Шарлотка з полуницею – 5 рецептів приготування з фото покроково

Шарлотка з полуницею — дуже смачна і яскрава літня випічка. Зазвичай, коли ми чуємо слово «шарлотка», ми відразу уявляємо собі яблучний пиріг. Однак яблука – не єдина начинка для шарлотки. У цій статті ми розповімо, як приготувати відмінну шарлотку з полуниці п’ятьма різними способами.

Пишна шарлотка з полуницею в духовці

Швидкий, простий і красивий десерт, який точно порадує навіть найвибагливіших гостей. Яскравий смак ягід у поєднанні з ніжним і легким бісквітом – що може бути краще?

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яйце куряче 3 шт.
  • Полуниця 300 гр.
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 склянка

Процес приготування:

  1. Як спекти смачну шарлотку з полуницею в духовці? Гарненько змішуємо яйця з цукром.
  2. Просіваємо борошно, вмішуємо в неї розпушувач і вмішуємо їх в яйця з цукром.
  3. Збиваємо тісто за допомогою міксера близько 10 хвилин.
  4. Застеляємо папером для випічки форму, промазуємо її олією.
  5. Промиваємо полуницю, обсушуємо й розрізаємо на чотири частини кожну ягідку.
  6. Викладаємо у форму тісто, розкладаємо на ньому ягоди.
  7. Залишаємо пиріг в розігрітій духовці запікати при 180 градусах приблизно півгодини. Перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою.
  8. Прикрашаємо шарлотку цукровою пудрою, зверху кладемо м’яту і кілька ягід. Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт шарлотки з замороженою полуницею

Смачна, ароматна і дуже проста шарлотка, яка напевно припаде до смаку всім ласунам. Відмінний спосіб використовувати застояну в морозильнику заморожену полуницю!

Час готування: 60 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйця – 3 шт.
  • Полуниця – 200 гр.
  • Цукор-пісок – ¾ склянки
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні продукти. Розморожуємо полуницю.

2. Протягом 6-7 хвилин збиваємо за допомогою міксера яйця з сіллю і цукром до утворення пишної маси.

3. Поступово вводимо просіяне борошно, розпушувач і перемішуємо.

4. Форму застеляємо папером для випічки змащуємо маслом краю форми. Накладаємо тісто.

5. Нарізаємо полуницю на часточки.

6. Викладаємо на тісто ягоди.

7. Розігріваємо духовку до 190 градусів і випікаємо шарлотку близько 50 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою шпажки.

8. Присипаємо зверху пиріг цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!

Як приготувати повітряну шарлотку з полуницею на кефірі?

Апетитний і швидкий рецепт неймовірно ніжного і легкого пирога з полуницею. Готувати його дуже просто, а шарлотка виходить дуже ароматною і смачною.

Час готування: 60 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Полуниця 400 гр.
  • Кефір – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сода харчова – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Готуємо все необхідне для шарлотки.

2. Змішуємо яйця з цукром і ваніліном.

3. Ретельно перемішуємо і збиваємо, потім додаємо кефір.

4. Додаємо соду, акуратно перемішуємо.

5. Невеликими порціями всипаємо борошно, добре розмішуючи. Тісто виходить густим, але тягучим і рідким.

6. Присипаємо борошном форму для випічки, виливаємо туди приблизно половину тіста. На тісто розкладаємо полуницю.

7. Виливаємо поверх ягід тісто.

8. Випікаємо шарлотку при 200 градусах приблизно 50 хвилин. Коли пиріг буде готовий, посипаємо його цукровою пудрою і прикрашаємо полуницею. Приємного апетиту!

Дуже смачна шарлотка з полуницею та яблуками в духовці

Неймовірне поєднання кислуватою полуниці і солодких яблук, яке точно доведеться вам за смаком. Готувати таку шарлотку дуже просто, але результат порадує вас своїм ніжним тістом і соковитою начинкою.

Час готування: 60 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйця – 5 шт.
  • Полуниця – 200 гр.
  • Яблука – 5 шт.
  • Борошно – 200 гр.
  • Крохмаль – 50 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Кориця – за смаком

Процес приготування:

1. Яблука нарізаємо на шматочки і викладаємо на промазанный маслом деко. Посипаємо їх крохмалем і корицею.

2. Полуницю нарізаємо на шматочки і викладаємо поверх яблук і також посипаємо крохмалем.

3. Для тіста збиваємо яйця з цукром, потім додаємо ванілін і поступово вводимо муку з розпушувачем. Заливаємо тістом яблука з полуницею.

4. Випікаємо шарлотку протягом 40 хвилин при температурі 150 градусів.

5. Готову шарлотку дістаємо з дека, перевертаємо яблуками вгору і посипаємо зверху цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Пишна і смачна шарлотка з полуницею в мультиварці

Дуже швидкий рецепт шарлотки в мультиварці. Інгредієнти точно знайдуться в кожному будинку, а результат порадує всю сім’ю своїм солодким та ніжним смаком і легкістю тесту.

Час готування: 70 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 170 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Полуниця 400 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 2,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Розбиваємо яйця в миску, додаємо сіль і ретельно збиваємо за допомогою міксера на високій швидкості. Поступово додаємо цукор, продовжуючи збивати масу до пишноти.

2. Просіваємо борошно з розпушувачем в яєчну масу і гарненько вмішуємо.

3. Змащуємо чашу мультиварки маслом і заливаємо тісто. Полуницю промиваємо і просушуємо. Потім додаємо ягоди до тесту, акуратно їх розкладаючи.

4. Закриваємо каструлю, потім вибираємо режим «Випічка». Час встановлюємо 1 годину. Перевіряємо готовність дерев’яною паличкою і даємо пирога «відпочити» 15 хвилин.

5. Готову шарлотку прикрашаємо цукровою пудрою і полуницею. Приємного апетиту!