Оладки на дріжджах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пишні оладки на дріжджах – проста у виконанні і неймовірно смачне частування для всієї родини. Такий продукт вийде дуже ніжним і повітряним, а також порадує приємним золотавим рум’янцем. Подавайте його в якості закуски, на сніданок або в рамках домашнього чаювання, доповнивши медом або варенням. Перед апетитними пишними оладками ніхто не зможе встояти!

Процес приготування дріжджових оладок завжди починається з тіста: пишного, густого і в’язкого. Готові коржі виходять повітряними, а готуються дуже просто і швидко. Таке блюдо чудово підходить для щільного сніданку або полуденку, а подавати, можна прикрасивши свіжими ягодами, горіхами йди фруктами.

Пишні оладки на молоці з сухими дріжджами

Коли на сніданок зовсім немає часу, а в холодильнику тільки молоко і яйця – готуємо повітряні апетитні оладки на дріжджовому тісті. Таким сніданком можна нагодувати всю сім’ї не витративши більше 30 хвилин, якщо заздалегідь замісити в’язке тісто.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сухі дріжджі 2 ч. л.
  • Молоко коров’яче 2 склянки
  • Ванільний цукор 10 гр.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Кориця за смаком

Процес приготування:

  1. Пишні оладки на дріжджах приготувати дуже легко. Для готування опари в глибоку ємність вливаємо тепле молоко і в ньому розводимо дві чайні ложки дріжджів. Далі, засипаємо один стакан борошна, цукровий пісок і залишаємо «відпочити» приблизно на 30 хвилин для активації дріжджів.
  2. За півгодини в опару вбиваємо яйця, додаємо залишки борошна, ванільний цукор і звичайний, сіль і за бажанням мелену корицю. Гарненько розмішуємо всі компоненти і залишаємо ще на 30 хвилин.
  3. За закінчення часу тісто піднімається і стає повітряним.
  4. Не перемішуючи тесту, за допомогою столової ложки, трохи зачерпываем і викладаємо першу оладку на сковороду, присмачену рослинною олією.
  5. Обсмажуємо коржі з одного боку близько 4-5 хвилин і перевертаємо.
  6. Повторюємо процедуру і з іншого боку до утворення рум’яної скоринки.
  7. Готові оладки перекладаємо на блюдо.
  8. До столу подаємо з ягідним варенням або сметаною. Приємного апетиту!