Пиріг з яблуками з листкового тіста – 8 рецептів в духовці з покроковими фото

Пиріг з яблуками – найулюбленіше ласощі дітей і дорослих. Чай з ним відразу стає смачніше, а атмосфера будинку затишніше. Існує дуже багато варіацій його рецептів, і хоча всі вони незмінно несуть у собі такий знайомий смак, головним плюсом наступних 8 рецептів стало повітряне листкове тісто.

Пиріг з яблуками з листкового бездріжджового тіста в духовці

Пиріг по цьому рецепту може стати прикрасою будь-якого столу і супроводити будь-яке свято чи подію в сім’ї, а готувати його зовсім неважко. Є в ньому і одна особливість, яка обов’язково сподобається дівчатам: в основі цього пирога тісто без дріжджів, а значить, без зайвих калорій.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Листкове тісто-500 гр.
  • Родзинки ½ склянки
  • Яблука 3 шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Ванільний цукор 40 гр.
  • Цукор-пісок 2 ст. л. для посипання
  • Кориця 1 ч. л. для посипання
  • Мигдаль солодкий 3 ст. л. для посипання

Процес приготування:

  1. Як спекти пиріг з яблуками з листкового тіста в духовці? Викладаємо родзинки в ємність і заливаємо його окропом. Нарізаємо на дрібні кубики яблука, прибираючи їх серцевину. Готуємо лимонну рідина: на півлітра води вистачить половини лимона. Перекладаємо нарізані яблука до лимонної воді, щоб зберегти їхній колір.
  2. Займемося начинкою. Нагріваємо сковороду і розтоплюємо в ній вершкове масло. На це масло перекладаємо яблука. Виставляємо середній вогонь і чекаємо, поки з яблук не випарується зайва рідина. Після цього додаємо цукор, але продовжуємо мучити яблука. Потім засипаємо родзинки і ванільний цукор. Добре перемішуємо масу на сковороді дерев’яною або силіконової лопаткою і через 1-2 хв. знімаємо з вогню для охолодження начинки.
  3. Листкове бездріжджове тісто розморожуємо і розкачуємо на стіл, посипаний борошном, щоб тісто не прилипло.
  4. В окремій ємності приготуємо посипання. Замішуємо корицю з цукром і меленим мигдалем: він не тільки додасть пікантності смаку, але і вбере в себе зайву вологу, яка збереглася в яблучної начинки.
  5. Вже розкатане тісто у вигляді кола або прямокутника (як вам краще) змащуємо розтопленим вершковим маслом. Залишаємо по краях близько 1 см, щоб зробити бортики пирога і не розгубити начинку. На змащену частину викладаємо начинку і посипання.
  6. Підкладаємо папір для випічки на деко і розміщуємо там пиріг. Формуємо бортики. На поверхні пирога робимо кілька проколів виделкою, щоб дати вихід для пари при випічці. Залишаємо пиріг у духовці при 180 градусах на 40 хв. Після цього пиріг з яблуками з листкового бездріжджового тіста буде готовий. Приємного апетиту!

Як смачно спекти яблучний пиріг з листкового дріжджового тіста в духовці?

Ароматний, соковитий, насичений і особливо смачний яблучний пиріг з листкового дріжджового тіста може опинитися на вашому столі вже сьогодні. Приготувати його нескладно, але він принесе величезну радість всім домашнім, бо як листкове тісто і яблука забезпечать пиріг цікавим смаковим поєднанням.

Час приготування: 1 ч. 45 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 12.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Яблука – 5 шт.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Цукор – 70 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.

Для посипання:

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Борошно – 150 гр.

Процес приготування:

1. Підігріваємо молоко і розчиняємо в ньому сіль і цукор. Розтоплюємо вершкове масло. Пропускаємо борошно через сито і прямо у борошно додаємо сухі дріжджі. Дуже добре перемішуємо, щоб дріжджі не залишилися тільки в одному місці. Всередині борошна робимо невеликий отвір і вливаємо туди молоко з сіллю і цукром, масло, яке ми розтопили, і ще вбиваємо яйце.

2. Збиваємо цю суміш і замішуємо тісто. Воно буде м’яким і липким, але ви все одно не додавайте борошно. Вимішуємо тісто руками протягом 7 хв. і поступово додаємо в нього рослинне масло, поки тісто не почне відходити від рук.

3. Скачуємо однорідне тісто в кулю і викладаємо в миску, заздалегідь змащену рослинним маслом. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на годину. За цей час тісто підніметься у помітно збільшиться в об’ємі в кілька разів.

4. Займемося начинкою. Очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо на невеликі шматки. Розтоплюємо на сковороді вершкове масло і викладаємо на неї нарізані яблука. Тушкуємо їх близько 3-5 хв., періодично помішуючи, щоб вони ставали м’якше. Під кінець гасіння додаємо корицю і знову перемішуємо. Потім знімаємо з вогню і чекаємо охолодження до кімнатної температури.

5. Готуємо посипання-крихту. Змішуємо борошно з цукром, додаємо дрібно нарізане охолоджене вершкове масло і швидко розтираємо руками ці інгредієнти в крихту завбільшки з горошину.

6. Тісто вже підійшло. Поділяємо його на 8 частин і скачуємо кожну з них кулю. Накриваємо харчовою плівкою і даємо відпочити 5 хв. Після цього розкачуємо їх, щоб вони стали коржами. Діаметр кожного повинен бути трохи менше діаметра пирога.

7. На половину розкачаного кулі кладемо посипання. Складаємо кола навпіл і злегка притискаємо їх долонею зверху. По краях складеної коржі розкладаємо яблучну начинку. А тепер звертаємо коржик з двох кінців, щоб вийшов рогалик.

8. Змащуємо маслом і посипаємо борошном форму для випічки викладаємо туди рогалики гострим кінцем в центр, щоб вийшов пиріг, що складається з трикутників. Залишаємо пиріг на 30-40 хв.

9. Тепер пиріг можна спекти. Для додання красивого блискучого кольору змащуємо пиріг збитим яйцем і посипаємо залишилася крихтою. Випікаємо в духовці при 180 градусах 40-50 хв. Індикатором готовності стане рум’янець. Після того, як дістанемо пиріг з духовки, даємо йому охолонути, а потім вже подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт приготування листкового пирога з яблуками і корицею

Листкове тісто набагато легшим і легшим здобного, а тому і випічка з нього виходить особливо смачною. Пиріг по цьому рецепту містить незмінну начинку – яблука, але виділяє його серед інших, безумовно, – кориця. Вона надає пирога надзвичайно запашний, солодкий і насичений аромат.

Час приготування: 1 год 10 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Яблука – 800 гр.
  • Тісто листкове – 400 гр.
  • Сухарі ванільні – 40 гр.
  • Цукор – 80 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Кориця – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Попередньо розморожуємо листкове тісто і ділимо його на дві частини: одна з частин має бути на третину більше іншої. Розкачуємо за допомогою качалки більший шматок, щоб він був за розміром, як платформа для випікання або навіть трохи виходив за край. Змащуємо платформу маслом і викладаємо в неї розкатаний прямокутник.

2. Посипаємо основу подрібненими сухарями. Це дозволить заготівлі не розмокати від вологи, яка піде від яблук в процесі приготування.

3. Вимиваємо яблука очищаємо від шкірки і вирізаємо серцевини. Неочищені фрукти будуть надто явно відчуватися в готовому блюді. А якщо очистити фрукти, то домогтися однорідної і ніжної консистенції, майже не відрізняється за смаком від самого тесту, буде простіше. Нарізаємо яблука невеликими шматками.

4. Викладаємо їх на дно форми досить товстим шаром. Присипаємо яблука корицею для аромату і цукром. Його кількість ви можете регулювати на підставі власних смакових переваг. Розкачуємо частину листкового тіста і закриваємо начинку цим пластом. Щільно стискаємо краю виробу, щоб пиріг не розпався, а начинка не витекла в процесі випікання. Проколюємо виделкою верхній шар пирога в декількох місцях, щоб дати вихід пару.

5. Випікаємо в духовій шафі при температурі при 180 градусах протягом 40 хв. Готового пирога треба дати охолонути, а потім можна подавати до столу. Особливо смачним шматочок пирога буде, якщо запивати його молоком. Приємного апетиту!

Швидкий рецепт приготування пирога з готового листкового тіста в духовці

Якщо листкове тісто вже куплено, а ідей, що ж з нього приготувати, ще немає, то сміливо звертайтеся до цього рецепту. Пиріг з листкового тіста з нього вийде просто чудовий: ніжний, не приторно солодкий, соковитий – загалом, ідеальне ласощі. Тим більше, що приготувати його можна легко.

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Тісто листкове – 400 гр.
  • Білок курячий – 1 шт.
  • Масло вершкове – 0,5 склянки
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Вода – 0,5 склянки
  • Цукор білий – 0,5 склянки
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Цукор коричневий – 0,5 склянки
  • Яблука – 8 шт.

Процес приготування:

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів. У каструлі розтоплюємо масло. Пропускаємо борошно через сито і вмішуємо її, щоб вийшла паста. Додаємо воду і цукор: коричневий і білий. Все це доводимо до кипіння. Потім знижуємо температуру і ненадовго ще залишаємо на вогні. Засипаємо ложку кукурудзяного крохмалю, який ми завчасно розвели в невеликій кількості води. Добре перемішуємо.

2. Моєму яблука, очищаємо їх від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо худими скибочками. Посипаємо ці слайсы корицею і перемішуємо.

3. Розкачуємо один з двох шарів тіста і викладаємо його у форму для випічки: це основа нашого пирога. Збиваємо яєчний білок і змащуємо їм тісто в основі: тоді при випіканні вона не буде мокрою. Заповнюємо основу нарізаними яблуками з корицею.

4. Другий пласт листкового тіста нарізаємо по діагоналі смужками. В кінцевому підсумку вони складаємо їх в решітку і накриваємо їй начинку. Заливаємо все зверху яблучним сиропом, який ми приготували у самому початку.

5. В духовці при температурі 200 градусів випікаємо пиріг протягом 15 хв. Після цього знижуємо температуру до 175 градусів і випікаємо ще хвилин 35-40. Перевірити готовність пирога можна по яблукам: вони повинні бути м’якими. Приємного апетиту!

Дуже смачний відкритий пиріг з листкового тіста з яблуками

Смачний і соковитий відкритий пиріг з листкового тіста з яблуками прикрасить будь-чаювання. Він найбільш ароматний серед усіх аналогічних рецептів, начинка у ньому відчувається особливо явно, а час на його приготування несильно порушить ваші плани на день, зате результат буде просто чудовим!

Час приготування: 1 год 10 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Тісто листкове – 500 гр.
  • Яблука – 1 кг
  • свіжовичавлений Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Цукор ванільний – 40 гр.
  • Кориця мелена – 30 гр.
  • Цукор-пісок білий – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Розморожуємо листкове тісто. При цьому не порушуємо цілісність шматка, інакше можна несвідомо змінити структуру і порушити шаруватість. Щоб розморозити тісто, можна просто заздалегідь дістати його з холодильника або встановити режим розморожування в мікрохвильовій печі і залишити в ній тісто на пару хвилин.

2. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Беремо деко і посипаємо його борошном, щоб вона тонким шаром заповнила всю форму. Від використання олії в даному випадку можна відмовитися, бо тісто і так буде досить жирним, а за рахунок борошна не прилипне до форми для випічки.

3. Вимиваємо яблука, очищаємо їх від шкірки, позбавляємося від серцевини і нарізаємо їх на рівні часточки. Збризкуємо їх лимонним соком, щоб вони не окислилися і не потемніли з-за контакту з повітрям. В окремій ємності змішуємо білий цукор з ванільним, додаємо мелену корицю.

4. На стіл посипаємо трохи борошна і розкачуємо на ній розтануло тісто з допомогою качалки. За розміром пласт має вийти трохи більше вашої форми для випічки, тому що треба буде зробити бортики. На яблука висипаємо цукрову заготівлю і добре перемішуємо, щоб цукор рівномірно розподілився по всій нарізці.

5. Вистилаємо тісто на деко і рівномірно розподіляємо яблучну начинку по всій формі. Робимо бортики з країв тесту, щоб у процесі випікання начинка не потекла.

6. Залишаємо пиріг в духовці 30-35 хв. при температурі 180 градусів. Коли яблука стануть коричневими і м’якими, а тісто золотистим, значить, пиріг готовий. Однак ще краще залишити охолонути його в духовці (хоча б на перший час), а нарізати і подавати до столу тільки в трохи теплому або холодному вигляді. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний і незвичайний листковий пиріг-перевертиш з яблуками?

Звичайно, існує величезна кількість варіантів пирогів з яблуками, але пиріг-перевертень – це абсолютно новий погляд на яблучні десерти. Особливість цієї конструкції полягає в тому, що спочатку яблука в якості начинки викладаються на дно форми для випічки. Буде смачно!

Час приготування: 1 год 10 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Борошно – 200 гр.
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Яблука – 800 гр.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сік лимона – 2-3 ложки ч. л.
  • Кориця мелена – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Дістаньте вершкове масло з холодильника трохи заздалегідь, наріжте на кубики. Покладіть в ємність: краще взяти глибше. Через сито пропустіть борошно і посипте їй масло, швидко ніби стираючи його цієї борошном, щоб вийшла дрібна крихта.

2. Спочатку влийте 2 ст. л. води і почніть замішувати тісто. Якщо бачите, що води обмаль, то додайте ще стільки ж і знову замісіть. У результаті тісто має стати м’яким, гнучким і еластичним і не липким до рук. Довго місити не треба, інакше масло буде танути від теплих рук, а борошно «заб’є» тісто. Одержаний тістовій кулю, загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник.

3. Займемося начинкою. Масло покладіть на розігріту сковороду, змішайте його з корицею і цукром. Залишаємо растапливаться на малому вогні. Масу нічим не перемішуємо. Очистіть яблука, видаліть шкірку і серцевину, наріжте на рівні частки. Коли цукор на сковороді стемніє і стане жовтим, викладіть яблука в цю масу. Томіть їх на малому вогні близько 15 хв. На цей раз доведеться перевертати: яблучні дольки повинні просочитися карамеллю з обох сторін. Важливо не перетримати карамель на плиті, а то вона почне підгоряти і стане гірчити, зіпсувавши кінцевий смак десерту.

4. Зніміть сковороду і дайте яблук і солодкого масі трохи охолонути. Вийміть тісто з холодильника, зніміть харчову плівку і розкачайте в прямокутник (або коло, якщо у вас кругла форма) так, щоб він був трохи більше самої форми. Яблука на сковороді потрібно акуратно накрити цим тестом і постаратися заправити краю коржі: вийде перевернута чаша.

5. Проткніть В декількох місцях верхівку пирога, щоб дати пару вихід. Надішліть заготовку в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хв. Після цього готовий десерт накрийте стравою і переверніть: так яблучно-карамельна начинка виявиться зверху. Пиріг-перевертиш буде смачніше, коли трохи охолоне при кімнатній температурі. Приємного апетиту!

Ніжний і соковитий сирний пиріг з яблуками з листкового тіста

Найніжніший сирний пиріг з яблуками з листкового тіста – справжня знахідка для будь-якої господині. Він сподобається всім за його поєднання яблук і сиру: тим більше, що обидва ці продукту вкрай корисні для життєдіяльності організму, так що цей пиріг напевно стане частим гостем за вашим столом.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Сир – 180 гр.
  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Яблуко – 2 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Цукор – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Дістаємо тісто з холодильника і розморожуємо його при кімнатній температурі. Якщо ви не хочете чекати, то можна скористатися функцією розморожування в мікрохвильовій печі. Після цього качалкою розкочуємо пласт тіста у вигляді прямокутника.

2. У ємності змішуємо сметану і сир, туди ж додаємо яйце і засипаємо цукор. Його кількість можете регулювати самостійно. Якщо ви взяли зернистий сир, то не завадить пропустити його через сито або використовувати блендер, щоб трохи подрібнити сир. Великі зерна можуть бути не дуже приємні у відчуттях в готовому блюді.

3. Перемішуємо до однорідної консистенції. Вимиваємо яблука, очищаємо їх від шкірки, позбавляємося від серцевини і нарізаємо їх на рівні частки. До яблук додаємо маленький шматок вершкового масло і відправляємо їх на 3 хв. у мікрохвильовку. Це додасть їм м’якості.

4. Ще раз добре перемішуємо масу. Тісто викладаємо у форму або на деко. Що б ви не вибрали, змастіть це невеликою кількістю масла. З’єднуємо яблука з сирною масою: начинку викладаємо зверху.

5. Випікаємо пиріг у духовці при 180 градусах протягом 30 хв. Низ пирога повинен підрум’янитися, а начинка «схопитися». Після охолодження пиріг можна нарізати і подати до столу: в холодному і теплому вигляді він буде смачнішим, ніж у гарячому. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування домашнього пирога з яблуком і бананом

Важко порівняти купівельну випічку з домашньої, але через брак часу ми часто нехтуємо смаком. Цей рецепт листкового пирога з яблуком і бананом потрібен саме для таких випадків. Він не займе багато вашого часу, і результат буде настільки хороший, що ви не пошкодуєте ні про одній хвилині.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове – 0,5 кг
  • Яблука – 3 шт.
  • Банани – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Посипання – за смаком.

Процес приготування:

1. Включаємо духовку. Поки ми будемо готувати пиріг, вона як раз розігріється до 180 градусів. Тісто розморожуємо: якщо поспішаєте, то швидше зробити це буде в мікрохвильовці у відповідному режимі. В цей час миємо та очищаємо банани і нарізаємо їх на кубики близько 1 див. Яблука також моєму, знімаємо шкірку і вирізаємо серцевину. Нарізаємо їх на такі ж шматки за розміром, як і бананові. З’єднуємо всі в мисці і присипаємо цукром. Акуратно перемішуємо.

2. Тісто розкачуємо шаром висотою в півсантиметра: потім ми будемо нарізати з нього смуги приблизно по 8 див.

3. Вздовж смужки викладаємо начинку з фруктів. Краї цієї смуги з’єднуємо між собою і сильно притискаємо один до одного. За принципом ліплення пельменів. Важливо, щоб кінці були з’єднані щільно: тоді начинка не загубиться в процесі випікання.

4. Деко застеляємо папером для випічки і в центр кладемо трубочку з начинкою. Закручуємо її навколо своєї осі: як у равлика. Потім беремо наступну трубочку і продовжуємо закручувати. Вийде великий спіральний пиріг.

5. Жовток яйця збиваємо виделкою і змащуємо їм пиріг. Якщо хочете, то можна посипати кунжутом, маком, коксової стружкою і т. д. Ставимо деко з пирогом в духовку на 30 хв. Вона вже розігріта у нас до 180 градусів. Скоро пиріг буде готовий. Дайте йому трохи охолонути, а потім можна подавати на пробу. Остуджувати пиріг перед нарізкою необхідно, щоб верхня рум’яна скоринка розм’якла. Приємного апетиту!