Домашній бісквітний рулет з кремом зі збитих вершків
На основі бісквітних коржів можна приготувати велику кількість різноманітних десертів. Взяти тільки бісквітний рулет, в який можна додати будь-яку начинку по своєму смаку. Одне з найбільш простих і смачних сполучень – це бісквіт і збиті вершки.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнт и:
- Яйця курячі – 5 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор – 5 ст. л.
- Ванілін – 2 гр.
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Масло – для змазування пергаменту.
Для просочення:
- Вода – 200 мл
- Цукор – 100 гр.
- Коньяк або ром – 50 мл
Для начинки:
- Вершки 33 % – 400-500 мл
- цукрова Пудра – 2-3 ст. л.
- Ягоди свіжі або заморожені – за смаком.
Процес приготування:
1. Яйця розбийте в глибоку миску, додайте щіпку солі і збийте на середній швидкості міксера. Продовжуючи збивати, всипте цукор і ванілін. Збивайте до тих пір, поки маса не стане білою і пишною.
2. Далі влийте рослинне масло, перемішайте на повільній швидкості міксера. Борошно просійте і додайте в збиту масу. Тісто перемішати лопаткою до однорідності.
3. На деко покладіть пекарську папір, змащену вершковим маслом і викладіть тісто. Поставте деко в духовку, розігріту до 230 градусів, випікайте 10-12 хвилин. Гарячий корж разом з пекарської папером скрутіть в рулет і дайте йому охолонути.
4. У каструлю влийте воду і додайте цукор, доведіть цукровий сироп до кипіння і зніміть каструлю з вогню. Далі додайте ром або коньяк, перемішайте.
5. Холодні вершки збийте міксером до утворення стійкої піни, потім всипте цукор і продовжуйте збивати ще декілька хвилин. Остиглий бісквіт розгорніть, відокремте від пергаменту, змастіть корж збитими вершками, зверху розкладіть ягоди і знову скрутіть рулет.
6. Готовий рулет приберіть в холодильник на 1-2 години. Перед подачею прикрасьте десерт збитими вершками і свіжими ягодами.
Приємного апетиту!