Шоколадний фондан – 7 рецептів з рідким центром в домашніх умовах з покроковими фото

Фондан – надзвичайно ефектний шоколадний десерт, який представляє собою мафін або кекс, з пропеченными стінками з рідким центром. Доповнюють шоколадну випічку морозивом, ягодами або цукровою пудрою. Десерт готується буквально за 10 хвилин, так що здивувати їм можна навіть раптово прибулих гостей.

Класичний шоколадний фондан з рідким центром

Легкий для приготування десерт, який можна приготувати, щоб побалувати себе чимось смачним і оригінальним. Доповнити фондан можна улюбленими фруктами, ягодами і морозивом.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Темний шоколад 100 гр. 70%
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Борошно пшеничне 40 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Ароматизатор 2 краплі
  • Какао-порошок-2 ч. л.
  • Цукор-пісок 30 гр.
  • Для подачі:
  • Морозиво 100 гр.
  • М’ята свіжа 2 аркуша
  • Фрукти 200 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати шоколадний фондан в домашніх умовах з рідким центром? В ємності на водяній бані, помішуючи, розтопити шоколад з вершковим маслом.
  2. Яйця збити з цукром, акуратно додати до розтопленої шоколадній масі, розмішуючи віночком. Додати пару крапель ароматизатора і змішати, щоб вийшла густа однорідна маса.
  3. Борошно просіяти і ввести в тісто, не забуваючи перемішувати. Формочку для фондана змастити маслом і злегка присипати какао-порошком. Викласти в неї тісто і відправити в заздалегідь розігріту духовку на 5 хвилин з підігрівом на 200 градусів.
  4. Дістати форму і акуратно перевернути її вміст на тарілку. Подавати фондан краще теплий, попередньо його, розрізавши, щоб почала витікати рідка серединка.
  5. При подачі фондан прикрашають скибочками фруктів, морозивом і листочками свіжої м’яти.