Сирне печиво Трикутники з цукром – 5 рецептів з покроковими фото

Сирне печиво «Трикутники» з цукром — це дуже смачне і при цьому просте печиво, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар. А також воно відмінно підходить, щоб урізноманітнити раціон дитини сиром, якщо той навідріз відмовляється його є в звичному вигляді.

Класичний рецепт сирного печива «Трикутники» з цукром в духовці

Класичний варіант подобається більшості людей завдяки простоті приготування і своєї малої калорійністю порівняно з аналогами.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Борошно пшеничне 170 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Сир 250 гр.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирне печиво «Трикутники» з цукром? В мисці до однорідності розімніть сир і перемішайте з сіллю. Якщо сир зернистий – краще попередньо протерти його через сито, щоб позбутися від великих грудочок.
  2. Розтопіть вершкове масло, додайте до сирної маси і ретельно перемішайте.
  3. В отриману суміш просіяти борошно з розпушувачем. Так вони краще перемішаються, наситяться повітрям і в підсумку тісто вийде більш легке і без борошняних грудок.
  4. Почніть перемішувати всі інгредієнти ложкою. Коли відчуєте, що мішати їх так стає вже важкувато – перекладіть масу на присипану борошном поверхню і продовжуйте замішувати тісто вже руками. Як тільки воно стане однорідним і не буде липнути до рук, сформуйте з нього кулю і приберіть в холодильник на годину. Це потрібно для того, щоб борошно ввібрала більше вологи, завдяки чому тісто стане податливим і еластичним, і не буде кришитися. Коли прийде час, дістаньте його з холодильника і залиште при кімнатній температурі хвилин на 10, щоб воно зігрілось.

  5. Почніть перемішувати всі інгредієнти ложкою. Коли відчуєте, що мішати їх так стає вже важкувато – перекладіть масу на присипану борошном поверхню і продовжуйте замішувати тісто вже руками. Як тільки воно стане однорідним і не буде липнути до рук, сформуйте з нього кулю і приберіть в холодильник на годину. Це потрібно для того, щоб борошно ввібрала більше вологи, завдяки чому тісто стане податливим і еластичним, і не буде кришитися. Коли прийде час, дістаньте його з холодильника і залиште при кімнатній температурі хвилин на 10, щоб воно зігрілось.
  6. Ретельно присипте борошном робочу поверхню і розкачати пласт тіста товщиною 2-3 мм. Якщо місця небагато, краще поділити тісто на кілька частин, а щоб при розкочуванні воно вийшло скрізь однієї товщини, можна покласти рейки по обидві сторони пласту, на які буде спиратися скалка.
  7. Візьміть відповідного діаметру кулінарне кільце або склянку з тонкими стінками і наріжте з тіста гуртки.
  8. У тарілку насипте цукор і по черзі вмочайте в нього кола з тіста: умочили однією стороною, склали навпіл цукром всередину, знову умочили однією стороною і знову склали навпіл цукром всередину.
  9. Отримані трикутники злегка сплющити, знову умочіть однією стороною в цукор і викладіть на пергамент або силіконовий килимок солодкої стороною догори. Деко з отриманими печивом поставте в духовку, розігріту до 200 ° C і залиште там на 25 хвилин.
  10. Коли ви побачите, що зверху трикутники вже вкрилися золотистою скоринкою, можете сміливо виймати їх з духовки. Поки печиво ще гаряче, воно буде дуже м’яким, але в міру остигання скоринка стає більш жорсткою і хрусткою, а нутро так і залишиться ніжною.

Приємного апетиту!