Білковий крем – 10 рецептів для торта в домашніх умовах

Білковий крем – це крем, який ідеально підходить для вирівнювання торта і створення різних композицій прикрас. Він додасть акуратності будь кондитерського виробу. Всі ми любимо радувати рідних і близьких людей, так чому б не здивувати свою сім’ю тортиком, прикрашеним так, що ніхто й не зрозуміє, що він не куплений у магазині, а зроблений своїми руками.

Білково-заварний крем для прикраси торта

Елементарний і швидкий у приготуванні крем, яким можна прикрашати все, починаючи від багатоярусних тортів, і закінчуючи трайфлами. До того ж, цей крем дуже нагадує безе або французьку меренгу, а для його приготування буде достатньо домашньої кухні.

Інгредієнти на
0.15 шт.

  • Білок 1 шт.
  • Цукор-пісок 80 гр.
  • Вода 30 мл
  • Лимонна кислота ⅕ ч. л.

Процес приготування:

  1. Білковий крем для торта дуже просто зробити в домашніх умовах. Починаємо з відділення білки від жовтка. Білок збиваємо за допомогою міксера, поступово збільшуючи оберти до того моменту, поки маса не збільшиться удвічі.
  2. У каструлю або сотейник наливаємо воду, додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту – доводимо до кипіння і проварюємо ще кілька хвилин.
  3. Гарячий сироп акуратно вливаємо в білки (струмінь повинна йти по стінці тари) і одночасно збиваємо, поки маса не стане густою.
  4. Крем виходить однорідним, блискучим і гладким.
  5. Текстура крему ідеально для створення всіляких прикрас.

Білково-масляний крем для вирівнювання торта

Дуже простий і швидкий рецепт приготування ідеального крему на основі білків і масла, яким можна з легкістю не тільки вирівняти торт, але також і прикрасити, зробити прошарок. Такий крем «дружить» з барвниками і мастикою, тому дуже багатофункціональний.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 350 мл

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Білки яєчні – 2 шт.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Білки двох яєць і цукровий пісок, з’єднуємо в металевій ємності, ставимо на водяну баню і при постійному помішуванні віночком нагріваємо.

2. Продовжуємо гріти компоненти до того моменту, поки всі солодкі кристали не розчиняться.

3. Знімаємо білкову суміш з вогню, додаємо трохи ваніліну і починаємо збивати міксером.

4. Поступово збільшуємо швидкість міксера і продовжуємо, поки маса не стане гладкою і стійкою.

5. Наступним етапом до білків з цукром додаємо невеликі шматочки вершкового масла кімнатної температури.

6. Після додавання олії, майбутній крем стане набагато рідший – не лякайтеся, так і повинно бути.

7. Продовжуємо додавати вершкове масло і збивати, збільшуючи обороти міксера.

8. Крем на цьому моменті трохи текстуру і починає густіти.

9. Додаємо останній шматок масла, знову добре збиваємо, і крем стає стабільним.

10. Ніжний крем готовий, і, як правило, такої порції вистачає на вирівнювання двуярусного тортика. Приємного апетиту!

Як приготувати білковий крем на водяній бані?

Домашня випічка – це, звичайно, добре, проте, і саморобний торт можна прикрасити так, що гості подумають про те, що ви купили його в магазині. Для цього достатньо лише зробити красиве оформлення і з цим завданням чудово справляється крем на основі білків.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 300 мл

Інгредієнти:

  • Білки – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Кислота лимонна – 1 гр.
  • Масло – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо необхідні продукти за списком. Яйця слід вибирати великі.

2. Відокремлюємо білки від жовтків з особливою обережністю, так як лише одна крапля жовтка може зіпсувати результат.

3. У каструлі змішуємо білки, лимонну кислоту, цукровий пісок і пів чайної ложки ваніліну – легкими рухами руки перемішуємо.

4. Відправляємо тару на водяну баню і готуємо протягом 7-10 хвилин, постійно помішуючи віночком.

5. Готовність легко визначити – маса по консистенції повинна нагадувати манну кашу.

6. Далі, починаємо збивати крем на мінімальних оборотах міксера.

7. Поступово збільшуємо швидкість.

8. Маса збільшується в розмірі і стає набагато щільніше.

9. Відразу ж перекладаємо крем кондитерський мішок. Головне – не зволікати, так як маса дуже швидко застигає і стає твердою.

10. Вибираємо кондитерську насадку і починаємо творити.

Приємного апетиту!

Білковий крем для квітів на торті

Коли хочеться не тільки смачно, але ще й красиво – готуємо приголомшливий крем з білків і цукрового піску. Таке поєднання при тривалому збиванні утворює стабільну і стійку масу, яку з легкістю можна задекорувати будь-які кондитерські вироби.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 270 мл

Інгредієнти:

  • Білки – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Кислота лимонна – ¼ ч. л.
  • Цукор ванільний – 4 гр.
  • Цукор-пісок – 190 гр.
  • Вода – 40 мл

Процес приготування:

1. Готуємо сироп. У каструлі змішуємо цукровий пісок і воду – ставимо на плиту і на сильному вогні доводимо до кипіння, після, відразу ж зменшуємо полум’я і варимо при постійному помішуванні 5-7 хвилин (до повного розчинення солодких кристалів).

2. В цей час два білка збиваємо з сіллю і лимонною кислотою – збиваємо за допомогою міксера, поступово нарощуючи швидкість.

3. Не перестаючи збивати білкову масу тонким струменем вливаємо гарячий сироп. Коли всі компоненти з’єднані – збиваємо ще пару хвилин.

4. Крем повністю готовий до використання і зволікати з цим не потрібно, так як маса дуже швидко застигає.

5. Перекладаємо крем кондитерський мішок, одягаємо фігурну насадку і творимо. Приємного апетиту!

Як зробити білково-лимонний крем для торта?

Немає нічого простіше, ніж приготувати вершковий крем з найбільш доступних і бюджетних продуктів: яєць, цукру і лимонного соку. Міксер, трохи вільного часу і крем прекрасною текстури і лимонним смаком готовий.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 270 мл

Інгредієнти:

  • Білки – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Кислота лимонна – 5 гр.

Процес приготування:

1. Головний секрет ідеального пишного крему – не єдиної краплі жовтків: акуратно відокремлюємо білки від жовтків (вони нам не потрібні), а білу частину відправляємо в морозильну камеру на 15 хвилин.

2. У сотейнику з’єднуємо воду і цукровий пісок – варимо кілька хвилин після закипання до повного розчинення кристалів, постійно помішуючи.

3. Через 15 хвилин дістаємо злегка заморожені білки і додаємо 5 грамів лимонної кислоти.

4. Потім, у білки і лимонку тонким струменем вводимо гарячий сироп, постійно збиваючи масу міксером. Поступово збільшуємо швидкість техніки і не зупиняємося до тих пір, поки крем не збільшитися в об’ємі в кілька разів.

5. Маса виходить дуже густою, пухкою і повітряної. Приємного апетиту!

Шоколадно-білковий крем в домашніх умовах

Немає нічого смачніше домашніх кондитерських виробів, а якщо вони ще й прикрашені шоколадним кремом…. Приготуємо класичний варіант білкового крему з додаванням какао-порошку, який ідеально підходить для прикраси тортів і тістечок.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 430 мл

Інгредієнти:

  • Вода – 100 мл
  • Цукор-пісок – 200 мл
  • Какао-порошок – 50 гр.
  • Білки – 4 шт.

Процес приготування:

1. Готуємо солодкий сироп. У каструлі з товстим дном з’єднуємо цукровий пісок і воду доводимо до кипіння і при постійному помішуванні доводимо до загустіння.

2. Готовність сиропу дуже легко перевірити: капаємо невелику кількість солодкого розчину на поверхню і якщо з цієї краплі можна скачати кулю – знімаємо з вогню.

3. В цей же час відокремлюємо білки від жовтків. Білки перекладаємо в глибоку чашу і починаємо спочатку повільно, а потім, збільшуючи швидкість збивати за допомогою міксера до появи стійких піків.

4. В пишну білкову масу (не припиняючи збивати) потихеньку заливаємо цукровий сироп і перемішуємо міксером на самій високій швидкості ще 7-10 хвилин.

5. За 2 хвилини до готовності – засипаємо какао. Перед початком декорування тортів або капкейків, даємо крему трохи охолонути. Приємного апетиту!

Простий білковий крем для вафельних трубочок

Всі ми пам’ятаємо ті легендарні трубочки з білковим або заварним кремом, які можна було купити на кожному розі. Готувати їх дуже просто, а крем, так взагалі елементарно, тому з цим докладним описом процесу, впорається навіть недосвідчений кулінар.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 24 шт.

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Білок – 2 шт.
  • Вода – 70 мл
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Починаємо приготування з сиропу. У сотейнику змішуємо чисту воду і цукровий пісок – відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння. Варіння продовжуємо ще 5 хвилин, при постійному помішуванні віночком.

2. В цей час відокремлюємо білки від жовтків, залишаючи тільки білки, і до них додаємо лимонний сік, зовсім небагато солі – збиваємо до стійкої піни. Як тільки це відбувається, тонким струменем починаємо вводити гарячий сироп, не припиняючи роботу міксера.

3. Продовжуємо працювати міксером на максимальних обертах ще 2-3 хвилини, поки маса не придбає гладку текстуру.

4. Остиглі трубочки наповнюємо повітряним кремом за допомогою кондитерського мішка і насадки або чайною ложкою.

Приємного апетиту!

Як самостійно зробити білковий крем для еклерів?

Крем з білків, цукрового піску і лимонної кислоти – це найкраща начинка, яку тільки можна було придумати для еклерів і заварних трубочок. Ніжна і повітряна текстура, ненав’язливий смак з легкою кислинкою, а на приготування потрібно не більше 15 хвилин.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 170 мл

Інгредієнти:

  • Вода – 25 мл
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Білки яєчні – 2 шт.
  • Кислота лимонна – ¼ ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків.

2. Білки збиваємо міксером до стану щільної піни.

3. Досить збивати чи ні – дуже просто перевірити: якщо перевернути тарілку, маса не повинна випадати.

4. Далі вводимо 50 грамів цукрового піску.

5. І знову перемішуємо майбутній крем міксером.

6. В цей час готуємо сироп: цукор, що залишився заливаємо водою і ставимо на плиту.

7. При постійному помішуванні доводимо до загустіння.

8. У білки тонкою струєю вводимо гарячий сироп і не припиняємо збивати за допомогою міксера.

9. На останньому етапі додаємо лимонку і ванілін, перемішуємо ще 1-2 хвилини і наш крем готовий. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування білкового крему з желатином

Навіть самий якісний і правильно приготовлений крем на основі білків має властивість осідати і втрачати свій об’єм, проте, якщо додати в нього трохи желатину, то ця проблема вирішується миттєво. До речі, подавати такий крем до столу, можна не тільки у вигляді прикрас, але і як самостійний десерт.

Час готування – 2 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 420 мл

Інгредієнти:

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Білки – 2 шт.
  • Есенція ванільна – ½ ч. л.
  • Кислота лимонна – ¼ ч. л.
  • Желатин – 17 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні компоненти за списком: жовтки відділяємо від білків, зважуємо потрібну кількість цукрового піску.

2. Желатин заливаємо водою (достатньо 40 мілілітрів), перемішуємо і розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі.

3. У разі використання заморожених і не до кінця розморожених білків, додаємо трохи солі і приступаємо до взбиванню. Якщо у вас білки кімнатної температури – сіль додавати не потрібно.

4. В цей же час готуємо сироп. З’єднуємо воду, лимонку і цукровий пісок – ставимо на вогонь і проварюємо до тих пір, поки всі солодкі кристали не розчиняться.

5. Білки продовжуємо збивати, поступово збільшуючи швидкість, до утворення стійких піків.

6. Не вимикаючи міксер, тонким струменем вводимо гарячий сироп.

7. Таким же чином додаємо розтоплений желатин і ванільну есенцію.

8. Розливаємо білково-цукрову масу по силіконових форм і відправляємо в холодильну камеру на 2 години.

9. Прикрашаємо свіжими ягодами, цукровою пудрою і листочками свіжої м’яти. Приємного апетиту!

Білковий крем з цукровою пудрою для торта

Маючи всього лише 15 хвилин вільного часу, яйця, цукровий пісок – готуємо повітряний і пишний крем з додаванням цукрової пудри. Таким кремом можна з легкістю прикрасити будь-які кондитерські вироби власного виробництва.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 140 мл

Інгредієнти:

  • Білки – 2 шт.
  • Цукор-пісок/цукрова пудра – 3 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Два яйця ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і обережно відокремлюємо білки від жовтків. Білки починаємо збивати міксером спочатку на мінімальній швидкості та її поступово збільшуємо.

2. Продовжуємо працювати міксером до збільшення маси в обсягах і зміни текстури.

3. Якщо у вас немає готової цукрової пудри – врятує кавомолка. Перемелюємо три столові ложки цукрового піску і все готово.

4. Поступово вводимо пудру і лимонну кислоту в білки, не припиняючи збивати.

5. Ще 2 хвилини і крем повністю готовий до вживання. Приємного апетиту!