Бісквітний рулет – домашня випічка, яку швидко можна приготувати до чаювання з друзями або родиною. Його можна наповнити повидлом, кремом, згущеним молоком або варенням. Ми підібрали 10 відмінних рецептів на будь-який випадок.
Бісквітний рулет з кремом в домашніх умовах
одного разу Всім доводилося купувати торти бісквітні рулети в магазинах. Але вони не зрівняються з домашніми десертами, до того ж приготувати їх можна легко і швидко.
Інгредієнти на
8 порц.
- Борошно пшеничне 170 гр.
- Цукор-пісок 180 гр.
- Яйце куряче 6 шт.
- Горіхи 100 гр.
- Для крему:
- Сметана 250 мл
- Цукор-пісок ½ склянки
- Масло вершкове для змащування пергаменту
Процес приготування:
- Як приготувати простий бісквітний рулет в домашніх умовах? Білки відокремте від жовтків. В окремій мисці збийте білки до стійкої піни, потім додайте цукор і продовжуйте збивати, поки маса не стане опадати з віночка. Далі по одному додайте жовтки і продовжуйте збивати на мінімальній швидкості.
- В декілька заходів додайте в збиту масу просіяне борошно і перемішуйте тісто лопаткою або ложкою.
- Деко застеліть пергаментним папером, змастіть її вершковим маслом, викладіть тісто і розподіліть його по всій площі. Поставте деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте корж 20-25 хвилин.
- Готовий бісквітний корж ще гарячим викладіть на вологий рушник і загорніть в рулет. Це дуже важливий момент.
- Збийте сметану з цукром. Горіхи можна використовувати будь-які на ваш смак, подрібніть їх і підсушіть в духовці. Після того, як бісквіт охолоне, акуратно розгорніть його, змастіть кремом і посипте горіхами.
- Загорніть рулет, зверху змастіть кремом і посипте горіхами – домашній бісквітний рулет з кремом готовий.
Приємного апетиту!
Бісквітний рулет, який легко згортається
насправді, знаючи деякі тонкощі в домашніх умовах можна приготувати бісквітний рулет, який буде не гірше покупного. Щоб рулет було легко згортати постарайтеся зробити бісквітний корж для нього як можна тонше.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Цукор – 5 ст. л.
- Молоко сухе – 5 ст. л.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода харчова – 1 / 3 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Масло – для змазування пергаменту.
Процес приготування:
1. Яйця розбийте в об’ємну миску, додайте цукор, збивайте ці інгредієнти міксером, поки маса не побіліє.
2. У збиту масу просійте борошно і перемішайте. Далі додайте сіль, сухе молоко і соду, гашену оцтом. Замісіть тісто без грудочок.
3. Деко застеліть пергаментним папером, змастіть її вершковим маслом, викладіть тісто, розподіліть його по всьому листу. Запікайте бісквітний корж при температурі 180-200 градусів 20 хвилин.
4. Гарячий бісквіт змастіть згущеним молоком або варенням, скрутіть його і дайте бисквитному рулету повністю охолонути – десерт готовий. В якості прикраси можна використовувати шоколадну стружку або пудру.
Приємного апетиту!
Як приготувати бісквітний рулет з повидлом в духовці
Не дивлячись на бісквітне тісто рулет готується дуже швидко. В якості начинки підійде будь-яке домашнє варення, джем або повидло. Особливу родзинку десерту додасть фруктова просочення для коржа-основи.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 6 шт.
- Борошно пшеничне – 6 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло – для змазування пергаменту.
Для начинки:
- Повидло – 1 склянка
- Сік апельсиновий – 1 склянка
Процес приготування:
1. Білки відокремте від жовтків, розкладіть їх по різних чистим і сухим мисках.
2. Білки збийте міксером до стійких піків. Потім по одному введіть жовтки, не припиняючи збивати, але вже на невеликих обертах і всипте цукор.
3. Борошно просійте і частинами додайте до збитим яйцях, замісіть однорідне тісто.
4. Застеліть деко пергаментним папером, змастіть її вершковим маслом і викладіть тісто. Шар повинен бути тонким, не більше 1 сантиметра. При бажанні тісто можна розділити на два невеликих дека.
5. Запікайте бісквітні коржі при 225 градусах 10-12 хвилин. Важливо не перетримати бісквіт в духовці, інакше він буде ламким.
6. Викладіть корж на вологий рушник і просочіть його апельсиновим соком.
7. Далі промажте бісквіт повидлом і поверніть його в рулет.
8. Готовий рулет можна прикрасити подрібненим горіхом.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування сирно-бісквітного рулету
Сирно-бісквітний рулет виходить не тільки повітряним, але і завдяки своїй соковитості, просто тане у роті. Цей ніжний десерт ідеально підходить для легкого сніданку.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Ванілін – 1 пакетик.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Масло – для змазування пергаменту.
Для начинки:
- Сир – 200 гр.
- Молоко згущене – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
1. У миску розбийте яйця і всипте цукор. Збийте ці інгредієнти до густої піни.
2. Змішайте борошно, ванілін і розпушувач. Просійте цю суміш в миску до збитим яєць і замісіть тісто.
3. Деко застелити пекарської папером, змастіть її вершковим маслом і розподіліть по ньому тісто.
4. Випікайте бісквітний корж в духовці при 200 градусах 8-12 хвилин. Коли бісквіт буде готовий, перекладіть його на вологий рушник, закрийте і залиште на кілька хвилин.
5. Тим часом приготуйте начинку. Для цього збийте до однорідного стану сир і згущене молоко.
6. Розгорніть бісквітну основу, змастіть її сирною начинкою і знову загорніть в рулет.
7. Рулет покладіть в холодильник на 40-60 хвилин, щоб він добре просочився. Потім посипте сирно-бісквітний рулет цукровою пудрою і подавайте з чаєм.
Приємного апетиту!
Класичний бісквітний рулет зі згущеним молоком в домашніх умовах
Бісквітний рулет з солодкою начинкою може стати альтернативою святкового торту. Його дуже зручно подавати порційно. Бісквітний рулет зі згущеним молоком – це ідеально ласощі, яке готується буквально за півгодини.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яйця курячі – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Пудра цукрова – 1 ст. л.
- Молоко згущене – 5 ст. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
Процес приготування:
1. Білки відокремте від жовтків. Жовтки збийте з цукром до отримання пишної білої маси.
2. Білки перекладіть в суху миску і збийте до утворення пишної піни. Потім з’єднайте збиті білки і жовтки і всипте просіяне борошно. Замісіть однорідне тісто.
3. Застеліть деко пергаментним папером, змастіть його маслом і розкласти тісто по всій площі. Випікайте корж в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин.
4. Покладіть на рівну поверхню ще один аркуш пергаменту, посипте його цукровою пудрою і викладіть на нього готовий бісквітний корж.
5. Змастіть бісквіт згущеним молоком і скрутіть рулет. Посипте його цукровою пудрою і подавайте на стіл.
Порада: Бісквіт необхідно згорнути рулетом, поки він гарячий. Якщо бісквіт охолоне згорнути його неможливо.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт бісквітного рулету з варенням в духовці
Дуже корисно мати в запасі кілька швидких і простих рецептів домашніх десертів. До такої випічці можна віднести бісквітні рулети з різною начинкою, наприклад, з ароматним варенням.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.
- Варення – 4 ст. л.
- Масло – для змазування пергаменту.
Процес приготування:
1. Для приготування тіста яйця повинні бути дуже холодними. Борошно з’єднайте з розпушувачем і просіяти через дрібне сито. Жовтки відокремте від білків. В окремій мисці збийте жовтки з цукром, введіть борошно, не припиняючи збивати. У вас повинна вийти однорідна маса.
2. Охолоджені білки збийте в скляній, керамічній або емальованої ємності до утворення стійких піків.
3. Акуратно введіть білкову масу в тісто і повільними круговими рухами перемішайте. Прямокутну форму для запікання застелити пергаментним папером, змазаним вершковим маслом. Розподіліть тісто по формі. Випікайте основу для рулету в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин.
4. Готовий бісквіт викладіть на чистий рушник, рівномірно змастіть його обраним варенням, відступаючи від краю 1,5-2 сантиметри.
5. За допомогою рушника згорніть рулет, дочекайтеся поки він повністю охолоне, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий рецепт бісквітного рулету за 5 хвилин
Яке чаювання обходиться без смачної випічки? Відмінним варіантом буде швидкий бісквітний рулет з солодкою начинкою. Начинку можна підібрати по своєму смаку.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Джем – 150 гр.
- Масло – для змазування пергаменту.
Процес приготування:
1. Яйця збийте до утворення пишної піни, поступово введіть цукор. Продовжуйте збивати ще 7-8 хвилин. Потім просіяти в миску борошно і замісіть однорідне тісто.
2. Деко застелити пекарської папером, змазаним вершковим маслом і викладіть на нього тісто.
3. Випікайте бісквіт в духовці, розігрітій до 180 градусів 15-20 хвилин.
4. Готовий бісквіт відокремте від пергаменту, перекладіть на вологий рушник і скрутіть в рулет разом з рушником. У такому вигляді бісквіт остудіть.
5. Потім приберіть рушник, бісквіт промажте джемом і знову скрутіть рулет. Десерт готовий.
Приємного апетиту!
Як приготувати шоколадний бісквітний рулет в домашніх умовах
Смачний шоколадний рулет з основою з бісквітного тіста – це бажане ласощі на будь-якому столі. Поєднувати його можна з будь-якою начинкою із сиру, фруктів, варення або іншого саморобного крему.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор – 80 гр.
- Борошно пшеничне – 80 гр.
- Сода харчова – 1 гр.
- Какао – 2 ст. л.
- Масло – для змазування пергаменту.
Для начинки:
- Вершки 30-33 % – 150 гр.
- Сир – 150 гр.
- цукрова Пудра – 3 ст. л.
Для глазурі:
- Шоколад – 60 гр.
- Вершки 30-33 % – 30 гр.
Процес приготування:
1. Яйця збийте з цукром до утворення пишної світлої маси.
2. Борошно змішайте з содою і какао, цю суміш просіяти в миску зі збитими яйцями і перемішайте. Тісто має бути однорідним і повітряним.
3. Викладіть тісто на застелене пергаментом деко, змащене маслом. Випікайте бісквіт в духовці при 180 градусах 15 хвилин.
4. У гарячому вигляді скрутіть рулет разом з папером, після остигання корж буде м’яким і податливим.
5. Сир перетріть виделкою і змішайте його з вершками і цукровою пудрою.
6. Рулет розкрутіть, відокремте від пекарської папери, змастіть сирним кремом і знову загорніть корж в рулет.
7. Шоколад розтопіть на водяній бані, охолодіть і змішайте з вершками. Глазур’ю полийте бісквітний рулет і приберіть його на 40-60 хвилин у холодильник. Готовий рулет наріжте на шматочки і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Дуже смачний і ніжний бісквітний рулет зі сметанним кремом
Бісквітний рулет зі сметанним кремом – це неймовірне ніжний десерт, який можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Чудово доповнить його смак часточки солодкого банана.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне вищого сорту – 4 ст. л.
- Цукор – 6 ст. л.
- Яйця курячі – 4 шт.
- Сметана – 250 мл
- Банан – 1 шт.
- Шоколад – 40 гр.
- Масло – для змазування пергаменту.
Процес приготування:
1. Яйця повинні бути дуже холодними. Відокремте білки від жовтків.
2. Білки збийте до стійкої піни.
3. Окремо збийте жовтки з 4 столовими ложками цукру. Потім додайте просіяне борошно і перемішайте до однорідного стану.
4. Збиті білки додайте в тісто і перемішайте повільними круговими рухами.
5. Деко застелити пекарської папером, змазаним вершковим маслом і зверху рівномірно розподіліть тісто.
6. Випікайте бісквіт при 180 градусах 15 хвилин.
7. Гарячий бісквіт разом з пергаментом скрутіть в рулет, залиште на 15-20 хвилин.
8. Зробіть крем: збийте сметану з 2 столовими ложками цукру.
9. Бісквіт розгорніть і добре змастіть сметанним кремом, на один край покладіть банан.
10. Починаючи від краю з бананом скрутіть рулет. Готовий рулет полийте розтопленим шоколадом і десерт готовий.
Приємного апетиту!
Домашній бісквітний рулет з кремом зі збитих вершків
На основі бісквітних коржів можна приготувати велику кількість різноманітних десертів. Взяти тільки бісквітний рулет, в який можна додати будь-яку начинку по своєму смаку. Одне з найбільш простих і смачних сполучень – це бісквіт і збиті вершки.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнт и:
- Яйця курячі – 5 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 5 ст. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Масло – для змазування пергаменту.
Для просочення:
- Вода – 200 мл
- Цукор – 100 гр.
- Коньяк або ром – 50 мл
Для начинки:
- Вершки 33 % – 400-500 мл
- цукрова Пудра – 2-3 ст. л.
- Ягоди свіжі або заморожені – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця розбийте в глибоку миску, додайте щіпку солі і збийте на середній швидкості міксера. Продовжуючи збивати, всипте цукор і ванілін. Збивайте до тих пір, поки маса не стане білою і пишною.
2. Далі влийте рослинне масло, перемішайте на повільній швидкості міксера. Борошно просійте і додайте в збиту масу. Тісто перемішати лопаткою до однорідності.
3. На деко покладіть пекарську папір, змащену вершковим маслом і викладіть тісто. Поставте деко в духовку, розігріту до 230 градусів, випікайте 10-12 хвилин. Гарячий корж разом з пекарської папером скрутіть в рулет і дайте йому охолонути.
4. У каструлю влийте воду і додайте цукор, доведіть цукровий сироп до кипіння і зніміть каструлю з вогню. Далі додайте ром або коньяк, перемішайте.
5. Холодні вершки збийте міксером до утворення стійкої піни, потім всипте цукор і продовжуйте збивати ще декілька хвилин. Остиглий бісквіт розгорніть, відокремте від пергаменту, змастіть корж збитими вершками, зверху розкладіть ягоди і знову скрутіть рулет.
6. Готовий рулет приберіть в холодильник на 1-2 години. Перед подачею прикрасьте десерт збитими вершками і свіжими ягодами.
Приємного апетиту!