Пиріг з кабачків – 7 простих і смачних рецептів з покроковими фото

Пиріг з кабачків — це чарівна випічка, яка має досить багато варіацій. Приготування пирогів не обтяжить навіть найбільш зайнятої людини. У статті зібрані популярні рецепти. Приготувати кабачковий пиріг вийде навіть у дилетанта. Випічка втілюється з простих інгредієнтів і за короткий час. Пиріг подають як в гарячому, так і в охолодженому стані.

Заливний пиріг з кабачків в духовці

Заливний пиріг з кабачків в духовці – відмінна альтернатива смажених оладок і інший кабачкової випічці. Пиріг виходить ніжним і вологим. Якщо ви не вживаєте смажену їжу, пиріг вам стовідсотково сподобається. Ситно і смачно, а до того ж з мінімальною кількістю калорій.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Кабачок 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне для змазування форми
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сода харчова 1 щіпка
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Кефір 100 мл
  • Борошно 5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Для приготування пирога з кабачків, підготуйте зазначені вище інгредієнти.
  2. Промиваємо молодий кабачок. Зрізаємо кінчики. Якщо використовувати молоді, то їх не потрібно очищати від шкірки. Озброївшись теркою, подрібнюємо овочі. У кабачкову стружку розбиваємо яйця.
  3. Наливаємо кефір.
  4. Слідом сиплемо сіль, перець і харчову соду.
  5. Розмішавши, поступово вводимо просіяне борошно. Ретельними рухами вимішуємо тісто.
  6. Вогнетривку форму змащуємо маслом і розподіляємо кабачкове тісто. Заздалегідь включаємо розігріватися духовку, встановивши 190°.
  7. Форму поміщаємо в духовку на 45 хвилин. Спечене виріб обережно виймаємо.
  8. Злегка остудити, дістаємо з форми і ріжемо на порційні шматки. Приємного апетиту!

Пиріг з кабачків на сковороді

Пиріг з кабачків на сковороді – рецепт, який підходить всім, у кого немає духовки. Виріб досить проста у виконанні і бюджетне. Приготувати його не складе труднощів. Якщо кабачки для вас не представляють особливої цінності, здійсніть блюдо в життя. Кабачкова закуска здивує з першого укусу.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8

Інгредієнти:

  • молодий Кабачок невеликий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Кефір – 160 мл
  • Борошно – 100 гр.
  • Орегано – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо інгредієнти для кабачкової випічки. Овоч промиваємо. Зрізаємо хвостики.

Крок 2. По містку чашу переливаємо кисломолочний продукт будь-якої жирності, розбиваємо яйце, вводимо харчову соду. Приправляємо сіллю і орегано. Збовтуємо віночком.

Крок 3. До рідкої субстанції всипаємо пропущену через сито борошно. Перемішуємо до однорідного стану.

Крок 4. Сир тремо дрібно або крупно. Висипаємо в рідке тісто.

Крок 5. Промитий овоч тонко нарізаємо. Можна натерти на тертці. У цьому випадку кабачкову стружку додаємо в тісто і добре вимішуємо.

Крок 6. Сковорідку промазуємо рослинним маслом без запаху і ставимо розігріватися на маленький вогонь. Рівним шаром розподіляємо половину тіста. Далі укладаємо кабачкові кружечки.

Крок 7. Виливаємо тісто, рівномірно розподіляючи так, щоб всі кабачки були повністю покриті їм. Прикриваємо не повністю, щоб виходив пар. Готуємо на мінімальному вогні півгодини.

Крок 8. Через чверть години з допомогою плоскої тарілки перевертаємо виріб і доготавливаем.

Крок 9. Приготований кабачковий пиріг акуратно переміщаємо на кругле блюдо. Злегка остудити, ділимо частування на порції.

Крок 10. Випічку подаємо на сніданок або вечерю. Приємного апетиту!

Пиріг з кабачків з сиром в духовці

Пиріг з кабачків з сиром в духовці – чудове закусочне частування для сімейних і дружніх зустрічей. Ніжна випічка може виконати роль закуски в холодному вигляді для тих, хто не їсть м’ясні вироби. Або, навпаки, посиливши м’ясом або рибою, уявити повноцінний сніданок або ситний перекус.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Розпушувач – 10 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Сметана – 100 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Часник – 4 часточки.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Орегано – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. Пропустивши борошно вищого сорту і розпушувач через сито в чашу, приправляємо сіллю, перцем, орегано і паприкою. Змішуємо.

Крок 3. Тремо на тертці 100 грамів сиру і часник (або використовуємо гранульовану спецію). Кількість часнику можна збільшити. Перемішуємо. Використовуємо добре плавящийся сир.

Крок 4. Кладемо сметану (жирність кисломолочного продукту не принципова) і вбиваємо чотири великих яйця.

Крок 5. Наливши олію, об’єднуємо компоненти. Для дієтичної версії використовуємо низькокалорійний сир і сметану (або натуральний йогурт), цільнозернове борошно (рисову, кукурудзяну, вівсяну або іншу).

Крок 6. Очищений кабачок тоненько нарізаємо кружечками, ділимо кружечки навпіл і вивантажуємо в тісто. Овоч можна крупно натерти на тертці.

Крок 7. Форму простилаем силіконізованим папером для випічки. Розмішати тісто, вивантажуємо у форму і, розподіливши по площі, розрівнюємо.

Крок 8. Заздалегідь прогріваємо духова шафа, виставивши температурний перемикач на 180°. Випікаємо виріб 40 хвилин. Протикаємо зубочисткою.

Крок 9. Виймаємо пиріг з духовки і охолодити. Переміщаємо на блюдо. Розрізаємо на шматки. Ніжна випічка відмінно підходить для перекусу навіть в охолодженому стані. Остиглий пиріг має більш щільною текстурою на відміну від щойно приготованого. Приємного апетиту!

Кабачковий пиріг з помідорами

Кабачковий пиріг з помідорами являє собою чудове частування, яке подають як теплим, так і захололим. Якщо ви любите овочеві запіканки, пиріг стовідсотково доведеться вам за смаком. Низькокалорійний рецепт замінить повноцінний прийом їжі котрі худнуть і всім, хто стежить за своєю фігурою.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6

Склад:

  • очищені Кабачки – 650 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сухий базилік – за смаком.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Крохмаль – 1 ч. л.
  • Вода – 120 мл
  • Вівсяні пластівці – 4 ст. л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Борошно – 160 гр.
  • Яблучний оцет – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед, перемелюємо вівсяні пластівці.

Крок 2. Для подрібнення використовуємо кавомолку або блендер.

Крок 3. Суху суміш заливаємо водою і залишаємо розбухнути. Процедуру можна зробити з вечора.

Крок 4. Молодий кабачок промиваємо, звільняємо від шкірки і нутрощів. Подрібнюємо овочі теркою.

Крок 5. Петрушку добре споліскують і витираємо рушником.

Крок 6. Подрібнюємо вручну або блендером.

Крок 7. Об’єднуємо подрібнений кабачок, петрушку і набряклі вівсяні пластівці. Заправляємо яблучним оцтом і олією без запаху.

Крок 8. Гарненько вимішуємо.

Крок 9. Всипаємо просіяне борошно, харчову соду і крохмаль. Додаємо сіль і замішуємо тісто.

Крок 10. У вогнетривку форму, промазану маслом, викладаємо кабачкове тісто. Розрівнюємо поверхню.

Крок 11. Базилік добре промиваємо, обсушуємо, подрібнюємо зручним способом.

Крок 12. Присипаємо зверху.

Крок 13. Промиваємо томати, ошпарюємо окропом і акуратно звільняємо від шкірки. Тонко нарізаємо і розкладаємо по пирогу. Зверху приправляємо подрібненим базиліком.

Крок 14. Поміщаємо на 1 годину в прогріту до 180° духовку. Акуратно за допомогою прихваток дістаємо гаряче блюдо. Залишаємо у формі до повного охолодження.

Крок 15. Після чого нарізаємо порційно і насолоджуємося дієтичним блюдом. Приємного апетиту!

Пиріг з листкового тіста з кабачками

Пиріг з листкового тіста з кабачками виглядає презентабельно і підходить для будь-якого заходу. Неповторна випічка гармонійна по смаку в різних видах. Серед любителів солоної випічки пиріг стане фаворитом. Це відмінна альтернатива фастфуду, яка не дозволяє набрати зайві кілограми.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Помідори черрі – 4-6 шт.
  • Кабачки – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сир – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Насіння кунжуту – 1 ч. л.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Часник – 1-2 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продукти.

Крок 2. З цибулини знімаємо верхній шар і подрібнюємо кубиками. Пасеруємо на рослинній олії до прозорості.

Крок 3. Промитий кабачок нарізаємо, як подобається.

Крок 4. Перекладаємо до припущенному луку, при частому помішуванні обсмажуємо 5 хвилин. Солимо і перчимо.

Крок 5. У чашу вливаємо яйця, сиплемо сіль і збовтуємо віночком.

Крок 6. З готового покупного тіста розкачуємо підстава, попередньо присипавши борошном робочу поверхню. Підготовлену форму для випікання злегка промазуємо маслом і розміщуємо розкатаний пласт листкового тіста. Краї повинні трохи звисати. За допомогою вилки злегка наколюємо підставу.

Крок 7. Потім перекладаємо кабачкову начинку. Якщо начинка виходить досить вологою, навіть водянистою, щоб позбутися від вологи використовуємо сито.

Крок 8. Зверху розкладаємо начинку рубаний часник і помідорні часточки.

Крок 9. Заливаємо розбовтаною яєчної сумішшю.

Крок 10. Натираємо сир дрібно або крупно – без різниці, і розсипаємо зверху.

Крок 11. Тісто збираємо до центру, як би формуючи бортики. Змащуємо збитим жовтком, на розсуд присипаємо кунжутом. Форму відправляємо в духовку на 40 хвилин і запікаємо при 200°.

Крок 12. Гарячий пиріг обережно виймаємо з духовки і охолодити. Після повного охолодження дістаємо з форми і переносимо на блюдо, розрізаємо виріб на порції і презентуємо гостям. Приємного апетиту!

Пиріг з кабачків з часником

Пиріг з кабачків з часником – ситне частування, яке добре насичує. Пиріг готується просто і зможе замінити смажені кабачкові оладки. При цьому не треба стояти біля плити, і пиріг виходить низькокалорійним. Ароматний пиріг зручно брати з собою в якості перекусу на роботу або в поїздку.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Кабачки – 700-800 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Петрушка – за смаком.
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Борошно – 160 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – 2-3 зубчики.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо перераховані інгредієнти. Розігріваємо духовку до 180°.

Крок 2. Вершкове масло складаємо в жароміцну ємність і розміщуємо в мікрохвильовці. Імпульсами доводимо до рідкого стану. Потім охолодити його.

Крок 3. В окрему миску пропускаємо через сито борошно і розпушувач. Об’єднуємо компоненти.

Крок 4. В іншій ємності об’єднуємо розтоплене вершкове масло, тепле молоко і розбиваємо яйця. Додаємо сіль.

Крок 5. За допомогою віночка збовтуємо масу до однорідного стану.

Крок 6. Порційно всипаємо сухі інгредієнти. Вимішуємо до гладкості.

Крок 7. Очищаємо часник і тиснемо його пресом. Промиту петрушку дрібно шаткуємо. Подрібнюємо теркою сир.

Крок 8. Подрібнені компоненти вводимо в рідке тісто. Акуратно перемішуємо.

Крок 9. Молоді кабачки промиваємо й обсушуємо. Позбувшись від хвостиків, нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 10. Кабачкові кружечки опускаємо в тісто і акуратно перемішуємо.

Крок 11. Вогнетривку форму простилаем силіконізованим папером для випічки. Розподіляємо рівним шаром тісто. Поміщаємо заготовку в гарячу духовку і запікаємо 50 хвилин при 180°.

Крок 12. Озброївшись рукавичками, витягаємо кабачкове виріб і даємо постояти. Через 5 хвилин витягуємо і остуджуємо на решітці.

Крок 13. Переносимо частування на блюдо.

Крок 14. Ділимо на порційні шматки.

Крок 15. Це неймовірно смачно! Приємного апетиту!

Солодкий кабачковий пиріг

Солодкий кабачковий пиріг здивує всіх ласунів. Ніхто й не здогадається, що в десерті присутній овоч. Завдяки нейтральному смаком кабачка, він зовсім не відчувається в тесті і надає вологість і пористість пирога. Оригінальна випічка готується просто і захоплює багатим смаком.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6

Склад:

  • Кабачки – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Волоські горіхи – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Шоколад гіркий/білий – 150 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Варення – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготувавши інгредієнти, прогріваємо духовку на 175°.

Крок 2. У високу чашу вбиваємо яйця, вливаємо олію і додаємо цукровий пісок. Збовтуємо електроприладом до пінистої субстанції.

Крок 3. Ретельно промиваємо лимон, знімаємо цедру (або кладемо суху мелену пряність) і подрібнюємо її зручним способом. У мене під руками виявився блендер.

Крок 4. Кабачок гарненько промиваємо, Зрізаємо вади і хвостики. Подрібнюємо.

Крок 5. За допомогою дрібного сита в яєчну масу просіваємо борошно, розпушувач і корицю. Обережно вмішуємо силіконової лопаткою.

Крок 6. В рідке тісто відправляємо рубані горіхи, подрібнену цедру і кабачкову стружку. Об’єднуємо масу до однорідності.

Крок 7. Металеву форму простилаем якісної пергаментним папером, при необхідності промасливаем її. Рівним шаром розподіляємо кабачкове тісто. Прибираємо випікатися на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 8. Тим часом приготуємо глазур. В металеву миску кладемо вершкове масло і шоколад (гіркий або молочний на вибір). Встановлюємо над парою і розтоплюємо при регулярному помішуванні.

Крок 9. Гарячий пиріг перевіряємо готовність, проколів дерев’яною шпажкою. Після чого акуратно виймаємо його, надівши прихватки.

Крок 10. Остудивши кабачковий пиріг, перекладаємо його на блюдо. Промазуємо варенням або повидлом (смак ласощів вибираємо за уподобанням) і поливаємо приготовленої глазур’ю. Посипаємо мигдалевими пелюстками. Переміщаємо в холод до повного застигання намазки. Ніжний десерт ділимо на порції і подаємо з гарячими напоями. Приємного апетиту!