Пісочне печиво віденське з варенням в духовці
Пісочне печиво віденське з варенням в духовці стане вашим улюбленим домашнім частуванням. По-перше, готується дуже легко, по-друге, з начинкою можна експериментувати. І по-третє, це неймовірно смачно! Познайомившись з цим рецептом, у мене не залишається варення, яке роками стоїть у коморі. Все йде в хід!
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4
Склад:
- Масло вершкове – 200 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Борошно – 520 гр.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Оцет – 1 ч. л.
- Ванілін – 2 гр.
- смородинове Варення – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. В окрему миску відправляємо розм’якшене вершкове масло, ванілін і цукровий пісок.
Крок 2. З допомогою електричного приладу добиваємося однорідності. Потім вводимо яйця і погашену оцтом соду. Збовтуємо ще раз.
Крок 3. Поступово вводимо збагачену киснем борошно і продовжуємо вимішувати інгредієнти.
Крок 4. Змішуємо на мінімальній швидкості, поки це можливо. Потім тісто збираємо в загальний ком і розділяємо на дві частини (приблизно 1/3 і 2/3). Менший шматок тіста прибираємо в холодильник.
Крок 5. Форму застеляємо пекарським папером. Формуємо основу з більшого шматка тесту.
Крок 6. Зверху розкладаємо варення.
Крок 7. З меншого шматочка тіста робимо крихту з допомогою терки і викладаємо на начинку.
Крок 8. Розподіляємо по всій площі. Прогріваємо духовку при температурі 200°.
Крок 9. Заготівлю прибираємо на 25 хвилин у гарячу духовку. Потім акуратно дістаємо і остуджуємо печиво. Остигле виріб нарізаємо порційними шматочками.
Крок 10. Заварюємо улюблені напої. Печиво викладаємо на блюдо.
Крок 11. Подаємо апетитне віденське печиво до столу. Приємного апетиту!