Оладки на ряжанці – 7 рецептів пишних оладок з покроковими фото

Оладки на ряжанці трохи відрізняються за смаком від замішані на молоці або кефірі. До того ж ряжанка дуже добре вступає в реакцію з содою і оладки виходять дуже пишними. По кожному із зібраних у статті 7 рецептів у вас вийдуть чудові оладки.

Пишні оладки на ряжанці без дріжджів

Пишні оладки можна приготувати не використовуючи дріжджі. Завдяки властивостям ряжанки тісто добре піднімається і оладки залишаються пишними і повітряними навіть після охолодження.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Ряжанка 3.2% 200 мл
  • Борошно пшеничне 160 гр.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати пишні оладки на ряжанці, злегка підігрійте її і влийте в миску. Додайте цукор і сіль. Добре перемішайте інгредієнти.
  2. Борошно просійте в окрему миску і змішайте з содою.
  3. Далі всипте просіяне борошно і соду, замісити тісто. Після цього залиште тісто на 10 хвилин.
  4. За 10 хвилин можна приступати до випікання оладок. Поставте сковороду на плиту, прогрійте її і змастіть маслом. Викладіть тісто і смажте оладки з одного боку 2-3 хвилини.
  5. Потім переверніть і смажте оладки з другої сторони ще пару хвилин. Оладки подавайте до столу з варенням або сметаною.

Приємного апетиту!

Як спекти пишні дріжджові оладки на ряжанка?

Випічка на ряжанці відрізняється своїм унікальним смаком, її точно варто спробувати. Оладки з тіста на ряжанці і дріжджах виходять пишними і ароматними, подавати їх можна зі сметаною, варенням або свіжими ягодами.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Ряжанка 4 % – 200 мл
  • Молоко – 50 мл
  • Дріжджі пресовані – 30 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Ряжанку, молоко трохи підігрійте і змішайте в мисці.

2. В молочні продукти додайте цукор і раскрошенные дріжджі. Добре перемішайте.

3. Далі всипте дві столові ложки борошна, ще раз перемішайте. У вас вийде опара, яку необхідно вистояти в теплому місці на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.

4. Окремо збийте яйце з сіллю і цукром.

5. Коли опара підійде, додати в неї яєчну масу, перемішайте.

6. Борошно просіяти через дрібне сито кілька разів.

7. Потім частинами підсипати борошно і замішують тісто, воно повинно вийти досить густим. Накрийте миску чистим рушником і залиште в теплі ще на 15-20 хвилин.

8. Після цього можна приступати до смаження. Поставте сковороду на вогонь, прогрійте її і влийте трохи рослинного масла. Викладайте тісто столовою ложкою, формуйте оладки і смажте їх по парі хвилин з одного боку.

9. Потім переверніть оладки на іншу сторону і смажте до готовності. Подавайте оладки на стіл з добавками на свій смак.

Приємного апетиту!

Дуже смачні оладки на ряжанці з яблуками

Рецепт смачних оладок з яблуками на ряжанка. Готуються оладки дуже швидко і просто. Яблука не тільки підсилюють аромат випічки, але і роблять її ніжною і соковитою. Такі оладки залишаються дуже м’якими і після охолодження.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 5-6 ст. л.
  • Яблуко кисло-солодке – 1 шт.
  • Ванілін – за смаком.
  • Ряжанка 4 % – 200 мл
  • Цукор – 40 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Розпушувач для тіста – 5 гр.
  • Пудра цукрова – для подачі.

Процес приготування:

1. У миску відповідного розміру влийте ряжанку кімнатної температури, додайте до неї рослинне масло, цукор, сіль і ванілін, перемішайте.

2. Потім додайте в миску просіяне борошно і розпушувач для тіста, ще раз добре перемішайте.

3. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками. Додайте яблука в тісто.

4. Розігрійте сковороду, змастіть її рослинним маслом, викладіть тісто і смажте оладки на помірному вогні з обох сторін.

5. Гарячі оладки посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Пишні та повітряні оладки на ряжанці з содою

Є одне правило: щоб оладки були більш пишними, додайте в тісто менше цукру. Не варто боятися, що тоді випічка вийде прісної. Пишні оладки на ряжанці відмінно поєднуються з медом, сметаною і варенням.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Ряжанка – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 5-6 ст. л.

Процес приготування:

1. Ряжанка має бути кімнатної температури. Влийте ряжанку в миску, додайте щіпку солі і чайну ложку цукру, перемішайте.

2. У миску всипте просіяне борошно.

3. Змішайте інгредієнти, потім додайте соду, ще раз добре перемішайте.

4. Прикрийте тісто рушником і залиште на 10 хвилин.

5. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло і викладіть тісто. Смажте оладки на середньому вогні по 2-3 хвилини з одного боку. Потім переверніть і готуйте ще пару хвилин.

6. Готові оладки промокніть на серветках від надлишків олії і подавайте з варенням або сметаною.

Приємного апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт бананового оладок на ряжанці

Оладки з бананом – відмінна ідея для сніданку, вони сподобаються дорослим і дітям. Випічка виходить солодкої і апетитними на вигляд. Просто посипте оладки цукровою пудрою і смачне блюдо готове до подачі.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Банани – 4 шт.
  • Ряжанка 4 % – 200 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Крупа манна – 1 склянка
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Банани очистіть і наріжте скибочками, викладіть їх в миску і залийте ряжанкою.

2. Пюрируйте банани і ряжанку блендером до стану однорідного пюре. Потім додайте сіль і цукор, ще раз збийте масу блендером.

3. Далі додайте манку і розпушувач для тіста, перемішайте.

4. Вимісіть тісто до однорідності, щоб не залишилося грудок.

5. Прогрійте сковорідку, влийте рослинне масло і покладіть тісто. Смажте оладки з обох сторін на помірному вогні до рум’яного кольору.

6. Бананові оладки подавайте до чаю в теплому вигляді.

Приємного апетиту!

Як приготувати оладки на ряжанці без яєць?

Пропонуємо приготувати смачні і ніжні оладки на ряжанка. Тісто не вимагає додавання яєць від чого виходить легким і пористим. Подавати оладки можна з ароматним трав’яним чаєм або прохолодним молоком.

Час готування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4-5.

Склад:

  • Ряжанка – 300 мл
  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для оладок.

2. У миску налийте ряжанку і всипте соду, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Лимон добре помийте гарячою водою і натріть цедру на дрібній тертці. Лимонну цедру викладіть в миску з іншими інгредієнтами і ще раз добре перемішайте.

3. Борошно просіяти через дрібне сито в миску.

4. Замісіть тісто, воно має бути густим, однорідним і без грудок.

5. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладайте тісто столовою ложкою і смажте оладки з обох боків до рум’яного кольору. Оладки можна подавати на стіл відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сирних оладок на ряжанці

Сирні оладки – хороша альтернатива сирників. Випічка виходить більш ніжною і м’якою. Оладки можна давати дітям, вони містять кальцій, що дуже корисно для зростаючого організму.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйця. Додайте цукор і змішайте інгредієнти.

2. В яєчну масу додайте склянку борошна, перемішайте.

3. Далі влийте ряжанку, добре перемішайте тісто.

4. Потім всипте в тісто соду, перемішайте.

5. В останню чергу додайте сир і ще раз добре перемішайте тісто.

6. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть тісто столовою ложкою. Смажте оладки з одного боку 2-3 хвилини, потім переверніть і готуйте ще пару хвилин.

7. Сирні оладки можна подати на стіл відразу після приготування зі сметаною або варенням.

Приємного апетиту!