Оладки на ряжанці трохи відрізняються за смаком від замішані на молоці або кефірі. До того ж ряжанка дуже добре вступає в реакцію з содою і оладки виходять дуже пишними. По кожному із зібраних у статті 7 рецептів у вас вийдуть чудові оладки.
Пишні оладки на ряжанці без дріжджів
Пишні оладки можна приготувати не використовуючи дріжджі. Завдяки властивостям ряжанки тісто добре піднімається і оладки залишаються пишними і повітряними навіть після охолодження.
Інгредієнти на
4 порц.
- Ряжанка 3.2% 200 мл
- Борошно пшеничне 160 гр.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Сода харчова ½ ч. л.
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Щоб приготувати пишні оладки на ряжанці, злегка підігрійте її і влийте в миску. Додайте цукор і сіль. Добре перемішайте інгредієнти.
- Борошно просійте в окрему миску і змішайте з содою.
- Далі всипте просіяне борошно і соду, замісити тісто. Після цього залиште тісто на 10 хвилин.
- За 10 хвилин можна приступати до випікання оладок. Поставте сковороду на плиту, прогрійте її і змастіть маслом. Викладіть тісто і смажте оладки з одного боку 2-3 хвилини.
- Потім переверніть і смажте оладки з другої сторони ще пару хвилин. Оладки подавайте до столу з варенням або сметаною.
Приємного апетиту!
Як спекти пишні дріжджові оладки на ряжанка?
Випічка на ряжанці відрізняється своїм унікальним смаком, її точно варто спробувати. Оладки з тіста на ряжанці і дріжджах виходять пишними і ароматними, подавати їх можна зі сметаною, варенням або свіжими ягодами.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Ряжанка 4 % – 200 мл
- Молоко – 50 мл
- Дріжджі пресовані – 30 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Ряжанку, молоко трохи підігрійте і змішайте в мисці.
2. В молочні продукти додайте цукор і раскрошенные дріжджі. Добре перемішайте.
3. Далі всипте дві столові ложки борошна, ще раз перемішайте. У вас вийде опара, яку необхідно вистояти в теплому місці на 15 хвилин, щоб дріжджі активувалися.
4. Окремо збийте яйце з сіллю і цукром.
5. Коли опара підійде, додати в неї яєчну масу, перемішайте.
6. Борошно просіяти через дрібне сито кілька разів.
7. Потім частинами підсипати борошно і замішують тісто, воно повинно вийти досить густим. Накрийте миску чистим рушником і залиште в теплі ще на 15-20 хвилин.
8. Після цього можна приступати до смаження. Поставте сковороду на вогонь, прогрійте її і влийте трохи рослинного масла. Викладайте тісто столовою ложкою, формуйте оладки і смажте їх по парі хвилин з одного боку.
9. Потім переверніть оладки на іншу сторону і смажте до готовності. Подавайте оладки на стіл з добавками на свій смак.
Приємного апетиту!
Дуже смачні оладки на ряжанці з яблуками
Рецепт смачних оладок з яблуками на ряжанка. Готуються оладки дуже швидко і просто. Яблука не тільки підсилюють аромат випічки, але і роблять її ніжною і соковитою. Такі оладки залишаються дуже м’якими і після охолодження.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Борошно пшеничне вищого сорту – 5-6 ст. л.
- Яблуко кисло-солодке – 1 шт.
- Ванілін – за смаком.
- Ряжанка 4 % – 200 мл
- Цукор – 40 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Розпушувач для тіста – 5 гр.
- Пудра цукрова – для подачі.
Процес приготування:
1. У миску відповідного розміру влийте ряжанку кімнатної температури, додайте до неї рослинне масло, цукор, сіль і ванілін, перемішайте.
2. Потім додайте в миску просіяне борошно і розпушувач для тіста, ще раз добре перемішайте.
3. Яблука помийте, очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками. Додайте яблука в тісто.
4. Розігрійте сковороду, змастіть її рослинним маслом, викладіть тісто і смажте оладки на помірному вогні з обох сторін.
5. Гарячі оладки посипте цукровою пудрою і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Пишні та повітряні оладки на ряжанці з содою
Є одне правило: щоб оладки були більш пишними, додайте в тісто менше цукру. Не варто боятися, що тоді випічка вийде прісної. Пишні оладки на ряжанці відмінно поєднуються з медом, сметаною і варенням.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Ряжанка – 200 мл
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 5-6 ст. л.
Процес приготування:
1. Ряжанка має бути кімнатної температури. Влийте ряжанку в миску, додайте щіпку солі і чайну ложку цукру, перемішайте.
2. У миску всипте просіяне борошно.
3. Змішайте інгредієнти, потім додайте соду, ще раз добре перемішайте.
4. Прикрийте тісто рушником і залиште на 10 хвилин.
5. Поставте сковороду на вогонь, влийте рослинне масло і викладіть тісто. Смажте оладки на середньому вогні по 2-3 хвилини з одного боку. Потім переверніть і готуйте ще пару хвилин.
6. Готові оладки промокніть на серветках від надлишків олії і подавайте з варенням або сметаною.
Приємного апетиту!
Простий і дуже смачний рецепт бананового оладок на ряжанці
Оладки з бананом – відмінна ідея для сніданку, вони сподобаються дорослим і дітям. Випічка виходить солодкої і апетитними на вигляд. Просто посипте оладки цукровою пудрою і смачне блюдо готове до подачі.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Банани – 4 шт.
- Ряжанка 4 % – 200 мл
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 склянки
- Крупа манна – 1 склянка
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Банани очистіть і наріжте скибочками, викладіть їх в миску і залийте ряжанкою.
2. Пюрируйте банани і ряжанку блендером до стану однорідного пюре. Потім додайте сіль і цукор, ще раз збийте масу блендером.
3. Далі додайте манку і розпушувач для тіста, перемішайте.
4. Вимісіть тісто до однорідності, щоб не залишилося грудок.
5. Прогрійте сковорідку, влийте рослинне масло і покладіть тісто. Смажте оладки з обох сторін на помірному вогні до рум’яного кольору.
6. Бананові оладки подавайте до чаю в теплому вигляді.
Приємного апетиту!
Як приготувати оладки на ряжанці без яєць?
Пропонуємо приготувати смачні і ніжні оладки на ряжанка. Тісто не вимагає додавання яєць від чого виходить легким і пористим. Подавати оладки можна з ароматним трав’яним чаєм або прохолодним молоком.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Ряжанка – 300 мл
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Цукор – 5 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для оладок.
2. У миску налийте ряжанку і всипте соду, перемішайте і залиште на 5 хвилин. Лимон добре помийте гарячою водою і натріть цедру на дрібній тертці. Лимонну цедру викладіть в миску з іншими інгредієнтами і ще раз добре перемішайте.
3. Борошно просіяти через дрібне сито в миску.
4. Замісіть тісто, воно має бути густим, однорідним і без грудок.
5. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, викладайте тісто столовою ложкою і смажте оладки з обох боків до рум’яного кольору. Оладки можна подавати на стіл відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування сирних оладок на ряжанці
Сирні оладки – хороша альтернатива сирників. Випічка виходить більш ніжною і м’якою. Оладки можна давати дітям, вони містять кальцій, що дуже корисно для зростаючого організму.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор – 0,5 склянки
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Сир – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску розбийте яйця. Додайте цукор і змішайте інгредієнти.
2. В яєчну масу додайте склянку борошна, перемішайте.
3. Далі влийте ряжанку, добре перемішайте тісто.
4. Потім всипте в тісто соду, перемішайте.
5. В останню чергу додайте сир і ще раз добре перемішайте тісто.
6. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть тісто столовою ложкою. Смажте оладки з одного боку 2-3 хвилини, потім переверніть і готуйте ще пару хвилин.
7. Сирні оладки можна подати на стіл відразу після приготування зі сметаною або варенням.
Приємного апетиту!