Булочки з корицею – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Домашня випічка з корицею – найкраще, що можна подати до чаю. Аромат свіжоспечених булок збере на кухні всіх домочадців. У цій статті ми постаралися об’єднати 10 різноманітних рецептів пишних булочок з корицею.

Булочки з корицею з дріжджового тіста в духовці

Рецептів булочок дуже багато і кожна господиня зазвичай користується своїм перевіреним способом. Ми пропонуємо відмінний варіант дріжджових булочок з корицею, які випікаються в духовці.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Для тіста:
  • Сухі дріжджі 5 гр. швидкодіючих
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Борошно пшеничне 750 гр.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Яйце куряче 1 для змащування
  • Сіль за смаком
  • Для начинки:
  • Масло вершкове 25 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Кориця 3 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти домашні булочки з корицею в духовці? Готуємо тісто: молоко підігрійте на середньому вогні, додайте вершкове масло, цукор і сіль, перемішайте і охолодіть суміш до кімнатної температури.
  2. Дріжджі розчиніть в половині склянки теплої води, туди ж додайте яйце і добре перемішайте.
  3. Молочну і дріжджову суміш з’єднайте, додайте просіяне борошно, замісіть тісто і залиште його на півгодини в теплому місці.
  4. Коли тісто підніметься, розділіть його на дві частини. Одну частину розкачайте в прямокутник товщиною 0,7 см.
  5. Готуємо начинку: тісто змастіть розм’якшеним вершковим маслом.
  6. Цукор змішайте з корицею, рівномірно розподіліть цю суміш по тесту.
  7. Далі скрутіть тісто в рулет і наріжте його на частини по 3 сантиметри завширшки. Те ж саме зробіть з другою частиною тіста.
  8. Заготовки викладіть на деко і помістіть в духовку, розігріту до 200 градусів на 10 хвилин.
  9. Яйце збийте вінчиком. Змастіть їм булочки.
  10. Випікайте булочки ще 10-15хв. Готові булочки трохи остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Домашні булочки з корицею і цукром

У вихідний день дуже хочеться порадувати себе і своїх близьких ароматною випічкою. Рецепт булок зовсім нескладний і у вас на столі буде красуватися блюдо з ароматною і апетитною випічкою з корицею.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Для тіста:
  • Борошно – 650-700 гр.
  • Молоко – 300 мл
  • Дріжджі свіжі – 40 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Для посипання:
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Кориця – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Процес приготування:

1. У тепле молоко додайте цукор, столову ложку борошна і дріжджі, перемішайте і залиште в теплі на 10 хвилин.

2. Додайте щіпку солі і яйця, перемішайте.

3. Далі розтопіть вершкове масло, додайте його в миску. Просійте через сито борошно, порційно додавайте її і після кожного разу добре вимішуйте тісто. Залиште тісто в теплі на 40-60 хвилин для підйому.

4. Коли тісто збільшиться, обімніть його руками.

5. Розділіть його на рівні частини, кожну розкачати в прямокутний пласт. Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом.

6. Потім посипте тісто сумішшю цукру і кориці.

7. Поверніть прямокутники в рулети.

8. Рулети розрізати на частини по 2,5-3 сантиметри завширшки. Отримані заготовки викладіть на деко, змастіть їх збитим яйцем.

9. Випікайте булочки в духовці при 200-220 градусах 20-25 хвилин. Булочки остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачні булочки з корицею з листкового тіста

Щоб зекономити час на приготування смачної випічки, можна скористатися вже готовим напівфабрикатом. Наприклад, використовувати готове листкове тісто, яке завжди можна знайти на прилавках магазинів.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Тісто листкове – 400 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Кориця – 15 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл

Процес приготування:

1. Тісто повністю розморозьте і розріжте його на смужки.

2. Змастіть тісто олією.

3. Змішайте цукор і корицю, посипте отриманою сумішшю тісто.

4. Поверніть пласти в рулети.

5. Якщо рулети вийшли дуже широкими, розріжте їх на кілька частин.

6. Заготовки викладіть на змащену маслом форму, зверху посипте сумішшю цукру і кориці.

7. Випікайте булочки в духовці при 190 градусах 20-30 хвилин. Красиві і смачні листкові булочки подавайте на стіл, коли вони охолонуть.

Приємного апетиту!

Булочки синабон з корицею в домашніх умовах

Булочки синабон знають всі, це пишне тісто під густим шаром солодкої помадки. А ви пробували готувати їх в домашніх умовах? З цим рецептом зробити синабон буде досить простим завданням.

Час готування: 200 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Для тіста:
  • Молоко – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 11 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Борошно – 4-4,5 ст.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • ванільний Цукор – 0,5 пачки.
  • Для начинки:
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Цукор – 1 склянка
  • Кориця – 4 ст. л.
  • Для глазурі:
  • Масло вершкове – 75 гр.
  • Пудра цукрова – 1,5 склянки
  • Цукор ванільний – 0,5 пакетика.
  • Крем-чіз – 50 гр.

Процес приготування:

1. Молоко підігрійте, додайте в нього дріжджі, сіль, ванільний цукор, розм’якшене масло і збиті з цукром яйця. Всі інгредієнти змішайте. Потім потроху додавати просіяне борошно і вимішуйте тісто.

2. Тісто залиште в теплому місці на 1,5-2 години для підйому.

3. Приготуйте начинку: змішати цукор з корицею.

4. Тісто розділіть на частини, розкачайте їх, змастіть розм’якшеним вершковим маслом і просыпьте сумішшю кориці і цукру.

5. Скрутіть тісто в рулети.

6. Рулети розрізати на частини за 1-1,5 см шириною. Викладіть заготовки на застелений пергаментом деко.

7. Випікайте булочки в духовці при 180 градусах 20 хвилин.

8. Зробіть глазур. Змішайте цукрову пудру, вершкове масло і крем-чіз.

9. Поки булочки ще гарячі, покрийте їх глазур’ю.

10. Булочки синабон остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Повітряні булочки з яблуком і корицею

Ніхто не встоїть перед ніжною м’якоттю дріжджового тіста і соковитою начинкою з яблук і кориці. Це неймовірно смачно, особливо, коли булочки ще не до кінця охололи. Подавати їх можна з чаєм або склянкою молока.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Молоко – 225 мл
  • Цукор – 75 гр.
  • Дріжджі швидкодіючі – 7 гр.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Сіль – ¾ ч. л.
  • Борошно – 500-600 гр.
  • Для начинки:
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор – 30 гр.
  • Кориця – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У тепле молоко додати цукор і дріжджі, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин. Борошно змішайте з сіллю і просійте в миску. Додайте молочно-дріжджову масу і розтоплене вершкове масло, замісити тісто.

2. Тісто залиште на годину в тепле місце для підйому.

3. Яблука промийте, очистіть від шкірки і наріжте скибочками.

4. Підросло тісто розкачайте в тонкий прямокутник і розріжте його на 8 рівних частин.

5. На одну сторону смужки покладіть яблучну часточку, посипте її цукром і корицею.

6. Потім скрутіть рулет і переверніть його швом вниз. Зробіть так з усім тестом.

7. Заготовки залиште на 40 хвилин в теплому місці, щоб тісто ще трохи підросло. Потім випікайте булочки в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин. Чудова домашня випічка з яблуками і корицею готова.

Приємного апетиту!

Здобні булочки з корицею в домашніх умовах

Пропонуємо вам рецепт смачної здоби, який ви зможете повторити в домашніх умовах. Крім того, що це дуже смачно, запах свіжої випічки привнесе відчуття тепла і затишку у вашу домашню обстановку.

Час готування: 180 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Для тіста:
  • Борошно пшеничне – 540 гр.
  • Дріжджі швидкодіючі – 8 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Цукор – 50 гр.
  • Кориця – 2 ч. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Яйце куряче – для змазування булок.

Процес приготування:

1. У миску з теплим молоком, додайте дріжджі і пару чайних ложок цукру, розмішайте і залишіть на 10-15 хвилин в теплі.

2. В окрему ємність розбийте яйця, всипте цукор і сіль, збийте інгредієнти віночком. Потім додайте розм’якшене вершкове масло і добре перемішайте.

3. Далі влити дріжджову масу, перемішайте.

4. Частинами додайте в миску просіяне борошно і замішують тісто.

5. Скачайте тісто в кулю і залишити його в теплому місці на 1,5-2 години для підйому.

6. Коли тісто збільшиться в 2-2,5 рази, ще раз обімніть його руками і тонко розкачайте. Змастіть тісто розм’якшеним вершковим маслом і посипте сумішшю цукру і кориці.

7. Поверніть довгі краї тіста до середини, поверхня змастіть вершковим маслом.

8. Ще раз складіть тісто навпіл і розріжте згорток на 10 рівних частин.

9. Кожен шматочок притисніть по середині тупою стороною ножа, потягніть за краї тіста і скрутіть спіраль.

10. Потім спіральки закрутіть і сформуйте круглу булочку.

11. Деко змастіть маслом або застелити пекарської папером. Викладіть заготовки на деко, залиште їх на расстойку на 20 хвилин. Потім змастіть булочки збитим яйцем і випікайте їх в духовці при 190 градусах 20-25 хвилин.

12. Готові здобні булочки остудіть і подавайте на стіл з молоком або чаєм.

Приємного апетиту!

Булочки з корицею без дріжджів в домашніх умовах

Це бездріжджовий варіант булочок з корицею. Досить простий варіант випічки для всієї родини. Не потрібно чекати, коли тісто підросте, і тим більше турбуватися, якщо цього не відбулося.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Для тіста:
  • Кефір – 100 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Борошно – 200-250 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Для начинки:
  • Кориця – 1 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.

Процес приготування:

1. У миску розбийте яйце, всипте сіль і цукор, збийте віночком до однорідності. Потім додайте кефір, рослинне масло, перемішайте.

2. Далі частинами додайте борошно і розпушувач для тіста.

3. Вимішуйте тісто руками до однорідності.

4. Потім тісто розкачати в тонкий прямокутник. Змастіть його розм’якшеним вершковим маслом, посипте цукром і корицею.

5. Тісто скрутіть в рулет, потім наріжте на частини по 2,5-3 сантиметри завширшки.

6. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки.

7. Випікайте булочки в духовці при 190 градусах 20-30 хвилин. Красиві рум’яні булочки подавайте на стіл після того, як вони охолонуть.

Приємного апетиту!

Як спекти смачні булочки «Равлики» з корицею?

Це в міру солодка і дуже ніжна випічка. Завдяки щедрій обсипці з цукру і кориці булочки «Равлики» в процесі запікання покриваються тонкою хрусткою скоринкою, а всередині залишаються повітряними.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5-6.

Склад:

  • Для тіста:
  • Молоко – 170 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Борошно – 370 гр.
  • Для начинки:
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 20 гр.

Процес приготування:

1. У миску влити 150 мл теплого молока, додати сухі дріжджі і цукор, перемішайте і залиште суміш в теплому тесті на 10 хвилин.

2. Вершкове масло розтопіть, остудіть і додайте в дріжджову масу. Далі додайте одне яйце і один білок. Жовток змішайте з рештою молоком і залиште для змащення булок.

3. В отриману суміш додайте просіяне борошно і замісіть тісто. Викладіть його в змащену олією миску і залиште в теплому місці для підйому на 1,5 години.

4. Після того, як тісто збільшиться в 2-3 рази, обімніть його руками і тонко розкачайте. Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом.

5. Щедро посипте тісто сумішшю цукру і кориці.

6. Скрутіть тісто в щільний рулет.

7. Далі розріжте рулет на 10-12 рівних частин. Викладіть заготовки в змащену маслом форму. Залиште булочки в теплі ще на 15 хвилин для підйому.

8. Потім змастіть заготовки сумішшю молока і жовтка. Запікайте булочки «Равлики» в духовці при 180 градусах 35-40 хвилин до красивого рум’яного кольору.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт булочок з корицею і родзинками

Ніжна м’якоть, аромат кориці і соковитість родзинок – все це поєднується в домашній випічці. Пропонуємо вам дуже смачний варіант булочок з корицею і родзинками.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Для тіста:
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.
  • Борошно – 250-300 гр.
  • Для начинки:
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Молоко – за смаком.
  • Родзинки – 50 гр.
  • Кориця мелена – 3 ст. л.
  • цукрова Пудра – 3 ст. л.
  • Для помадки:
  • цукрова Пудра – 150 гр.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Цедра лимонна – 1-2 ст. л

Процес приготування:

1. Дріжджі розведіть в молоці. Додайте борошно, цукор, одне яйце і розм’якшене вершкове масло, замісіть однорідне тісто і залиште його в теплому місці для підйому на 1 годину.

2. В окремій мисці змішайте корицю, цукрову пудру і родзинки.

3. Додайте трохи молока і добре перемішайте, щоб начинка перетворилася з однорідну кашку.

4. Тісто тонко розкачайте.

5. Змастіть тісто розтопленим вершковим маслом і викладіть на нього начинку.

6. Згорніть рулет, щоб начинка залишилася всередині.

7. Рулет розрізати на частини по 2-2,5 см шириною. Викладіть заготовки на деко і змастіть їх збитим яйцем.

8. Випікайте булочки в духовці при 180 градусах 20 хвилин. За цей час приготуйте помадку. Цукрову пудру змішати з цедрою лимона і лимонним соком.

9. Помадкою полийте булочки і прикрасьте їх сухофруктами.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування пісних булочки з корицею

Якщо ви дотримуєтесь Посту, то не обов’язково позбавляти себе смачної випічки. Навіть без молока, вершкового масла і яєць у домашніх умовах можна приготувати пишні булочки з корицею.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Для тіста:
  • Вода – 125 мл
  • Борошно пшеничне – 2-3 ст.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Цукор ванільний – 1 ст. л.
  • Для начинки:
  • Кориця – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Для сиропу:
  • Вода – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. У миску налийте воду, розчиніть в ній цукор і сухі дріжджі. Залиште дріжджову масу на 15 хвилин при кімнатній температурі.

2. Потім в опару додайте рослинне масло і ванільний цукор, добре перемішайте.

3. Поступово порціями всипте борошно і замісіть тісто.

4. Тісто скачайте в колобок і залиште при кімнатній температурі на 1,5 години.

5. Тісто тонко розкачайте. Щоб було більш зручно працювати з ним, розділіть тісто на дві частини. Посипте отримані прямокутники сумішшю цукру і кориці.

6. Скрутіть тісто в рулет, далі розрізати його на кілька рівних частин.

7. Заготовки викладіть у термостійку форму, змастіть їх цукровим сиропом і випікайте в духовці при 180 градусах 30 хвилин.

8. Готові булочки остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!