паска без дріжджів – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

паска без дріжджів – це смачна і ніжна святкова випічка, приготування якої ви не витратите багато часу і сил. Кращі варіанти для апетитного паски без використання дріжджів ми зібрали для вас у нашій перевіреної кулінарної добірці з восьми рецептів з покроковими фотографіями.

паска без дріжджів в духовці

паска без дріжджів в духовці – яскрава випічка для світлого свята Великодня. Готовий продукт виходить неймовірно смачним, ніжним і тане в роті. Приготувати його зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 400 гр.
  • Сир 200 гр.
  • Молоко коров’яче 100 мл
  • Цукор-пісок 80 гр.
  • Масло рослинне 60 мл
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Розпушувач 10 гр.
  • Ванілін 1 гр.
  • Родзинки 70 гр.
  • Для помадки:
  • Цукрова пудра ½ склянки
  • Молоко коров’яче 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Добре промиваємо родзинки і даємо йому обсохнути.
  2. Збиваємо яйце з цукром і ваніліном, доповнюємо його сиром, який попередньо розтираємо через сито.
  3. Вливаємо сюди тепле молоко і зазначена кількість рослинного масла. Вимішуємо до однорідності.
  4. Вводимо підготовлений родзинки.
  5. Просіваємо борошно з розпушувачем.
  6. Ретельно замішуємо однорідне м’яке тісто.
  7. Викладаємо тісто у форму для паски і випікаємо одну годину при температурі 180 градусів.
  8. Для помадки змішуємо цукрову пудру з молоком. Змащуємо сумішшю готову паску.
  9. паска без дріжджів в духовці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Сирна паска без дріжджів

Сирна паска без дріжджів виходить дуже ніжним і повітряним. На його приготування ви не витратите багато часу. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки і радуйте своїх близьких у світле свято Великодня.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Ізюм – 70 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • цукрова Пудра – 4 ст. л.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • кондитерська Посипання – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Сир розтираємо через дрібне сито або перебиваємо блендером.

Крок 2. Всипаємо до нього цукор і ванілін.

Крок 3. Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки злегка збиваємо і переливаємо до сиру.

Крок 4. Розтоплюємо вершкове масло і виливаємо в загальну заготовку.

Крок 5. Гарненько все перемішуємо до однорідного стану.

Крок 6. Відправляємо в тісто розпушувач і промитий ізюм.

Крок 7. Сюди ж просіваємо борошно.

Крок 8. Замішуємо тісто і розподіляємо його по формочках для пасок.

Крок 9. Випікаємо 45 хвилин при температурі 180 градусів. Після прикрашаємо збитими білками з лимонною кислотою і цукровою пудрою, доповнюємо кондитерської посипкою.

Сирна паска без дріжджів готовий. Пригощайтеся!

Паска на кефірі без дріжджів

Паска на кефірі без дріжджів нескладно приготувати в домашніх умовах. Особливо, якщо використовувати наш покроковий рецепт перевірений. Готова випічка порадує ніжним смаком і апетитним ароматом. Беріть на замітку смачну ідею для світлого свята Великодня.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Вода гаряча – 100 мл
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр. + для змащування форм.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Ізюм – 120 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Соду розмішуємо в гарячій воді до її повного розчинення.

Крок 2. Заливаємо родзинки теплою водою і залишаємо вимочуватися.

Крок 3. У глибокій мисці збиваємо кефір, воду з содою і третю частину борошна.

Крок 4. Окремо збиваємо яйця з цукром до отримання пишної піни.

Крок 5. В яєчну суміш кладемо шматочки розм’якшеного вершкового масла. Продовжуємо збивати до однорідності.

Крок 6. Виливаємо сюди кефірну заготівлю, додаємо ванілін для аромату. Перемішуємо.

Крок 7. Висипаємо борошно і замішуємо однорідне ніжне тісто.

Крок 8. Родзинки обсушуємо і перемішуємо з невеликою кількістю борошна.

Крок 9. Вмішуємо підготовлений родзинки в тісто.

Крок 10. Розподіляємо заготовку за формами для пасок. Випікаємо близько 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 11. Паска на кефірі без дріжджів готовий. Можна подавати до столу!

паску на заквасці без дріжджів

паску на заквасці без дріжджів нескладно приготувати на нашу перевіреного покрокового рецептом. Обов’язково забирайте кулінарну ідею для вашого домашнього свята. Порадуйте себе, своїх близьких або гостей смачною, ароматною і повітряної випічкою.

Час готування – 7 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Борошно цільнозернові – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.
  • Вода – 70 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Жовток яєчний – 3 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Родзинки/цукати – 300 гр.
  • Масло вершкове – 170 гр.

Для опари:

  • Закваска пшеничне – 30 гр.
  • Борошно цільнозернові – 140 гр.
  • Борошно пшеничне – 40 гр.
  • Вода тепла – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Замішуємо теплу воду з закваскою та двома видами борошна. Формуємо щільний кульку.

Крок 2. Перекладаємо кулька в пластиковий стакан, закриваємо плівкою і залишаємо на три години. За цей час опара збільшиться в півтора рази.

Крок 3. В опару вмішуємо воду, яйце, яєчні жовтки, два види цукру і два види борошна. Замішуємо однорідне тісто і прибираємо в тепле місце на 30 хвилин, після вмішуємо в нього родзинки і розм’якшене вершкове масло.

Крок 4. Перекладаємо тісто на робочу поверхню і обминаємо його руками.

Крок 5. Далі розподіляємо його по формах для пасок і відставляємо на расстойку на 3 години.

Крок 6. Після відправляємо частування в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 7. Паска на заквасці без дріжджів готовий. Можна подавати до столу!

Паска на сметані без додавання дріжджів

Паска на сметані без додавання дріжджів – апетитна випічка для світлого свята Великодня. Готовий продукт виходить неймовірно смачним, ніжним і повітряним. Приготувати його в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Борошно – 150 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Розм’якшене вершкове масло, розмішуємо з цукром.

Крок 2. Розбиваємо сюди курячі яйця. Вимішуємо до однорідності.

Крок 3. Додаємо вказану кількість сметани. Знову вимішуємо.

Крок 4. Просіваємо в масу борошно, додаємо соду, розпушувач і ванілін.

Крок 5. Замішуємо однорідне ніжне тісто. Воно вийде трохи рідкуватим.

Крок 6. Перелити тісто у форму для паски. Випікаємо при температурі 180 градусів 40 хвилин. Перед подачею прикрашаємо на свій смак.

Крок 7. Паска на сметані без додавання дріжджів готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!

Паска на бездрожжевом тесті в хлібопічці

Паска на бездрожжевом тесті в хлібопічці виходить неймовірно ніжним, повітряним і апетитним. Відмінне рішення для світлого свята Великодня. Готуйте цікаву випічку з допомогою нашого перевіреного покрокового рецепта. Порадуйте себе і своїх близьких!

Час готування – 2 години

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Масло вершкове – 230 гр.
  • Цукати – 150 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Ізюм – за смаком.
  • Горіхи – за смаком.
  • Розпушувач – 2,5 ч. л.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. В контейнер хлібопічки розбиваємо курячі яйця. Доповнюємо їх цукром, ваніліном і сіллю.

Крок 2. Ріжемо кубиками вершкове масло і відправляємо їх у контейнер. Включаємо режим для перемішування на пару хвилин або перемішуємо вміст вручну.

Крок 3. Просіваємо борошно з розпушувачем.

Крок 4. Завантажуємо сухий продукт в контейнер.

Крок 5. Включаємо режим для французького хліба.

Крок 6. Після першого звукового сигналу додаємо горіхи і родзинки. Чекаємо повної готовності.

Крок 7. Паска на бездрожжевом тесті в хлібопічці готовий. Подавайте апетитну випічку до святкового столу!

Бездріжджовий паска з цукатами

Бездріжджовий паска з цукатами – це простий і смачний десерт, який можна приготувати в домашніх умовах. Він відрізняється від традиційного паски тим, що не передбачає використання дріжджів в якості розпушувача. В результаті, він виходить більш щільним і соковитим.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Склад:

  • Борошно – 300 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр. + для змащування формочок.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Коньяк/ром – 50 мл
  • Цукати – 100 гр.
  • Ізюм – 100 гр.
  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • Сік лимонний – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. За пару годин до початку готування заливаємо цукати і родзинки коньяком і залишаємо на столі. Це дозволить цукатам і родзинок ввібрати алкогольний продукт, що додасть їм особливий аромат.

Крок 2. Розм’якшене вершкове масло збиваємо з двома видами цукру — звичайним і ванільним. Отриману суміш перемішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. По одному вводимо яйця, щоразу добре перемішуючи. Білок одного яйця залишаємо для приготування глазурі.

Крок 3. Просіваємо в суміш борошно з розпушувачем і добре перемішуємо, поки тісто не стане однорідним.

Крок 4. Просочені цукати додаємо в тісто разом з родзинками.

Крок 5. Ретельно перемішуємо тісто, щоб цукати і родзинки були рівномірно розподілені.

Крок 6. Розкладаємо заготовки по формочках для пасок, змащені вершковим маслом.

Крок 7. Випікаємо 40-60 хвилин в духовці, розігрітій до температури 170 градусів.

Крок 8. В цей час можемо готувати глазур. Для цього беремо яєчний білок і збиваємо до отримання густої піни. При цьому додаємо цукрову пудру, а також трохи лимонного соку.

Крок 9. Готову паску прикрашаємо глазур’ю, щоб він став ще більш смачним і красивим. От і все! Бездріжджовий паска з цукатами готовий.

паску на вершках без дріжджів

паску на вершках без дріжджів виходить неймовірно ніжним, повітряним і смачним. Цей рецепт ідеально підходить для тих, хто не любить працювати з дріжджами, так як вони можуть викликати деякі труднощі в процесі приготування. Спробуйте для вашого свята!

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3

Склад:

  • Борошно – 280 гр.
  • Вершки 10% – 250 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Цукор – 90 гр.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Шоколад білий – 40 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Перш ніж почати необхідно підготувати всі інгредієнти.

Крок 2. Білий шоколад розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані до повного розплавлення. Після цього охолоджуємо до кімнатної температури.

Крок 3. У великій мисці з’єднуємо яйця і цукор. Збиваємо до побіління.

Крок 4. Поступово висипаємо сюди борошно з розпушувачем і виливаємо вершки. Збиваємо все до однорідної маси.

Крок 5. Додаємо розтоплений білий шоколад до тесту і добре перемішуємо.

Крок 6. Збиваємо білок в окремій чистій мисці до утворення стабільних піків, а потім перекладаємо його в тісто і добре перемішуємо.

Крок 7. Розкладаємо тісто по формах для паски і випікаємо його 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Паска на вершках без дріжджів готовий. Далі ви можете прикрасити його так, як вам подобається: посипати цукровою пудрою, додати кокосову стружку або збиті вершки, прикрасити ягодами або навіть шоколадними цукерками.