Пиріг з яблуками з листкового тіста – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з яблуками – найулюбленіше ласощі дітей і дорослих. Чай з ним відразу стає смачніше, а атмосфера будинку затишніше. Існує дуже багато варіацій його рецептів, і хоча всі вони незмінно несуть у собі такий знайомий смак, головним плюсом наступних 8 рецептів стало повітряне листкове тісто.

Пиріг з яблуками з листкового бездріжджового тіста в духовці

Пиріг по цьому рецепту може стати прикрасою будь-якого столу і супроводити будь-яке свято чи подію в сім’ї, а готувати його зовсім неважко. Є в ньому і одна особливість, яка обов’язково сподобається дівчатам: в основі цього пирога тісто без дріжджів, а значить, без зайвих калорій.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Листкове тісто-500 гр.
  • Родзинки ½ склянки
  • Яблука 3 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Ванільний цукор 40 гр.
  • Цукор-пісок 2 ст. л. для посипання
  • Кориця 1 ч. л. для посипання
  • Мигдаль солодкий 3 ст. л. для посипання

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг з яблуками з листкового тіста в духовці? Викладаємо родзинки в ємність і заливаємо його окропом. Нарізаємо на дрібні кубики яблука, прибираючи їх серцевину. Готуємо лимонну рідина: на півлітра води вистачить половини лимона. Перекладаємо нарізані яблука до лимонної воді, щоб зберегти їхній колір.
  2. Займемося начинкою. Нагріваємо сковороду і розтоплюємо в ній вершкове масло. На це масло перекладаємо яблука. Виставляємо середній вогонь і чекаємо, поки з яблук не випарується зайва рідина. Після цього додаємо цукор, але продовжуємо мучити яблука. Потім засипаємо родзинки і ванільний цукор. Добре перемішуємо масу на сковороді дерев’яною або силіконової лопаткою і через 1-2 хв. знімаємо з вогню для охолодження начинки.
  3. Листкове бездріжджове тісто розморожуємо і розкачуємо на стіл, посипаний борошном, щоб тісто не прилипло.
  4. В окремій ємності приготуємо посипання. Замішуємо корицю з цукром і меленим мигдалем: він не тільки додасть пікантності смаку, але і вбере в себе зайву вологу, яка збереглася в яблучної начинки.
  5. Вже розкатане тісто у вигляді кола або прямокутника (як вам краще) змащуємо розтопленим вершковим маслом. Залишаємо по краях близько 1 см, щоб зробити бортики пирога і не розгубити начинку. На змащену частину викладаємо начинку і посипання.
  6. Підкладаємо папір для випічки на деко і розміщуємо там пиріг. Формуємо бортики. На поверхні пирога робимо кілька проколів виделкою, щоб дати вихід для пари при випічці. Залишаємо пиріг у духовці при 180 градусах на 40 хв. Після цього пиріг з яблуками з листкового бездріжджового тіста буде готовий. Приємного апетиту!