Віденське печиво з варенням класичне – 6 рецептів з покроковими фото

Пісочне печиво віденське з варенням в духовці

Пісочне печиво віденське з варенням в духовці стане вашим улюбленим домашнім частуванням. По-перше, готується дуже легко, по-друге, з начинкою можна експериментувати. І по-третє, це неймовірно смачно! Познайомившись з цим рецептом, у мене не залишається варення, яке роками стоїть у коморі. Все йде в хід!

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4

Склад:

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно – 520 гр.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • смородинове Варення – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. В окрему миску відправляємо розм’якшене вершкове масло, ванілін і цукровий пісок.

Крок 2. З допомогою електричного приладу добиваємося однорідності. Потім вводимо яйця і погашену оцтом соду. Збовтуємо ще раз.

Крок 3. Поступово вводимо збагачену киснем борошно і продовжуємо вимішувати інгредієнти.

Крок 4. Змішуємо на мінімальній швидкості, поки це можливо. Потім тісто збираємо в загальний ком і розділяємо на дві частини (приблизно 1/3 і 2/3). Менший шматок тіста прибираємо в холодильник.

Крок 5. Форму застеляємо пекарським папером. Формуємо основу з більшого шматка тесту.

Крок 6. Зверху розкладаємо варення.

Крок 7. З меншого шматочка тіста робимо крихту з допомогою терки і викладаємо на начинку.

Крок 8. Розподіляємо по всій площі. Прогріваємо духовку при температурі 200°.

Крок 9. Заготівлю прибираємо на 25 хвилин у гарячу духовку. Потім акуратно дістаємо і остуджуємо печиво. Остигле виріб нарізаємо порційними шматочками.

Крок 10. Заварюємо улюблені напої. Печиво викладаємо на блюдо.

Крок 11. Подаємо апетитне віденське печиво до столу. Приємного апетиту!