Торт «Дамські пальчики» – ніжний десерт з заварного печива, просоченого кремом. Пропуски, які утворюються між печивом, роблять торт повітряним і легким. Як приготувати цей чудовий торт, ви дізнаєтеся з наведених нижче 8 рецептів.
Класичний рецепт торта «Дамські пальчики» зі сметанним кремом
Ні одна ласун не в силах відмовитися від торта «Дамські пальчики». Його основу становить заварне печиво, яке можна придбати в магазині або виготовити самостійно.
Інгредієнти на
8 порц.
- Темний шоколад 90 гр.
- Для тіста:
- Яйце куряче 4 шт.
- Вода 15 мл
- Молоко коров’яче 125 мл
- Масло вершкове 100 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Борошно пшеничне 150 гр.
- Для крему:
- Сметана 600 мл
- Цукор-пісок 150 гр.
- Ванільний цукор 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати торт «Дамські пальчики» за класичним рецептом в домашніх умовах? Вершкове масло наріжте кубиками, покладіть в каструлю і поставте на вогонь, додайте до нього молоко, воду, цукор і сіль. Тримайте масу на повільному вогні, поки масло повністю не розчиниться.
- Як тільки маса закипить, всипте в неї просіяне борошно.
- Швидкими рухами вмешивайте борошно в рідину, борошно має добре заваритися і тісто стане відставати від стінок.
- Яйця збийте в окремій мисці. В остигле заварне тісто введіть яйця і перемішайте.
- В результаті у вас вийде в’язке, однорідне тісто.
- Деко застеліть пергаментом. Перекладіть тісто в кондитерський мішок і видавити на деко тісто, формуючи прямокутні печенюшки. Випікайте печиво при 190 градусах 25-30 хвилин.
- Для крему змішайте сметану з звичайним і ванільним цукром.
- Приступайте до складання торта. Візьміть роз’ємну форму, помістіть її на плоске блюдо. Вмочайте печиво в сметанний крем і викладайте його у форму шарами. Торт накрийте харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 4-5 годин.
- На водяній бані розтопіть шоколад, прикрасьте їм торт і десерт готовий.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачний торт «Дамські пальчики» з заварним кремом
Приголомшливий десерт із заварним кремом. Торт «Дамські пальчики» не соромно подати на саме розкішне свято. Торт збирається з печива, тому йому форму ви можете надати будь-яку.
Час готування: 5-6 годин.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 6.
Склад:
- Для тіста:
- Молоко – 1,5 склянки
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно – 1,5 склянки
- Яйця курячі – 6 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Для крему:
- Молоко – 1 склянка
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор – 1 склянка
- Какао – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Молоко, сіль, цукор і вершкове масло змішайте в каструлі, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. У киплячу масу всипте просіяне борошно, перемішайте і заварюйте тісто на вогні 2-3 хвилини. Потім зніміть каструлю з вогню, остудіть тісто. Після цього введіть у нього по одному всі яйця. Деко застелити фольгою і викладіть на нього тісто у формі довгастого печива.
2. Випікайте печиво при 200 градусах 30-40 хвилин. Готове печиво остудіть, не виймаючи з духовки.
3. Приготуйте крем. У каструлі змішайте молоко, цукор, вершкове масло і какао. Доведіть крем до кипіння, додайте борошно і перемішайте. В окремій мисці збийте яйце і введіть цю суміш в гарячий крем, швидко перемішайте. Коли заварний крем холоне, можна приступати до складання торта.
4. Печиво складіть шарами, попередньо вмочивши кожного коржика в крем.
5. Торт «Дамські пальчики» помістіть в холодильник на кілька годин для просочення. Перед подачею прикрасьте торт по своєму смаку.
Приємного апетиту!
Як приготувати торт «Дамські пальчики» зі згущеним молоком?
Торт «Дамські пальчики» готується просто. Заварне печиво, з якого складається десерт повністю просочується кремом, що робить торт тане і ніжним.
Час готування: 7 годин.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 6.
Склад:
- Для заварного тіста:
- Вода – 1,5 склянки
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно – 1,5 склянки
- Яйця курячі – 5 шт.
- Для крему:
- Сметана 20 % – 500 мл
- Молоко згущене – 380 мл
- Ванілін – 1 щіпка.
- кондитерська Посипання – для прикраси.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте воду і всипте сіль. Вершкове масло наріжте кубиками і також відправте в каструлю.
2. Каструлю поставте на вогонь, доведіть її вміст до кипіння, постійно помішуючи.
3. Після закипання масляної маси, зменшіть вогонь, додайте просіяне борошно, продовжуйте готувати тісто, постійно помішуючи. Коли маса почне збиратися в грудку і відставати від стінок каструлі, зніміть її з вогню і дайте охолонути.
4. В остигле заварне тісто введіть по черзі всі яйця, кожен раз повністю вмішуючи їх в тісто.
5. Деко застелити пекарської папером. Готове тісто перекладіть в кондитерський мішок.
6. Видавлюйте тісто невеликими порціями на відстані один від одного. Печиво-пальчики відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
7. Приготуйте крем для торта. Змішайте сметану, згущене молоко і ванілін за допомогою міксера.
8. У миску з кремом перекладіть печива-пальчики і добре перемішайте.
9. Викладіть печиво в роз’ємну форму шарами або гіркою. Помістіть форму з тортом в холодильник на 5-6 годин для просочення.
10. Після закінчення необхідного часу дістаньте торт з холодильника, прикрасьте його кондитерської посипкою і подавайте до чаю.
Приємного апетиту!
Простий рецепт торта «Дамські пальчики» з вершками в домашніх умовах
Торт «Дамські пальчики» чимось схожий на десерт тірамісу. Він також складається з печива і просочується кремом. В цілому десерт простий і легкий. При бажанні можна доповнити його улюбленими фруктами.
Час готування: 12 годин.
Час приготування: 80 хв
Порцій: 16.
Склад:
- Фрукти – за смаком.
- Шоколад – для прикраси.
- Для тіста:
- Молоко – 200 мл
- Масло вершкове – 90-100 гр.
- Борошно – 160-170 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Для крему:
- Вершки 33 % – 500 мл
- Цукор – 1 склянка
Процес приготування:
1. У каструлю влийте молоко і викладіть вершкове масло, доведіть масу до кипіння, масло має повністю розтанути. У киплячу масу всипте борошно, перемішайте і продовжуйте готувати тісто на повільному вогні ще пару хвилин. Потім зніміть каструлю з вогню, остудіть тісто і введіть у нього яйця.
2. Деко застеліть пергаментом. За допомогою кондитерського шприца видавити тісто на деко у формі довгастого печива.
3. Випікайте печиво в духовці при 220 градусах 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і готуйте ще 15 хвилин. Печиво остудіть.
4. Для крему збийте вершки з цукром до утворення густої щільної піни.
5. Остигле печиво вмочайте в крем і викладайте в форму шарами. Між шарами кладіть часточки фруктів.
6. Торт поставте в холодильник для просочення на ніч. Перед подачею прикрасьте торт «Дамські пальчики» шоколадної посипанням і свіжими фруктами.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування торта «Дамські пальчики» з маскарпоне
Торт «Дамські пальчики» готується з ніжного заварного печива. У цьому рецепті замість стандартного крему зі згущеного молока буде використаний крем на основі маскарпоне. Десерт буде легким і повітряним. Не полінуйтеся додати в нього трохи фруктів і тоді вас чекає воістину райську насолоду.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 70 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для тіста:
- Вода – 125 мл
- Молоко – 125 мл
- Сіль – ¾ ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Борошно – 150 гр.
- Яйця курячі – 5-7 шт.
- Для крему:
- Сир маскарпоне – 750 гр.
- Сир – 400 гр.
- Молоко – 250 мл
- Цукор – 400 гр.
- Цукор ванільний – 25 гр.
- Для прикраси:
- Вершки 25 % – 200 мл
- Фрукти – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку приготуйте тісто для печива. У каструлю влийте молоко і воду, всипте цукор і сіль, викладіть вершкове масло. Поставте каструлю на вогонь і доведіть її вміст до кипіння. Після цього всипте відразу все борошно, перемішуйте, поки тісто не стане збиватися в грудку і не почне відлипати від стінок. Потім тісто трохи остудіть і вмішайте в нього по одному всі яйця.
2. Деко застелити пекарської папером. За допомогою кондитерського мішка викладіть тісто на деко у формі невеликих прямокутних печенюшек. Випікайте печиво при 200 градусах 17-20 хвилин.
3. Для приготування крему змішайте сир маскарпоне, сир, молоко, звичайний і ванільний цукор.
4. Для складання торта візьміть роз’ємну форму. На дно форми викладіть трохи крему. Печиво наріжте на 3-4 частини, викладіть з нього шар, промажте його кремом, зверху розкладіть нарізані фрукти.
5. Повторіть шари у тому ж порядку, поки всі інгредієнти не закінчаться.
6. Торт накрийте кришкою, поставте на нього вантаж і поставте в холодильник на 3 години.
7. Торт вийміть з форми, промажте його з усіх боків кремом і прикрасити фруктами. Торт «Дамські пальчики» готовий.
Приємного апетиту!
Красивий і дуже смачний торт «Дамські пальчики» з вишнею
Красивий і смачний торт є логічним завершенням будь-якого свята. Торт «Дамські пальчики» з вишнею має ніжну структуру, а вишня робить його соковитим і надає легку кислинку.
Час готування: 6 годин.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 6-8.
Склад:
- Для тіста:
- Сметана 15-25 % – 250 мл
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор – 150 гр.
- Розпушувач для тіста – 2 ч. л.
- Борошно – 400-450 гр.
- Для начинки:
- Вишня – 300-400 гр.
- Для крему:
- Сметана 15-25 % – 500 мл
- Цукор – 150 гр.
- Для прикраси:
- Шоколад – 100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Зберіть продукти для тіста. Заздалегідь дістаньте вишню відтанути. Я купую вже очищені ягоди від кісточок.
Крок 2. Підготуйте продукти для тесту.
Крок 3. В товстостінну каструлю вилийте воду і молоко. Підсолити. Вивантажите маргарин.
Крок 4. Підсолодіть.
Крок 5. Розмістіть на середній конфорці. Розтопіть маргарин. Потихеньку всипте частина борошна.
Крок 6. Потім залишки борошна.
Крок 7. Постійно помішуючи, доведіть до загустіння. Вийде однорідна маса. Вимкніть конфорку і злегка остудіть тісто.
Крок 8. По одному акуратно введіть курячі яйця.
Крок 9. Швидко вимішуйте після кожного яйця.
Крок 10. Вийде глянсова субстанція. Перекладіть її в кондитерський мішок.
Крок 11. Лист пергаментного паперу расчертите із зворотного боку, попередньо відмірявши, якої довжини потрібні «пальчики». Отсадите тісто на відстані. Випікайте заготовки 15-20 хвилин при 180 градусах, заздалегідь прогрів піч.
Крок 12. Готуємо крем. У каструлю розбийте яйце.
Крок 13. Насипте цукор.
Крок 14. Розмішайте.
Крок 15. Налийте частину молока.
Крок 16. Всипте борошно.
Крок 17. Потім насипте кукурудзяний крохмаль. Розмішайте, щоб не було грудок.
Крок 18. Долийте молоко, що залишилося.
Крок 19. Збовтайте віночком до однорідності. Варіть на тихому вогні до загусання. Не забувайте розмішувати, щоб уникнути небажаного ефекту.
Крок 20. Зніміть з конфорки і остудіть. Вершкове масло збийте в пишну масу.
Крок 21. Ложкою додайте остиглу заварную основу.
Крок 22. Ретельно збийте після кожного разу.
Крок 23. Маса вийде гладкою і повітряної.
Крок 24. Крем вийде легкий і досить густий.
Крок 25. Візьміть роз’ємну форму. Охолоджені вироби промажте кремом і поставте вертикально, як показано на фото.
Крок 26. Таким чином, сформуйте перший ряд.
27 Крок. Всередині промажте кремом і в кремі зміцніть вишню.
Крок 28. Знову промажте кремом.
Крок 29. Чергуючи ряди, заповніть форму.
Крок 30. Верх промажте залишками крему.
Крок 31. Прикрасити вишнею.
Крок 32. У вишневий сік налийте трохи води.
Крок 33. Насипте столову ложку цукру і чайну ложку кукурудзяного крохмалю.
Крок 34. Збовтайте до однорідності.
Крок 35. Варіть на тихому вогні до загусання. Зніміть з конфорки і трохи остудіть. Зніміть роз’ємну форму. Полийте зверху торт.
Крок 36. Дайте застигнути. Для кращої стабілізації і просочення приберіть в холод хоча б на 1 годину. Розділіть торт на порційні шматочки. Приступайте до дегустації. Приємного насолоди!
Як приготувати домашній торт «Дамські пальчики» з фруктами?
Торт «Дамські пальчики» стане ще смачнішим, якщо додати в нього трохи фруктів. Це можуть бути ківі, банани, апельсини або виноград – будь-які з цих фруктів відмінно поєднуються з заварним печивом і сметанним кремом.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 8.
Склад:
- Борошно – 15, ст.
- Пудра цукрова – 1 склянка
- Яйця курячі – 6 шт.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сметана – 800 мл
- Вода – 1,5 склянки
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ківі – 2 шт.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте воду, викладіть вершкове масло і всипте сіль. Поставте каструлю на вогонь і доведіть інгредієнти до однорідної маси, постійно помішуючи.
2. Коли масляна суміш закипить, зніміть каструлю з вогню, додайте просіяне борошно і вимісити тісто швидкими рухами. У підсумку воно повинно легко збиратися в грудку і відлипати від стінок.
3. Коли тісто охолоне до кімнатної температури по одному введіть яйця. Ретельно вимішуйте масу лопаткою. Тісто вийде гладким і текучим.
4. Деко застеліть папером для випічки. За допомогою кондитерського мішка викладіть тісто на деко. Випікайте заварне печиво при 200 градусах 20 хвилин, потім зменшіть температуру до 160 і готуйте ще 15 хвилин.
5. Поки печиво остигає, приготуйте крем. Сметану збийте з цукровою пудрою до утворення пишної маси.
6. Для складання торта використовувати роз’ємну форму. Печиво умочіть в крем і викладіть шарами. Між шарами розкладайте скибочки ківі.
7. Поставте форму з тортом в холодильник на 8 годин для просочення. По закінчення цього часу змастіть торт кремом з усіх боків, прикрасьте і подавайте на святковий стіл.
Приємного апетиту!
«Дамські пальчики» за рецептом бабусі Емми
Самий смачний десерт той, який приготований з любов’ю і турботою. За рецептом від бабусі Емми ваш торт «Дамські пальчики» вийде просоченим і повітряним. Ваші близькі будуть в повному захваті.
Час готування: 4-6 годин.
Час приготування: 90 хв
Порцій: 8.
Склад:
- Вода – 300 мл
- Яйця курячі – 6 шт.
- Маргарин – 160 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Борошно – 200-220 гр.
- Цукор – 180 гр.
- Сметана 25 %– 900 мл
Процес приготування:
1. В каструлю або металеву миску викладіть маргарин, влийте воду і всипте сіль. Поставте ємність на невеликий вогонь і доведіть її вміст до кипіння.
2. Зніміть каструлю з вогню додайте просіяне борошно і швидкими рухами змішайте інгредієнти. У вас вийде маса, що нагадує пюре.
3. Дайте тісту охолонути до кімнатної температури і по одному вмішайте в нього яйця. Можна це зробити міксером зі спеціальною насадкою або ложкою.
4. У результаті тісто вийде еластичним і гладким.
5. Деко застеліть пергаментом. За допомогою кондитерського мішка викладіть тісто на деко.
6. Запікайте заварне печиво в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин, потім зменшіть температуру до 160 градусів і готуйте ще 15 хвилин.
7. Тепер приготуйте крем для торта. Для початку необхідно дати сметану. Викладіть її на чисту бавовняну тканину.
8. Кінці тканини зав’яжіть, кульок підвісьте над ємністю, куди буде стікати сироватка. Конструкцію помістіть в холодильник нас годину.
9. Залишилася в тканини густу масу збийте з цукровою пудрою.
10. Можна приступати до складання торта. На дно рознімної форми покладіть пергамент для випічки. Заварне печиво вмочайте в кремі і викладайте шарами в форму.
11. Печиво повинне щільно прилягати один до одного. Залишки крему викладіть зверху. Торт поставте в холодильник для просочення на кілька годин.
12. Добре просякнуте прикрасьте торт рідким шоколадом і «Дамські пальчики» готові.
Приємного апетиту!