Сирники без борошна – 8 рецептів на сковороді в духовці з покроковими фото

Приготувати сирники можна різними способами, але зараз мова піде про тих рецептах, в інгредієнтах яких немає ні грама борошна. Завдяки цьому, страва виходить дієтичним, і їм можуть насолоджуватися навіть ті, хто дотримується правильного харчування. Від нестачі одного з компонентів сирники не втрачає свій смак, а навпаки виходять дуже легкими і ніжними.

Сирники із сиру без борошна на сковороді

Елементарний варіант приготування сирників без додавання борошна і з мінімальною кількістю манки в складі. Така страва ідеально підходить для дитячого меню, а також для тих людей, хто дотримується правильного харчування і стежить за своєю фігурою.

Інгредієнти на
15 порц.

  • Сир 600 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Манна крупа 5 ст. л.
  • Ванілін 10 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати сирники із сиру без борошна на сковороді? Приготуємо основу: у глибокій тарілці змішуємо сир, перетираємо його виделкою до однорідності, далі додаємо одне яйце, цукровий пісок, ванілін, сіль і п’ять ложок манки. Прибираємо в сторону на 15 хвилин для того, щоб манка набухла.
  2. Вологими руками формуємо кульки і злегка придавлюємо до поверхні присипаній манною крупою.
  3. Сирні заготовки обсмажуємо на олії близько 3-4 хвилин з кожного боку на середньому вогні до утворення рум’яної скоринки. Рекомендується накривати кришкою на хвилину при обжарке з однієї і другої сторони.
  4. Гарячі сирники викладаємо на тарілку і даємо трохи часу охолонути – це необхідно для того, щоб кругляшки краще зберегли свою форму.
  5. При подачі сервіруємо сметаною і ягідним варенням. Готуйте в своє задоволення!

Пишні сирники без борошна в духовці

Хочеться його смачненького, але ви стежите за фігурою? Приготуємо неймовірно повітряні і смачні сирники без додавання борошна та олії, адже термічну обробку вони будуть проходити в духовій шафі, що значно знижує їх калорійність.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир – 250 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Манка – 1,5 ст. л.
  • Масло – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Для приготування «тесту» в чашу стаціонарного блендера викладаємо 250 грам сухого сиру.

2. Туди ж розбиваємо два середніх яйця.

3. Потім у чашу засипаємо близько двох столових ложок цукрового піску – пробуйте і регулюйте кількість за своїм смаком.

4. Також не забуваємо додати кілька ложок сметани, краще всього використовувати домашнього приготування.

5. Для додання готовому блюду солодкого аромату – всипаємо трохи ваніліну.

6. Саме час почати блендер – перебиваємо сирну масу до однорідної консистенції.

7. Після, в чашу додаємо трохи манної крупи і знову все збиваємо.

8. «Тісто» готово – саме час включити духовку на 190 градусів.

9. Розливаємо масу по формочках для кексів, але не до самого верху. Порожній залишаємо ¼ частину від об’єму форми, так як сирники піднімуться в процесі випікання.

10. Відправляємо заготовки в гарячу духовку приблизно на 20-25 хвилин.

11. Готові сирники перекладаємо в тарілочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт сирників без борошна з манкою

Головний секрет приготування ідеальних сирників з хрусткою скоринкою зовні з повітряної серединкою полягає в тому, що не тільки в «тісто» потрібно додати манку, але ще і панірувати в ній шайбочки перед смаженням або запіканням.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 10 шт.

Склад:

  • Сир – 300 гр.
  • Крупа манна – 7 ст. л.
  • Яйце – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Ванілін – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Почнемо з готування тіста»: у глибокій піалі з’єднуємо сухий сир, яйце, цукровий пісок і ванілін – гарненько перемішуємо всі компоненти.

2. В отриману масу засипаємо 4 столових ложки манної крупи і знову розмішуємо. Ємність прибираємо в сторону на 10 хвилин для того, щоб манка встигла розбухнути.

3. Після закінчення часу починаємо формування. Вологими руками ліпимо шайбочки середнього розміру і паніруємо в залишилася крупі.

4. У сковорідці розігріваємо трохи олії і обсмажуємо заготовки по 1-2 хвилини з кожного боку на середньому вогні до утворення рум’яної скоринки.

5. У гарячому вигляді подаємо сирники до столу. Чудово поєднуються з охолодженої сметаною і ягідними джемами. Приємного апетиту!

Як приготувати сирники без борошна і манки?

Вашій увазі представляється рецепт незвичайного і дуже красивого десерту – сирника з прошарком з барвистого полуничного желе. Таке блюдо точно не залишить нікого байдужим, до того ж, до складу сирної маси не входить ні борошно, ні манка, а готується основа в духовій шафі – без додавання олій.

Час готування – 3 ч. 15 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для шару з сиру:

  • Сир – 350 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Пудинг (ванільний) – 40 гр.
  • Сметана – 100 мл

Для желе:

  • Полуниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 70 мл
  • Желе (полуничне або лимонне) – 1 упаковка.

Для основи десерту:

  • Печиво (прямокутне) – 200 гр.

Процес приготування:

1. Починаємо з готування шару з сиру або великого сирника – в чашу блендера викладаємо 350 грам сиру.

2. Вбиваємо туди ж два яйця і додаємо пару ложок цукрового піску.

3. Наступним кроком засипаємо одну упаковку сухого пудингу.

4. І пару ложок сметани будь-якої жирності (чим більше відсоток вмісту жиру – тим смачніше).

5. Всі інгредієнти перебиваємо блендером до однорідної консистенції без грудочок.

6. У форму для запікання (діаметр 25 сантиметрів) щільно один до одного викладаємо печиво (підійде саме просте) – основа десерту сформована.

7. Поверх основи викладаємо масу з сиру і розрівнюємо її за допомогою лопатки. Відправляємо форму в духовку на 30-35 хвилин при температурі 170 градусів.

8. Через півгодини основа з сиру і печива готова – даємо повністю охолонути.

9. Поки наш плоский сирник охолоджується – в гарячій воді розводимо пакетик желе.

10. Полуницю гарненько промиваємо, обсушуємо, видаляємо хвостики і кладемо в чашу блендера.

11. Ягоди злегка припорашиваем цукром для нейтралізації кислоти.

12. Подрібнюємо червоні ягідки до стану пюре.

13. Злегка остигле желе вливаємо в масу з полуниці.

14. Перебиваємо ягоди з желе знову – отримуємо повітряну масу для другого шару нашого оригінального десерту.

15. Коли сирний шар повністю охолов – виливаємо на нього ягідне желе.

16. Форму ставимо в холодильну камеру мінімум на три години, а краще на ніч для повного застигання кінцевого шару.

17. Охолоджений сирник з полуничним желе нарізаємо на порційні шматочки.

18. Кожну порцію прикрашаємо листочками свіжої м’яти, наливають гарячий чай і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Дієтичне сирники без борошна і цукру

Коли всі ідеї для приготування смачних сніданків закінчилися – готуємо низькокалорійні, але до безумства смачні сирники без грама борошна цукрового піску. Будьте впевнені, що ці сирні коржики обов’язково сподобаються і дорослим, і дітям.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Пластівці вівсяні – 50 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Для того щоб «замісити тісто» в глибокій тарілці з’єднуємо одну упаковку сиру, яйце і вівсяні пластівці.

2. Родзинки заливаємо крутим окропом для того, щоб він став більш м’яким.

3. Через 10 хвилин зливаємо надлишки води з сухофруктів і відправляємо до сиру – всі компоненти ретельно перемішуємо (рекомендується скористатися блендером для отримання гладкої маси без грудочок).

4. Сирне тісто повинно мати в’язку консистенцію.

5. У сковорідці розігріваємо невелику кількість олії і обсмажуємо на ньому сирники, сформовані вологими руками, приблизно по 3-5 хвилин з кожного боку до рум’яності.

6. До столу дієтичне сирники подаємо в гарячому вигляді, за бажанням сервіруємо натуральним грецьким йогуртом. Приємного апетиту!

ПП сирники з рисового борошна

Для приготування шалено смачних і низьковуглеводних сирників необхідно вибирати сир з мінімальним вмістом жирів, оскільки в ньому набагато менше вологи. А при заміні пшеничного борошна рисової значно знижується глікемічний індекс.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир – 180 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно рисова – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 1.5 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Розпушувач тіста – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 1/3 ч. ложки

Процес приготування:

1. Спочатку готуємо необхідні продукти: відміряємо потрібну кількість сипучих інгредієнтів.

2. Для приготування тіста перетираємо сир через сито і до нього додаємо сіль, яйце, борошно рисове, ванілін, розпушувач і цукровий пісок.

3. Ретельно перемішуємо всі складові маси до однорідної консистенції. У разі якщо тісто виходить рідкуватим – підсипаємо ще трохи борошна.

4. Сковороду змащуємо невеликою кількістю масла, а вологими руками формуємо сирники – відразу ж викладаємо їх на гарячу сковороду. Смажимо з двох сторін приблизно по 4 хвилини до утворення золотистої скоринки.

Як спекти смачний сирники без борошна і яєць?

Не багато знають, але приготувати сирники можливо без додавання курячих яєць, а також з мінімальним вмістом пшеничного борошна, яку, до речі, можна замінити рисової або мигдальної. Десерт, приготований за цим рецептом, завжди виходить дуже смачним, ніжним і повітряним!

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир 5% — 350 гр.
  • Крупа манна – 3 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо сирну основу майбутніх сирників: в піалі з’єднуємо одну упаковку сиру, сіль, цукровий пісок і манну крупу.

2. Компоненти добре перемішуємо і даємо 10-15 хвилин «відпочити», щоб крупинки манки встигли набрякнути.

3. Після, ділимо масу на 6 рівних частин і вологими руками формуємо кульки.

4. Для формування рівних сирників, злегка приплескиваем кожен шар і надаємо форму шайби кожну заготовку обвалюємо в невеликій кількості борошна.

5. У сковороді розігріваємо буквально одну столову ложку олії і обсмажуємо шайбочки близько 3 хвилин з кожного боку до утворення апетитною і хрусткої скориночки.

6. Гарячі сирники викладаємо на паперовий рушник для того, щоб папір ввібрала надлишки масла.

7. Подаємо страву свіжими ягодами, білої тягучою згущеним молоком і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Пишні і ніжні сирники без борошна з крохмалем

Всі знають рецепти сирників з пшеничного борошном, але існує безліч варіацій, наприклад, з манкою, рисової борошном і навіть крохмалем. Сьогодні ми зупинимося на останньому, адже сирники, в які додають саме крохмаль, мають дуже приємну текстуру і смак.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Готуємо основу майбутніх сирників. У чашу блендера вивантажуємо одну пачку сухого сиру.

2. Туди ж додаємо зовсім небагато кукурудзяного крохмалю, цукровий пісок і вбиваємо яйце.

3. Перебиваємо всі компоненти до однорідності. У разі якщо маса виходить дуже густою – додаємо пару чайних ложок натурального йогурту або нежирної сметани, якщо занадто рідкою – ще одну ложку крохмалю.

4. У сковороду кладемо вершкове масло розтоплюємо і викладаємо ложкою масу з сиру.

5. Обсмажуємо заготовки приблизно по 4-5 хвилин з двох сторін.

6. Перекладаємо гарячі сирники з додаванням крохмалю на тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!