Оладки на дріжджах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Пишні оладки на дріжджах – проста у виконанні і неймовірно смачне частування для всієї родини. Такий продукт вийде дуже ніжним і повітряним, а також порадує приємним золотавим рум’янцем. Подавайте його в якості закуски, на сніданок або в рамках домашнього чаювання, доповнивши медом або варенням. Перед апетитними пишними оладками ніхто не зможе встояти!

Процес приготування дріжджових оладок завжди починається з тіста: пишного, густого і в’язкого. Готові коржі виходять повітряними, а готуються дуже просто і швидко. Таке блюдо чудово підходить для щільного сніданку або полуденку, а подавати, можна прикрасивши свіжими ягодами, горіхами йди фруктами.

Пишні оладки на молоці з сухими дріжджами

Коли на сніданок зовсім немає часу, а в холодильнику тільки молоко і яйця – готуємо повітряні апетитні оладки на дріжджовому тісті. Таким сніданком можна нагодувати всю сім’ї не витративши більше 30 хвилин, якщо заздалегідь замісити в’язке тісто.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Борошно 500 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сухі дріжджі 2 ч. л.
  • Молоко коров’яче 2 склянки
  • Ванільний цукор 10 гр.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Масло рослинне 4 ст. л.
  • Кориця за смаком

Процес приготування:

  1. Пишні оладки на дріжджах приготувати дуже легко. Для готування опари в глибоку ємність вливаємо тепле молоко і в ньому розводимо дві чайні ложки дріжджів. Далі, засипаємо один стакан борошна, цукровий пісок і залишаємо «відпочити» приблизно на 30 хвилин для активації дріжджів.
  2. За півгодини в опару вбиваємо яйця, додаємо залишки борошна, ванільний цукор і звичайний, сіль і за бажанням мелену корицю. Гарненько розмішуємо всі компоненти і залишаємо ще на 30 хвилин.
  3. За закінчення часу тісто піднімається і стає повітряним.
  4. Не перемішуючи тесту, за допомогою столової ложки, трохи зачерпываем і викладаємо першу оладку на сковороду, присмачену рослинною олією.
  5. Обсмажуємо коржі з одного боку близько 4-5 хвилин і перевертаємо.
  6. Повторюємо процедуру і з іншого боку до утворення рум’яної скоринки.
  7. Готові оладки перекладаємо на блюдо.
  8. До столу подаємо з ягідним варенням або сметаною. Приємного апетиту!

Як спекти дріжджові оладки на кефірі?

Дріжджові оладки підкорюють багатьох своїм ненав’язливим смаком, «пухнастою» текстурою, швидкістю і легкістю приготування. А якщо кожен раз додавати якусь нову «родзинку», типу горіхів, ягід або сухофруктів, то таке вам точно ніколи не набридне.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно – 250 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Масло – ½ ч. л.
  • злакова Суміш – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 6 ст. л.

Процес приготування:

1. Для замісу пишного тесту в глибоку тарілку розбиваємо яйце і збиваємо до утворення легкої пінки.

2. В іншій ємності з’єднуємо підігрітий стакан кефіру, дріжджі, цукор, ванілін – гарненько перемішуємо.

3. В дріжджову суміш тонкою цівкою вводимо збите яйце.

4. Знову все розмішуємо і порційно підсипаємо просіяне борошно – замішуємо повітряне тісто.

5. Борошняну в’язку масу відправляємо на водяну баню для того, щоб тісто швидше піднявся.

6. У тісто додаємо одну ложку злакової суміші.

7. У сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо за допомогою ложки тісто. За бажанням можна використовувати кулінарне кільце, тоді оладки будуть виходити ідеально рівними.

8. Смажимо на сильному вогні до рум’яності, а після зменшуємо полум’я і дозволяємо тесту пропектися і всередині.

9. Готуємо з двох сторін по 2-3 хвилини і подаємо, полив білої згущеним молоком. Приємного апетиту!

Дріжджові оладки на кефірі з яйцями

Готуємо пишну і просту випічку на сковороді – оладки з елементарного тесту з води, яєць та борошна. Всього з декількох компонентів можна з легкістю приготувати цілу гору апетитних коржів, і насолодитися ними за кухликом чаю.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Вода – 500 мл
  • Дріжджі сухі – 1 ст. л.
  • Борошно – 500-550 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Займемося опарою. Для її приготування у великій каструлі нагріваємо воду, засипаємо дріжджі і розмішуємо до повного їх розчинення.

2. Потихеньку починаємо вводити просіяне і наповнену киснем борошно – замішуємо тісто.

3. В’язку масу накриваємо кришкою, закутуємо в плед і залишаємо в теплому місці без протягів на 40-60 хвилин.

4. Через годину каструля повністю наповнена повітряним тестом.

5. В ту ж тару засипаємо сіль, цукровий пісок, 1 столову ложку рослинного масла і 2 яйця.

6. Гарненько перемішуємо всі компоненти між собою до однорідності.

7. Залишаємо тісто вдруге під закритою кришкою до утворення на поверхні найменших бульбашок.

8. У сковороді розігріваємо пару ложок олії і за допомогою столової ложки, змоченою у воді, набираємо тісто і викладаємо в посуд.

9. Обсмажуємо по 1-2 хвилини з кожного боку.

10. Готові коржі перекладаємо в миску, а на сковороду відправляємо нову порцію.

11. Заварюємо міцну каву, запрошуємо сім’ю до столу і насолоджуємося вранці. Приємного апетиту!

Пишні оладки на дріжджах з родзинками

Лише одного разу приготувавши пишні та повітряні оладки з дріжджового тіста – ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Прекрасна ідея для пізнього сніданку, який підійде для того, щоб нагодувати всю сім’ю. До рум’яним коржикам з сухофруктами ніхто не залишиться байдужим!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Борошно – 2,5 склянки
  • Молоко – 500 мл
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 пакетик.
  • Цукор-пісок – 5-6 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Ізюм – 5 ст. л.
  • Курага – 10 шт.
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. Для приготування тіста в глибокій тарілці з’єднуємо наступні компоненти: борошно, дріжджі, сіль, цукровий пісок і ванілін – гарненько перемішуємо.

2. Підігріваємо Молоко, додавши в нього 2 столові ложки рослинного масла, і тонкою цівкою вводимо в суміш із сухих продуктів – перемішуємо вінчиком в одному напрямку.

3. Накриваємо посуд з тістом харчовою плівкою або кухонним рушником і ставимо в тепле місце на 30 хвилин. Через півгодини тісто збільшитися в об’ємі, а на поверхні з’являться маленькі бульбашки.

4. Поки основа оладок «відпочиває, займемося родзинками і курагою. Ошпарені окропом сухофрукти трохи обсушуємо і подрібнюємо.

5. У тісто засипаємо нарізані фрукти і лопаткою акуратно перемішуємо.

6. Оладки обсмажуємо на рослинному маслі з двох сторін до утворення рум’яної скоринки, приблизно 2-3 хвилини з кожного боку. Для пишноти рекомендується смажити на повільному вогні і обов’язково під закритою кришкою.

7. У процесі готування на оладках видніються навіть дірочки.

8. Готові коржі з сухофруктами складаємо гіркою і прикрашаємо цілісної курагою. Приємного апетиту!

Повітряні оладки на молоці з живими дріжджами

Маючи трохи вільного часу і набір з найпростіших і доступних продуктів – готуємо пишні повітряні оладки на молоці з додаванням живих дріжджів. Із запропонованого кількості інгредієнтів виходить ціла гора коржів!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 15 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200-250 гр.
  • Молоко – 250 мл
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо опару: у глибокій ємності з’єднуємо дріжджі, цукровий пісок і заливаємо 50 мл підігрітого молока. Перемішуємо і ставимо в сторону на 10-15 хвилин.

2. Через 15 хвилин дріжджі активувалися.

3. Додаємо до опарі пів чайної ложки солі.

4. Вливаємо молоко, що залишилося і гарненько розмішуємо.

5. Слідом додаємо 2 столові ложки рослинної олії.

6. Поступово вводимо борошно і замішуємо в’язке тісто.

7. Залишаємо основу оладок «відпочивати» приблизно на 60 хвилин, під харчовою плівкою в теплому місці.

8. Через годину тісто збільшується в кілька разів і стає досить щільним.

9. Обсмажуємо коржі на рослинній олії по 2-3 хвилини з кожного боку до апетитного золотистого кольору.

10. До столу готову страву подаємо з добавками у вигляді джему і сметани. Приємного апетиту!

Пишні оладки на кефірі з живими дріжджами

Вашій увазі представлений класичний рецепт приготування дріжджових оладок, які розлетяться з тарілки в одну мить. Тісто, замішане на основі кефіру, виходить в міру солодким і просто тане в роті.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 20.

Порції – 15 шт.

Склад:

  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі свіжі – 15 гр.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – ½ ст. л.
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні компоненти: зважуємо потрібну кількість сипучих інгредієнтів, а кефір заздалегідь дістаємо з холодильної камери для того, щоб він був кімнатної температури.

2. Готуємо тісто. У великій тарі з’єднуємо кефір, просіяне борошно, дріжджі, — замішуємо тісто, по консистенції нагадує жирну сметану. Прибираємо в тепле місце на 30-40 хвилин під закритою кришкою.

3. Після закінчення часу до тесту відправляємо одне яйце, сіль та цукровий пісок – перемішуємо і даємо постояти ще 10-15 хвилин.

4. В’язке й густе тісто готове.

5. У сковороді розігріваємо рослинне масло і змоченою у воді столовою ложкою викладаємо оладки.

6. Обсмажуємо з обох боків до утворення апетитною рум’яною кірочки.

7. Гарячі оладки перекладаємо на тарілку, додаємо полуничний джем і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Як приготувати смачні оладки на сметані і дріжджах?

Приготуємо оладки, але не звичайні, а дріжджові. Саме завдяки цьому компоненту готові коржі виходять такими високими і повітряними. Звичайно, для їх приготування потрібно трохи більше вільного часу, але результат однозначно варто.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 склянки
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Дріжджі сухі – 4 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

1. Попередньо виймаємо всі продукти з холодильника, щоб вони мали кімнатну температуру. Для приготування опари в глибокій тарілці змішуємо сметану і теплу воду, слідом відправляємо дріжджі і перемішуємо до повного розчинення.

2. Наступним етапом вводимо просіяне борошно, цукровий пісок і сіль – замішуємо густе тісто, за консистенцією нагадує сметану.

3. Накриваємо посуд з основою оладок рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце без протягів на 30-40 хвилин.

4. Після закінчення часу тісто збільшиться в кілька разів – воно готове.

5. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинного масла.

6. Вологою столовою ложкою зачерпываем тісто і викладаємо на сковороду – смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку до рум’яності.

7. Гарячі оладки перекладаємо на блюдце, поливаємо тонкою цівкою меду і прикрашаємо шматочками свіжих фруктів. Приємного апетиту!

Дуже смачні оладки на кислому молоці і дріжджах

Якщо раптом у вас скисло молоко – не поспішайте його викидати, а приготуйте дріжджові оладки на його основі. Таке блюдо чудово підходить для ситного і смачного сніданку або полуденку, а часу на його приготування потрібно зовсім небагато.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 200 мл
  • Борошно – 170 гр.
  • Цукор-пісок – 30-40 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Дріжджі свіжі – 15 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Для приготування оладок готуємо продукти, відміряємо потрібну кількість, а воду трохи нагріваємо в мікрохвильовій печі.

2. Для приготування опари в глибокій ємності з’єднуємо теплу воду, дріжджі, 1 столову ложку цукрового піску і борошна – розводимо, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в сторону на 7-10 хвилин.

3. Через 10 хвилин у дріжджовий розчин додаємо 1 яйце, додаємо сіль, цукор, що залишився, ванілін за своїм смаком і кисле молоко.

4. Гарненько збиваємо суміш за допомогою віночка.

5. Потихеньку вводимо борошно і знову перемішуємо.

6. Тісто прикривають плівкою і даємо півгодини «відпочити» і «вирости».

7. Через 30 хвилин на поверхні тіста з’являються невеликі бульбашки, а обсяг збільшується в кілька разів.

8. Змоченою у воді ложкою, зверху набираємо тісто і викладаємо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо під кришкою приблизно 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

9. Рум’яні оладки подаємо в гарячому або холодному вигляді, прикрасивши сметаною або джемом. Приємного апетиту!

Ніжні дріжджові оладки на кисляку

Використовувати кисломолочні продукти можна по-різному, а скільки страв з них можна приготувати – не злічити. Сьогодні зупинимося на дріжджових оладки, замішаних на кисляку. Таке блюдо чудово підходить для перекусу, що зручно брати на навчання або роботу.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Борошно – 140-160 гр.
  • Кисле молоко – 200 мл
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Займемося опарою. У глибокій тарілці з’єднуємо кисле молоко кімнатної температури і сухі дріжджі – злегка заважаємо і чекаємо кілька хвилин, поки крупинки повністю розчиняться.

2. Після, розчин перемішуємо.

3. Далі додаємо просіяне борошно, сіль та цукровий пісок – замішуємо тісто.

4. Посуд прикриваємо харчовою плівкою або кришкою і прибираємо в тепле місце на півгодини.

5. Готове тісто має вийти досить густим і не спадати з ложки. У разі якщо консистенція вийшла більш рідкої – підсипаємо ще трохи борошна.

6. Повторно прибираємо в тепле місце до появи маленьких бульбашок на поверхні.

7. У сковороді розігріваємо олію, змоченою у воді столовою ложкою, зверху зачерпываем тісто і викладаємо, формуючи оладку.

8. Обсмажуємо на середньому вогні близько 2-3 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

9. Після, коржі перевертаємо і смажимо з іншого боку приблизно по 2 хвилини.

10. Гарячі оладки перекладаємо на плоске блюдо, даємо трохи часу охолодитися і в теплому вигляді подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як спекти пишні дріжджові оладки на сироватці?

Простий і швидкий рецепт випічки, яку можна з легкістю приготувати в домашніх умовах зі звичайних і бюджетних інгредієнтів. Пишні оладки на молочній сироватці чудово поєднуються з ягідними джемами і згущеним молоком.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст. л.
  • Сироватка молочна – 1 склянка
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Основа оладок – тісто, а для його приготування з’єднуємо в глибокій мисці просіяне борошно, яйце, сіль та цукровий пісок.

2. Відміряємо потрібну кількість сироватки.

3. 200 мл сироватки злегка підігріваємо і додаємо до неї дріжджі — перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин для активації. Після закінчення часу виливаємо дріжджовий розчин до борошняної суміші.

4. Ретельно розмішуємо всі компоненти до консистенції густої сметани без грудочок.

5. У сковороді розжарюємо масло, ложкою викладаємо тісто – підрум’янюємо і закриваємо кришкою на 2-3 хвилини. Перевертаємо і повторюємо свої дії – готуємо до утворення золотистої скоринки. Перед подачею поливаємо джемом і насолоджуємося. Приємного апетиту!