Віденське печиво з варенням класичне – 6 рецептів з покроковими фото

Віденське печиво на маргарині з варенням

Віденське печиво на маргарині з варенням надзвичайно смачно пахне і виглядає презентабельно. Бюджетне частування не соромно подати гостей до чаю. Якщо покупні ласощі перестали приносити задоволення, це привід скористатися простим і недорогим рецептом.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Маргарин/масло – 200 гр.
  • Жовтки яєчні – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно – 2 склянки
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Варення – 7-10 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Дістаємо необхідні продукти для шалено апетитного десерту.

Крок 2. М’який маргарин або вершкове масло з’єднайте з цукровим піском, гарненько перетираємо. Присмачую ваніліном і в отриману масу вводимо холодні жовтки. Акуратно розмішуємо.

Крок 3. Додаємо просіяне борошно. Починаємо вимішувати.

Крок 4. Приготоване тісто розділяємо на частини. Тісто, призначене для основи, повинно бути більше, ніж для піщаної крихти. Меншу частину прибираємо на півгодини в холодильник.

Крок 5. Включаємо духовку, встановлюємо на температурному перемикачі 180°. Деко вистилаємо якісним папером для випічки, при необхідності промазуємо маслом. Розподіляємо за основу і формуємо невисокі бортики.

Крок 6. Викладаємо начинку і розрівнюємо по всій площі. Зверху натираємо на тертці підморожений шматок тіста. Розподіляємо по начинці. Акуратно переносимо в розігріту духовку і випікаємо 25-30 хвилин, в залежності від вашої техніки.

Крок 7. Гаряче печиво повністю охолоджуємо. Ділимо на порції і приступаємо до чаювання. Приємного апетиту!