Сирники без борошна – 8 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Приготувати сирники можна різними способами, але зараз мова піде про тих рецептах, в інгредієнтах яких немає ні грама борошна. Завдяки цьому, страва виходить дієтичним, і їм можуть насолоджуватися навіть ті, хто дотримується правильного харчування. Від нестачі одного з компонентів сирники не втрачає свій смак, а навпаки виходять дуже легкими і ніжними.

Сирники із сиру без борошна на сковороді

Елементарний варіант приготування сирників без додавання борошна і з мінімальною кількістю манки в складі. Така страва ідеально підходить для дитячого меню, а також для тих людей, хто дотримується правильного харчування і стежить за своєю фігурою.

Інгредієнти на
15 порц.

  • Сир 600 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Манна крупа 5 ст. л.
  • Ванілін 10 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирники із сиру без борошна на сковороді? Приготуємо основу: у глибокій тарілці змішуємо сир, перетираємо його виделкою до однорідності, далі додаємо одне яйце, цукровий пісок, ванілін, сіль і п’ять ложок манки. Прибираємо в сторону на 15 хвилин для того, щоб манка набухла.
  2. Вологими руками формуємо кульки і злегка придавлюємо до поверхні присипаній манною крупою.
  3. Сирні заготовки обсмажуємо на олії близько 3-4 хвилин з кожного боку на середньому вогні до утворення рум’яної скоринки. Рекомендується накривати кришкою на хвилину при обжарке з однієї і другої сторони.
  4. Гарячі сирники викладаємо на тарілку і даємо трохи часу охолонути – це необхідно для того, щоб кругляшки краще зберегли свою форму.
  5. При подачі сервіруємо сметаною і ягідним варенням. Готуйте в своє задоволення!