Булочки з корицею – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Домашня випічка з корицею – найкраще, що можна подати до чаю. Аромат свіжоспечених булок збере на кухні всіх домочадців. У цій статті ми постаралися об’єднати 10 різноманітних рецептів пишних булочок з корицею.

Булочки з корицею з дріжджового тіста в духовці

Рецептів булочок дуже багато і кожна господиня зазвичай користується своїм перевіреним способом. Ми пропонуємо відмінний варіант дріжджових булочок з корицею, які випікаються в духовці.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Для тіста:
  • Сухі дріжджі 5 гр. швидкодіючих
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Борошно пшеничне 750 гр.
  • Масло вершкове 30 гр.
  • Молоко коров’яче 1 склянка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Яйце куряче 1 для змащування
  • Сіль за смаком
  • Для начинки:
  • Масло вершкове 25 гр.
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Кориця 3 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як спекти домашні булочки з корицею в духовці? Готуємо тісто: молоко підігрійте на середньому вогні, додайте вершкове масло, цукор і сіль, перемішайте і охолодіть суміш до кімнатної температури.
  2. Дріжджі розчиніть в половині склянки теплої води, туди ж додайте яйце і добре перемішайте.
  3. Молочну і дріжджову суміш з’єднайте, додайте просіяне борошно, замісіть тісто і залиште його на півгодини в теплому місці.
  4. Коли тісто підніметься, розділіть його на дві частини. Одну частину розкачайте в прямокутник товщиною 0,7 см.
  5. Готуємо начинку: тісто змастіть розм’якшеним вершковим маслом.
  6. Цукор змішайте з корицею, рівномірно розподіліть цю суміш по тесту.
  7. Далі скрутіть тісто в рулет і наріжте його на частини по 3 сантиметри завширшки. Те ж саме зробіть з другою частиною тіста.
  8. Заготовки викладіть на деко і помістіть в духовку, розігріту до 200 градусів на 10 хвилин.
  9. Яйце збийте вінчиком. Змастіть їм булочки.
  10. Випікайте булочки ще 10-15хв. Готові булочки трохи остудіть і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!