Спайсі соус – це ідеальна добавка, як для запечених ролів, так і для інших фастфудів, приготованих своїми руками. Готується соус з простих і доступних інгредієнтів, а процес готування настільки простий, що впорається навіть дитина. Поєднання компонентів виходить дуже вдалим, тому чудово гармонує як з булочками для хот-догів, так і з червоною рибою і рисом. Обов’язково спробуйте приготувати такий соус будинку, і ви назавжди забудете про те, щоб купувати його в магазині!
Спайсі соус для ролів в домашніх умовах
Спайсі соус для ролів в домашніх умовах – це пікантна і неймовірно смачна добавка до відварного рису, загорненому в норі разом з червоною рибкою і іншими компонентами. Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт соусу, приготовленого на основі відварених креветок.
Інгредієнти на
1 порц.
- Креветки свіжі 70 гр.
- Сир Моцарелла 70 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
- Майонез столовий молочний 100 мл
- Перець чорний мелений 6 гр.
- Сіль 2 щіпки
Процес приготування:
- На протязі 3-5 хвилин відварюємо очищені креветки в підсоленій воді.
- Виймаємо з бульйону і остуджуємо.
- Молюсків дрібно нарізаємо.
- У піалі об’єднуємо креветки з двома видами натертого сиру.
- Додаємо майонез.
- Приправляємо меленим перцем.
- Інгредієнти добре перемішуємо і соус повністю готовий до подальшої роботи. Приємного апетиту!
Домашній спайсі соус з майонезу
Домашній спайсі соус з майонезу – це шалено смачне поєднання компонентів, яке здивує вас не тільки своїм ароматом, але і ніжною текстурою з лопающимися у роті дрібними ікринками. Незважаючи на простоту інгредієнтів, соус виходить дуже гідним!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Майонез (густий) – 100 гр.
- Соус томатний – 2 ст. л.
- Ікра мойви – 50 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ч. л.
- Соус чилі – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування відміряємо потрібну кількість продуктів за допомогою кухонних грамових ваг.
Крок 2. В піалі об’єднуємо томатний соус і майонез, додаємо соус чилі за смаком і перемішуємо до однорідної консистенції.
Крок 3. Підливаємо кунжутне масло і соєвий соус – знову заважаємо.
Крок 4. Доповнюємо суміш ікрою і очищеними зубками часнику, подрібненим на тертці з дрібними отворами.
Крок 5. Ароматний соус, перемішуємо в останній раз і розподіляємо по порційному посуді.
Крок 6. Приємного апетиту!
Спайсі соус з кимчи
Спайсі соус з кимчи готується на основі популярного білого соусу – майонезу і доповнюється гострої азійських закускою, яку неможливо сплутати ні з чим іншим. Інші інгредієнти можна з легкістю придбати в найближчому супермаркеті.
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Кімчі – 1 ч. л.
- Майонез – 3 ст. л.
- Соус соєвий – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Необхідну кількість майонезу викладаємо в піалу.
Крок 2. Кімчі максимально дрібно нарізаємо і додаємо до соусу, перемішуємо.
Крок 3. Підливаємо трохи соєвого соусу.
Крок 4. Перчимо (кількість перцю ви можете регулювати самостійно).
Крок 5. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо і соус готовий. Приємного апетиту!
Спайсі соус з ікрою мойви
Спайсі соус з ікрою мойви – це вишукана комбінація смаків, яка відмінно поєднується не тільки з стравами японської або китайської кухонь, але і зі свіжими овочевими салатами. Урізноманітніть своє звичне меню і здивуйте сім’ю пікантним і в міру гострим соусом!
Час готування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Майонез – 50 гр.
- Соус томатний «чилі» – за смаком.
- Часник – 1 зуб.
- Соус соєвий – 1 ч. л.
- Масло кунжутне – ½ ч. л.
- Ікра мойви – 25 гр.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілку з високими бортиками відправляємо густий майонез і гострий соус.
Крок 2. Заважаємо і підливаємо зовсім трохи кунжутного масла.
Крок 3. Також додаємо ложку соєвого соусу і перемішуємо до однорідності.
Крок 4. Слідом вводимо часник, пропущений через прес або натертий на дрібній тертці.
Крок 5. Викладаємо ікру і знову розмішуємо компоненти.
Крок 6. Подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!