Маринований імбир – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Маринований імбир – це яскравий за смаком гарнір, який традиційно подають з стравами японської кухні. Також такий продукт може виступати в якості лікувального частування. Замаринувати імбир в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковим описом процесу.

Рожевий маринований імбир в домашніх умовах

Рожевий маринований імбир в домашніх умовах кожен зможе приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Готовий продукт порадує своєю соковитістю і яскравим пікантним смаком. Подавайте його до суші та інших страв японської кухні.

Інгредієнти на
0.2 кг.

  • Корінь імбиру 1 шт.
  • Оцет яблучний 5% 4 ст. л.
  • Журавлина 1 жменя
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Вода-4 ст. л.

Процес приготування:

  1. Промиваємо і очищаємо корінь імбиру. Після засипаємо його сіллю і залишаємо в такому положенні на одну годину.
  2. за годину обтираем інгредієнт паперовим рушником. Після нарізаємо дуже тонкими пластинками. Робимо це впоперек волокон.
  3. Промиваємо журавлину і відправляємо її в каструлю. Сюди ж вливаємо трохи води і яблучного оцту.
  4. Додаємо сюди цукор і сіль. Перетираємо вміст каструлі, щоб журавлина пустила сік.
  5. Кип’ятимо ягідну заготівлю і викладаємо сюди підготовлені скибочки імбиру. Тримаємо на плиті ще хвилину і прибираємо.
  6. Перекладаємо імбир з рожевим маринадом в скляну банку. Закриваємо кришкою і залишаємо для маринування на 12-16 годин. Після заготовку можна зберігати в холодильнику.
  7. Рожевий маринований імбир в домашніх умовах готовий. Можна пригощатися!

Маринований імбир з оцтом

Маринований імбир з оцтом – це яскрава закуска для вашого столу, яка порадує своєю соковитістю і помірною пікантністю. Подавайте разом з ролами або додавайте в салати. Також частування відмінно поєднується і з гарячими стравами. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 добу

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 200 гр.

Склад:

  • Корінь імбиру – 250 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Вода – 0,5 л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Кип’ятимо половину від зазначеної кількості води і додаємо в неї сіль. Перемішуємо до її розчинення.

Крок 2. Очищаємо і промиваємо корінь імбиру, після ріжемо його тонкими пластинками проти волокон.

Крок 3. Викладаємо пластинки імбиру в солоний маринад. Тримаємо продукт в ньому 5 хвилин, після відкидаємо на друшляк.

Крок 4. Другу частину води кип’ятимо з цукром. Даємо сухому інгредієнту повністю розчинитися.

Крок 5. Викладаємо шматочки імбиру в скляну банку. Заливаємо маринадом з цукром.

Крок 6. Виливаємо сюди оцет, перемішуємо і знімаємо заготовку в холодильник. Залишаємо маринуватися на одну добу.

Крок 7. Маринований імбир з оцтом готовий. Пригощайтеся і оцінюйте яскравий смак!

Маринований імбир з буряком

Маринований імбир з буряком – це яскрава закуска з насиченим смаком і помірною пікантністю. Такий продукт можна подавати в якості цікавого доповнення до інших страв. Додавання буряків додасть імбиру приємний рожевий відтінок. Обов’язково спробуйте!

Час готування – 1 добу

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 150 гр.

Склад:

  • Корінь імбиру – 150 гр.
  • Буряк – 5 скибочок.
  • Сіль – 1 ч. л. з гіркою.
  • Цукор – 1 ст. л. з гіркою.
  • Окріп – 200 мл
  • Оцет 9% – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо корінь імбиру.

Крок 2. Після його потрібно очистити. Традиційно в Азії його чистять ложкою, це зручно.

Крок 3. Очищаємо продукт повністю. У важкодоступних місцях використовуйте ніж.

Крок 4. Далі продукт необхідно нарізати дуже тонкими пластинками. Для цього можна скористатися овочечисткою.

Крок 5. Кип’ятимо воду в каструлі і розчиняємо у ній сіль.

Крок 6. Занурюємо в солоний маринад шматочки імбиру. Варимо три хвилини і прибираємо з вогню. Після продукт відкидаємо на сито.

Крок 7. Відрізаємо кілька скибочок буряків. Вони потрібні для додання апетитного рожевого відтінку.

Крок 8. У скляну банку викладаємо імбир. Закриваємо його скибочками буряка.

Крок 9. Знову готуємо маринад. У склянку всипаємо цукор.

Крок 10. Заливаємо його окропом. Перемішуємо. Після розчинення сухого інгредієнти вливаємо оцет.

Крок 11. Заливаємо вміст банки маринадом. Прибираємо заготовку на добу в холодильник для маринування.

Крок 12. Маринований імбир з буряком готовий. Пригощайтеся!

Імбир маринований в яблучному оцті

Імбир маринований в яблучному оцті, виходить напрочуд соковитим і насиченим смаком. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. У цьому вам допоможе покроковий рецепт перевірений з нашої збірки. Готовий продукт подавайте в якості цікавого доповнення до інших страв.

Час готування – 1 добу

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 200 гр.

Склад:

  • Корінь імбиру – 200 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Оцет яблучний 6% – 100 мл
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо коріння імбиру під водою.

Крок 2. Після повністю їх очищаємо. Далі продукт необхідно нарізати тонкими скибочками. Для цього зручно використовувати овочерізку.

Крок 3. Викладаємо їх у попередньо промиту скляну банку.

Крок 4. Підготуємо необхідні інгредієнти для маринаду: воду, сіль, цукор, яблучний оцет.

Крок 5. Кип’ятимо воду в невеликому сотейнику. Розчиняємо в ній сіль і цукор. Після вливаємо оцет.

Крок 6. Підготовлений маринад вливаємо в банку з імбиром. Даємо заготівлі охолонути, після прибираємо в холодильник на добу.

Крок 7. Імбир маринований в яблучному оцті, готовий. Пробуйте!

Імбир маринований в рисовому оцті

Імбир маринований в рисовому оцті, виходить неймовірно соковитим і яскравим смаком. Використовуйте його в якості доповнення до інших страв. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Здивуйте своїх близьких або гостей.

Час готування – 2 доби

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 100 гр.

Склад:

  • Корінь імбиру – 100 гр.
  • Оцет рисовий – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Буряк – 2 скибочки.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.

Крок 2. Корінь імбиру добре промиваємо під водою і повністю очищаємо.

Крок 3. Далі приступаємо до нарізки кореня. Використовуйте для цього гострий ніж або спеціальну овочерізку.

Крок 4. Необхідно отримати дуже тонкі скибочки.

Крок 5. Викладаємо шматочки імбиру в невелику каструлю. Додаємо до них сіль.

Крок 6. Заливаємо вміст окропом і залишаємо на два-три години.

Крок 7. Після воду зливаємо, залишивши тільки дві столові ложки маринаду. Імбир з невеликою кількістю рідини кладемо в банку. Сюди ж кладемо шматочки буряків, додаємо цукор і рисовий оцет. Маринуємо заготівлю близько двох діб.

Крок 8. Імбир маринований в рисовому оцті готовий. Можна пробувати!

Маринований імбир з вином

Маринований імбир з вином – це цікава закуска для вашого столу, яка порадує своєю соковитістю і насиченим смаком. Подавайте в якості цікавого доповнення до інших страв. Наприклад, до роллам, гарячої риби або м’яса. Урізноманітніть ваш домашній стіл.

Час готування – 3 доби

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 250 гр.

Склад:

  • Корінь імбиру – 250 гр.
  • Вино червоне – 2 ст. л.
  • Оцет рисовий – 0,5 склянки
  • Горілка – 2 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо корінь імбиру під водою.

Крок 2. Далі основний інгредієнт добре очищаємо.

Крок 3. Після очищений імбир необхідно нарізати дуже тонкими скибочками проти волокон.

Крок 4. У каструлі розмішуємо червоне вино, горілку і цукор. Сухий інгредієнт повинен повністю розчинитися. Нагріваємо вміст, доповнюємо рисовим оцтом. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Крок 5. Викладаємо тонкі скибочки імбиру в скляну банку. Заливаємо продукт маринадом.

Крок 6. Остуджуємо заготівлю, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на три доби.

Крок 7. Маринований імбир з вином готовий. Пробуйте яскраве частування!