Віденське печиво з варенням класичне – 6 рецептів з покроковими фото

Віденське печиво з варенням класичне — це бюджетне ласощі, що без праці приготує навіть дитина. Якщо у вас є варення, яке не користується попитом, ознайомившись з підбіркою, ви будете знати, як раціонально витратити солодкі запаси. Розсипчасте тісто чудово поєднується з будь-яким варенням. Приготування десерту займає не так багато часу, як може здатися. Солодке частування подобається абсолютно всім.

Віденське печиво з варенням в духовці — класичний рецепт

Віденське печиво з варенням в духовці – класичний рецепт виглядає престижно. Маючи вдома мінімальний набір продуктів, з легкістю можна спекти смачні частування. В якості прошарку вибираємо будь-яке варення. Рецепт гарний тим, що кожен раз можна експериментувати з начинками. І тоді таке ласощі навряд чи набридне.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Маргарин вершковий 200 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Борошно 700 гр.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін 2 гр.
  • Варення за смаком

Процес приготування:

  1. Розм’якшений маргарин перетираємо з цукровим піском. На розсуд використовуємо цукрову пудру.
  2. До масі всипаємо просіяне борошно і харчову соду. Присмачую ваніліном і сіллю. Розбиваємо яйця. Замішуємо м’яке еластичне тісто. Заготівлю ділимо на 1/3 і 2/3.
  3. Меншу частину загортаємо в пакет і прибираємо в морозильну камеру.
  4. Деко застеляємо фольгою або якісним папером для випічки і формуємо основу з бортиками.
  5. Густе варення розподіляємо по основі. Використовуємо різні солодощі.
  6. Включаємо розігрів духовки при 180°. Дістаємо з морозилки шматок тіста і натираємо на тертці зверху.
  7. Ставимо в гарячу духовку випікатися на 30 хвилин. Стежимо за своєю духовкою.
  8. Гаряче виріб акуратно дістаємо з духовки і охолоджуємо. Коли печиво охолоне, начинка стане більш густий. Нарізаємо корж порційно, заварюємо улюблені напої і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Віденське печиво на маргарині з варенням

Віденське печиво на маргарині з варенням надзвичайно смачно пахне і виглядає презентабельно. Бюджетне частування не соромно подати гостей до чаю. Якщо покупні ласощі перестали приносити задоволення, це привід скористатися простим і недорогим рецептом.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Маргарин/масло – 200 гр.
  • Жовтки яєчні – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно – 2 склянки
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Варення – 7-10 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаємо необхідні продукти для шалено апетитного десерту.

Крок 2. М’який маргарин або вершкове масло з’єднайте з цукровим піском, гарненько перетираємо. Присмачую ваніліном і в отриману масу вводимо холодні жовтки. Акуратно розмішуємо.

Крок 3. Додаємо просіяне борошно. Починаємо вимішувати.

Крок 4. Приготоване тісто розділяємо на частини. Тісто, призначене для основи, повинно бути більше, ніж для піщаної крихти. Меншу частину прибираємо на півгодини в холодильник.

Крок 5. Включаємо духовку, встановлюємо на температурному перемикачі 180°. Деко вистилаємо якісним папером для випічки, при необхідності промазуємо маслом. Розподіляємо за основу і формуємо невисокі бортики.

Крок 6. Викладаємо начинку і розрівнюємо по всій площі. Зверху натираємо на тертці підморожений шматок тіста. Розподіляємо по начинці. Акуратно переносимо в розігріту духовку і випікаємо 25-30 хвилин, в залежності від вашої техніки.

Крок 7. Гаряче печиво повністю охолоджуємо. Ділимо на порції і приступаємо до чаювання. Приємного апетиту!

Віденське печиво на маслі з варенням

Віденське печиво на маслі з варенням має пісочної текстурою і вершковим смаком. У цьому рецепті для начинки використані різні наповнювачі, що робить десерт найбільш апетитним. Приготування займає не більше години, а якщо заздалегідь зробити тісто, то процес значно скоротитися.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 220 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Варення – 360 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібні продукти. Для різноманітності при бажанні беремо кілька видів варення.

Крок 2. У просіяне борошно насипати розпушувач і сіль.

Крок 3. Вершкове масло розпускаємо зручним способом і перекладаємо в нього цукровий пісок. Гарненько розмішуємо і охолоджуємо.

Крок 4. В охолоджену масу вводимо яйця і розмішуємо до гладкої субстанції.

Крок 5. До сухих інгредієнтів потроху вливаємо рідкі інгредієнти. Починаємо замішувати тісто. Ароматну заготівлю ділимо на дві частини, одна з яких буде менше. Меншу частину загортаємо в пакет або плівку і прибираємо подморозиться хвилин на 20.

Крок 6. Вистилаємо Форму силіконізованим папером для випічки. З більшої частини тіста формуємо основу з бортиками, розтягуючи тісто руками.

Крок 7. Викладаємо начинку в шаховому порядку, якщо використовуємо декілька видів варення.

Крок 8. Охолоджену заготівлю виймаємо з морозилки і натираємо на тертці.

Крок 9. Включаємо розігрів духової шафи, встановлюємо 180°. Пісочну крихту розподіляємо по начинці, як показано на фото. Випікаємо приблизно 35 хвилин (дивимось по своїй духовці).

Крок 10. Ароматне печиво обережно виймаємо з духовки, залишаємо остуджуватися. Далі ділимо на шматочки і подаємо до чаю. Приємного апетиту!

Віденське печиво на сметані

Віденське печиво на сметані готується просто. Десерт виглядає максимально привабливо. Цікавий процес приготування вимагає мінімум часу. А улюблена начинка надає випічці незрівнянний смак. З домашнім печивом по співвідношенню ціна і смакові якості не зрівняється жодне з магазинних.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 10

Склад:

  • Масло 82,5% – 150 гр.
  • Сметана – 125 гр.
  • Цукор-пісок – 70 гр.
  • Борошно – 350 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.
  • Варення/джем – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. В чаші об’єднуємо просіяне борошно, цукровий пісок, розпушувач, ванільний цукор і сіль.

Крок 2. Розм’якшене вершкове масло ріжемо квадратиками і поміщаємо в чашу подрібнювача.

Крок 3. Туди ж пересипаємо суміш із сухих компонентів.

Крок 4. Пробиваємо набір інгредієнтів до стану крихти.

Крок 5. Додаємо сметану і ще раз змішуємо інгредієнти.

Крок 6. Дістаємо тісто з чаші подрібнювача і перекладаємо на стіл.

Крок 7. Тісто ділимо на частини. Одну частину, яка побільше відправляємо в холодильник. Меншу частину загортаємо плівкою і прибираємо в морозилку. Залишаємо на півгодини.

Крок 8. Деко вистилаємо пергаментом. З допомогою качалки розкачуємо з більшої частини основу і акуратно перекладаємо в деко, формуємо невисокі бортики.

Крок 9. Далі розподіляємо начинку з варення.

Крок 10. Дістаємо з морозилки холодне тісто і трьом на крупній тертці поверх солодкого шару. Розподіляємо по всій площі.

Крок 11. У розігріту до 180° духовку прибираємо нашу заготовку на 35-40 хвилин. Виймаємо ароматне печиво і даємо охолонути. Потім нарізаємо на порції.

Крок 12. Пригощаємо рідних і близьких домашньою випічкою. Приємного апетиту!

Пісочне печиво віденське з варенням в духовці

Пісочне печиво віденське з варенням в духовці стане вашим улюбленим домашнім частуванням. По-перше, готується дуже легко, по-друге, з начинкою можна експериментувати. І по-третє, це неймовірно смачно! Познайомившись з цим рецептом, у мене не залишається варення, яке роками стоїть у коморі. Все йде в хід!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно – 520 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • смородинове Варення – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. В окрему миску відправляємо розм’якшене вершкове масло, ванілін і цукровий пісок.

Крок 2. З допомогою електричного приладу добиваємося однорідності. Потім вводимо яйця і погашену оцтом соду. Збовтуємо ще раз.

Крок 3. Поступово вводимо збагачену киснем борошно і продовжуємо вимішувати інгредієнти.

Крок 4. Змішуємо на мінімальній швидкості, поки це можливо. Потім тісто збираємо в загальний ком і розділяємо на дві частини (приблизно 1/3 і 2/3). Менший шматок тіста прибираємо в холодильник.

Крок 5. Форму застеляємо пекарським папером. Формуємо основу з більшого шматка тесту.

Крок 6. Зверху розкладаємо варення.

Крок 7. З меншого шматочка тіста робимо крихту з допомогою терки і викладаємо на начинку.

Крок 8. Розподіляємо по всій площі. Прогріваємо духовку при температурі 200°.

Крок 9. Заготівлю прибираємо на 25 хвилин у гарячу духовку. Потім акуратно дістаємо і остуджуємо печиво. Остигле виріб нарізаємо порційними шматочками.

Крок 10. Заварюємо улюблені напої. Печиво викладаємо на блюдо.

Крок 11. Подаємо апетитне віденське печиво до столу. Приємного апетиту!

Віденське печиво без яєць з варенням

Віденське печиво без яєць з варенням користується великою популярністю серед домочадців. Ласощі з’їдається за лічені хвилини. Важко дочекатися повного охолодження. Ласуни біжать наввипередки, щоб скуштувати чудовий десерт. З досвіду рекомендую готувати відразу подвійну, а то й потрійну порцію.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 12

Інгредієнти:

  • Маргарин/масло вершкове – 100 гр.
  • Сік апельсиновий – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно – 300 гр.
  • Варення – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку чашу просіваємо дві склянки борошна.

Крок 2. До борошна виливаємо половину склянки апельсинового соку, висипаємо цукровий пісок і додаємо розм’якшений маргарин. Об’єднуємо компоненти і замішуємо еластичне тісто.

Крок 3. Заготівлю ділимо на дві нерівні частини. Меншу частину пакуємо в плівку і прибираємо в холодильник охолоджуватися.

Крок 4. На деко, застелене якісної папером для випічки викладаємо великий шматок тіста і з допомогою рук формуємо основу. Далі розподіляємо по площі варення.

Крок 5. З меншого шматка тіста тремо на тертці стружку і посипаємо нею начинку з варення. Деко поміщаємо в прогріту до 180° духовку і випікаємо виріб приблизно півгодини.

Крок 6. Готове віденське печиво акуратно дістаємо з духовки. Чекаємо, поки виріб повністю охолоне. Після чого корж ділимо на зручні порційні шматочки. Запрошуємо до чаю і насолоджуємося випічкою. Приємного апетиту!