочки тіста і формуємо з них кульки розміром з волоський горіх.

5. Наливаємо олію в глибоку каструлю або сотейник. Кількість інгредієнта має бути таким, щоб пончики плавали в ньому. Розігріваємо олію до максимальної температури. Опускаємо в нього пампушки і обсмажуємо їх близько п’яти хвилин.

6. Дістаємо пончики з сотейника з допомогою шумівки і викладаємо на паперовий рушник, який вбере зайвий жир. Подаємо пончики до чаю на блюді. При бажанні посипаємо цукровою пудрою або поливають ягідним сиропом.

Приємного апетиту!

Пишні та повітряні сирні пончики на дріжджах

Для приготування дріжджових пончиків знадобиться велика кількість масла. Це необхідна умова для того, щоб пончики вийшли красивого золотистого кольору.

Час готування – 1 ч. 55 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 15.

Склад:

  • Молоко тепле – 200 мл
  • Дріжджі – 25 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Борошно – 300 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Для замішування тіста нам знадобиться глибока миска. У неї висипаємо дріжджі. Перед тим, як влити молоко, підігріваємо його на плиті, щоб воно стало теплим. Заливаємо дріжджі половиною порції рідини (100 мл). Додаємо цукор, перемішуємо його з дріжджами і теплим молоком. Потім додаємо сіль і знову перемішуємо інгредієнти. Залишаємо на 15 хвилин.

2. Після закінчення часу, вливаємо другу порцію молока в миску і вбиваємо яйця. Ретельно перемішуємо масу, розбиваючи віночком жовтки. Викладаємо в масу сир і знову перемішуємо інгредієнти. Поступово підсипаємо борошно і замішуємо густе тісто.

3. Накриваємо миску зверху рушником, кришкою або харчовою плівкою і залишаємо на 60 хвилин, щоб тісто піднялося.

4. Щоб тісто не прилипало до рук, додаємо в нього пару ложок рослинного масла. Також змащуємо маслом робочу поверхню столу.

5. Вливаємо олію у сотейник або каструлю (пончики повинні вільно плавати в ньому). Доводимо його до кипіння. Тим часом формуємо з тіста заготовки: відщипуємо від тіста шматочки невеликого розміру і скачуємо їх у кульки.

6. Пальцями робимо дірочки по центру кульок і викладаємо пончики в киплячу олію. Перевертаємо їх кілька разів під час обжарювання, щоб заготовки рівномірно вкрилися золотистим кольором.

7. Перед подачею на стіл пампухи слід позбавити від зайвого жиру. Для цього викладаємо готові вироби на паперові рушники відразу після обжарювання. При бажанні, готові пончики посипаємо цукровою пудрою, їмо з варенням або медом.

Приємного апетиту!

Як приготувати сирні пончики без дріжджів в духовці?

Пончики з сиру виходять дуже пишними, повітряними і дуже смачними. Рекомендуємо робити по центру пончиків невеликі поглиблення, щоб їх можна було заповнити начинкою з варення або шоколаду.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 12.

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Цукор ванільний – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Молоко тепле – для змазування.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукрова пудра – за бажанням.
  • Джем/шоколадна паста – за бажанням.

Процес приготування:

1. Включаємо духовку на розігрів відразу ж, ще до початку замісу тіста. Встановлюємо температуру 180 градусів. У глибокій мисці змішуємо сметану, рослинне масло, звичайний і ванільний цукор, сіль. Вбиваємо яйце і перемішуємо інгредієнти до однорідності. Викладаємо в суміш сир і знову ретельно перемішуємо інгредієнти.

2. В окремій глибокій ємності змішуємо борошно і розпушувач. Просіваємо обидва інгредієнта разом через сито, а потім починаємо додавати суміш порційно в сирну масу. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти ніжним, гладким, рівним, не буде липнути до миски та рук. Розкачуємо тісто в джгут у вигляді ковбаски. Нарізаємо на 12 рівних частин.

3. З кожного шматочка тіста спочатку скачуємо кульку, а потім злегка придавлюємо його, щоб виріб вийшло плескатим. Те ж саме робимо і з іншими заготовками. Вирізаємо серединки у кожного пампуха. На деку розстилаємо аркуш паперу для випічки і викладаємо на нього пампушки. Поливаємо їх заздалегідь підігрітим молоком (воно має бути теплим, але не гарячим).

4. Ставимо деко з пончиками в духовку на 25 хвилин. Коли заготовки стануть золотистого кольору, виймаємо деко і викладаємо пончики на велике красиве блюдо. Даємо їм час на охолодження.

5. За бажанням, пончики можна посипати цукровою пудрою, а в серцевинки додати начинку. Це може бути варення, розтоплений шоколад, ягідний сироп або мед.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пончиків з сиром на кефірі

Пончики на кефірі популярні, завдяки своїй ніжній повітряної структурі. Для того, щоб блюдо вийшло дуже смачним і пухким, необхідно дотримати кілька правил, про які ви дізнаєтесь, якщо приготуєте пончики за нашим рецептом.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 10-12.

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • Кефір – 0,25 л
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Сода – 3 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль – 2-3 гр.
  • Масло рослинне для фритюру.

Процес приготування:

1. Вливаємо кефір в глибоку ємність, зручну для замісу тіста. Додаємо в кефір соду, перемішуємо інгредієнти і залишаємо суміш на 10-15 хвилин, щоб кефір вступив в реакцію з содою і на поверхні кефіру з’явилися бульбашки.

2. Викладаємо до кефіру сир, цукор, сіль і рослинне масло (40 грамів). Вбиваємо яйце. Гарненько перемішуємо інгредієнти, розбиваючи їх, до однорідності.

3. Борошно просіваємо через дрібне сито кілька разів, а потім висипаємо її в сирно-кефірну масу поступово. Замішуємо тісто. Накриваємо ємність з готовим тестом чистим рушником і даємо йому постояти 20-30 хвилин.

4. Розкачуємо тісто в пласт. Тепер нам необхідно сформувати з нього пампушки. Для цього беремо дві склянки: один з більш широким горлечком, а другий – з більш вузьким. Прикладаємо великий стакан горлечком до тесту і вирізаємо гурток. Горлечком склянки поменше робимо отвір всередині кружечки.

5. У сотейник або каструльку наливаємо таку кількість масла, в якому пончики будуть вільно плавати, не стикаючись один з одним. Розігріваємо олію до максимуму і викладаємо в нього пампушки. Обсмажуємо їх до рум’яності, постійно перевертаючи лопаткою. Готові пончики викладаємо на паперові рушники, які вбере зайвий жир. Подаємо десерт на блюді з наповнювачами за бажанням.

Приємного апетиту!

Сирні пончики «Кульки» в домашніх умовах

Чари сирних кульок полягає в тому, що вони подобаються навіть тим дітям, які не люблять сир. Рецепт приготування десерту передається з покоління в покоління і є одним з найпопулярніших у господинь.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 20.

Склад:

  • Сир – 400 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Цукор ванільний – 8 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди.
  • Масло рослинне для фритюру.
  • Борошно для обвалювання.
  • Пудра цукрова – за бажанням.

Процес приготування:

1. Для замісу тесту нам знадобиться глибока миска. Викладаємо в неї 400 грамів сиру. Якщо за структурою він крупнозернистий, розбиваємо його блендером або виделкою.

2. Додаємо до сиру сіль і цукор. Пробуємо масу на смак. Якщо сир кислуватий, додаємо трохи більше тієї кількості цукру, яке зазначено в рецепті. Додаємо до сиру, ванільний цукор для аромату і перемішуємо масу. Вбиваємо 3 яйця змішуємо інгредієнти.

3. Перед тим, як додати в масу соду, слід погасити її оцтом. Замість соди можна використовувати розпушувач.

4. Просіваємо борошно через дрібне сито і додаємо в сирну масу невеликими порціями. Після кожного додавання борошна перемішуємо масу. У результаті повинно вийти досить густе липке тісто.

5. Наливаємо в каструлю або сотейник рослинну олію (близько 4-5 сантиметрів). Нагріваємо його. Щоб зрозуміти, чи достатньо масло нагрілося, опускаємо в нього шпагу. Якщо масло почне пузиритися, можна опускати в нього пампушки.

6. Щоб тісто не липло до рук, змащуємо їх рослинною олією. Потім відщипуємо від заготівлі невеликі шматочки і скачуємо з них кульки розміром з волоський горіх.

7. Насипати борошно на тарілку і обвалюємо в ній кожен кульку. Опускаємо в гарячу олію пончики в невеликій кількості і обсмажуємо їх до рум’яності на маленькому вогні близько десяти хвилин.

8. Готові кульки дістаємо з олії шумівкою і кладемо на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир.

9. Укладаємо пончики на велике гарне блюдо і за бажанням посипаємо їх цукровою пудрою.

Приємного апетиту!