Підлива, як у радянській їдальні – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Будь гарнір можна з легкістю урізноманітнити, приготувавши ароматну і шалено смачну підливку з різних компонентів: томатної пасти, сметани, борошна і багато іншого. До того ж, існують варіанти готування навіть з додаванням м’яса. При такій підливці, господині залишається лише зварити овочі або крупу. А готування соусів, родом з СРСР, настільки проста, що впорається кожен, особливо дотримуючись докладним рецептами з покроковими фото, де повністю показаний і описаний процес.

Томатна підлива з борошном до котлет, як у радянській їдальні

Лише раз, приготувавши додаток до котлет у вигляді томатної підливи, ви завжди будете повертатися до цього рецепту, що зовсім не дивно. Будь-які м’ясні делікатеси, при подачі з томатним соусом, відразу починають «грати» новими фарбами і неймовірно пахнути.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Борошно 1 ст. л.
  • Окріп 300 мл
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Мускатний горіх 1 щіпка
  • Томатний соус 2 ст. л.
  • Суміш перців 1 щіпка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цукор-пісок за смаком

Процес приготування:

  1. Підливу, як у радянській їдальні, приготувати дуже просто. У сотейнику або каструлі з товстим дном розтоплюємо шматочок вершкового масла.
  2. У розтоплене масло підсипаємо борошно і інтенсивно розмішуємо.
  3. Заливаємо вміст сотейника окропом (не перестаючи помішувати) до бажаної консистенції, слідом засипаємо дрібно нашатковану цибулю. Солимо, приправляємо мускатним горіхом і сумішшю перців.
  4. Потім відправляємо в жароміцний посуд томатну пасту/соус і цукровий пісок – пробуємо і при необхідності додаємо сіль і перець за смаком.
  5. Густою підливкою присмачую рум’яні котлети і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!