Сирне печиво Трикутники з цукром – 5 рецептів з покроковими фото

Сирне печиво «Трикутники» з цукром — це дуже смачне і при цьому просте печиво, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар. А також воно відмінно підходить, щоб урізноманітнити раціон дитини сиром, якщо той навідріз відмовляється його є в звичному вигляді.

Класичний рецепт сирного печива «Трикутники» з цукром в духовці

Класичний варіант подобається більшості людей завдяки простоті приготування і своєї малої калорійністю порівняно з аналогами.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Борошно пшеничне 170 гр.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Сир 250 гр.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирне печиво «Трикутники» з цукром? В мисці до однорідності розімніть сир і перемішайте з сіллю. Якщо сир зернистий – краще попередньо протерти його через сито, щоб позбутися від великих грудочок.
  2. Розтопіть вершкове масло, додайте до сирної маси і ретельно перемішайте.
  3. В отриману суміш просіяти борошно з розпушувачем. Так вони краще перемішаються, наситяться повітрям і в підсумку тісто вийде більш легке і без борошняних грудок.
  4. Почніть перемішувати всі інгредієнти ложкою. Коли відчуєте, що мішати їх так стає вже важкувато – перекладіть масу на присипану борошном поверхню і продовжуйте замішувати тісто вже руками. Як тільки воно стане однорідним і не буде липнути до рук, сформуйте з нього кулю і приберіть в холодильник на годину. Це потрібно для того, щоб борошно ввібрала більше вологи, завдяки чому тісто стане податливим і еластичним, і не буде кришитися. Коли прийде час, дістаньте його з холодильника і залиште при кімнатній температурі хвилин на 10, щоб воно зігрілось.

  5. Почніть перемішувати всі інгредієнти ложкою. Коли відчуєте, що мішати їх так стає вже важкувато – перекладіть масу на присипану борошном поверхню і продовжуйте замішувати тісто вже руками. Як тільки воно стане однорідним і не буде липнути до рук, сформуйте з нього кулю і приберіть в холодильник на годину. Це потрібно для того, щоб борошно ввібрала більше вологи, завдяки чому тісто стане податливим і еластичним, і не буде кришитися. Коли прийде час, дістаньте його з холодильника і залиште при кімнатній температурі хвилин на 10, щоб воно зігрілось.
  6. Ретельно присипте борошном робочу поверхню і розкачати пласт тіста товщиною 2-3 мм. Якщо місця небагато, краще поділити тісто на кілька частин, а щоб при розкочуванні воно вийшло скрізь однієї товщини, можна покласти рейки по обидві сторони пласту, на які буде спиратися скалка.
  7. Візьміть відповідного діаметру кулінарне кільце або склянку з тонкими стінками і наріжте з тіста гуртки.
  8. У тарілку насипте цукор і по черзі вмочайте в нього кола з тіста: умочили однією стороною, склали навпіл цукром всередину, знову умочили однією стороною і знову склали навпіл цукром всередину.
  9. Отримані трикутники злегка сплющити, знову умочіть однією стороною в цукор і викладіть на пергамент або силіконовий килимок солодкої стороною догори. Деко з отриманими печивом поставте в духовку, розігріту до 200 ° C і залиште там на 25 хвилин.
  10. Коли ви побачите, що зверху трикутники вже вкрилися золотистою скоринкою, можете сміливо виймати їх з духовки. Поки печиво ще гаряче, воно буде дуже м’яким, але в міру остигання скоринка стає більш жорсткою і хрусткою, а нутро так і залишиться ніжною.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт сирного печива «Трикутники» без масла

Незважаючи на те, що завдяки сиру це печиво отже вже на порядок корисніше багатьох рецептів, його можна зробити ще більш дієтичним, якщо прибрати з нього олію. І при цьому на смак воно буде таким же приголомшливим.

Час готування: 140 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 5

Склад:

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Розпушувач – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. З допомогою виделки розімніть сир у глибокій мисці до м’якої однорідної маси. Вибирайте його на ваш розсуд, не рекомендується використовувати тільки солоний у вершках. Також майте на увазі, що чим вище відсоток жирності і чим більше вологи в сирі, тим більше вам знадобитися борошна для отримання тіста потрібної консистенції.

2. Додайте в миску цукор і ретельно все перемішайте.

3. Наступним кроком додайте яйце. Для зручності і одержання більш однорідної текстури можете збити всю суміш заглибним блендером.

4. Просіяти борошно разом з розпушувачем, так тісто вийде більш пористим і в ньому не буде борошняних грудочок. Частинами вводите борошно в сирну масу, акуратно вимішуючи.

5. По закінченню замісу приберіть тісто в холодильник на 30 хвилин, щоб воно відстоялося. Після щедро присипте робочу поверхню борошном, дістаньте тісто і розкачайте пласт товщиною 2-3 мм.

6. Візьміть підходить по діаметру круглу форму або склянку з гострими краями і виріжте з тіста гуртки. Обрізки тіста зберіть в новий ком, знову розкачайте їх. Продовжуйте так, поки тісто не закінчиться. Із залишків можна запекти, наприклад, кренделі.

7. У тарілку насипте трохи цукру, умочіть в ньому одну сторону сирного гуртка, складіть удвічі цукром всередину. Потім знову умочіть одну сторону тепер вже півкола і знову складіть вдвічі, також цукром всередину.

8. Отриманий трикутник умочіть однією стороною в цукор і викладіть на пергамент обсипаною стороною вгору. Розігрійте духовку до 180 С і випікайте в ній печиво близько 25 хвилин, поки верх не стане золотистим.

9. Коли всі пропечеться, дістаньте з духовки і дайте охолонути, тоді скоринка затвердіє і печиво буде хрустким зовні і м’яким всередині. Приємного апетиту!

Домашнє сирне печиво «Трикутники» з цукром і корицею

Рецепт для любителів м’якого сирного печива в поєднанні з ароматною корицею, яка разом з запеченим цукром утворює апетитну хрустку скоринку.

Час готування: 70 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 10

Склад:

  • Борошно пшеничне – 330 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Перед тим, як почнете готувати, приберіть вершкове масло в морозильну камеру на 15-20 хвилин. Коли воно стане досить твердим, дістаньте і натріть його на крупній тертці в глибоку миску.

2. До натертому олії додайте сир і перетріть все до пастоподібного стану. Для зручності це можна зробити за допомогою заглибного блендера.

3. На цьому етапі відправте сухі інгредієнти в миску, а саме борошно, сіль і розпушувач (цукор в тісто додавати не потрібно). Вимішувати тісто можна відразу руками, якщо сирна маса вийшла досить сухий, але якщо вона спочатку сильно прилипає, то зручніше буде скористатися лопаткою. Також можете самі регулювати кількість борошна залежно від того, наскільки вологим виходить тісто.

4. В кінцевому результаті у вас повинно вийти м’яке, пружне і не прилипающее до рук тісто, яке потрібно сформувати в кулю, покласти в пакет або харчову плівку, а потім прибрати в холодильник на 20 хвилин.

5. Через зазначений час дістаньте тісто з холодильника. Увімкніть духовку до 230 С. Сирну основу викладіть на ретельно присипану борошном поверхню і розкачати пласт товщиною близько 5 мм Склянкою відповідного діаметру виріжте кола. Повторюйте цю процедуру до тих пір, поки тісто не закінчиться.

6. У неглибокій тарілці змішайте цукор і корицю.

7. По черзі вмочайте в суміші сирні гуртки в три етапи: спочатку одну сторону, потім складіть цей круг навпіл цукром всередину і знову умочіть в цукор однією стороною. Отриманий півколо так само складіть навпіл і умочіть одну його сторону в корично-цукрову суміш.

8. Розкладіть отримані трикутники на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком і відправте запікатися в духовку на 15-20 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.

9. Як тільки побачите, що печиво набуло темно-золотистий відтінок, можете діставати його і викладати на тарілку. У гарячому вигляді воно ще дуже м’яке і ніжне, коли охолоне – придбає зовні більш тверду скоринку, але всередині залишиться таким же ніжним. Приємного апетиту!

Як самостійно приготувати печиво «Трикутники» з сиром та родзинками?

Якщо ви обожнюєте поєднання сиру з родзинками, але просто є їх разом вже трохи набридло, то цей рецепт стане відмінною альтернативою. Корисне, смачне, хрустке зовні і м’яке всередині, воно сподобається як дорослим, так і дітям.

Час готування: 70 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 10

Склад:

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка;

Процес приготування:

1. Підготуйте всі інгредієнти.

2. У глибокій мисці змішайте яйце, цукор, ванілін і розтоплене вершкове масло.

3. У масу додайте сир і збийте все за допомогою блендера до пастоподібної консистенції. На цьому етапі не повинно залишитися ніяких сирних грудочок. Також майте на увазі, що залежно від жирності і вологості вашого сиру може знадобитися трохи більше борошна.

4. Просійте в миску 2/3 борошна з розпушувачем, додайте сіль і родзинки і перемішайте все за допомогою лопаточки.

5. Борошно висипте на робочу поверхню, на неї викладіть тісто і продовжуйте вимішувати його вже руками, поки вона не перестане липнути до рук. Оберніть його в поліетилен і залиште на 20 хвилин, щоб тісто дозріло.

6. Після закінчення часу розкотіть пласт товщиною близько 4 мм Можна тонше розкачати, тільки стежте, щоб родзинки в подальшому не рвав занадто тонке тісто. Круглою формою відповідного діаметру виріжте кола і складіть кожен навпіл два рази, щоб отримати трикутники. Зверху їх можна присипати цукром, щоб при випіканні утворилася солодка хрустка скоринка, або ж прикрасити цукровою пудрою вже готове печиво.

7. На застелений пергаментом деко викладіть трикутники, залишаючи між ними відстань, і поставте випікатися в заздалегідь розігріту до 180 С духовку на 20 хвилин. Якщо хочете більш м’яке печиво, випікайте при нижньому нагріванні, якщо навпаки, з більш хрусткою скоринкою, то на останні 5 хвилин поміняйте режим випікання на «Гриль».

8. Коли печиво підрум’яниться, вийміть його з духовки і викладіть на тарілку. Можна їсти трикутники і поки вони ще свіжі, гарячі і дуже м’які, і вже остиглі, запиваючи їх теплим чаєм або молоком.

Приємного апетиту!

Оригінальний рецепт печива з сиру «Трикутники гусячі лапки»

Якщо вам дуже хочеться включити в раціон дитини сир, але той ні в яку не їсть його в чистому вигляді, то відмінно підійде одна з варіацій класичного сирного печива, яке зробить звичайні трикутники більш привабливим і цікавим на вигляд.

Час готування: 70 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Борошно пшенична – 270 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Сіль – 1 щіпка;
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Розбийте яйце в глибоку миску відповідного розміру, туди ж засипте сир. Перетріть все до однорідної маси виделкою або пробийте заглибним блендером, щоб не було ніяких грудочок.

2. У ту ж миску натріть на крупній тертці холодне вершкове масло. Для зручності краще буде покласти його в морозильну камеру за 10-15 хвилин до цього. Також ретельно все перемішайте до пастоподібного стану.

3. Додайте сіль і по частинах введіть суміш просіяного борошна і розпушувача. Кількість регулюйте в залежності від того, наскільки вологим був ваш сир. У результаті тісто має бути пружним і не липнути до рук. Дайте йому відлежатися 20 хвилин, щоб клейковина в борошні встигла розбухнути.

4. Розкотіть тісто в тонкий пласт, не більше 2-3 мм і виріжте кухлі з допомогою спеціальної вирубки або склянки з тонкими стінками. Обрізки зберіть разом і знову розкачайте в пласт. Робіть так, поки тісто не закінчиться. Висипте цукор у неглибоку тарілку й умочіть в нього одну сторону гуртка.

5. Складіть його навпіл так, щоб цукор опинився всередині. Одержаний півколо також однією стороною умочіть в цукрі і складіть чистою стороною назовні. Трикутник злегка сплющити і присипте цукром одну сторону.

6. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом, і відправте запікати в попередньо розігріту до 200 С духовку на 15 хвилин. Якщо у вашої духової шафи настроюються режими, то рекомендується випікати при нижньому нагріванні, а по закінченні зазначеного часу залишити ще на 5 хвилин в режимі «Гриль», щоб отримати рум’яну скоринку.

7. Дістаньте печиво і дайте йому охолонути, щоб скоринка стала хрусткою.

Приємного апетиту!