Віденське печиво з варенням класичне – 6 рецептів з покроковими фото

Віденське печиво з варенням класичне — це бюджетне ласощі, що без праці приготує навіть дитина. Якщо у вас є варення, яке не користується попитом, ознайомившись з підбіркою, ви будете знати, як раціонально витратити солодкі запаси. Розсипчасте тісто чудово поєднується з будь-яким варенням. Приготування десерту займає не так багато часу, як може здатися. Солодке частування подобається абсолютно всім.

Віденське печиво з варенням в духовці — класичний рецепт

Віденське печиво з варенням в духовці – класичний рецепт виглядає престижно. Маючи вдома мінімальний набір продуктів, з легкістю можна спекти смачні частування. В якості прошарку вибираємо будь-яке варення. Рецепт гарний тим, що кожен раз можна експериментувати з начинками. І тоді таке ласощі навряд чи набридне.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Маргарин вершковий 200 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Борошно 700 гр.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Ванілін 2 гр.
  • Варення за смаком

Процес приготування:

  1. Розм’якшений маргарин перетираємо з цукровим піском. На розсуд використовуємо цукрову пудру.
  2. До масі всипаємо просіяне борошно і харчову соду. Присмачую ваніліном і сіллю. Розбиваємо яйця. Замішуємо м’яке еластичне тісто. Заготівлю ділимо на 1/3 і 2/3.
  3. Меншу частину загортаємо в пакет і прибираємо в морозильну камеру.
  4. Деко застеляємо фольгою або якісним папером для випічки і формуємо основу з бортиками.
  5. Густе варення розподіляємо по основі. Використовуємо різні солодощі.
  6. Включаємо розігрів духовки при 180°. Дістаємо з морозилки шматок тіста і натираємо на тертці зверху.
  7. Ставимо в гарячу духовку випікатися на 30 хвилин. Стежимо за своєю духовкою.
  8. Гаряче виріб акуратно дістаємо з духовки і охолоджуємо. Коли печиво охолоне, начинка стане більш густий. Нарізаємо корж порційно, заварюємо улюблені напої і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!