Шарлотка з полуницею – 5 рецептів приготування з фото покроково

Шарлотка з полуницею — дуже смачна і яскрава літня випічка. Зазвичай, коли ми чуємо слово «шарлотка», ми відразу уявляємо собі яблучний пиріг. Однак яблука – не єдина начинка для шарлотки. У цій статті ми розповімо, як приготувати відмінну шарлотку з полуниці п’ятьма різними способами.

Пишна шарлотка з полуницею в духовці

Швидкий, простий і красивий десерт, який точно порадує навіть найвибагливіших гостей. Яскравий смак ягід у поєднанні з ніжним і легким бісквітом – що може бути краще?

Інгредієнти на
6 порц.

  • Яйце куряче 3 шт.
  • Полуниця 300 гр.
  • Борошно пшеничне-1 склянка
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 склянка

Процес приготування:

  1. Як спекти смачну шарлотку з полуницею в духовці? Гарненько змішуємо яйця з цукром.
  2. Просіваємо борошно, вмішуємо в неї розпушувач і вмішуємо їх в яйця з цукром.
  3. Збиваємо тісто за допомогою міксера близько 10 хвилин.
  4. Застеляємо папером для випічки форму, промазуємо її олією.
  5. Промиваємо полуницю, обсушуємо й розрізаємо на чотири частини кожну ягідку.
  6. Викладаємо у форму тісто, розкладаємо на ньому ягоди.
  7. Залишаємо пиріг в розігрітій духовці запікати при 180 градусах приблизно півгодини. Перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою.
  8. Прикрашаємо шарлотку цукровою пудрою, зверху кладемо м’яту і кілька ягід. Приємного апетиту!