Соус для креветок – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Креветки — апетитна і яскрава закуска для будь-якого столу. Щоб морепродукт порадував ще більш яскравим смаком, подавайте його з соусами. Їх існує величезна безліч. Оцініть готову добірку з 7-ми кулінарних ідей і вибирайте найбільш підходящу для себе.

Вершковий соус для креветок в домашніх умовах

Ніжний соус для креветок можна приготувати з вершків. Такий варіант вважається найбільш популярним в кулінарній справі. Використовуйте простий і швидкий рецепт, з яким справляться навіть новачки.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Вершки 400 мл
  • Масло вершкове 60 гр.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соус для креветок в домашніх умовах? Шматочок вершкового масла, кладемо в каструлю і розтоплюємо його до рідкого стану.
  2. Доповнюємо розтоплене масло просіяним борошном, сіллю і меленим чорним перцем за смаком. Збиваємо все інгредієнти до однорідного стану і зникнення грудочок.
  3. Тонким струменем вливаємо вершки і продовжуємо розмішувати масу на слабкому вогні.
  4. Продовжуємо варити заготівлю, поки вона не загусне. Постійно помішуємо вміст.
  5. Ніжний вершковий соус для креветок готовий. Охолоджуйте його і подавайте до столу!

Часниковий соус для креветок

Простий і ароматний, часниковий соус для морепродуктів легко приготувати в домашніх умовах. Продукт ще яскравіше розкриє смак відварених креветок. Використовуйте рецепт для вашого столу.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 150 мл

Склад:

  • Часник – 4 зубчики.
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Очищаємо від лушпиння зубчики часнику. Поділяємо їх на половинки і раздавливаем ножем для появи яскравого аромату.

2. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом.

3. Опускаємо в нього підготовлені зубчики часнику. Обсмажуємо на сильному вогні одну хвилину. Необхідно, щоб масло просякнув часниковим ароматом. Далі шматочки часнику витягуємо.

4. Ароматне масло остуджуємо. Після чого з’єднуємо його з лимонним соком, подрібненою зеленню, сіллю і меленим чорним перцем. Перемелюємо продукти з допомогою блендера до утворення однорідної маси.

5. Ароматний, часниковий соус для креветок готовий. Їм також можна поливати морепродукти перед подачею.

Маринад для креветок з соєвим соусом

Щоб закуска з креветок вийшла максимально смачною і ароматною, приготуйте їх з використанням маринаду з соєвого соусу. Беріть на замітку швидкий і простий у виконанні кулінарний рецепт.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 200 мл

Інгредієнти:

  • соєвий Соус – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кетчуп гострий – 1 ст. л.
  • Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
  • Корінь імбиру – 20 гр.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. В зручну глибоку посуд, вливаємо необхідну кількість соєвого соусу.

2. Сюди ж вливаємо олію, бальзамічний оцет. Додаємо чорний мелений перець і гострий кетчуп. Старанно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної суміші.

3. На дрібній тертці натираємо невелику кількість кореня імбиру.

4. Зубчики часнику очистити від шкірки, після чого подрібнюємо ножем або через спеціальний прес.

5. Підготовлені продукти відправляємо в маринад і знову розмішуємо. Готово, можна занурювати сюди креветки.

Як приготувати домашній соус васабі для креветок?

Швидкий і яскравий за смаком соус з креветок в домашніх умовах – на основі васабі. Використовуйте кулінарну ідею, щоб здивувати ваших рідних або гостей. Таке доповнення нікого не залишить байдужим.

Час готування: 7 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 120 мл

Склад:

  • Васабі – 1 ст. л.
  • Молоко згущене – 1 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти в зазначеній кількості.

2. У глибокий посуд викладаємо васабі, згущене молоко і майонез.

3. Починаємо вимішувати всі складові заготівлі з допомогою віночка.

4. Збивати вміст не потрібно. Досить гарненько розмішати до однорідного стану. За смаком можна збільшувати кількість пікантного васабі.

5. Яскравий і насичений за смаком соус для креветок готовий. Подавайте його в охолодженому вигляді разом з вареними морепродуктів.

Простий і смачний лимонний соус для креветок

Красиво подати креветки і смачно їх можна доповнити за допомогою соусу. Його можна приготувати на основі лимонної. Легка кислинка відмінно поєднується з морепродуктами. Використовуйте просту кулінарну ідею для вашого столу.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 120 мл

Інгредієнти:

  • Лимон – 2 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Часник – 1 зубчик
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Лимони заздалегідь промиваємо під водою.

2. В невелику глибоку тарілку вливаємо потрібну кількість рослинного масла. Сюди ж додаємо спеції за своїми смаковими уподобаннями і подрібнені зубчики часнику. Їх можна натерти на дрібній тертці.

3. Знімаємо цедру з лимонів. Робимо це за допомогою дрібної терки.

4. З решти плодів видавлюємо сік. Кісточки акуратно витягаємо.

5. Лимонний сік і цедру відправляємо в загальну тарілку. Ретельно розмішуємо і готовий соус подаємо до столу разом з креветками.

Швидкий рецепт соусу для креветок з майонезом

Цікавий на смак і простий у виконанні соус для креветок – з майонезом. Приготуйте додаток перевіреним кулінарному рецептом. Порадуйте себе і своїх близьких апетитною закускою.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 300 мл

Склад:

  • Майонез – 1 стакан.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Викладаємо гірчицю в підходящу глибоку миску. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.

2. Далі часник подрібнюємо. Можна це зробити за допомогою дрібної терки.

3. Доповнюємо гірчицю склянкою майонезу, подрібненим часником і соком половинки лимона. Його попередньо віджимаємо і звільняємо від кісточок.

4. Старанно перемішуємо продукти і доповнюємо їх меленим перцем і подрібненою зеленню за смаком.

5. Перекладаємо готовий майонезний соус в підходящий посуд. Подаємо додаток до столу разом з креветками.

Легкий і ніжний сметанний соус для креветок

Легкий і ніжний соус для креветок виходить на основі сметани. Простий продукт зробить подачу морського страви більш яскравою. Запам’ятовуйте кулінарну ідею для вашого домашнього меню.

Час приготування: 10 хвилин

Час приготування: 5 хвилин

Порцій – 200 мл

Інгредієнти:

  • Сметана – 150 мл
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Відміряємо, необхідну кількість сметани і викладаємо її в зручну для розмішування миску.

2. З половинки заздалегідь промитого лимона віджимаємо сік. Прибираємо з нього кісточки, зайву м’якоть і додаємо до сметані. Ретельно розмішуємо.

3. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і подрібнюємо їх будь-яким зручним способом.

4. Відправляємо часник в загальну масу. Солимо і перчимо до смаку, добре перемішуємо до отримання однорідної суміші.

5. Ніжний сметанний соус для креветок готовий. Перед подачею його рекомендується охолодити.