Сирна паска – 10 смачних рецептів класичної пасхи з сиру з покроковими фото

Сирна паска — це традиційне великоднє частування з сирної маси. Десерт готується просто, швидко і не вимагає випічки. Ми підібрали 10 рецептів смачної сирної паски, щоб ви змогли урізноманітнити своє святкове меню.

Класичний рецепт сирної паски в домашніх умовах

Ніжне, смачне і ароматне десертне блюдо для святкового столу на Великдень. Це блюдо символізує гору Голгофу, на якій був розіп’ятий Ісус, тому це православне свято рідко без нього обходиться.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Сир-1 кг
  • Масло вершкове 200 гр.
  • Яйце куряче 5 шт.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Ванільний цукор 1 ч. л.
  • Вершки 33% 400 мл
  • Горіхи 100 гр.
  • Родзинки 100 гр.
  • Цукати 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирну паску за класичним рецептом в домашніх умовах? Сир протріть через сито або подрібніть блендером.
  2. Далі додайте до сиру розм’якшене вершкове масло і перемішайте.
  3. Паличку ванілі розрізати, приберіть з неї насіння.
  4. Яйця збийте разом з цукром, додайте вершки і подрібнену паличку ванілі, перемішайте.
  5. Отриману масу поставте на помірний вогонь, постійно помішуючи, доведіть до кипіння і варіть до загустіння. Після цього суміш трохи остудіть.
  6. Горіхи подрібніть в блендері або дрібно порубаєте ножем.
  7. Якщо цукати великі, то їх необхідно нарізати. Ізюм промийте гарячою водою і просушіть.
  8. Змішайте сир, цукати, горіхи, родзинки і остиглу яєчну масу.
  9. Форму для паски застелити марлею, складеною в 2-3 шари, краї марлі повинні звисати. Викладіть сирну масу у форму і утрамбуйте її.
  10. Краю марлі загорніть наверх і встановіть зверху вантаж. Помістіть сирну паску в холодильник для застигання на 12 годин.
  11. За закінчення покладеного часу приберіть вантаж, розгорніть марлю, викладіть великдень на плоске блюдо і прикрасьте по своєму смаку.

Приємного апетиту!