Маринований імбир – це яскравий за смаком гарнір, який традиційно подають з стравами японської кухні. Також такий продукт може виступати в якості лікувального частування. Замаринувати імбир в домашніх умовах нескладно. Для цього використовуйте перевірену кулінарну збірку з шести рецептів з покроковим описом процесу.
Рожевий маринований імбир в домашніх умовах
Рожевий маринований імбир в домашніх умовах кожен зможе приготувати на нашу перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Готовий продукт порадує своєю соковитістю і яскравим пікантним смаком. Подавайте його до суші та інших страв японської кухні.
Інгредієнти на
0.2 кг.
- Корінь імбиру 1 шт.
- Оцет яблучний 5% 4 ст. л.
- Журавлина 1 жменя
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Вода-4 ст. л.
Процес приготування:
- Промиваємо і очищаємо корінь імбиру. Після засипаємо його сіллю і залишаємо в такому положенні на одну годину.
- за годину обтираем інгредієнт паперовим рушником. Після нарізаємо дуже тонкими пластинками. Робимо це впоперек волокон.
- Промиваємо журавлину і відправляємо її в каструлю. Сюди ж вливаємо трохи води і яблучного оцту.
- Додаємо сюди цукор і сіль. Перетираємо вміст каструлі, щоб журавлина пустила сік.
- Кип’ятимо ягідну заготівлю і викладаємо сюди підготовлені скибочки імбиру. Тримаємо на плиті ще хвилину і прибираємо.
- Перекладаємо імбир з рожевим маринадом в скляну банку. Закриваємо кришкою і залишаємо для маринування на 12-16 годин. Після заготовку можна зберігати в холодильнику.
- Рожевий маринований імбир в домашніх умовах готовий. Можна пригощатися!
Маринований імбир з оцтом
Маринований імбир з оцтом – це яскрава закуска для вашого столу, яка порадує своєю соковитістю і помірною пікантністю. Подавайте разом з ролами або додавайте в салати. Також частування відмінно поєднується і з гарячими стравами. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 добу
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 200 гр.
Склад:
- Корінь імбиру – 250 гр.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Вода – 0,5 л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Кип’ятимо половину від зазначеної кількості води і додаємо в неї сіль. Перемішуємо до її розчинення.
Крок 2. Очищаємо і промиваємо корінь імбиру, після ріжемо його тонкими пластинками проти волокон.
Крок 3. Викладаємо пластинки імбиру в солоний маринад. Тримаємо продукт в ньому 5 хвилин, після відкидаємо на друшляк.
Крок 4. Другу частину води кип’ятимо з цукром. Даємо сухому інгредієнту повністю розчинитися.
Крок 5. Викладаємо шматочки імбиру в скляну банку. Заливаємо маринадом з цукром.
Крок 6. Виливаємо сюди оцет, перемішуємо і знімаємо заготовку в холодильник. Залишаємо маринуватися на одну добу.
Крок 7. Маринований імбир з оцтом готовий. Пригощайтеся і оцінюйте яскравий смак!
Маринований імбир з буряком
Маринований імбир з буряком – це яскрава закуска з насиченим смаком і помірною пікантністю. Такий продукт можна подавати в якості цікавого доповнення до інших страв. Додавання буряків додасть імбиру приємний рожевий відтінок. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 1 добу
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 150 гр.
Склад:
- Корінь імбиру – 150 гр.
- Буряк – 5 скибочок.
- Сіль – 1 ч. л. з гіркою.
- Цукор – 1 ст. л. з гіркою.
- Окріп – 200 мл
- Оцет 9% – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо корінь імбиру.
Крок 2. Після його потрібно очистити. Традиційно в Азії його чистять ложкою, це зручно.
Крок 3. Очищаємо продукт повністю. У важкодоступних місцях використовуйте ніж.
Крок 4. Далі продукт необхідно нарізати дуже тонкими пластинками. Для цього можна скористатися овочечисткою.
Крок 5. Кип’ятимо воду в каструлі і розчиняємо у ній сіль.
Крок 6. Занурюємо в солоний маринад шматочки імбиру. Варимо три хвилини і прибираємо з вогню. Після продукт відкидаємо на сито.
Крок 7. Відрізаємо кілька скибочок буряків. Вони потрібні для додання апетитного рожевого відтінку.
Крок 8. У скляну банку викладаємо імбир. Закриваємо його скибочками буряка.
Крок 9. Знову готуємо маринад. У склянку всипаємо цукор.
Крок 10. Заливаємо його окропом. Перемішуємо. Після розчинення сухого інгредієнти вливаємо оцет.
Крок 11. Заливаємо вміст банки маринадом. Прибираємо заготовку на добу в холодильник для маринування.
Крок 12. Маринований імбир з буряком готовий. Пригощайтеся!
Імбир маринований в яблучному оцті
Імбир маринований в яблучному оцті, виходить напрочуд соковитим і насиченим смаком. Приготувати його в домашніх умовах зможе кожен. У цьому вам допоможе покроковий рецепт перевірений з нашої збірки. Готовий продукт подавайте в якості цікавого доповнення до інших страв.
Час готування – 1 добу
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 200 гр.
Склад:
- Корінь імбиру – 200 гр.
- Вода – 1 склянка
- Оцет яблучний 6% – 100 мл
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо коріння імбиру під водою.
Крок 2. Після повністю їх очищаємо. Далі продукт необхідно нарізати тонкими скибочками. Для цього зручно використовувати овочерізку.
Крок 3. Викладаємо їх у попередньо промиту скляну банку.
Крок 4. Підготуємо необхідні інгредієнти для маринаду: воду, сіль, цукор, яблучний оцет.
Крок 5. Кип’ятимо воду в невеликому сотейнику. Розчиняємо в ній сіль і цукор. Після вливаємо оцет.
Крок 6. Підготовлений маринад вливаємо в банку з імбиром. Даємо заготівлі охолонути, після прибираємо в холодильник на добу.
Крок 7. Імбир маринований в яблучному оцті, готовий. Пробуйте!
Імбир маринований в рисовому оцті
Імбир маринований в рисовому оцті, виходить неймовірно соковитим і яскравим смаком. Використовуйте його в якості доповнення до інших страв. Для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт з нашої кулінарної збірки. Здивуйте своїх близьких або гостей.
Час готування – 2 доби
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 100 гр.
Склад:
- Корінь імбиру – 100 гр.
- Оцет рисовий – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Буряк – 2 скибочки.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо потрібні інгредієнти за списком.
Крок 2. Корінь імбиру добре промиваємо під водою і повністю очищаємо.
Крок 3. Далі приступаємо до нарізки кореня. Використовуйте для цього гострий ніж або спеціальну овочерізку.
Крок 4. Необхідно отримати дуже тонкі скибочки.
Крок 5. Викладаємо шматочки імбиру в невелику каструлю. Додаємо до них сіль.
Крок 6. Заливаємо вміст окропом і залишаємо на два-три години.
Крок 7. Після воду зливаємо, залишивши тільки дві столові ложки маринаду. Імбир з невеликою кількістю рідини кладемо в банку. Сюди ж кладемо шматочки буряків, додаємо цукор і рисовий оцет. Маринуємо заготівлю близько двох діб.
Крок 8. Імбир маринований в рисовому оцті готовий. Можна пробувати!
Маринований імбир з вином
Маринований імбир з вином – це цікава закуска для вашого столу, яка порадує своєю соковитістю і насиченим смаком. Подавайте в якості цікавого доповнення до інших страв. Наприклад, до роллам, гарячої риби або м’яса. Урізноманітніть ваш домашній стіл.
Час готування – 3 доби
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 250 гр.
Склад:
- Корінь імбиру – 250 гр.
- Вино червоне – 2 ст. л.
- Оцет рисовий – 0,5 склянки
- Горілка – 2 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо корінь імбиру під водою.
Крок 2. Далі основний інгредієнт добре очищаємо.
Крок 3. Після очищений імбир необхідно нарізати дуже тонкими скибочками проти волокон.
Крок 4. У каструлі розмішуємо червоне вино, горілку і цукор. Сухий інгредієнт повинен повністю розчинитися. Нагріваємо вміст, доповнюємо рисовим оцтом. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Крок 5. Викладаємо тонкі скибочки імбиру в скляну банку. Заливаємо продукт маринадом.
Крок 6. Остуджуємо заготівлю, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на три доби.
Крок 7. Маринований імбир з вином готовий. Пробуйте яскраве частування!