Шоколадний фондан – 7 рецептів з рідким центром в домашніх умовах з покроковими фото

Фондан – надзвичайно ефектний шоколадний десерт, який представляє собою мафін або кекс, з пропеченными стінками з рідким центром. Доповнюють шоколадну випічку морозивом, ягодами або цукровою пудрою. Десерт готується буквально за 10 хвилин, так що здивувати їм можна навіть раптово прибулих гостей.

Класичний шоколадний фондан з рідким центром

Легкий для приготування десерт, який можна приготувати, щоб побалувати себе чимось смачним і оригінальним. Доповнити фондан можна улюбленими фруктами, ягодами і морозивом.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Темний шоколад 100 гр. 70%
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Борошно пшеничне 40 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Ароматизатор 2 краплі
  • Какао-порошок-2 ч. л.
  • Цукор-пісок 30 гр.
  • Для подачі:
  • Морозиво 100 гр.
  • М’ята свіжа 2 аркуша
  • Фрукти 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати шоколадний фондан в домашніх умовах з рідким центром? В ємності на водяній бані, помішуючи, розтопити шоколад з вершковим маслом.
  2. Яйця збити з цукром, акуратно додати до розтопленої шоколадній масі, розмішуючи віночком. Додати пару крапель ароматизатора і змішати, щоб вийшла густа однорідна маса.
  3. Борошно просіяти і ввести в тісто, не забуваючи перемішувати. Формочку для фондана змастити маслом і злегка присипати какао-порошком. Викласти в неї тісто і відправити в заздалегідь розігріту духовку на 5 хвилин з підігрівом на 200 градусів.
  4. Дістати форму і акуратно перевернути її вміст на тарілку. Подавати фондан краще теплий, попередньо його, розрізавши, щоб почала витікати рідка серединка.
  5. При подачі фондан прикрашають скибочками фруктів, морозивом і листочками свіжої м’яти.

Як спекти смачний шоколадний фондан з вишнею?

В цьому рецепті в середину фондана кладуть заморожену вишню. Вона надає десерту приємну кислинку і підкреслює смак шоколаду. Прикрасити страву при подачі можна свіжими ягодами або сорбетом.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Жовток – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Вишня – 100 гр.

Процес приготування:

1. Масло розтопити на слабкому вогні і додати до нього розламаний шоколад, добре вимішувати, поки не вийде однорідна консистенція.

2. Окремо змішати жовтки, яйця, цукровий пісок і трохи борошна.

3. Акуратно ввести в тісто шоколадно-масляну суміш і залишити її на півгодини в холодильнику.

4. Вишню перебити в пюре за допомогою блендера, перекласти в формочки для льоду і заморозити.

5. В силіконову або фольговую форму для випікання маффінів, попередньо змащену маслом і присипану сухарями, викласти половину порції тіста, в середину помістити заморожене вишневе пюре, залити другою частиною тіста.

6. Випікати в духовці при 200 градусах близько 7 хвилин. Перед подачею трохи охолодити і подавати, прикрасивши ягодами або морозивом.

Простий і смачний шоколадний фондан з морозивом

Ароматний фондан з ніжною на тарілці шоколадної серединою добре поєднується з прохолодним вершковим морозивом. Важливо подавати десерт злегка остигнув, але не холодним, щоб рідкий центр, дегустуючи, можна було змішувати з морозивом.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 1.

Склад:

  • Шоколад темний – 90 гр.
  • Цукор-пісок – 25 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Борошно пшеничне – 25 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Какао-порошок – 5 гр.
  • Морозиво пломбір – 1 кулька.

Процес приготування:

1. Шоколад ділиться на шматочки і розтоплюється з шматочком вершкового масла на водяній бані.

2. Яйця збиваються з цукровим піском, акуратно до них додається шоколадно-масляна суміш, і маса вимішується до однорідності.

3. Невеликими порціями до шоколадній масі додається борошно, тісто вимішується, щоб воно набуло однорідність і в’язкість.

4. Форму для запікання змастити маслом, присипати какао-порошком і наповнити тістом, щоб воно зайняло до 2/3 об’єму формочки.

5. Тримати фондан в духовці при 190 градусах протягом 5-7 хвилин. За цей час верхня частина повинна піднятися, а середина – залишитися рідкою. Викласти десерт на тарілку, покласти кульку морозива і подавати.

Шоколадний фондан з какао в домашніх умовах

Зазвичай для приготування фондан беруть темний шоколад, але можна використовувати і какао-порошок. Особливу ароматну нотку за цим рецептом, десерту надає екстракт ванілі, який при бажанні можна замінити апельсинової есенцією.

Час готування: 1 година 5 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 110 гр.
  • Ваніль (екстракт) – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Духовка розігрівається до 160 градусів.

2. Яйця збиваються до стану білої піни, до них додається цукор. Маса збивається, поки крупинки не зникнуть, а піна не перестане осідати.

3. До збитим яйцям додають порошок какао, борошно, розм’якшене масло і ванільний екстрат. Тісто потрібно акуратно перемішати, щоб воно стало однорідним і тягучим.

4. У формочки для приготування фондана вливається тісто, вони ставляться у більшу за розміром форму до половини наповнену водою. Фонданы випікаються 40-50 хвилин, поки не утвориться хрустка скориночка.

5. Якщо виникли сумніви, що десерт недопекся, можна залишити в духовці ще на 10 хвилин. Подають фондан з збитими вершками або морозивом.

Покроковий рецепт приготування шоколадного фондана в мультиварці

Мультиварка – універсальний прилад для приготування будь-яких страв, і фондан – не виняток. Важливо дотримати зазначені пропорції інгредієнтів і технологію приготування, тоді ідеальний результат не змусить себе чекати.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Яйце – 4 шт.
  • Шоколад темний – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 50 гр.

Процес приготування:

1. Шоколад поламати на шматочки.

2. Масло нарізати кубиками приблизно в 2 див.

3. У ємність мультиварки всипати шоколад і нагрівати, не забуваючи помішувати, при температурі 80 градусів (програма «Мультиповар») близько 10 хвилин, щоб він розтопився.

4. В іншій ємності збити цукор і яйця. Як тільки вийде стійка піна, додати до неї розтоплене масло, просіяне борошно і шоколадну масу. Все добре перемішати.

5. Дно і стінки чаші мультиварки застелити пергаментом, викласти тісто і готувати в тій же програмі ще 10 хвилин. Акуратно вийняти готовий фондан і подавати теплим.

ПП шоколадний фондан в домашніх умовах

Побалувати себе смачним шоколадним десертом можна навіть в тому випадку, якщо є потреба стежити за правильним харчуванням і не використовувати звичайну муку, олію чи цукор. Приготовані за цим рецептом фонданы виходять дуже смачними і ні краплі не нашкодять фігурі.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 2.

Склад:

  • гіркий Шоколад без цукру – 80 гр.
  • кокосове Масло – 50 гр.
  • Борошно з полби цільнозернові – 30 гр.
  • Підсолоджувач (сироп агави) – 1,5 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ягоди – для подачі.
  • М’ята – 2 листочка.

Процес приготування:

1. Шматочки гіркого шоколаду розтоплюються на водяній бані, до них додається кокосове масло і все ретельно перемішується.

2. В іншій ємності яйця збивають з підсолоджувачем і акуратно вводять в яєчну суміш шоколадну масу.

3. Борошно потрібно попередньо просіяти і додати до інших інгредієнтів, щоб вийшло однорідне тісто.

4. Форми змастити кокосовим маслом і розлити в них тісто. Злегка струсити формочки, щоб тісто рівномірно розподілилося, і при випіканні не утворилося пустот.

5. Тримати фонданы в духовці, включеної на 210 градусів, не більше 10 хвилин. Після цього дати їм постояти хвилин 5, потім вийняти і подавати, прикрасивши ягодами і свіжою м’ятою.

Шоколадний фондан в мікрохвильовці в гуртку за 5 хвилин

найпростіший рецепт шоколадного фондана, який готується прямо в гуртку або іншої підходящої посуді в мікрохвильовці. Цей рецепт підходить тим, хто не хоче витрачати багато часу на випічку, але бажає насолодитися вишуканим десертом.

Час готування: 7 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 4.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Какао-порошок – 8 ст. л.
  • Цукор-пісок – 8 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Молоко – 240 мл
  • Масло рослинне – 8 ст. л.
  • Шоколад розтоплений – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Сухі інгредієнти – борошно, какао, цукор і сіль змішуємо у підходящої посуді.

2. Додаємо молоко і масло, добре розтираємо, щоб вийшло рівномірне тісто.

3. Заготівлю перекладаємо в кухоль, обсяг якої повинен бути не менше 400 мл, щоб тесту в процесі приготування, було куди підніматися.

4. В середину тіста викласти шматочки шоколаду, втиснувши його в тісто.

5. Ємність із заготівлею поставити на піддон з паперовим рушником. Випікати при максимальній потужності (950 Вт) 70 секунд. Вийняти десерт з кухля і насолоджуватися!