Хачапурі по-імеретинськи – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Хачапурі по-імеретинськи – це ситна і неймовірно апетитні коржик із тягнеться і пікантним сиром, яку традиційно подає до обіду, що складається з супу або ж до вечері з м’яса і свіжих овочів. Традиційно грузинське хачапурі готується на мацоні – кисломолочному продукті, однак, якщо такого напою немає у вас під рукою, то його з легкістю можна замінити більш доступними інгредієнтами, наприклад молоком або кефіром – смачно в будь-якому разі!

Хачапурі по-імеретинськи – класичний рецепт

Хачапурі по-імеретинськи – це неймовірне поєднання м’якого і повітряного тіста з начинкою з двох видів сирів: імеретинського і сулугуні. Незважаючи на те, що в рецепті використовуються дріжджі, активну час приготування не перевищує 15 хвилин, а значить, бавитися такими «коржами» можна досить часто.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно 260 гр.
  • Кефір 5 ст. л. (2.5% жирності)
  • Молоко коров’яче 80 мл
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Сухі дріжджі ½ ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль 4 гр.
  • Для начинки:
  • Сир Сулугуні 150 гр.
  • Імеретинський Сир 150 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.

Процес приготування:

  1. У тарілку з високими бортиками просіваємо борошно, додаємо дріжджі, цукровий пісок і кефір кімнатної температури, злегка підігріте молоко і рослинне масло – перемішуємо і підсолюємо.
  2. Чистими руками замішуємо м’яке тісто, прикриваємо рушником і залишаємо в теплому місці до підйому.
  3. У момент, коли тісто практично підійшло, натираємо сир і змішати з сирим яйцем, формуємо кульку. Жменю подрібненого сиру залишаємо для верхівки.
  4. «Свіже» тісто розгортаємо в коло, в центр кладемо начинку і щільно защипливаем краю таким чином, щоб сир залишився всередині.
  5. Руками розрівнюємо тісто і начинку, збільшуючи діаметр. Потім проходимся качалкою до тих пір, поки товщина напівфабрикату не буде становити 2-3 сантиметри.
  6. Заготівлю змащуємо збитим яйцем і посипаємо залишками сиру – випікаємо близько 20-25 хвилин при 190 градусах.
  7. Нарізаємо, як піцу та запрошуємо сім’ю для дегустації. Приємного апетиту!