Бісквітний рулет – 10 швидких і простих рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Домашній бісквітний рулет з кремом зі збитих вершків

На основі бісквітних коржів можна приготувати велику кількість різноманітних десертів. Взяти тільки бісквітний рулет, в який можна додати будь-яку начинку по своєму смаку. Одне з найбільш простих і смачних сполучень – це бісквіт і збиті вершки.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнт и:

  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Ванілін – 2 гр.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування пергаменту.

Для просочення:

  • Вода – 200 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Коньяк або ром – 50 мл

Для начинки:

  • Вершки 33 % – 400-500 мл
  • цукрова Пудра – 2-3 ст. л.
  • Ягоди свіжі або заморожені – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця розбийте в глибоку миску, додайте щіпку солі і збийте на середній швидкості міксера. Продовжуючи збивати, всипте цукор і ванілін. Збивайте до тих пір, поки маса не стане білою і пишною.

2. Далі влийте рослинне масло, перемішайте на повільній швидкості міксера. Борошно просійте і додайте в збиту масу. Тісто перемішати лопаткою до однорідності.

3. На деко покладіть пекарську папір, змащену вершковим маслом і викладіть тісто. Поставте деко в духовку, розігріту до 230 градусів, випікайте 10-12 хвилин. Гарячий корж разом з пекарської папером скрутіть в рулет і дайте йому охолонути.

4. У каструлю влийте воду і додайте цукор, доведіть цукровий сироп до кипіння і зніміть каструлю з вогню. Далі додайте ром або коньяк, перемішайте.

5. Холодні вершки збийте міксером до утворення стійкої піни, потім всипте цукор і продовжуйте збивати ще декілька хвилин. Остиглий бісквіт розгорніть, відокремте від пергаменту, змастіть корж збитими вершками, зверху розкладіть ягоди і знову скрутіть рулет.

6. Готовий рулет приберіть в холодильник на 1-2 години. Перед подачею прикрасьте десерт збитими вершками і свіжими ягодами.

Приємного апетиту!