Хумус класичний – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Хумус – це дуже смачна та поживна закуска, яка традиційно готується з нуту. Однак є інші кулінарні варіанти знаменитого продукту. Вам підготували цікаву добірку з десяти рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Класичний хумус із нуту в домашніх умовах

Класичний хумус з нуту в домашніх умовах виходить дуже приємним до смаку, поживним і корисним. Такий продукт містить рослинний білок та корисні жири. Обов’язково спробуйте приготувати за нашим перевіреним рецептом з покроковими фотографіями.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Нут – 250 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сік лимонний – 3 ст.л.
  • Зіра – ⅓ ч.л.
  • Кунжутна паста (тахіні) – 3 ст.л.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Процес приготування:

Як приготувати класичний хумус у домашніх умовах? Попередньо замочуємо нут на 3-4 години в холодній воді, а краще на всю ніч. Він має розбухнути.

Підготовлений нут відварюємо у підсоленій воді до повної готовності. Він має стати м’яким. На це піде приблизно 30-40 хвилин.

Воду з нуту зливаємо в окремий посуд. Відвар нам знадобиться пізніше. До нуту викладаємо тахіні (кунжутна паста). Якщо у вас немає тахіні, ви можете підсушити на сковороді насіння кунжуту і перемолоти його в блендері з оливковою олією.

Також відправляємо подрібнений часник, сіль та лимонний сік.

Доповнюємо нут зірою та оливковою олією.

Перебиваємо масу занурювальним блендером до однорідності. Густоту маси регулюємо відваром із нуту.

Перед подачею хумус поливаємо оливковою олією.

Хумус у домашніх умовах готовий. Подавайте до столу та пригощайтеся!